Raufoss

NY PRIS! Nyoppusset enebolig på ett plan med kjeller og dobbel garasje - solrikt og meget barnevennlig nær Korta skole.

P. A. Aanneruds veg 1 , 2835 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Medhjelper / Oppgjørsmedarbeider
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

24%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 197 m²
Tomt 1 140 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 190
Energimerking G
FINN.no 238481815
Sist endret 26.11.2021 13:22
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 781 522

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 67 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 781 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

PA Aanneruds veg 1 er en stor enebolig opprinnelig fra 1966. Her er det litt å henge henda i, men er du handy, kan dette være en super investering. Første etasje er ganske ferdig. Her finner du tre soverom, to stuer, spisestue, kjøkken og bad.
Underetasjen er ikke innredet, men det er lagt opp vann og strøm til et ekstra bad samt gulvvarme under hele flata. I tillegg kan underetasjen romme både soverom og kjellerstue.
Utvendig er det terrasse på begge sider av boligen, hagen er ganske flat. Bilen(e) setter du i en stor dobbel garasje.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje vindfang, gang, trapperom, tre soverom, kjøkken og stue.
Uinnredet kjeller.
Dobbel garasje.

Standard

Praktisk enebollig med god planløsning. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men flere arbeider er ikke ferdigstilt. Utskiftninger og oppgraderinger må påregnes.
Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og takhøye overskap. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og med fliser og belysning over. Integrert koketopp, microbølgeovn, oppvaskmaskin og stekeovn. Plass til frittstående kjøleskap og fryseskap.
Badet har flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og panel med downlights i himling. Badet har servant i underskap, overskap med speil og belysning, dusjvegger i glass, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin.
Overflater i hovedsak med parkett, laminat og belegg på gulv. Vegger med trepanel, tapet og malt strie og himlinger med panel og himlingsplater.

Beliggenhet

PA Aanneruds veg 1 ligger i indrefileten på Raufoss, med alt det innebærer; kort vei til alt av skoler, barnehager, shopping og transport. I tillegg er dette solsia av Raufoss, så her kan du måtte ty til både faktor 10 og 30 i løpet av sommerhalvåret.
Raufoss er et av Norges største industristeder, og ligger ca 2 timer fra Oslo og ca 10 minutter fra Gjøvik.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88677415

