Lena

LENA - Stor og innholdsrik enebolig med romslig tomt og barnevennlig beliggenhet. 4 sov- 2 stuer - 2 bad og vaskerom!

Kolbuvegen 212 , 2850 Lena

VISNINGER

18. oktober mandag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

65%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 187 m²
Bruksareal 205 m²
Bruttoareal 224 m²
Tomt 2 816 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1920
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 17
Energimerking G
FINN.no 234576392
Sist endret 11.10.2021 13:22
Prisantydning 2 200 000
Totalpris 2 269 022

Beregnet totalkostnad

2 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 69 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 269 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kolbuvegen 212 er en stor enebolig med p-rom på 187 kvm fordelt over 2 etasjer. Boligen har en innholdsrik planløsning med mange muligheter. Adkomst i 1.etasje via romslig terrasseplatting. Her finner vi bla. en koselig stue med adkomst til både egen spisestue, samt kjøkken. Kjøkkenet har spiseplass og adkomst til praktisk vaskerom. I tillegg finnes flislagt bad, stort soverom og en romslig bod. I 2.etasje finner vi loftstue, bad og 3 soverom med god størrelse, hvorav ett av dem har egen walk-in garderobe. Fra loftstuen er det dessuten utgang til en lun veranda som er overbygget. På eiendommen er det frittstående garasje med 1 biloppstillingsplass og gode lagringsmuligheter. I tillegg er det mulighet til å sette inn en port til om man ønsker plass til 2 biler.

Innhold

Enebolig som rommer:
Kjeller: kjeller har ikke målbare arealer pga lav høyde.
1. etasje: bad, kjøkken, vaskerom, hall, gang 1, stue, spisestue, gang 2, soverom, bod og kott.
2. etasje: bad, loftstue m/trapp og 3 soverom.
Garasje med en biloppstillingsplass og gode lagringsmuligheter.

Standard

Boligen er fra ca 1920 og senere tilbygd og ombygd i flere etapper. Boligen er over 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Takstmannen anbefaler på generelt grunnlag at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid.
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum og heltre benkeplate ved komfyr. Flislagt, samt belysning over oppvaskbenk. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap kjøl/frys. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.
Boligen har separart vaskerom med fliser på gulv, malte plater på veggene og plater i himling. Rommet er innredet med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, samt en enkel innredning. Ventilasjon via naturlig avtrekk. Oppvarming via varme i gulv.
Badet i 1.etasje har fliser på gulv og vegg, samt plater i himling. Badet er innredet med servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjkabinett og gulvmontert wc. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft i dør. Oppvarming via varme i gulv.
Badet i 2-etasje har belegg på gulv og panel på vegger og himling. Badet er innredet med dusjkabinett, servant, speil og gulvmontert wc. Ventilasjon via ventil på vegg.
Innvendige overflater:
Gulv: laminat, fliser og belegg.
Vegger: trepanel, panelplater og malte glatte flater.
Himling: himlingsplater og panel.
VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
År: 2020 Nytt tak utvendig, gjelder over 2 etasje. Utført av firma.
År: 2021 Malt bolig og garasje utvendig. Egeninnsats.
År: 2021 Belistning og ferdiggjøring av overflater på loftetasje. Utført av firma.
År: 2018-2021: Malt så godt som alle vegger innvendig.
Selger har følgende anmerkninger i sitt egenerklæringsskjema (skjema følger som vedlegg til salgsoppgaven):
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Sprekk i en flis på badet.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Noe fuktskjolder på vegg i kjeller med jordgulv.
Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- skjeve gulv, grunnet gammelt hus
Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Mus
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Vannlekkasje fra utvendig tak i 2.etg. Dette er utbedret av Oppland Tak og fasade i 2020.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Oppland Tak og Fasade: byttet utvendig tak 2.etg.
Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- El-takst utført av KV Elektrokontroll AS i 2018.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom dokumentene.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig og naturskjønt område, ca. 2,7 km vest for Lena i Østre Toten kommune. Østre Toten er Opplands største jordbrukskommune med et variert kultur- og naturlandskap. Området rundt eiendommen består av store landbruks- og skogsarealer hvor det er gode tur- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter.
Det tar ca. 3 min med bil til Lena som er Totens handels- og servicesenter. Her er det blant annet dagligvarehandel, vinmonopol, ungdomsskole, videregående og treningssenter, samt andre gode servicetilbud. Til Hoffsvangen barneskole er det skolebussordning (ca. 4,2 km). Det er ca. 20 min til Gjøvik hvor du finner kjøpesenteret CC med 85 butikker og flere hyggelige spisesteder.
Det er også en rekke tilbud for den aktivitetslystne i nærliggende områder. Med bil er det ca. 13 min til ØTS-skisenter Karidalen med flotte skiløyper og skiskyteranlegg, samt frisbeegolfbane. I tillegg finnes mange flotte turstier. Totenåsen er heller ikke langt unna. Her finnes uendelig med turstier sommerstid og skiløyper vinterstid. Totenåsen kan også by på toppturer som Tjuvåskampen og Hervenknappen. Blir du sulten etter turen, kan du ta turen innom Torsætra som tilbyr tradisjonsrik norsk mat. For golfentusiaster kan Gjøvik og Toten Golfklubb på Sillongen friste med 9-hulls bane i flotte omgivelser. Raufoss badeland kan også anbefales.

