Gjøvik

GJØVIK - Lys og pen leilighet m/sovealkove - 2.etg - heis - Mjøsglimt - gangavstand til sentrum og NTNU!

Heimdals gate 5 , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

31%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

14%

er gift

14%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 41 m²
Bruksareal 45 m²
Bruttoareal 50 m²
Tomt 3 047 m² / Fellestomt
Etasje 2
Byggeår 1972
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 770
Energimerking F
FINN.no 225913127
Sist endret 28.06.2022 10:22
Prisantydning 1 690 000,-
Totalpris 1 805 718,-
Fellesutgifter 3 404,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) 100 212,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 790 212,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 506,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 805 718,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Heimdals gate 5, her vil du trives! Dette er en pen og lettstelt leilighet, sentralt i byen. Leiligheten vi har for salg ligger i 2. etasje og fremstår med normal standard og praktisk planløsning. Her finner du Entré med plass til å henge fra seg og adkomst til sovealkove og flislagt bad. Videre finner du kjøkken med praktisk barbord og stoler. I tillegg rommer leiligheten en romslig stue med plass til spisebord og sittegruppe samt utgang til en koselig innglasset balkong, her kan du nyte morgensola og glassfeltene kan enkelt åpnes!

Heimdals gate på Gjøvik ligger høyt over byen ved Røverdalen og Fjellhallen. Dette er noen av Gjøviks eneste høyblokker. Leilighetene her er populære for sin sentrale beliggenhet, utsikt og praktiske løsninger. Det er kort vei til alle service- og tjenestetilbud i byen, og høyskolen og NTNU ligger innen gangavstand

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Lys og pen leilighet i 2. etasje som inneholder:
Entré, kjøkken, stue, bad og sovealkove. Fra stua er det utgang til en koselig innglasset balkong på 4 m².

I tillegg har leiligheten en bod i felles kjeller og en bod i gang utenfor leiligheten.

Standard

Leiligheten er fra 1972 og fremstår med normal standard og planløsning. Bygget fremstår med normal standard utifra alder/konstruksjon, for ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 18.12.2021.

Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, enkelte overskap med glass og laminert benkeplate me kjøkkenkum. Det er plass til frittstående kombi kjøl/frys, stekeovn og vaskemaskin. Kjøkkenventiltator er montert over komfyr.

Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, vegghengt wc, dusjvegger, mekanisk avtrekk og varme i gulv. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv. Det er registrert unormale verdier i dusjsonen. Wc er ikke montert ihht regler om lekkasjevarsler og funnet sprekk i veggflis i dusjsone. Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport: Overflater og sanitærutstyr og innredning.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett og fliser.
Vegger: Panelplater og malt puss/mur/betong.
Himling: Malte glatte flater.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med skrusikringer. Enkelte automater. I hovedsak skjult ledningsnett. Det elektriske anlegget har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Tilbygg / modernisering
År 2018: Utskifting: Vinduer og balkongdør er skiftet. Utført av firma.

Tilstandsgrader

Følgende bygningdeler har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsrapport - Store eller alvorlige avvik:
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport - Avvik som kan kreve tiltak:
Våtrom >Overflater vegger og himling > Bad
Våtrom >Overflater Gulv > Bad
Våtrom >Sanitærutstyr og innredning > Bad
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Innvendig > Radon
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør

Beliggenhet

Heimdalsgate 5 ligger i Briskebyen borettslag sentralt i Røverdalen på Gjøvik, med Fjellhallen som nærmeste nabo. Leilighetene her er populære for sin sentrale beliggenhet, utsikt og praktiske løsninger. Det er kort vei til alle service- og tjenestetilbud i byen, og høyskolen og NTNU ligger innen gangavstand. Herfra er det også kort vei til tur- og friluftsområder. Gjøvik har Innlandets største kjøpesenter og er endestasjon på Gjøvikbanen. Det er ikke mer enn et par timer til Oslo, enten med toget eller med bil.

Felleskostnader

3 404 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer utvendig forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, renter og avdrag på andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, styrehonorar, forretningsførsel og kabel-tv.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

100 212

Avdrag fellesgjeld

244,-

Andel formue

36 724

Borettslag

Borettslag: Briskebyen borettslag, Orgnr: 948925753

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret opplyser:
Fellesutgiftene økes fra 01.02.2022 for å utligne generell prisvekst. (Felleskostnadene som er oppgitt i salgsoppgaven er de som blir gjeldende fra 01.02.2022.)

Styret planlegger å skifte innvendige dører, inkludert dørene inn til leilighetene i løpet av 2022. Det ser ut til å bli en økning av fellesutgiftene på grunn av dette senere i året.

