GJØVIK

Romslig halvpart av tomannsbolig med 5 soverom - Garasje - Fine uteplasser - Gangavstand til barnehage og barneskole!

Nerenglia 12A , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 139 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 890 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2003
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 131
Energimerking D
FINN.no 261690889
Sist endret 29.09.2022 18:17
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 098 772,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 098 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nerenglia 12A - Her finner du en halvpart av tomannsbolig beliggende i Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Eiendommen ligger fint til i usjenert og rolig område, og det er herfra flott utsikt, samt gangavstand til både barnehage og barneskole.

Boligen går over to plan med adkomst i u.etg, der finner du gang, to soverom, bad og vaskerom. Videre opp trappa er det romslig stue, kjøkken, toalettrom og 3 gode soverom. Fra stue er det adkomst til terrasse, og på andre siden av boligen er det balkong. Tomten rundt boligen er pent opparbeidet med plen. Bilen parkerer du i garasjen, der det er plass til to biler. Ellers er det godt med parkeringsplass utenfor.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder:
Underetasje med entré, bad, 2 soverom, teknisk rom/vaskerom, bod og garasje.
I 1.etg er det gang, kjøkken, stue, wc-rom, 3 soverom og garderobe.

Standard

Boligen er fra 2003, og er tilbygget i 2017. Normal standard og god planløsning. For ytterligere informasjon se takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i heltre med profilerte fronter og foliert heltreplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad:
Flislagte gulv med varme, fliser på vegger og himlingsplater. Våtrommet er som fra byggeåret. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Rommet innreholder servant med under- og overskap, dusjvegger, boblekar og vegghengt wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.
I takstmannens tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrad 2:
Overflater gulv - Fliser på gulv: Elektriske varmekabler. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Lokalt fall i dusjsone, ellers er gulvet tilnærmet flatt. Bom i fliser er registrert - (hulrom under fliser).
Sluk, membran og tettesjikt: Plastsluk. Smøremembran med ukjent utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Baderomsinnredning har svellet. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Toalett som står og renner kan forårsake kondens og høyt vannforbruk, det anbefales og ta kontakt med rørlegger for å utbedre dette.

WC-rom:
Toalettrom med fliser på gulv med varme, malte gipsvegger med flisvegg bak toalett, og malte plater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap og vegghengt toalett.
I takstmannens tilstandsrapport er rommet gitt tilstandsgrad 3. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte glatte flater, panel, panelplater og fliser.
Himling: Malte glatte flater og himlingsplater.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i teknisk rom/vaskerom.

Vedlikehold og påkostninger opplyst av eiere:
2022: Ny varmtvannsbereder. Montert av firma.
2021: Nytt ventilasjonsanlegg. Montert av firma.
2020: Nye panelplater på kjøkkenet, samt malt. Egeninnsats.
2017: Etablert tilbygget. Utført av firma.
- Malt utvendig kledning. Egeninnsats.
2016: Drenert rundt boligen ved tilbygget. Utført av firma.
2015: Pusset opp stuen. Egeninnsats.
2013: Bygget terrasse mot vest. Egeninnsats.
- Bygget terrasseplatting ved inngangspartiet. Egeninnsats.

Beliggenhet

Nerenglia 12A ligger usjenert og rolig til i Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole. I tillegg får du her god utsikt, samt mulighet for masse frisk luft på turstiene i området, både sommer og vinterstid. Kort vei til badeplass på Bondelia strand. Inn til sentrum er det fem minutter med bil. Busstopp finner du i Bondelivegen eller nede på fv 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca 1,5 timer.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Sameie

Sameie: Ingen,

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

DNB

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > WC. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er avvik: Isolering på loftet er ujevn etter å ha blitt tråkket på ved arbeid på loftet.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverkene er lavere.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert.
- Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE
Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Lokalt fall i dusjsone, ellers er gulvet tilnærmet flatt. Bom i fliser er registrert - (hulrom under fliser).
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Baderomsinnredning har svellet. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Toalett som står og renner kan forårsake kondens og høyt vannforbruk, det anbefales og ta kontakt med rørlegger for å utbedre dette. Eiere opplyser om at dette er noe de har opplevd tidvis, og at rørlegger vil sjekke ut dette.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er avvik: Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom. Lufting fra avløp er ikke korrekt utført, skal føres over tak.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i teknisk rom/vaskerom.

For ytterligere informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 5:  Små fuktmerker enkelte steder i fugen under/bak badekaret. - Punkt 10: Sjelden.
- Punkt 13: Bjerkeset bygg AS. Skiftet ventilasjonsanlegg des -21.
13.1: Ja i 2017 ifbm påbygg.  - Punkt 24: Fra 2003 ifbm forrige salg av bolig og i 2017 ifbm nybygg.

For ytteligere informasjon, se vedlagt egeneklæringsskjema.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 196 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad og 2 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, wc-rom og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 890 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Garasje med to biloppstillingsplasser. I tillegg er det godt med parkeringsplass på gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Gulv støpt på grunn, grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Ytterdør og balkongdører med 2-lags isolerglass.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra fra byggeårene.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass. Leddporter av metall til garasje med elektrisk åpner (ikke funksjonstestet).
Innvendige dører: Formpressede innerdører. Skyvedør.

Terrasse/balkong: Terrasse mot vest med adkomst fra stue i 1. etasje. Fundamenter på betongsåle. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på 94 cm. Terrasse/balkong mot sør med adkomst fra soverom i 1. etasje. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på 91 cm. Balkong mot øst med adkomst fra stue i 1. etasje. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på 98 cm. Terrasseplatting mot øst foran inngangspartiet. Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Andre VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022 er plassert i teknisk rom/vaskerom.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i teknisk rom/vaskerom.

Inntilliggende garasje med to biloppstillingsplasser.

For ytterligere informasjon, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, denne ligger vedlagt i salgsoppgave.

Barnehage / skole i området

Barnehager
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år, 0.5 km)
Vindingstad barnehage (1-5 år, 1 km)
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år, 2.7 km)

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl., 0.8 km)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 2.7 km)
Kopperud skole (1-10 kl., 4.1 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 5.4 km)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 6.7 km)
Gjøvik videregående skole (5.5 km)
Lena-Valle vgs - avd. Valle (14.8 km)

Se ellers vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Boligens oppvarming består av vedfyring og strøm.
Sist tilsyn av pipe: 25.03.2022.
Sist feiing av pipe: 28.04.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 070 pr. år Inkluderer vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt på kr 8094,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 428 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 748 341 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplan arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelsesområde
Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)
Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtaksdato: 29.10.2020.

Reguleringsplan (RP) 3407 05020223 - Bondelia syd
Bondelia syd - mindre vesentlig endring i området Be-8
Be8 Boligområde, tomannsbolig
Vedtaksdato: 4.5.2000 21.06.2002
 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har ikke vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nerenglia 12A, 2816, Gjøvik, Gnr. 58 bnr. 131 snr. 2 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0587

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.