Raufoss

RAUFOSS - Stor familiebolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i solrikt og veletablert boligområde.

Veltmanåvegen 44 , 2830 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

32%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 281 m²
Bruksareal 360 m²
Bruttoareal 384 m²
Tomt 1 166 m² / Eiet tomt
Byggeår 1935
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 89
Energimerking G
FINN.no 235414541
Sist endret 18.11.2021 11:33
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 413 272

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 413 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor familiebolig med primærareal på 281 m² over 2 plan og kjeller. Adkomst til boligen i 1.etasje hvor vi finner romslig hall med skyvedørsgarderobe for godt med oppbevaring. I tillegg finner vi kjøkken med god skap- og benkeplass, samt plass til spisebord. Stuen er lys og romslig med god plass til både spisestue og sofamøblement. Her finnes i tillegg både både elementpeis og peisovn, samt varmepumpe, så her trenger du ikke fryse. Fra stuen er det utgang til vinterhage som forlenger utesesongen både før og etter sommeren, samt romslig terrasse. I 2.etasje finner vi hele 5 soverom, gang og praktisk bad med egen vaskeromdel og strykerom. I tillegg finnes 2 praktiske boder. Fra hovedsoverommet er det utgang til balkong. I underetasjen finner vi gang, bad med badstue, kjellerstue, teknisk rom og 2 boder med gode oppbevaringsmuligheter. Deler av 1.etasje er innredet som leilighet med egen inngang som rommer gang, bad, stue/kjøkken i åpen løsning, soverom og bod. I tillegg har de tilgang til egen terrasse. I tilknytning til boligen er det garasjerom med én biloppstillingsplass. I tillegg er det frittstående garasje med 2 biloppstillingsplasser på eiendommen.

Innhold

Stor familiebolig hvor deler av boligen er innredet som leilighet:
Kjeller: bad, badstue, gang, stue, 2 boder og teknisk rom.
1. etasje: hoveddel: bad, kjøkken, gang inkl trapp, hall og stue/spisestue. Leilighet: kjøkken/stue, entré og soverom.
2. etasje: bad/vaskerom, gang inkl trapp, strykerom, 5 soverom og 2 boder.
Garasjerom med én biloppstillingsplass i tilknytning til boligen.
Dobbelgarasje med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er fra 1935, tilbygget i ettertid. Siste tilbygget er fra 2000. Modernisert i tiden 1996-2017, ref. opplysninger i tilstandsrapporten. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid og påkostninger må påregnes. Boligen er 86 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler.
Hoveddel:
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass til oppvaskmaskin, komfyr, mikro og kjøleskap. Ventilator over komfyr.
Badet i 2.etasje har fliser på vegger og gulv. Badet er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og servant med 1-greps servantarmatur. To speil. Overskap med tilhørende belysning. I tillegg finnes innbygget badekar, dusjkabinett, gulvmontert toalett, bidde og vaskekum med 2-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin. Badet er tilkoblet naturlig ventilasjon.
Badet i kjeller har epoxy på gulv, fliser på veggene og panel i himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og servant med 1-greps
servantarmatur. Speil på vegg over servant. Overskap. I tillegg finnes gulvmontert toalett og dusjsone. Badet er tilkoblet naturlig ventilasjon.
Badstue i kjeller har panel på vegger og himling. Belegg på gulv. Badstuen er innredet med plassbygde sittebenker og eldre badstueovn.
Leilighet:
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat, vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Keramisk platetopp. Plass for oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn og mikro. Ventilator over platetopp.
Badet har belegg på gulv og baderomsplater på veggene. Badet inneholder baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant med tilhørende belysning. I tillegg finnes opplegg for vaskemaskin, dusjkabinett, varmtvannsbereder på vegg og gulvmontert toalett. Oppvarming via panelovn. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk.
Innvendige overflater:
Gulv: parkett, heltre, fliser, laminat og betonggulv.
Vegger: malte glatte flater, malt strie og trepanel.
Himling: malte glatte flater og panel.
Vedlikehold/påkostninger utført av forrige eier: (opplyst av eier/tidligere salgsannonse)
År: 1996 Nytt bad 2.etasje. Utført av firma.
År: 2000 Boligen ble betydelig påkostet og tilbygd. Utført av firma.
År: 2017 Glasset inn og lagt ny tekking på terrasse. Egeninnsats.
År: 2017 Malt boligen utvendig. Egeninnsats.
Vedlikehold/påkostninger av nåværende eier: (opplyst av eier)
År: 2018 Monterte varmepumpe.
År: 2019 Bygget garasje.
Selger har følgende anmerkning i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Sprekker i noen av fugene på gulvflisene i badet i 2.etg.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Påbygg av terrasse i 2018, egeninnsats.
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Lader i dobbeltgarasje. Easee.
Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Det har vært utleid siden før vi kjøpte. Ikke godkjent i kommunen pga ikke dør i mellom boligene.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom dokumentene.

