Gjøvik-Kopperud

Ny pris! Påkostet enebolig med bl.a. nytt kjøkken- 2 nye bad - 4 soverom. Stor garasje. Barnevennlig - fin utsikt!

Flintvegen 2 , 2818 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

84%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 175 m²
Bruttoareal 206 m²
Tomt 998 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1960
Gårdsnummer 64
Bruksnummer 65
Energimerking G
FINN.no 240715799
Sist endret 26.09.2022 15:21
Prisantydning 4 950 000,-
Totalpris 5 087 772,-

Beregnet totalkostnad

4 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 137 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 087 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Flintvegen 2! En innholdsrik bolig fra ca. 1960 som er vesentlig påkostet og oppgradert senere år. Det er blant annet oppgradert innvendig i 2021, samt ny terrasse, balkong og inngangsparti. Nytt bad i hver etasje, kjøkken og oppgradert el - anlegg. Boligen går over to plan pluss kjeller og inneholder: Entre, kjøkken med åpen løsning til stue, bad/vaskerom og separat toalettrom. Fra stua er det utgang til en koselig terrasse med videre adkomst til hagen. I 2. etg. finner du gang, bad/wc og fire soverom! Fra det ene soverommet er det adkomst til overbygd balkong! Utvendig har eiendommen en romslig tomt på rett under et mål som er opparbeidet med plen, murer og beplantning. Det er gruset gårdsplass. Parkering i dobbelgarasje eller på egen gårdsplass!

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Innholdsrik enebolig i 1 1/2 etg. og uinnredet kjeller som inneholder:

1.etasje:
Terrasse ved inngangsparti, entre, stue med åpen løsning til kjøkken, wc og bad/vaskerom.
Det er dør fra stue til overbygd terrasse.

2.etasje:
Gang, 4 soverom og bad/wc. Utgang til overbygd balkong fra ett soverom.

Kjeller:
5 uinnredet kjellerrom.

I tillegg er det en stor garasje med god plass til 2 biler samt lagringsplass.

Standard

Enebolig fra 1960 med normal standard og god planløsning. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har enkelte bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Det er foretatt flere oppgraderinger de senere årene, se vedlagte tilstandsrapport datert 16.12.2021 for ytterligere informasjon.

Kjøkken:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate det kjøkkenkum. Det er integrert kjøleskap, koketopp, komfyr, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er oppgradert i 2021.

Bad i 1. etg:
Badet er innredet med servant med underskap, dusjvegger, opplegg for vaskemaskin, mekanisk avtrekk, tilluft i dør og varme i gulv. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv. Badet er oppgradert i 2021. Overflater vegger og himling har fått tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak i takstmannens tilstandsrapport.

Toalettrom i 1. etg:
Rommet er innredet med servant med underskap, vegghengt toalett og naturlig avtrekk. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv. Overgang servant/vegg har ikke tettsjikt. Rommet ble pusset opp i 2021. Rommet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Bad i loftetasje:
Badet er innredet med servant med underskap, vegghengt wc, dusjvegger, mekanisk avtrekk, tilluft under dør og varme i gulv. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv. Badet ble oppgradert i 2021.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, fliser og betong
Vegger: Malte glatte flater, fliser og murpuss.
Himling: Malte glatte flater og panel.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen.

Tilbygg/morderniseringer

År 2021: Modernisering: Bygget terrasse ved inngangspartiet. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Bygget terrasse med adkomst fra stue. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Nytt rekkverk og gulv for veranda i loftetasjen. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Renovert boligen innvendig med to nye bad, ny kjøkkeninnredning, oppgradert overflater osv. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Ny ytterdør og heve/skyvedør. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Behandlet utvendig kledning. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Malt karmer på vinduer. Utført av firma.
År 2021: Modernisering; Ny peisovn. Utført av firma.
År 2021: Modernisering: Nytt sikringsskap, automatsikringer og elopplegg i hver etasje bortsett fra kjeller. Utført av firma.
År 2015: Modernisering: Ny balkongdør i loftetasjen. Utført av tidligere eier.
År 1990: Modernisering: Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført av tidligere eier.

