Skreia

Totenåsen/Øyungen. Koselig laftet hytte med 2 soverom. Anneks. Borrevann. Helårsveg. Flott utsikt!

Nedre Øyungslia 5 , 2848 Skreia

VISNINGER

19. september søndag kl. 14:30-15:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 49 m²
Bruksareal 54 m²
Soverom 2
Byggeår 2009
Gårdsnummer 310
Bruksnummer 1
Energimerking D
FINN.no 231363001
Sist endret 17.09.2021 11:50
Prisantydning 2 100 000
Totalpris 2 163 772
Ligningsverdi 20 131,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 163 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nedre Øyungslia 5 er ei pent brukt, nyere laftet hytte fra 2009. Hytta inneholder to soverom, bad med hyttedusj og toalett, samt ett stort allrom med kjøkken, spiseplass og stue. Bod/teknisk rom.
Utvendig finner du den overbygde terrassen med flott utsikt og svært gode Kvikk-Lunch og appelsin-forhold. Hyggelig anneks. Borrevann på tomta.
Felles bryggeanlegg med båter og gapahuk ved Store Øyungen som medlemmer av velforeningen kan disponere. Flotte turområder sommer som vinter med bl.a. milevis med oppkjørte skiløyper.
Alt i alt er dette en flott hytte med perfekt beliggenhet i et område med mye urørt natur!

Innhold

Hytta inneholder bod ved inngangsparti, entre, bad, to soverom og kjøkken/stue i åpen løsning. Overbygd inngangsparti - stor terrasse.
Anneks med innredet rom.

Standard

Hytta er fra 2009 og fremstår som pent brukt og med god standarder.
Kjøkkenet, som er i åpen løsning med stue/spisestue, har innredning i heltre med profilerte fronter. Benkeplate i heltre med belysning over og med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Kjøleskap 230V og Gasskomfyr fra 2009 følger med i handelen.
Badet har tregulv, tømmervegger og panel i himling, og er utstyrt med servant med underskap og speil over, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Badet tilfredsstiller ikke krav til våtrom.
Innvendige overflater med tregulv, panel i himling og tømmer på vegger. (Norsk tømmer fra Hedmark.)
Borrevann ved hytteveggen. Montert gassvarmer for oppvarming av vann. 230 volt solcellepanel til bl.a. innvendig belysning.

Beliggenhet

Nedre Øyungslia 5 ligger i hjertet av Totenåsen. Ett ganske nytt hyttefelt som ligger i solsida langs østenden av innsjøen Øyungen. Hyttefeltet er sikret med egen bom og det er vei helt fram til hytta. Hytta har flott utsikt mot vest og har gode solforhold.
Herfra er det bare en liten biltur sørover til Hurdal skisenter hvis det kribler i alpinmusklene, mens det finnes et enormt nett med oppkjørte skiløyper i umiddelbar nærhet til hytta. Sommerstid finnes det tilsvarende merkede turstier på kryss og tvers av hele åsen. Det er godt fiske i mange vann på Totenåsen, det nærmeste er Øyungen der det finnes relativt stor og bitevillig ørret! Skulle det friste med ett godt måltid eller kaffe og vaffel ligger Torsætra kun 5 km unna. Torsætra er kjent for sin gode mat, og legger sin flid i å benytte lokalt produserte matvarer. 
Totenåsen ligger kun 1,5 timers kjøring fra Oslo.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til oppvarming, kommunale avgifter, forsikring, festeavgift, snøbrøyting, vedlikehold mv.

Forsikring

DnB Polisenummer: 21755227

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 54 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, to soverom og kjøkken/stue. Sekundærrom: bod ca 5 kvm.
Anneks:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 3916, I tillegg kommer serviceavgift med kr 610 pr. år + snøbrøyting. Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen, neste gang i 2022. Festekontrakten gjelder til den sies opp. Borfester ønsker ikke å benytte forkjøpsretten.
Flat tomt i skrånende terreng. Gårdsplass og adkomstveg er gruset, mens tomta forøvrig er naturtomt.
Punktfestet tomt uten spesifisert areal.