Beliggenhet

Veltmanåvegen 44 ligger i et etablert boligområde på Vestsiden av Raufoss. Området består hovedsakelig av eneboliger og leiligheter. Ca. 900 meter til Raufoss sentrum. Ca. 800 meter til Veltmanåa barnehage. Ca. 600 m til Raufoss barneskole, ca. 1,4 km til Raufoss ungdomsskole og ca. 1,6 km til Raufoss videregående skole. Fasiliteter som kjøpesenter, butikker, postkontor, bankfilial m.m. finnes i sentrumskjernen. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Togforbindelse i Raufoss sentrum. Gangavstand til idrettsanlegg, badeland, Raufoss industriområde og turterreng/lysløype.

Forsikring

If Polisenummer: 6491253

Boligens areal

Primærrom: 281 kvm, Bruksareal: 360 kvm, Bruttoareal: 384 kvm
U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, badstue, gang og stue.
1. etasje:
Bruksareal: 180 m².
Primærrom: 141 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: hoveddel: bad, kjøkken, gang inkl trapp, hall og stue/spisestue. Leilighet: kjøkken/stue, entré og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad/vaskerom, gang inkl trapp, strykerom og 5 soverom.
Garasje:
Bruksareal: 55 m².
Merk:
Det finnes rom i boligen som ikke tilfredsstiller krav til varig opphold/ikke er omsøkt.
Utleiedelen er ikke omsøkt eller godkjent i kommunen.
Innredede rom i kjelleren er ikke godkjent for varig opphold.
Frittstående garasje er ikke tegnet inn på situasjonskartet. Eier opplyser om at denne er omsøkt og godkjent i kommunen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 166 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet hjørnetomt på 1166,1 m² som er flat/skrånende. Opparbeidet med plen, trær/busker, belegningsstein, støttemur, belysning. Gårdsplass foran huset er asfaltert. Gårdsplass foran frittstående garasje er gruset.
Merk: teiggrense/tomtegrense har dårlig nøyaktighet.

Garasje / Parkering

Frittstående dobbelgarasje med 2 biloppstillingsplasser og el-bil lader.
Garasjerom med én biloppstillingsplass i tilknyttning til boligen.
Ellers parkering på gurset gårdsplass.