Forsikring

Codan Forsikring

Boligens areal

Primærrom: 187 kvm, Bruksareal: 205 kvm, Bruttoareal: 224 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, kjøkken, vaskerom, hall, gang 1, stue, spisestue, gang 2 og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, loftstue m/trapp og 3 soverom.
Merknad:
Kjeller har ikke målbare arealer pga lav høyde.
Garasje:
Bruksareal: 46 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 816 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eneboligen ligger på en stor tomt som er på ca 2,8 mål. Rundt huset er tomten opparbeidet med plen, beplantninger og terrasseplatting. Terrasseplattingen er etablert ved inngangspartiet og gir god plass til utemøblement. Fra loftstuen er det i tillegg utgang til en lun, hyggelig veranda som er overbygd. Tomten er delvis inngjerdet og består for øvrig av naturtomt.
Det gjøres oppmerksom på at tomtegrense er markert med dårlig nøyaktighet i kommunekart, oppmåling anbefales.

Garasje / Parkering

Garasje med en biloppstillingsplass. Mulighet for å sette inn en port til om man ønsker plass til 2 biler.

Byggemåte

Grunnmur i sparesteinsbetong. Fundamentert på støpt ringmur med krypkjeller. Yttervegg i trekonstruksjon. Yttervegg i tømmer. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med
trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer av tre i varierende utførelse. Trevinduer med 1-lag glass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Pipe.
Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 2000.
Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2 lags isolerglass.
Profilerte tredører. Glassfelt i to dør.
Terrasser:
Terrasseplatting utenfor inngang. Delvis overbygget.
Piper:
Murt pipe, teglstein. Ikke i bruk.
Murt pipe, teglstein. Ildsted er montert.
VVS-installasjoner:
Synlig avløpsrør i: plast.
Synlige vannrør i: plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Utekran. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i kjeller. Opplegg og kran for vaskemaskin på vaskerom.
Luftbehandling:
Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter. Mekanisk avtrekk fra bad 1 etg.
El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.
El- skap er plassert på soverom i 2 etasje.
Annet:
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Skyvedørsgarderobe
FØLGENDE BYGNINGSDELER HAR FÅTT TILSTANDSGRAD 2:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: Grunnmur. Drenering. Eldre vinduer med 1 + 1 lags glass. Takkonstruksjon og taktekking på eldre del. Eldre piper.
Grunn og fundamenter: Skjevheter i konstruksjonen som har sin årsak i fundamenteringen ble registrert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Laftede vegger som er innkledd har normalt råteskader i større eller mindre grad. Skjevheter i vegg mot vest og nord.
Etasjeskiller: En del skjevheter i etasjeskiller er registrert. Knirk er registrert.
Våtrom 1 etasje: Bom i fliser registrert. Fall er ikke tilfredsstillende.
Våtrom 2 etasje: Vindu i dusjsone. Fall fra sluk er registrert (motfall).
Vaskerom 1 etasje: Gjør oppmerksom på at rommet ikke har membran på vegger. Røroppstikk i gulv uten synlige rørmansjetter.
Kjøkken: En løs flis over komfyr. Enkelte slitasjeskader er registrert. Forskjellig alder på innredning.
VVS (ventilasjon, varme og sanitær): Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort.
FØLGENDE BYGNINGSDELER HAR FÅTT TILSTANDSGRAD 3:
Utvendig kledning har synlige råteskader nederst på vegg.
Byggemåte garasje:
Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Stående og liggende utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Vippeport. Innlagt strøm.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Alf Bjørnerud. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg på enebolig datert 28.09.2021.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Steinerbarnehagen på Lena (0-5 år)
20 barn, 1 avdeling 1.6 km
Lena barnehage (0-5 år)
18 barn, 1 avdeling 3.2 km
Hoffsvangen barnehage
36 barn, 2 avdelinger 4.2 km
Skoler
Hoffsvangen skole (1-7 kl.)
207 elever, 7 klasser 4.2 km
Kolbu skole (1-7 kl.)
120 elever, 7 klasser 5.2 km
Vilberg skole (1-7 kl.)
128 elever, 7 klasser 6.2 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.)
320 elever, 12 klasser 3.2 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle
135 elever, 7 klasser 2.5 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena
500 elever, 18 klasser 3 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

Adgang til utleie:
Boligen er registrert med en boenhet.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av: panelovner, varme i gulv på bad i 1.etg. og vaskerom, samt ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 763 pr. år De kommunale avgiftene er ink. eiendomsskatt.
Kommunale avgifter er fordelt på følgende måte:
Vann: Fastgebyr normalforbrukere + pr. kbm 3232,00 + 23,78 pr. kbm
Avløp: Fastgebyr + pr. kbm. 3461,00 + 30,56 pr. kbm
Renovasjon: Husholdningsavfall 2272
Eiendomsskatt: 5257
Branntilsyn/feiing: Årsgebyr pr. pipe 628

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 569 419 pr. 05.10.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 049 909 pr. 05.10.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplan/kommunedelplan som er avsatt til nåværende boligbebyggelse datert 19.06.2019. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1993/2722-1/19  Elektriske kraftlinjer datert 20.04.1993 
Gjelder denne registerenheten med flere
Dokumentet er forsøkt innhentet men finnes ikke i kartverket sine arkiver.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Eldre eiendommer kan ha septiktank på eiendommen.
Vei: Eiendommen er tilknyttet privat vei. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes. Ikke fremlagt avtale om vegrett.
Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Selger presiserer at følgende inventar ikke medfølger i handelen:
- Kjøleskap
- Vaskemaskin
- Tørketrommel
- Hyller på soverom/treningsrom
- Fryser og fryseskap i boden
- Høvelbenk i garasje
- Materialhaug ved garasje
- Løse hyller under trapp i garderobe
- Utemøbler
- Stiger
- Bålpanne
- Ubrukte pallekarmer
- Kano i garasje
Følgende inventar kan medfølge hvis ønskelig:
- Ekstra gjerdeseksjoner som er lagret i garasje.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kolbuvegen 212, 2850, Lena, Gnr. 158 bnr. 17 i Østre toten kommune

Oppdragsnummer

6-21-0584

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.