Gjøvik

Rekkehus med Mjøsutsikt - to terrasser - 3 soverom - garasje - Gangavstand til sentrum, skoler og barnehage!

Hans Mustads gate 8I , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Sara Hichour
Sara Hichour Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

86%

har bolig mellom 60-120 kvm

18%

er gift

29%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 96 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 135 m²
Tomt 1 415 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 751
Energimerking F
FINN.no 234620739
Sist endret 17.10.2021 14:34
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 957 552
Fellesutgifter 4 491,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 99 540,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 949 540,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 957 552,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Hans Mustads gate 8I!
Rekkehus over tre plan med god planløsning! Her er det vindfang, gang, vaskerom og boder i underetasjen. Hovedetasjen inneholder kjøkken i delvis åpen løsning med romslig stue. I stua er det god plass til spisebord og sofagruppe samt adkomst til en terrasseplatting mot sør hvor ettermiddagssola kan nytes, i tillegg til terrasse mot øst med flott utsikt over Mjøsa! 2. etasje inneholder gang, bad og tre soverom. I tillegg er det en intillbygget garasje rett ved inngangsparti. 
Herfra er det gangavstand til absolutt alt Gjøvik har å by på. Her oppunder Hovdetoppen kan du også nyte friluftslivet i området eller ta deg en svingom i alpinanlegget på den andre siden av toppen. Skoler og barnehager finner du rett i nærheten.
Gjøvik har togforbindelse til Oslo og med bil tar det ca. to timer til hovedstaden og ca. 1,5 timer til Gardermoen.
Velkommen til en hyggelig visning - husk visningspåmelding!

Innhold

Rekkehusleilighet over tre plan som inneholder:
Underetasje: Gang, bod,  vaskerom og garasjerom. (Intillbygget garasje.)
1. Etasje: Kjøkken og stue i delvis åpen løsning.
2. Etasje: Gang, bad og tre soverom.

Standard

Rekkehusleilighet fra 1965, og pusset opp i 2013. Boligen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Se vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.
Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er fliser mellom over- og underskap og belysning over benkeplate. Kjøkkenventilator med kullfilter/omluft. Det er integrert stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin. Plass til frittstående kjøleskap.
Bad:
Badet er innredet med servant med underskap, speil med tilhørende belysning, vegghengt wc, dusjvegger, mekanisk avtrekk og varme i gulv. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv.
Vaskerom:
Rommet er innredet med opplegg for vaskemaskin og lekkasjevarsler på gulv uten sluk. Overflater består av malte plater i himling, panelplater på vegg og belegg på gulv.
Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, fliser, parkett, fliser og betong.
Vegger: Panel, panelplater, fliser, malt tapet og malt betong.
Himling: Formpresset panel, panel og malte glatte flater.
Terrasseplatting mot sør og gjerde er nytt i 2019.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert entre.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert område i Gjøvik sentrum i et område som består av leiligheter, enkelte eneboliger og næringsbygg. Gjøvik barnehage og Gjøvik barneskole ligger i umiddelbar nærhet, det er ca. 800 meter til Gjøvik videregående skole, og det er kort avstand til fagskole, høgskole og bussforbindelse.
Til kjøpesenteret CC Gjøvik, som tilbyr omlag 85 forskjellige butikker, er det ca. 900 meter. Øvrige forretninger, spisesteder, servicetjenester, postkontor, bankfilial og togforbindelse finner man i sentrum.
Langs Mjøsa og på Fastland er det flotte rekreasjons- og turområder.
Gjøvik Olympiske Fjellhall og Røverdalen med svømmehall ligger også i nærhet.

Felleskostnader

4 491 pr. mnd. Felleskotnadene inkluderer kommunaleavgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, renter og avdrag på andel fellesgjeld, utvendig vedlikehold, forretningsførsel, TV og T-We boks gjennom telenor.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, vedlikehold, strøm, økt hastighet på internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

99 540

Avdrag fellesgjeld

754,-

Andel formue

19 812

Borettslag

Borettslag: Hans mustadsg c borettslag, Orgnr: 950270012
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser:
Det er ikke pr. nå planlagt noe større vedlikeholdsarbeid. Det blir økning av husleie fra 01.01.22 tilsvarende prisstigningen. Ca. 3,4% av dagens felleskostnader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778074655, Nordea Bank Norge ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 29.09.2021: 1.37% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 29.09.2021: 792 000
Andel av saldo: 99 541
( siste termin 30.06.2032 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

115,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86179966

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 124 342,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 98 247,- i overskudd. For ytterligere informasjon om regnskapet, kontakt megler.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlater ekskrementer på borettslagets område.