Byggemåte

Støpt ringmur med sparesteinsbetong/gråstein med kryprom. Støpt gulv på grunn. Oppforet gulv i deler av kjeller. Grunnmur i sparesteinsbetong/gråstein på opprinnelig del. Grunnmur i betong på tilbygg. Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Noe lettkllinker synlig i garasjedel. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner. Grunnmur malt over terreng. Stående utvendig trekledning. Trevinduer med 2 og 3-lags isolerglass. Tre vinduer med 1+1 lags glass. Trebjelkelag i etasjeskille. Saltakkonstruksjon tekket med asfalt takshingel. Renner, nedløp og beslag i metall.
Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Trevinduer med 3-lags isolerglass.
Trevinduer med 1+1 lags glass.
Alder på isolerglass er i hovedsak: 71, 77, 83, 89, 93.
Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass.
Kjellerdør i treverk.
Terrassedør(skyvedør) i aluminium med 2 lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 2 lags isolerglass. Merking i glass 1996
Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass inn til utvendig bod i 2.et.
Leddet garsjeport.
Pipe:
Murt pipe, teglstein. To peisovner i 1.etg.
Feieluke i kjeller.
VVS-installasjoner:
Synlig avløpsrør i: plast og støpejern
Synlige vannrør i: kobber, rør i rør/plast, galvaniserte rør.
Opplysninger i forrige tilstandsrapport: ved tapping av vann i hoveddel og leilighet er vanntrykket dårlig.
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Prod år 2011. Plassert på tekn.rom i kjeller.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert på tekn.rom.
Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
El-anlegg:
Sikringsskapet i hoveddel er plassert på tekn.rom i kjeller.
Sikringsskapet i leiligheten er plassert i boden.
El-anlegg med automatsikringer.
Åpent og skjult ledningsnett.
Balkonger og terrasser:
- Terrasse utenfor stue:
Utgang fra stue til en delvis innglasset/bygget terrasse. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Fundamentert med betongsøyler. Tresøyler med betongfundament.
- Veranda utenfor soverom:
Utgang fra soverom i 2.et til en veranda i to nivåer. Oppført i trekonstruksjoner. Tradisjonelt bjelkelag med terrassebord, fundamentert på søyler/pilarer til grunn. Tekket med folie under
terrassebord. Takrenne og nedløp i front. Deler av veranda er takterrasse over garasjen.
- Terrasse utenfor stue:
Noe skjevheter er registrert. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Innfesting direkte i kledning er ikke anbefalt da denne ikke har tilstrekkelig bæring, tiltak anbefales.
Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere. Deler av terrassen er underdimensjonert og bjelker har skjevheter.
- Veranda utenfor soverom:
Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere. Membran er ikke festet alle steder slik at vann kan trenge inn under. Tiltak må påregnes.
Merk: Konstruksjoner over 0,5m over bakken regnes i de fleste tilfeller med i bebygd areal på eiendommen, ukjent om dette er søkt om.
FØLGENDE BYGNINGSDELER HAR FÅTT TILSTANDSGRAD 2:
Grunn og fundamenter: Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon. Kryperom har begrenset lufting, bedre lufting bør etableres.
Gulv på grunn: Oppforet gulv under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg forhøyede verdier i gulv.
Grunnmur: Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger.
Drenering: Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng. Stedvis fall på terreng mot bygning. Fuktsikringen har utlevd sin levetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: . Kledning bærer stedvis preg av slitasje Stedvis lav høyde mellom grunnen og kledning.
Svertesopp registrert. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet. Råteskader nederst på kledning på hjørnet mot Tollerudbakken.
Vinduer og dører: Vinduer i varierende alder og utførelse. Enkelte vinduer trenger justering. Enkelte tettelister var harde/slitt. Enkelte vinduer har kondensmerker. Værslitte karmer/rammer. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk.
Takkonstruksjon: Misfarging på undertak. Ikke ventiler i gavler på opprinnelig del. Delvis synlig luftespalte mot raft. Det anbefales å isolere loftsluke og tette rundt denne slik at man unngår luftlekkasjer.
Taktekking: Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Enkelte shingeltunger ligger ikke ordentlig nedpå.
