Gjøvik

MUSTADHAGEN - Lys og innbydende 3-roms. Heis - innglasset balkong - p-plass i felles garasjeanlegg!

Strandgata 10 , 2815 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 2 710 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 210
Energimerking D
FINN.no 231447931
Sist endret 17.01.2022 10:50
Prisantydning 2 590 000,-
Totalpris 3 285 588,-
Fellesutgifter 10 527,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 687 576,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 277 576,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 285 588,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten har et primærareal på 67 m² beliggende i 2.etasje. Leiligheten rommer gang med skyvedørsgarderobe, flislagt bad og en praktisk bod til oppbevaring. Leiligheten rommer i tillegg 2 soverom. Ett hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe og god plass til dobbeltseng. I tillegg finnes et mindre gjesterom/kontor. Kjøkkenet er praktisk plassert for seg selv. Kjøkkenet er godt utnyttet med god skap og benkeplass, samt plass til frittstående hvitevarer. I stuen er det god plass til spisebord med stoler, samt sofagruppe og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til innglasset veranda mot sørøst med gode solforhold. I tillegg medfølger en bod i kjeller, samt 1 p-plass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Leilighet i 2.etg som inneholder:
Gang, bad, kjøkken/stue, 2 soverom og bod.
Utgang fra stuen til innglasset balkong.

Andelseier disponerer 1 p-plass i felles garasjeanlegg.
Nettingbod på ca. 10m2 i garasjeanlegget.

Standard

Leiligheten er opprinnelig fra 2006. Hele leiligheta - med unntak av kontor/gjesterom og bod - ble malt i 2020. Tak og vegger er malt tre strøk, i to ulike gråtoner.

Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Komfyrvakt og ventilator over komfyr. Kjøkkeninnredningen ble oppgradert i 2019. Da ble nye fronter montert, samt bygget om underskap til skuffer. Montert LED - lys under benkeskap. I tillegg er det montert både komfyrvakt og kaffemaskinvakt med kontakt som bryter all strøm. Oppgradert ventilator til avtrekket på taket. I tillegg er det oppgradert med ekstra kontakter.

Badet har fliser på vegger og gulv. Badet inneholder baderomsinnredning med fronter med glass, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap og speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjhjørne med dører, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og håndduktørker. Selger opplyser at det ble montert nytt dushjørne og toalett i 2020. Fordelerskap for rør i rør, siklemikk og stoppekran finnes også på badet. Badet er tilkoblet mekanisk avtrekk. Tilluft fra tilstøtende rom via spalte under dørblad. Selger opplyser at det er skiftet termotstatstyring.
Badet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Leiligheten har 2 soverom. Ett stort hovedsoverom, samt ett mindre kontor/gjesterom. Store skyvedørsgarderober med speil på hovedsoverommet. I tillegg er det skyvedørsgarderobe i gangen.

Fra stuen er det utgang til innglasset verandaen mot sørøst med gode solforhold. Her er det montert nye motoriserte persienner med fjernstyring fra Scandic. I tillegg er det montert innsyns rullgardiner på nedre del av verandaen. Selger opplyser at gardinsett for den øvre delen ligger i boden (festene er ikke demontert). I taket er det lagt opp spotter-belysning på skinne. I tillegg er det montert varmeovn og ekstra kontakter.

Alle vinduer for øvrig er utstyrt med utvendige persienner, og i stuen er det i tillegg innvendige persienner på de store vinduene.

I kjelleren finnes en ekstra stor bod med flere hyller og gode oppbevaringsmuligheter. Med leiligheten følger også garasjeplass med tilrettelagt opplegg for lader til el/hybrid-bil. Lader kjøpes av og monteres av Bakke El-Installasjon (tilpasset dagens datastyring). I kjeller er også sorteringsanlegg for søppel som organiseres av vaktmester.

VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
År: 2019 Byttet fronter på kjøkkeninnredning og bygget om underskap til skuffer.
År: 2020 Malt alle innvendige overflater bortsett fra det ene soverommet og boden.
År: 2021 Montert motoriserte persienner på balkong. Opprinnelige gardiner følger med. Utført av firma.
År: 2020 Montert nytt dusjhjørne(dører) og vegghengt toalett. Utført av firma.

Innvendige overflater:
Gulv: skiferfliser i gang og på veranda. Marbauparkett i stue. Eikeparkett i øvrige rom. Fliser på bad.
Vegger: malt strie og malte slette flater. Fliser på badet.
Himling: malte slette flater.

Tilstandsgrader:
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved
oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens
krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.

Følgende bygningdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser. Kostnadsestimat : Under 10 000
Innvendig > Overflater. Kostnadsestimat : Under 10 000

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
Innvendig > Etasjeskiller.
Våtrom >Overflater Gulv > Bad/vaskerom.
Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt >Bad/vaskerom.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.

Selger har følgende kommentarer i sitt egenerklæringsskjema:
- Montert dusjvegger og vegghengt toalett på bad. Utført av Malmberg AS.
- El-sjekk av Bakke Elinstallasjon
- Ligger til rette for el-billader på alle garasjeplasser.
- Det foreligger endring av eiendommens omgivelser. Det bygges ny blokk på nabotomten, Mustadhagen 5 med 28 leiligheter.
- Det betales fra august og i 10 mnd kr 300 pr mnd som egenandel på komfyrvakt.

For ytterligere informasjon se vedlagte egenerklæringsskjema og tilstandsrapport datert 20.12.2021 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Nesten midt i Gjøvik med alle sentrumstilbud rett rundt hjørnet ligger Strandgata 10 i Mustadhagen II borettslag. Leiligheten vi har for salg ligger i 2.etasje. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter, skysstasjonen, restauranter av mange slag, Storgatas butikker, skoler, NTNU og strandpromenaden. Gjøvik Gård er nærmeste nabo. Her finnes kafe, samt et rikt underholdningstilbud eller du kan rusle rundt i ro og fred. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Selv om Gjøvik er en by, er det kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper og ved frilufts badet Fastland finnes alpinanlegg vinterstid. Mjøsa ligger et godt steinkast unna!

Felleskostnader

10 527 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kabel-tv fra canal digital, bredbånd fra telenor, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader:  4 212,-
Avdrag lån à-konto: 4 590,-
Renter lån à-konto: 1 395,-
Objekt: Komfyrvakt ( 70 - 30 ) 330,-

Neste endring felleskostnader er i følge opplysningene til GOBB 01.06.2022:
Felleskostnader: 4 212,-
Avdrag lån à-konto: 4 590,-
Renter lån à-konto: 1 395,-

Fellesutgifter indeksreguleres 1.1 hvert år, ihht generalforsamlingsvedtak i 2016.

Andel fellesgjeld

687 576

Avdrag fellesgjeld

kr. 4 590 pr. mnd.

Andel formue

32 788

Borettslag

Borettslag: Mustadhagen ii borettslag, Orgnr: 987977744

Styreleder opplyser at borettslaget har renholdstjeneste for ganger/trapper/div. (Toma Facility) og vaktmestertjeneste (Servicemesteren AS).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslager har akkurat montert komfyrvakter som gir pluss 330 kr i 10 mnd fra august. Dette beløpet er inkludert i beløpet for felleskostnader.

Planer for 22/23 er blant annet: økt brannsikkerhet gjennom nytt varslingssystem og elektroniske vannstoppere.  Nye låsbare postkasser monteres nå i høst mm.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er et IN-lag. Styret har inngått avtale om fastrente fram til 2027.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11499044, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 23.08.2021: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 23.08.2021: 25 571 195
Andel av saldo: 687 577
Første termin: 31.12.2009Første avdrag: 30.06.2012 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.07.2027

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 1 395 pr. mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184564

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2 391 291,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 353 318,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

