Snertingdal - sentrum

Enebolig med 6 soverom og 2 bad. Barnevennlig beliggenhet rett ved skolen og idrettsbanen. Garasje.

Anders Tandbergs veg 6 , 2838 Snertingdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

41%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 160 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 971 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1977
Gårdsnummer 225
Bruksnummer 34
Energimerking F
FINN.no 240474444
Sist endret 23.09.2022 12:56
Prisantydning 2 100 000,-
Totalpris 2 166 522,-

Beregnet totalkostnad

2 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 52 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 66 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 166 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Anders Tandbergs veg 6! Dette er en velholdt og koselig enebolig over to plan!  Her finner du: vindfang, entre, kjøkken, romslig stue, bad, separat toalettrom, vaskerom og tre soverom i hovedetasjen. Kjelleren inneholder: gang, bad/wc, tre soverom, teknisk rom og flere disponible rom. Utvendig har boligen en terrasse med adkomst fra stua i tillegg til flere flotte sittegrupper i hagen!

På eiendommen er det 1/2 part av dobbelgarasje med en biloppstillingsplass og et uthus/anneks med lagringsplass.

Boligen ligger sentralt til i Snertingdal rett ved skole, barnehage og idrettsbane, kort veg til sentrum med forretninger, bensinstasjon, helsehus m.m.

Her vil du trives- velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Velholdt enebolig over to plan som inneholder:
1.etasje: vindfang, entre, kjøkken, stue, bad, toalettrom, vaskerom og tre soverom. Fra stuen er det utgang til terrasse.
Kjeller: gang, bad/wc, tre soverom, teknisk rom, hobbyrom og bod.

I tillegg følger det med en 1/2 part av dobbel garasje med en biloppstillingsplass og et uthus/anneks med lagringsplass.

Standard

Enebolig fra 1977, bruksendret rom i kjeller i 2009. Boligen fremstår som vedlikehold og tatt vare på med normal standard og god planløsning.

Kjøkken i 1. etg:
Kjøkkenet er innredet med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plater og belysning mellom over- og underskap. Det er plass til frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Kjøkkenet har fått tilstandsgrad 1 i takstmannens tilstandsrapport.

Bad i 1.etg:
Badet er innredet med servant og dusjkabinett. Det er naturlig avtrekk og varmekabler i gulv. Innredning og overflater er opplyst fra 2006. Dusjkabinett ble satt inn nytt i 2021. Overflater består av malte plater i himling og fliser på vegger og gulv. Badet har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsrapport. Kostnadsestimat for utbedringer: 100 000 - 300 000.

Toalettrom i 1.etg:
Toalettrommet er innredet med servant, speil, gulvmontert toalett og naturlig avtrekk. Overflater består av himlingsplater i himling, panelplater på vegger og belegg på gulv. Rommet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Vaskerom i 1. etg:
Vaskerommet er innredet med utslagsvask på vegg, opplegg til vaskemaskin og sluk. Overflater består av malt belegg på gulv og malte plater på vegger. Det er nye malte overflater på gulv, men tettsjikt/membran er ikke fornyet. Vaskerommet har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsraapport. Kostnadsestimat for utbedringer: 100 000 - 300 000.

Bad/wc i kjeller:
Badet er innredet med servant, speil og tilhørende belysning, dusjkabinett og gulvmontert wc. Overflater består av malt gulv og baderomsplater på vegg. Badet har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsrapport. Kostnadsestimat for utbedringer : 100 000 - 300 000.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat,  fliser og gulvbelegg.
Vegger: Trepanel og panelplater.
Himling: Himlingsplater og malte glatte flater.

Elektrske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskap plassert i kjellertrapp. Samsvarserklæring foreligger ifølge eier. El.kontroll i 2020.

Vedlikehold og påkostninger:
2020: Sikringsskap modernisert.
2020: Ny kurs varmepumpe.
2021: Nytt garasjetak med vannbord. Ny garasjeport åpner.
2021: Nytt dusjkabinett på bad i 1. etg.
2021: Nye himlinger på kjøkken, vaskerom og toalettrom i 1.etg. (Forsikringssak.)

Tilstandsgrader

Følgende bygningsdeler har fått tilstadsgrad 3: Store eller alvorlige avvik - i takstmannens tilstandsrapport:
Våtrom >Generell > Vaskerom 1 etasje. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.
Våtrom >Generell > Bad 1. etasje. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.
Våtrom >Generell > Bad Kjeller. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2: Avvik som kan kreve tiltak - i takstmannens tilstandsrapport:
Utvendig > Nedløp og beslag.
Utvendig > Veggkonstruksjon.
Utvendig > Vinduer.
Innvendig > Overflater.
Innvendig > Pipe og ildsted.
Innvendig > Innvendige trapper.
Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Tomteforhold > Drenering.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2: Avvikk som ikke krever umiddelbare tiltak - i takstmannens tilstandsrapport:
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger og terasser.
Utvendig > Utvendige trapper.
Utvendig > Andre utvendige forhold.
Innvendig > Etasjeskiller.
Innvendig > Radon.
Innvendig > Rom Under Terreng.
Spesialrom >Overflater og konstruksjon > Wc.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For ytterligere informasjon se vedlagte egenerklæringsskjema og tilstandsrapport datert 22.11.2021 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Anders Tandbergs Veg 6 ligger på boligfeltet Pinsberget, i Snertingdal sentrum. Området er svært barnevennlig, med gangavstand til skole, barnehage og idrettsanlegg!  Boligen ligger i utkanten av feltet.