Boligens areal

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 135 kvm
Underetasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang.
1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 415 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Det er interne asfalterte veger og noe plen og beplantning.

Garasje / Parkering

Intillbygget garasje med en biloppstillingsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Støpt gulv på grunn. Grunnmur i betong. Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Trapper mellom etasjer er utført i treverk. Murt pipe, teglstein. Ikke i bruk. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng.
Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1979, 1994 og 2013.
Dører: Ytterdør i treverk med 2 lags isolerglass fra 2017. Balkongdører i treverk med 2 lags isolerglass fra 1981 og 2006. Lette/glatte innerdører. Skyvedør.
Terrasser: Terrasseplatting mot sør med adkomst fra stuen. Konstruksjoner og overflater i treverk. Terrasse mot øst med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
VVS: Synlig avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern. Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør.
Utstyr for sanitærinstallasjoner: Varmtvannsbereder på ca. 200 liter plassert i kott under trapp. Innvendig hovedstoppekran er plassert i garasje. Opplegg og kran for vaskemaskin på vaskerom/bod.
Luftbehandling: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
Tilstand:
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
Tilstandsgrad gitt i hovedsak som følge av alder på: Grunnmur. Betonggulv på grunn. Pipe. Skrå takkonstruksjon. Eldre vann og avløpsrør fra underetasje og ut.
Vinduer og dører: Alder på enkelte vinduer tilsier at punktering kan forekomme.
Terrasse, balkonger, trapper ol: Større åpninger enn anbefalt i rekkverk/inntrinn.
Våtrom bad: Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling.
Bod med vaskemaskin: Vaskemaskin og varmtvannsberder er plassert i rom uten sluk.
Velikehold:
Vedlikehold/påkostninger opplyst av eier:
År: 2019 Satt inn varmepumpe. Utført av firma.
Leiligheten ble pusset opp og fornyet i 2013 ihht forrige salgsoppgave. Følgende er listet opp i 2013:
Skiftet alle innvendige overflater.
Skiftet innerdører.
Ny kjøkkeninnredning.
Renovert badet.
Malt innvendig trapp.
Ny skyvedørsgarderobe.
Bygd veranda og ny verandadør.
Nytt røropplegg fra underetasje til 2 etasje.
Skiftet le-føringer, samt satt inn nye automatsikringer.
Nye panelovner.
Montert waterstopp med føler ved kjøkkenbenk og i bod med vaskemaskin.
Leddport med motorstyring.
Plissegardiner på soverom og kjøkken.
For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 28.09.2021 som dette er hentet fra.
Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 13: Montert kurs til varmepumpe 2019 av Jon Myrvang.
Punkt 23: Er foretatt for mange år tilbake.
For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttningstillatelse datert 05.04.1957 for eiendommen. Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.) 3 min, 250 elever, 14 klasser 0.3 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 16 min
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 22 min, 90 elever, 10 klasser 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3 min, 318 elever, 12 klasser 2.3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min, 310 elever, 10 klasser 2.7 km
Gjøvik videregående skole 16 min, 1050 elever 1.2 km
Raufoss videregående skole 15 min, 450 elever 11.5 km
Barnehager:
Gjøvik barnehage (1-5 år) 4 min, 48 barn, 3 avdelinger 0.4 km
Tongjordet barnehage (2-5 år) 9 min, 18 barn, 1 avdeling 0.7 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år) 11 min, 25 barn, 1 avdeling 0.8 km
Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm, i hovedsak ved hjelp av varme i gulv på bad, varmepumpe og panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 577 779 pr. 03.10.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 080 005 pr. 03.10.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP), med navn: 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende - Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg
Bestemmelses område
Støysone: gul og rød sone iht T-1442
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
For del av eiendommen: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde
Eiendommen ligger også i et område som omfattes av: Reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020371 - Fv. 172 Hans Mustadsgate - Marcus Thranes gate,del1 av gjennomgående sykkelveg, vedtaksdato: 26.11.2015 og formål: Boligbebyggelse Annen veggrunn.
Kommunen opplyser: Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
Hvis hvitevarer og/eller annet løsøre medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til sara@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 40 63 20 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Hans Mustads gate 8I, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 751, andelsnr. 5 i Hans mustadsg c borettslag med orgnr. 950270012 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0593

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.