"Vårt borettslag tillater ikke at beboere har hund, katt eller andre husdyr - men det kan søkes styret om dispensasjon for korttidsopphold, eller for mer omfattende avtale ihht gjeldende tolkning av lovverket (for eksempel førerhund). Eventuelle husdyr på besøk må uansett ikke være til plage/ubehag for naboer, de må luftes i bånd og må selvfølgelig ikke bråke - eller tilgrise
verken inne- eller uteområder (avfall fjernes). Et hvert dyrehold/dyrebesøk - over kort eller lang tid, reguleres ihht eget vedlegg til punkt 10." Opplysningene er hentet fra ordensregler for Mustadhagen 2 revidert mai 2021. Ordensreglene følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 80 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad, kjøkken/stue og 2 soverom. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 710 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet felles tomt på 2710 m². Tomten er flat/skrånende og er pent opparbeidet med plen og beplantning, samt store og skjermede utearealer - inkludert egne solfylte "kaffekroker". Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Eier opplyser om at det følger med èn biloppstillingsplass i garasjeanlegget i kjelleren og det er mulighet for å koble opp lader til el-bil.

Byggemåte

Boligblokk oppført i stål, tre, og betongkonstruksjoner. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. Utvendig fasade av tegl, fasadeplater og systempuss. Betong i etasjeskille. Trapp og heis i kjernen. Innglassede verandaer. Felles garasjeanlegg i kjelleren.

Vinduer/dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Isolerglass er i hovedsak fra byggeår.
Inngangsdør i treverk. Fra byggeår. B30/35dB. Porttelefoni.
Balkongdør i treverk med 2 lags isolerglass. Fra byggeår.

Balkong:
Utgang fra stue til sørøst vendt innglasset veranda. Oppført i betong og stålkonstruksjoner. Fliser på gulv. Lys i himling og stråleovn på vegg. Nylig montert motorister persienner. Innglassing av glass og alu-profiler.

VVS-installasjoner:
Synlig avløpsrør i: Plast
Synlige vannrør i: Rør i rør (plast).
Varmtvannsbereder på ca. 120 liter. (Toppen er skiftet for ca 2år siden ref eier.) Varmtvannsbereder er plassert i kjøkkenbenk.

Luftbehandling:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk
avtrekk eller naturlig oppdrift. Sentralt avtrekk.

El-anlegg:
Sikringsskapet er plassert i boden.
El-anlegg med automatsikringer.
I hovedsak skjult ledningsnett.
Alt El-arbeid i leiligheten er utført av fagfolk (Bakke elinstallasjon og Hveem Elektro), ref opplysninger fra eier.

Annet:
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Lagt opp kontakt til tv og internett i stue og på begge soverom. ref eier.
- Sentralstøvsuger

Opplysningene i dette punktet er i all hovedsak hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (2-5 år)
18 barn, 1 avdeling 0.6 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år)
45 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Gjøvik barnehage (1-5 år)
48 barn, 3 avdelinger 0.9 km

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl.)
250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.)
90 elever, 10 klasser 0.8 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
318 elever, 12 klasser 3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
310 elever, 10 klasser 3.5 kl
Gjøvik videregående skole
1050 elever 1.8 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.5 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.

Selger opplyser at leiligheten har tre miljøvarmeovner - en under store vinduet i stuen, en i soverommet og en på kontor/gjesterom.
Gulvvarme på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres direkte til Mustadhagen 2 BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 668 675 pr. 07.09.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 407 228 pr. 07.09.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2020-2032" med formål:
- Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg, nåværende
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Faresone: Flom
Vedtaksdato 29.10.2020.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning fra tomtegrense.
Adkosmtvei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense.
Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning fra tomtegrense.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter avhendingslovens normalordning. Dette innebærer at eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med de krav til kvalitet, utrusting og annet som følger av avtalen, jf. avhendingslova § 3-1. Dersom kjøper ikke er forbruker, jf. avhendingslova § 1-2 (3), selges eiendommen som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9.

Alle interessenter plikter å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Strandgata 10, 2815, Gjøvik, Gnr. 61 bnr. 210, andelsnr. 33 i Mustadhagen ii borettslag med orgnr. 987977744 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0537

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.