Gjøvik

Gjøvik - Enderekkehus over 2 plan m/ 2 sov, moderne bad og garasjeplass. Solrikt, barnevennlig & mjøsutsikt!

Camilla Colletts veg 12A , 2818 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mette Aa. Sivesind
Mette Aa. Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Oppgjørsansvarlig
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 91 m²
Bruksareal 99 m²
Tomt 15 084 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1974
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 89
Energimerking E
FINN.no 237292050
Sist endret 26.11.2021 13:23
Prisantydning 2 590 000
Totalpris 2 933 976
Fellesutgifter 4 741,-

Beregnet totalkostnad

2 590 000,- (Prisantydning) 335 964,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 925 964,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 933 976,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Enderekkehus over 2 plan med primærareal på 91 m² med mjøsutsikt og lufit beliggenhet! Adkomst i 2.etasje hvor vi kommer inn i entré m/trapp. Videre finner vi kjøkken/stue i åpen løsning. Kjøkkenet har innredning med slette fronter og hovedsakelig integrerte hvitevarer. God plass til spisebord og stoler. I stuen er det god plass til sofamøblement og tv-benk. Fra stuen er det utgang til solrik, sørvestvendt terrasse. Ifm. inngangspartiet er det opprinnelig en bod. Denne er innredet som gjesterom med adkomst både fra terrassen, samt gangen. Oppe i 2.etasje finnes 2 romslige soverom, hvorav ett har en praktisk garderobeløsning. I tillegg finnes et delikat innredet bad med mørke plater på veggene, innredning med slette fronter, vegghengt wc, dusjhjørne og badekar. I tillegg disponerer andelseier en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i rekke.

Innhold

Rekkehus over 2 plan som inneholder:
1.etg: entré m/trapp og stue/kjøkken.
2.etg: gang m/trapp, bad, 2 soverom og garderobe.
I tillegg finnes en utvendig bod som er innredet som gjesterom.
Biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i rekke.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1974 og bel betydelig modernisert i 2015.
Kjøkkenet har innredning med slette fronter og benkeplate i laminat. Fliser på vegg mellom over- og underskap. Kompositt vask med 1- greps kjøkkenarmatur. Integrert kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp og micro. Komfyrvakt er montert. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Selger opplyser at utskiftning av stekeovn og micro må påregnes. Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen.
Badet har baderomsplater på veggene, malt slett himling og fliser på gulv og sokkel. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps
servantarmatur. Speil på frontene til overskap med integrert belysning. I tillegg finnes badekar, dusjhjørne med dører, vegghengt toalett, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap til rør i rør. Badet har avtrekk via mekanisk avtrekk. Vifte er montert på loftet.
I 2.etasje finnes 2 romslige soverom, hvorav ett har en praktisk garderobeløsning.
Modernisering:
2015: Leiligheten/boligen ble betraktelig modernisert i 2015, med nytt kjøkken, bad og overflater ellers i huset. Både det elektriske anlegget og røropplegget ble modernisert og byttet ut
samtidig. (Takstmann har hentet opplysningene fra forrige salgsoppgave.)
Innvendige overflater:
Gulv: Laminat.
Vegger: Panelplater, malte glatte flater og tapet.
Himling: Panel og malte glatte flater.

Beliggenhet

Camilla Colletts veg 12a ligger høyt og flott til på Kopperud. Dette er et solrikt og stille område, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av eneboliger og flermannsboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna.
Det er gangavstand til Kopperud skole, området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen, og det er også barnehage i nærheten.
Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna, og kan friste med innlandets største kjøpesenter CC og trivelige sentrumsgater.

Felleskostnader

4 741 pr. mnd. Inkluderer renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv, internett, utvendig forsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter. Strøm kommer i tillegg.
De månedlige fellesutgiftene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 544,-
Avdrag: 789,-
Renter: 408,-

Andel fellesgjeld

335 964

Avdrag fellesgjeld

kr. 789,-

Andel formue

62 419

Borettslag

Borettslag: Fredeng 4 borettslag a/l, Orgnr: 948925575
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at takene muligens må byttes i borettslaget. Videre opplyser styreleder at dette er en pågående prosess, noe som evt vil bety at felleskostnadene går noe opp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 
Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.
Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778184752, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.10.2021: 1.47% pa.
Antall terminer til innfrielse: 115
Saldo per 07.10.2021: 13 438 593
Andel av saldo: 335 965
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2050 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 408,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86178242

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 3 498 904,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 5 042 676,- underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak større rehabiliteringskostnader enn hva som var budsjetert.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Styreleder opplyser at dyrehold er tillatt.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 99 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré m/trapp og stue/kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, bad og 2 soverom. 
Merk: Utvendig bod som er innredet som gjesterom er ikke byggemeldt/godkjent hos kommunen.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 084 kvm, Eierform: Fellestomt
Flat/skrånende tomt. Opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Andelseier disponerer 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg i rekke.