Borettslaget har planer om nye heiser i 2023 som vil føre til låneopptak og dermed økte kostnader for beboerne.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778169869, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 20.12.2021: 1.47% pa.
Antall terminer til innfrielse: 107
Saldo per 20.12.2021: 10 850 575
Andel av saldo: 100 213
Første termin/første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 30.06.2048 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

154,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184350

Regnskap

Regnskapet for 2020 viste et overskudd på 882 237,-. I budsjett for 2021 er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 67 871,- i underskudd.

For ytterligere info vedrørende regnskap, kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund.

Styret kan allikevel samtykke i at beboeren kan ha hund dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

For å få søknaddskjema og kriterier, kontakt styret.

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 45 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, bad og sovealkove.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Innglasset balkong er medtatt i bruksarealet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 047 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er skånende og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Asfaltert uteareal med parkeringsplasser som fordeles etter ansiennitet.

Ved leie av parkeringsplass økes felleskostnadene med 370 kr pr. måned.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Leilighet:
Høyblokk oppført i betongkonstruksjoner i 8.etasjer og kjeller. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater. Flatt tak. Innglassede balkonger. Støpt trapp ved inngang. Trapp i støpt betong til leiligheter. Det er heis i bygget. Etasjeskiller i betong Det er målt ca. 5 mm høydeforskjell på gulv i stue.

Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Alder på isolerglass er 2018.

Dører: Balkongdør i treverk med alubeslag utvendig, 2 lags isolerglass. Leilighetsdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull. Porttelefon.
Innvendige dører: Boligen har malte glatte innvendige dører.

Balkong: Innglasset balkong mot øst med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i betong, glass og metall.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall.

Avløpsrør: Synlig avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.

Varmtvannstank: Ca 120 liters varmtvannstank plassert i kjøkkenbenk. Det er montert vannstoppeventil med følerledning under benk.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport som dette er hentet fra, datert 18.12.2021.

Egenerklæringsskjema:

Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Sprekk i flis på bad.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 8 min, 250 elever, 14 klasser 0.6 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 14 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 18 min, 90 elever, 10 klasser 1.5 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 min, 318 elever, 12 klasser 2.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min, 310 elever, 10 klasser 3.1 km
Gjøvik videregående skole 21 min, 1050 elever 1.7 km
Raufoss videregående skole 14 min, 450 elever 11.2 km

Barnehager:
Tongjordet barnehage (2-5 år) 6 min, 18 barn, 1 avdeling 0.5 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 10 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.8 km
Soppen barnehage (0-5 år) 9 min, 27 barn, 2 avdelinger 0.8 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner og varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 414 521 pr. 21.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 492 277 pr. 21.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel
2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:

Bebyggelse og anlegg, Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg (Bybebyggelse (ytre sentrumssone)

Bestemmelsesområde 4: Ytre sentrumssone med parkeringskrav for bil og sykkel

Støysone: gul sone iht Støyretningslinje T-1442

Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur

I tillegg omfattes område av Reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020163 - Fjellhallens uteområde mm., vedtaksdato: 5.11.1992 og formål:
Byggeområde - Boliger, Konsentrert bebyggelse

Info fra kommunen: Kommuneplanens arealdel går foran den eldre reguleringsplanen, men reguleringsplanen vil fortsatt gjelde så langt den ikke er i motstrid med kommuneplanen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på andelens grunnboksblad.

På borettslagets grunnboksblad er følgende servitutter/heftelser registrert, og følger eiendommen:

1972/3591-4/19  Rettigheter iflg. skjøte  
26.05.1972 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
 
1974/8510-1/19  Fellesobl. for bor.innsk.  
29.11.1974 
BELØP: NOK 1.792.320
Panthaver:Gjøvik Boligbyggelag Al  
Lnr: 1628047
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/938435-1/200  Erklæring/avtale  
31.10.2013 
Rettighetshaver:EIDSIVA BIOENERGI AS  
Org.nr: 980258165
Avtale om bygging, drift og vedlikehold av fjernvarmeledningsanlegg
 
2018/732514-1/200  Pantedokument  
04.05.2018 21:00 
BELØP: NOK 11.800.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Stekeovn på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvis hvitevarer og/eller annet løsøre medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunaleavgifter, regulering etc. er innhentet fra kommunen i 2021, det tas forbehold om endringer og eventuelt økte  avgifter og gebyrer i 2022.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger en tilstandsrapport av eldre dato som er avholdt 14.07.2021 - av Takstcon AS. Denne tilfredsstiller ikke dagens krav til tilstandsrapport gjeldende fra 01.01.2022. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Heimdals gate 5, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 770, andelsnr. 60 i Briskebyen borettslag med orgnr. 948925753 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0461

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.