Gjøvik

KOPPERUD- Rekkehusleilighet med flott utsikt i barnevennlig område - 3 sov - garasjeplass!

Geiteramsvegen 5C , 2818 Gjøvik

BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 100 m²
Bruksareal 114 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 21 639 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1971
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 207
Energimerking F
FINN.no 231490627
Sist endret 22.09.2021 22:30
Prisantydning 2 490 000
Totalpris 2 569 003
Ligningsverdi 654 390,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) 63 497,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 553 497,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 494,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 506,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 569 003,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Geiteramsvegen 5C er en velholdt rekkehusleilighet fra 1970. Her kan du flytte rett inn og evt. ta forandringer over langen. Boligen er åpen og praktisk og med store uteplasser. I 1. etasje finner du: en romslig entré, kjøkken i delvis åpen løsning med spisestue og stue. Underetasjen inneholder gang, tre soverom, bad og bod. Utvendig kan det fristes med flere flotte uteplasser. Fra spisestua har du adkomst til en veranda med utsikt over byen og Mjøsa! Videre har boligen en romslig terrasse ved inngangsparti hvor ettermiddagssola kan nytes! Her er det også en utvendig bod. Boligen har garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers er det felles gjesteparkering.
Boligen ligger ovenfor Kopperud på Gjøvik. Her oppe er det flott utsikt, barnevennlig og ikke minst solrikt. Det er kort vei til barneskole, barnehager, skog og mark, dagligvare og busstop og bare noen minutter med bil til Gjøvik sentrum.
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Rekkehus med 1.etasje, mellometasje og underetasje som inneholder:
1. etasje: Kjøkken, spisestue og stue. Fra spisestua er det utgang til veranda med flott utsikt over byen og Mjøsa!
mellometasje: Entré og utvendig bod.
Underetasje: Gang, bad, tre soverom og bod.

Standard

Rekkehus fra 1971, boligen fremstår med normal enkel standard og god planløsning.
Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, profilerte frnter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er belysning over benkeplate og  flislagt mellom over- og underskap. Plass til frittstående kjøleskap, komfyr, og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.
Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, vegghengt wc, dusjkabinett/boblekar og opplegg for vaskemaskin. Overflater består av formpresset panel i himling, panelplater på vegg og belegg på gulv. Det er mekanisk avtrekk og varme i gulv.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, laminat, fliser og betong.
Vegger: Panelplater, tapet, malt strie og murpuss.
Himling: Himlingsplater og formpresset panel.
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i underetasjen.
Vedlikehold/påkostninger opplyst av eier:
År: 2011 Oppgradert badet. Utført av tidligere eier.
År: 2011 Oppgradert deler av det elektriske anlegget. Utført av tidligere eier.
År: 2020 Behandlet utvendig kledning. Utført av firma.
Det anbefales å gå nøye igjennom vedlagte tilstandsrapport datert 25.08.2021 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Geitramsvegen 5C ligger ovenfor Kopperud på Gjøvik. Her oppe er det flott utsikt, barnevennlig og ikke minst solrikt. Det er kort vei til barneskole, barnehager, skog og mark, dagligvare og busstopp. Herfra og ned til shopping og moro er det bare noen minutter med bil. Vi kan ramse opp NTNU, shoppinsenteret CC, Mjøsa og bykjernen med mange koselige småbutikker, kafeer og restauranter. Det er ca to timer fra Gjøvik til Oslo.

Felleskostnader

4 343 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunaleavgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, styrehonorar, forretningsførsel, vedlikehold i regi av borettslaget, innleid hjelp, renter og avdrag andel fellesgjeld.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

63 497

Avdrag fellesgjeld

525,-

Borettslag

Borettslag: Engehaugen borettslag a/l, Orgnr: 950265116
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser:
Det foreligger ingen konkrete planer pr.d.d. for vedlikehold eller låneopptak som vil påvirke felleskostnadene. Men det vil bli noe rehabilitering på sikt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778169362, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 24.08.2021: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 24.08.2021: 2 539 887
Andel av saldo: 63 497
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2030 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

71,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 84081366

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 163 802,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 673 364,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak vedlikeholdsarbeider.
For ytterligere informasjon og regnskapet, kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold, men kattehold og hundehold er regulert i husordensreglene.
Se husordensreglenes punkt 4. om kattehold og punkt. 6 om hundehold.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, spisestue og stue og spisestue.
Mellometasje:
Bruksareal: 10 m².
Primærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré.
Underetasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, bad og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 21 639 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt som er flat og skrånende og opparbeidet med plen og beplantning.
Området som tilhører den enkelte er: Område på inngangssiden og motstående side i rett linje ut fra leilighet mot vei. Se husordensreglenes punkt 2.