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 197 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 85 m².
1. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, bad, tre soverom, kjøkken og stue.
Garasje:
Bruksareal: 37 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 140 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flat tomt, som er opparbeidet med plen. Gruset innkjøring og gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Kjeller under opprinnelig del av huset. Ellers er ringmur, trolig støpt plate med tilfarere. Grunnmur i sparesteinsbetong. Innvendig porebetongFuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført er ned i grunnen. Dreneringen er fornyet, mangler noe ferdigstillelse.
Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Kaldt loft. Adkomst til loft fra luke. Taket er tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Stålpipe. Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Yttervegg i isolert bindingsverk med stående trekledning.
Trevinduer med 2-lags isolerglass, de fleste vinduer er fornyet. Heve/skyvedør i metall til veranda. Ytterdører i treverk med 2-lags isolerglass. Innvendig malte dører i treverk.
Veranda med utgang fra stue. Oppsatt på rør fylt med betong. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk, overbygget.
Overbygget inngangsparti med støpt gulv/dekke, lagt på impregnert gulv.
Støpt trapp til kjeller.
200 liter bereder plassert i kjeller.
Innvendig synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør. Synlige avløpsrør i: Plast.
Utvendig synlige vannrør i: Plast. Synlig avløpsrør i: Plast.
Åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer.
Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter.
Garasje/uthus oppsatt på murt/støpt grunnmur. Støpt plate må mark. Vegger er over bakken utført i trekonstruksjoner, utvendig malt trepanel. Mønet skråtak i trekonstruksjoner tekket med papp/shingel. Leddporter i treverk med elektrisk åpner. Det er støpt plate i lengderetningen på garasjen for fremtidig tilbygg.
Tilbygg/moderniseringer:
Selger har opplyst om følgende tilbygg/moderniseringer:
1986: Tilbygg stue
2012: Oppgradert og modernisert kjøkken
2018: fornyet flere vinduer. Bygget trapperom.
Tilstandsgrader:
I takstmannens tilstandsrapport har følgende punkter fått tilstandsgrad 2 eller 3:
Tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
Utvendig > Takkonstruksjon. Det er påvist lekkasje rundt gjennomføringer i takflaten. Det er fuktmerker rundt gjennomføringer. Ved fuktsøk var dette tørt på befaringsdagen.
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser.  Det er ikke montert rekkverk. Konstruksjonene har skjevheter. Det påvist fukt/råteskader i konstruksjonen Det er skjevheter i fundamentering på veranda. Det er råteskader i rekkverk ved stue. Det er sluk i gulv i trapperom under inngangsparti, dette ligger på høyeste punkt.
Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler ferdigstillelse av trapp og rekkverk. Sluk i gulv utenfor inngang i kjeller står på høyeste punkt.
Våtrom >Overflater Gulv > Bad. Overflaten har omfattende skader Fuger er slitte og dels borte, tettet med andre masser.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag. Nedløpsrøret er avsluttet ved utvendig terreng og regnvann ledes ikke bort fra bygningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Det er manglende ferdigstillelse ift. påbegynte arbeider.
Utvendig > Veggkonstruksjon. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Kledning står stedvis langt ned mot bakken og har begrenset lufting.
Innvendig > Rom Under Terreng.  Det er påvist andre avvik: Kjeller er under oppussing og ikke ferdigstilt.
Våtrom >Overflater vegger og himling > Bad.  Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er tegn til fukt i dusjhjørne.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå
ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå
ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tomteforhold > Byggegrunn.  Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Det er registrert sprekker i grunnmur, dette skyldes mest sannsynlig uvøren bruk av maskiner i forbindelse med oppgradering av drenering.
Tomteforhold > Drenering. Det er påvist andre avvik: Manglende ferdigstillelse.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert sprekker og korrosjon i grunnmur.
Mye skyldes dårlig arbeid ifbm. oppgradering av kjeller.
Tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Innvendig > Etasjeskiller. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Takstmannens tilstandsrapport er vedlagt i salgsoppgaven.
Selgers egenerklæring:
Selger har i sin egenerklæring bemerket følgende punkter:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært
Firmanavn Bygg og rehab Svein Arild Kristiansen
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering av bad i 2007
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Firmanavn Bygg og rehab Svein Arild Kristiansen
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ved totalrenovering av bad i 2007
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei
Kommentar Ble gjort av forrige eier
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?Ja, kun faglært
Firmanavn Oppland Rør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt avløp heilt inn i huset+vann. Nye spredegrøfter Ny spredegrøft ved drenering, så alt takavlø p går via denne. Ny vannmåler. 2020
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?Nei
Kommentar Alt nytt 2020
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei
Kommentar Alt nytt 2020
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Nei
Kommentar Mangler måling for setningskader.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært
Firmanavn Håndtverkstjenester Sondre Sommerstad
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tettet tak etter att teglsteinspipe ble fjernet. Byttet diverse bord som ble skadet etter graving pga drenering.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn Hveem Elektro, Din Elektriker på Lena
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Forskjellige utbedringer ved oppusning, nytt kjøkken etc.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?Ja
Kommentar Usikker hvor papir er for øyeblikket
22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?Ja
Kommentar Mangler ferdigattest.
Selgers egenerklring er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse datert 30.11.1966.

Barnehage / skole i området

Polaris FUS barnehage (0-6 år) 0.7 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 1.2 km
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 1.3 km
Korta skole (1-7 kl.)  0.9 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 1.4 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 1.6 km
Raufoss videregående skole  1.8 km
Gjøvik videregående skole 11.7 km

Oppvarming

Oppvarming i hovedsak ved hjelp av elektrisitet og ved.
Varmepumpe luft/luft,  peisovn i stue og varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 292 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for forbruk vann og avløp, avtallsgebyr, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskattetaksten utgjør kr  1 733 900 og eiendomsskatten er kr 6 935,60.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 619 281 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 229 410 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område som i kommuneplan vedtatt 27.11.2014 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vei: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei
Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett. Eiendommen har vannmåler.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger.
Det gjøres oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Tilkoblet offentlig avløp via septiktank som tømmes ved behov. Det må påregnes pålegg om utkobling av septiktanken når VA-nettet er sanert i området.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til runi@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

P. A. Aanneruds veg 1, 2835, Raufoss, Gnr. 14 bnr. 190 i Vestre toten kommune

Oppdragsnummer

6-21-0651

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.