Renner, nedløp og beslag: Endebeslag/lokk savnes på takrenne mot vest.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Trapp: Bratt Trapp. Håndløper er anbefalt på begge sider av trapp. Lavt rekkverk. Større åpninger enn anbefalt i rekkverk/inntrinn. Terrasse utenfor stue: Innfesting direkte i kledning er ikke anbefalt da denne ikke har tilstrekkelig bæring, tiltak anbefales. Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere. Deler av terrassen er underdimensjonert og bjelker har skjevheter. Veranda utenfor soverom: Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverket er lavere. Membran er ikke
festet alle steder slik at vann kan trenge inn under.
Piper og ildsteder: Sprekker rundt pipe/peis i 1.et. Rennemerker under feieluke.
Etasjeskiller: Knirk/lyd registreres.
Våtrom: Bad 2.et: Skjøting av membranen er ikke fagmessig utført. Membranmansjett er ikke synlig i sluk. Vanskelig å se om det er klemring. Det registreres sprekker i gulvfliser. Dette er et symptom på bevegelse i underlaget. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør. Bad 1.et: Det er ikke etablert tilluft fra tilstøtende rom. Det er ikke benyttet startlist i underkant av baderomsplatene. Dette øker risikoen for opptrekk av fukt i endevend.
Badstue: Badstuen er ikke bygget som et rom i rommet med synlige luftespalter. Badstue har ingen form for ventilering.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Alder på de eldste delene av røropplegget.
Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på det elektriske anlegget.
Garasje: Flere av lettklinkerblokkene som står under yttervegger er løse. Trevegger er avsluttet nærmere grunnen enn anbefalt. Dette øker faren for fuktopptrekk.
FØLGENDE BYGNINGSDELER HAR FÅTT TILSTANDSGRAD 3:
Etasjeskille: Det registreres råteskader i bjelkelaget over tekn.rom i kjeller. Tørt på befaringsdagen. Anbefaler at man følger med på ev utvikling.
Bad i kjeller: Ved enkle fuktsøk og bruk av fuktindikator registrerte jeg verdier utover hva som forventes som normalt på utsatte steder. Sprekker/riss i fliser er registrert. Slitte misfargede fuger er registrert. Renovering av badet anbefales.
Byggemåte garasje:
Garasjen er opprinnelig bygget på en annen eiendom i 2006 og flyttet hit i 2019. Dobbelgarasje med bod i bakre del. Plate på mark. Oppkant i lettklinker. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med liggende panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Undertak av armert plast. Renner og nedløp i metall. Leddede treporter med lift. Gangfør i treverk. Enkle garasjevinduer.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på tilbygg av bolig (93 kvm) datert 14.04.2003.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Veltmanåa barnehage (1-5 år)
54 barn, 3 avdelinger 1 km
Trollskogen barnehage (0-6 år)
54 barn, 3 avdelinger 1.6 km
Polaris FUS barnehage (0-6 år)
65 barn, 3 avdelinger 2.2 km
Skoler
Raufoss skole (1-7 kl.)
241 elever, 12 klasser 0.8 km
Korta skole (1-7 kl.)
344 elever, 14 klasser 2.4 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.)
294 elever, 13 klasser 1.9 km
Raufoss videregående skole
450 elever 2.1 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 11.9 km

Adgang til utleie

Deler av 1.etasje er innredet som leilighet. Det gjøres spesielt oppmerksom på at leiligheten ikke er godkjent som separat boenhet hos Vestre Toten kommune.
Leiligheten leies pr. i dag ut for litt under kr. 8 000 pr.mnd inkl. strøm. Internett betaler leietager selv. Leiligheten er utleid og boligen selges med leietakere.

Oppvarming

Oppvarming består av: strøm- og vedfyring
I hovedsak ved hjelp av: ved/peisovner, panelovner, luft til luft varmepumpe og varmekabler i gulv på bad og hall.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 28 728,80 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 035 301 pr. 11.10.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 727 083 pr. 11.10.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplan/kommunedelplan med formål nåværende boligbebyggelse vedtatt 27.11.2014.
Eiendommen ligger i tillegg under reguleringsplan med navn "Tollerud nord" datert 27.01.2005 med formål bolig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler fra Vestre Toten kommune.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett.
Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Veltmanåvegen 44, 2830, Raufoss, Gnr. 13 bnr. 89 i Vestre toten kommune

Oppdragsnummer

6-21-0476

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.