Tilstandsgrader

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik i takstmannens tilstandsrapport:
Innvendig > Innvendige trapper: Kostnadsestimat : Under 10 000.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak i takstmannens tilstandsrapport:
Utvendig > Takkonstruksjon
Innvendig > Innvendige dører
Spesialrom >Overflater og konstruksjon > Wc

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak i takstmannens tilstandsrapport:
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom >Overflater vegger og himling > Bad
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Beliggenhet

Flintvegen 2 på Kopperud er ett attraktivt område i Gjøvik, samtidig som det er kort vei ned til sentrum. Området består av enebolig og leilighetsbebyggelse. Her oppe er det solrikt det meste av året.

Dette er et svært barnevennlig sted å bo, og er et av de få stedene du har gangavstand til både barnehage, barneskole og ungdomskole! Det er også kort vei til godt turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna. De daglige innkjøpene kan du gjøre rett ved eiendommen på Kopperudsenteret der det finnes dagligvarebutikk, frisør, restaurant og bensinstasjon. Gjøvik sentrum med Innlandets største kjøpesenter er kun 3,5 km unna. Det samme gjelder Gjøvik sentrums små og koselige handlegater. NTNU er noen minutter unna. Gode bussforbindelser. Det er ca 2 timer å kjøre fra Gjøvik til hovedstaden og ca 1,5 timer til Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunaleavgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 175 kvm
Enebolig:
Kjeller:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom:  0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, bad og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og fire soverom.

Andre bygninger

Garasje:
Kjeller:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom:  0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Lovlighet:
Deler av stuen er opprinnelig tegnet som uteplass, denne er bygget inn- og det er ikke fremvist bruksendring/søknad på dette. Ny terrasse ved inngangspartiet. Konstruksjoner over 0,5m over bakken regnes i de fleste tilfeller med i bebygd areal på eiendommen, ikke opplyst om at dette er søkt om.

Arealbekreftelse

Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 998 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er noe skrånende ned mot Kalkevegen, den er opparbeidet med plen, tujahekk, inngjerdet på en side, noe beplantning, epletrær, flaggstang og Ålesundsmur. Det er gruset parkeringsplass og overbygd avfallshus.

Garasje / Parkering

Parkering i stor dobbelgarasje eller på egen gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Taket er tekket med metallplater. Taktekking er fra ca. 1990. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Takrenner, nedløp og vindskier er oppgradert i ca. 1990. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Plassbygde taksperrer. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Lufteventiler i gavl
og raft. Adkomst til loft fra luke. Yttervegger i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Yttervegger og utvendig kledning er som fra byggeåret. Kledning er malt i 2021. Trapp til terrasse ved stue. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjelleren. Kjeller er en grovkjeller med synlig grunnmur. Krypekjeller/blindkjeller under liten del av 1. etasje. Trapper av treverk mellom etasjene. Grunnmur i sparesteinsbetong.

Drenering: Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer: Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2015 og 2021.

Dører: Ytterdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 2021. Heve/skyvedør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2021.
Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 2015. Innvendige dører: Fyllingsdører av tre.

Veranda og terrasser:
Terrasse foran inngangspartiet. Konstruksjoner, overflater og rekkverk av treverk. Terrasse er bygget i 2021.

Terrasse med adkomst fra stuen. Konstruksjoner, overflater og rekkverk av treverk. Rekkverkhøyde er 102 cm.

Overbygget veranda i 2. etasje med adkomst fra soverom. Konstruksjoner, overflater og rekkverk av treverk. Rekkverk og gulv fra 2021. Rekkverkhøyde er 102 cm.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall. Opplyst at de fleste innvendige rør er fra 2021.
I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.
Innvendig stoppekran er plassert i kjelleren.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast. Opplyst at de fleste innvendige rør er fra 2021.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2021 er plassert i kjelleren.