Garasje / Parkering

Garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Felles gjesteparkering.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Gulv støpt på grunn under halve underetasjen. Bjelkelag med kryperom under andre halvdel. Åpen fundamentering med vanger på punktfundamentering under halve underetasjen. Grunnmur i betong. Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Yttervegg i isolert bindingsverk var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Kaldt loft. Luftespalte ved raft. Taket er tekket med asfaltpapp. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Trapper utført i treverk. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Drenering: Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Takvann ført ut på terreng.
Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1990.
Dører: Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass fra 1990. Balkongdører i treverk med 2 lags isolerglass fra 1990 og 2007. Lette/glatte innerdører.
Terrasse/veranda:
Terrasse mot øst med adkomst fra spisestue i 1. etasje. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Terrasseplatting foran inngangspartiet i mellometasje. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner og overflater i treverk.
VVS:
Synlig avløpsrør i: Plast.
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system, forholdet gis tilstandsgrad 2.
Utstyr for sanitærinstallasjoner:
Varmtvannsbereder på ca. 120 liter, antatt fra 2011, er plassert i bod i underetasjen. Innvendig hovedstoppekran er plassert på badet.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: Vinduer og dører. Takkonstruksjon. Taktekking. Renner, nedløp og beslag. Piper og ildsteder.
Grunn og fundamenter: Skjevheter i konstruksjonen som har sin årsak i fundamenteringen ble registrert.
Grunnmur: Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon.
Drenering: Det kan ikke forventes at fuktsikring har tilfredsstillende effekt.
Utvendige fasader: Det er ikke montert musesikring.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Påregnelig med tiltak og vedlikeholdsarbeid.
Etasjeskiller: Skjevheter er registrert.
Våtrom: Deler av våtsoner har ikke membran, våtrommet må brukes deretter.
Innvendige overflater: Enkelte skader og slitasje er påvist.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Påregnelig med tiltak og oppgraderinger.
For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 25.08.2021 som dette er hentet fra.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Feil helling sluk på gulv under vask.
Punkt 2: Nytt bad 2011, varmekabler lagt av Mamelund.
Punkt 2.1: I følge tidligere eier ble hele badet ble oppgradert i 2011.
Punkt 7: Ja, skjevhet i gulv.
Punkt 12: Malt utvendig i 2020, skiftet bord på liggende panel der det var behov og på stående bord på terrassen.
Punkt 13: Opplegg stue, opplegg bad, opplegg bod, opplegg stort soverom, tilkobling varmtvannsbereder.
Punkt 13.1: for varmekabler på bad, opplegg utført i 2011.
Punkt 14: El-tilsyn 16.06-21 uten avvik.
Punkt 23: Mai 2018.
For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Kopperud skole (1-10 kl.) 8 min, 460 elever, 20 klasser 0.7 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 20 min, 309 elever, 21 klasser 1.7 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 5 min
Gjøvik videregående skole 11 min, 1050 elever 5.4 km
Raufoss videregående skole 16 min, 450 elever 11.7 km
Barnehager:
Marihøna barnehage (1-5 år) 3 min, 60 barn 0.3 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 4 min, 27 barn, 1 avdeling 0.4 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 6 min, 60 barn 0.6 km
Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt  for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner, varme i gulv og ildsted.
Varme i gulv: På bad og gangen i underetasjen.
Ildsted:
Murt pipe, lettklinker. Peisovn.
Tilsyn ikke utført.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunaleavgifter og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 654 390 pr. 06.09.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 355 803 pr. 06.09.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel
2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.
Eiendommen omfattes også av Reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020050 - Engehaugen og kopperud sentrum og vedtaksdato: 24.7.1969.
Kommunen opplyser: Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.Se plan- og bygningslovens § 1-5.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på andelens grunnboksblad.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen på borettslagets grunnboksblad:
1969/5370-1/19  Kjøpekontrakt  
27.08.1969 
Bestemmelse om bebyggelse
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Med flere bestemmelser
1974/8512-1/19  Fellesobl. for bor.innsk.  
29.11.1974 
BELØP: NOK 940.000
Panthaver:Gjøvik Boligbyggelag Al  
Lnr: 1627870
 
1976/574-1/19  Jordskifte  
23.01.1976 
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1990/11730-1/19  Obligasjon  
18.12.1990 
BELØP: NOK 3.600.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
 
2020/3397950-1/200   ** Tinglysing på nytt  
26.11.2020 21:00 
1991/6481-1/19  Obligasjon  
29.08.1991 
BELØP: NOK 400.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
 
2021/951208-1/200   ** Tinglysing på nytt  
04.08.2021 21:00 
2005/8190-1/19  Pantedokument  
12.10.2005 
BELØP: NOK 1.200.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817

Vei/vann/avløp

Privat adkomst fra offentlig vei.
Offentlig vann og avløp. Det kan være private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og fastmontert innredning på bad medfølger handelen.
Dusjkabinett/boblebad ble kjøpt brukt og er kun benyttet som dusj. Eier har aldri koblet på/benyttet seg av boblebad funksjon og vet derfor ikke om denne fungerer.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sara@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 40 63 20 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Geiteramsvegen 5C, 2818, Gjøvik, Gnr. 64 bnr. 207, andelsnr. 39 i Engehaugen borettslag a/l med orgnr. 950265116 i Gjøvik kommune

Eier

Christer Stenberg

Oppdragsnummer

6-21-0542

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.