Garasje / Parkering

Parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Hytta er fundamenter på fjell med støpt gulv på grunn. Oppforet gulv. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør. Takvann ført ut på terreng. Selger opplyser at det er lagt ned drensrør fra baksiden av hytta og ned i grøftene som går etter veien opp til hytta. Deretter krysser de vegen. Det er også laget avskjæringsgrøft mellom hytta og solcellepanelet. Yttervegger i maskinlaftet tømmer.
Mønet skråtak i tre. Skråhimling. Lufting i raft og gavler. Taktekking med torv. Utvendige beslag i metall. Vindski og takrenner i tre. Elementpipe. Feieluke på stue.
Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Innvendig profilerte tredører.
Terrasse mot sør-vest har støpt dekke med skifer. Overbygd. Rekkverk i tre.
Åpent og skjult ledningsnett. Solcelleanlegg i bod med konverter til 220 V. Selger opplyser at det er klarlagt for 220 V i grunn. Batterier er etterfylt i 2021.
Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter.
Propanbereder. Utvendig propanskap.
Røykvarsler og brannslukningsapparat.
Andre bygg:
Anneks, har gulv støpt på grunn. Yttervegg i tømmer. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med torv. Vindski i tre. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i tre. Stålpipe med ildsted. Varmekabel i gulv (ikke tilkoblet, men klarlagt for 220v). Lufting i raft. Sluk i gulv som går direkte til terreng, synlig på utside.
Selger opplyser at annekset er bygd i 2006 og er flyttet hit 2015/2016. Fuktmerker var der da bygget ble satt opp og har ikke utviklet seg siden.
Vedlikehold/tilstand:
Det er opplyst om følgende vedlikehold/påkostninger de senere år:
År: 2016 (ca årstall) Boret etter vann. Utført av firma.
År: 2017 Beiset utvendig, sørvegg er beiset i 2019. Egeninnsats.
År: 2021 Byttet propanslanger og etterfylt batterier på solcelle. Egeninnsats.
I takstmannens tilstandsrappport har følgende bygningsdeler fått tilstandsgrad 2:
Våtrom: Rom som ikke tilfredsstiller krav til våtrom og må brukes deretter.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Lufting fra avløp er ikke korrekt utført, skal føres over tak.
Anneks: Kun lufting i raft.
Det gjøres oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført.
Det anbefales å gå nøye gjennom takstmannens tilstandsrapport og selgers egenerklæring, som er vedlagt i salgsoppgaven og er en del av denne.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for fritidsbolig datert 26.02.2010.
Det foreligger ikke ferdigattest for anneks oppført på eiendommen. Det er ikke krav om søknad eller ferdigattest på dette bygget da det under 15m2. Hvis bruken skal endres kan det bli søknadspliktig. Kontakt Østre Toten kommune for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Oppvarming i hovedsak ved hjelp av ved. Rentbrennende 15kw ovn i hytte og klebersteinsovn i annekset.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 639 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt med kr 3 157. I tillegg kommer årsgebyr pr pipe med kr 628.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 956 900 og eiendomsskatten er kr 3 157.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 20 131 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er i kommuneplan, vedtatt 19.06.2019 avsatt til fritidsbebyggelse - nåværende. Reguleringsplan skal fortsatt gjelde.
Gjeldende reuleringsplan er Reguleringsplan for Øyongslia, vedtatt 27.06.2002 med formål friluftsområde og fritidsbebyggelse.
Kontakt megler eller kommunen for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt - vilkår,  tinglyst 04.06.2008  dbnr. 451552
gjelder fra dato: 28.03.2008
Pant for forfalt festeavgift
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening m.m.
Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt vann. Det er eget borevann på nord-østre hjørne av hytta. Vannprøve er ikke foretatt.
Avløp:  Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalet avløp. Eiendommen har privat avløp fra toalett til tett tenk, gråvann går til terreng via spredegrøfter. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende.
Utslipp av gråvann fra fritidsbolig uten innlagt vann, regnes normalt som forurensning uten nevneverdig skade eller ulempe og trenger ikke utslippstillatelse. I konkrete tilfeller vil imidlertid gråvann kunne inneholde forurensning av en slik karakter at terskelen i forurensningsloven er overskredet. Dette anbefales undersøkt, da utslippet varierer med bruken av fritidsboligen.
Vei:  Eiendommen har adkomst via privat veg. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes. Helårskort kan kjøpes på Torsætra for bomveg.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkken følger: Kjøleskap 230V og Gasskomfyr.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det er pliktig meddlemsskap av velforening innen Øyongslia Hytteområde.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Bortfester har bekreftet at de ikke vil benytte sin forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Nedre Øyungslia 5, 2848, Skreia, Gnr. 310 bnr. 1 Fnr. 545 i Østre toten kommune

Eier

Christine Schjøll

Oppdragsnummer

6-21-0526

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.