Andre bygninger:

Garasje:
Støpt gulv på grunn. Sokkel i betong. Yttervegger i treverk. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Stående og liggende kledning. Taktekking av metallplater. Takrenner og nedløp metall. Trevinduer med 1-lags glass og 2-isolerglass. Ytterdør metall. Leddport i metall med garasjeport åpner. Innlagt strøm. Konstruksjonene er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Manglende skråavstivning/stormsikring.

Garasje er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport datert 16.12.2021 som dette er hentet fra.

Egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 1: Nytt bad i 1 og 2 etg 2021.
Punkt 2.1: Nye bad i 1 og 2 etasje.
Punkt 2.2: Kun faglærte håndverkere.
Punkt 4: Nytt bad 1 og 2 etg.
Punkt 5: Se takst, fuktmerker grunnmur. Drenering fra byggeår.
Punkt 6: Ikke meg kjent.
Punkt 7: Noe sprekker i mur, samt skjevheter innvendig.
Punkt 8: Noe på panel.
Punkt 12: Ny terrasse, platting inngangsparti.
Punkt 13: Oppgradert el anlegg.
Punkt 13.1: Skansen elektro.
Punkt 22: Det ble ikke gitt ferdigattest da eiendommen ble bygget.

Tilleggskommentar: Stakittgjerde med råteskader, må påregnes og fornyes/byttes.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Kopperud skole (1-10 kl.) 13 min, 460 elever, 20 klasser 1.1 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 22 min, 309 elever, 21 klasser 1.9 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 23 min
Gjøvik videregående skole 10 min, 1050 elever 5.3 km
Raufoss videregående skole 15 min, 450 elever 11.1 km

Barnehager:
Marihøna barnehage (1-5 år) 5 min, 60 barn 0.4 km
Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 5 min, 27 barn, 1 avdeling 0.4 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 7 min, 60 barn 0.6 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av varme i gulv, varmepumpe, panelovner og ildsted i stue.

Det er varme i gulv i hele 1. etg. samt bad i loftetasjen.
Varmepumpe fra 2016.

Ildsted:
Teglpipe fra kjeller til over yttertak. Feiedør i kjeller. Peisovn i stue med glassplate under fra 2021.

Sist tilsyn, dato: 03.03.2020
Sist feid, dato: 20.05.2021

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
- Røykløp: Det støpes bunn i skorstein som forevist.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 203 pr. år Kommunaleavgifter er inkludert og eiendomsskatt, denne utgjør p.t kr. 7515,-. Eiendomsskattetakst: 1 878 800,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 728 835 pr. 01.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 623 805 pr. 01.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utregnet med skatteetatens boligkalkulator.

Regulering

Eiendommen  er regulert i henhold til reguleringsplan (RP) med navn: 3407 05020050 - Engehaugen og kopperud sentrum, vedtaksdato: 24.7.1969.

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP 2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse og bestemmelses område.

For ytterligere opplysninger vennligst ta kontakt med megler eller kommunen.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/Avtale tgl. 14.07.1976 dbnr. 607
Pantebokkopi følger vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Gjøvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Info fra kommunen:
Merknad til offentlig vann og avløp / avløpsanlegg:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvis hvitevarer og/eller annet løsøre medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunaleavgifter etc. er innhentet fra kommunen i 2021, det tas forbehold om endringer/økte  avgifter og gebyrer i 2022.

Vi gjør oppmerksom på at det foreligger en tilstandsrapport av eldre dato som er avholdt 25.11.2021 - av Bøverbru Takseringsservice AS. Denne tilfredsstiller ikke dagens krav til tilstandsrapport gjeldende fra 01.01.2022. Rapporten kan fås ved henvendelse til megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Flintvegen 2, 2818, Gjøvik, Gnr. 64 bnr. 65 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0639

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.