Byggemåte

Rekkehus over to plan. Fundamentert på støpte pilarer/punkter og betongbjelker. Trebjelkelag mot det fri (åpen fundamentering.) Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig. Saltakkonstruksjon tekket med rue metallplater. (Decra e.l.) Kaldt loft. Pulttakkonstruksjon tekket med asfalt takshingel. Renner og nedløp i metall. Utgang fra stue til sørvest vendt terrasse.
Vinduer og dører:
Malte trevinduer med 2-lags glass.
Malte trevinduer med 3-lags glass.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass.
Ventilasjon består av naturlig og mekanisk ventilasjon.
El-anlegg med automatsikringer og i hovedsak åpent/skjult anlegg.
TG 2 - avvik som ikke krever umuddelbare tiltak:
- Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 10mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.
- Krypkjeller: Krypkjeller har en uavklart situasjon, konstruksjon med skadepotensiale.
Oppsummering avvik:
TG 2 - avvik som kan kreve tiltak:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
- Nedløp og beslag: Nedløpsrøret er avsluttet ved utvendig terreng og regnvann ledes ikke bort fra bygningen. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Takkonstruksjon: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon.
- Veggkonstruksjoner: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Lufting av kledning er ikke iht til dagens anbefalte løsning. Det kunne ikke påvises spesielle problemer med den synlige delen av konstruksjonen. utover normal elde og slitasje ved visuell besiktigelse. Takvann ledes på nedre del av kledning på boden og har ført til begynnende fuktskader.
- Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Vinduer tar i karmen.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Konstruksjonene har skjevheter.
- Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk eller håndløpere i trappen.
- Bad - gulv: Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Bad - ventilasjon: Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.
- Bad - fukt i tilligende konstruksjoner: Ved fuktsøk i nedre del av baderomsplatene i dusjsone under blandebatteri ble det registrert unormale verdier. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
- Ventilasjon: Det er ikke ventiler i yttervegg på flere rom.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.
TG 3:
- Bad: Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Begrenset tilgang til sluk, full inspeksjon ikke mulig.
- Branntekniske forhold: Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
"Ja, dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Dette er ikke gjort i denne boligen, men det er røykvarslere og brannslukningsapparat. Pga. nevnte forhold gis det automatisk TG3, uten at det nødvendigvis er krav om at avviket utbedres".
Selger har følgende kommentarer i sitt egenerklæringsskjema:
Pkt. 12: Borettslaget har fått bygget nye garasjer og boder. Stod ferdig i sommer 2021.. Utført av Rotstigen.
Pkt. 14: El anlegg kontroll, godkjent 10.05 2017.
Pkt. 15: Montert ladeanlegg/ladeboks for e-bil for ca. 1 mnd siden.
Pkt. 18: Jordmassen utenfor skal fjernes.
Pkt. 21: Dør satt inn mot bodrom.
Pkt 21.1: Trengte ikke godkjenning for å sette inn dør, men må søkes for å brukes som soverom tror jeg.
Opplysningene i dette punktet er hentet fra vedlagt tilstandsrapport utarebidet av takstmann Vegar Lundhaug. Megler oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom rapporten.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 7 min
27 barn, 1 avdeling 0.5 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 7 min
60 barn 0.6 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 8 min
60 barn 0.6 km
Skoler
Kopperud skole (1-10 kl.) 6 min
460 elever, 20 klasser 0.5 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 18 min
309 elever, 21 klasser 1.6 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 5 min
Gjøvik videregående skole 11 min
1050 elever 5.6 km
Raufoss videregående skole 16 min
450 elever 11.5 km
Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming via strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 585 071 pr. 27.10.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 106 254 pr. 27.10.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Vedtatt reguleringsplan: Fredeng mm med formål konsentrert småhusbebyggelse.
Vedtatt kommuneplan: Kommuneplanens arealdel 2020-2032.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense.
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:
- Oppvaskmaskin
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7494,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Camilla Colletts veg 12A, 2818, Gjøvik, Gnr. 52 bnr. 89, andelsnr. 25 i Fredeng 4 borettslag a/l med orgnr. 948925575 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0628

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.