Herfra er det kort veg til alt i Snertingdal; skoler og barnehage ligger rett i nærheten, det sammen gjør idrettsplassen samt den nyanlagte Snertingdal Miljøpark med ballbinge og klatrestativer, og Skonnordstjernet med badebrygge og gapahuker.

I sentrum finner du butikker, bensinstasjon, frisør, blomsterbutikk m.m.. Det er en snau halvtimes kjøretur til Gjøvik, der du finner absolutt alt du trenger. Snertingdal er også et godt utgangspunkt for fjellturer innover mot Synnfjellmassivet. 40 min bak rattet og du er på snaufjellet!

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 5030794

Boligens areal

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 186 kvm
Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, kjøkken, stue, bad, toalettrom, vaskerom og tre soverom.

Kjeller:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.

Andre bygninger:

Garasje:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 0 m².

Anneks:
Bruksareal: 9 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Lovlighet:
Rominndeling i kjeller stemmer ikke med byggemeldte tegninger fra 2009. Vaskerom på tegninger er benyttet som bad og teknisk rom. Deler av hobbyrom er medtatt som gang. Tak over terrrasse er ikke byggemeldt. Bod på garasje og baksiden av boligen er ikke byggemeldt og ikke medtatt i areal.

Arealbekreftelse

Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 971 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og noe beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i halvpart av dobbel garasje. Ellers parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Taket er tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Prefabrikkerte takstoler. Undertaksbord. Yttervegg i isolert bindingsverk var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Liggende og stående utvendig trekledning.
Grunnmur er pusset lettbetong. Trapp i treverk. Trapp i metall. Broleggingsstein og platting. utvendig. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Oppforet gulv i deler av kjeller. Innvendige trapp i tre og metall. Håndlist mot vegg. Grunnmur i murte lettbetongblokker. Støttemur i stablede betongblokker.

Drenering: Takvann ført ned i grunnen. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Noen nyere vinduer på soverom 1 etg. Alder: 1976, 2006 og 2016 flg. eier.

Dører: Ytterdør i treverk. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Leddport av metall til garasje. Boligen har malte fyllingsdører som innvendige dører.

Terrasse: Terrasse mot sør med adkomst fra vest. Fundamentert direkte på grunn. Broleggingsstein og platting mot øst. Mot nord er det platting
med takoverbygg.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Metall. Besiktiget i bod.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Naturlig avtrekk. Mekanisk avtrekk.

Ca 200 liters varmtvannstank fra ca.1997 plassert i vaskekjeller og en liten benkebereder på bad i kjeller ukjent årstall.

Andre bygninger:
Garasje og anneks er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Garasje:
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte blokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking med asfaltshingel. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Leddport i metall med garasjeportåpner.
Til info: Halvdel av garasje på ca 24 kvm, andre halvdel tilhører nabo. Vedskjul på bakside på ca.2,8 kvm. Det foreligger ingen skriftlig avtale.

Uthus/Anneks:
Fundamentert direkte på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med asfaltshingel. Vindski i tre. Ytterdør/ port i tre. Denne type fundamentering vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Forenklet byggverk.

For ytterligere informasjon, se tilstandsrapport datert 22.11.2021 som dette er hentet fra.

Egenerklæring:

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 11: Tak garasje byttet 2021.
Punkt 12: 2021; Raufoss tak og blikk skal bytte luftehat lyrer, men har ikke montert de nye enda.
Punkt 13: Jonstad elektriske AS.
Punkt 13.1: Sikringsskap og noen kurser ble oppgradert 28.12.2020. Samsvarserklæring foreligger.
Punkt 14: Kontroll på el-anlegget i 26 august 2020. Rettet 27 januar 2021.
Punkt 21: 3 rom i kjeller er bygd om til gjesterom/soverom.
Punkt 21.1: 3 soverom i kjeller. Bruksendret 2009.
Punkt 24: 2021; Vann hadde kommet inn ventil-hatter når det blåste kraftig under et regnvær. Dette gjorde at noen takplater hadde svellet ved lufteventiler. Skader utbedret av forsikringsselskap. Tak på kjøkken, vaskerom og wc ble byttet. Også noe isolasjon ble byttet. Ventilhatter for lufting på tak ble bygd om for at dette ikke skal kunne gjenta seg.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for enebolig datert 25.03.1977. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Snertingdal skole (1-10 kl.) 0.2 km
Gjøvik videregående skole  23.2 km
Dokka videregående skole 26.9 km

Barnehage:
Skonnordtjernet barnehage (1-6 år) 0.4 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av luft til luft varmepumpe og ildsted.
Varmepumpe ble montert ny i 2019. Parafinovn med dagtank montert i boligen.

Ildsted:
Ildsted er montert. Peisovn. Pipe i lettklinkerblokker. Elementpipe.
Sist tilsyn, dato: 02.01.2019.
Sist feid, dato: 30.04.2020.

Ingen kjente pålegg/mangler ved sist tilsyn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 208 pr. år Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter. Eiendomsskattetakst: kr 919 800,-. Eiendomsskatt: kr 3 679,-.

Eiendomsskatt

Det er i  Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 919 800 og eiendomsskatten er kr 3 679.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 597 901 pr. 30.11.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 152 445 pr. 30.11.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse Faresone:Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)

Gjeldende reguleringsplan er Reguleringsplan for Perstuguflåa, Snertingdal, vedtatt 24.02.1973.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Rettigheter iflg. skjøte, tgl. 05.08.1975   dbnr. 5288
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
Med flere bestemmelser

Pantebokkopi følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Kommunalt vei, vann og avløp.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Informasjon om kommunaleavgifter etc. er innhentet fra kommunen i 2021, det tas forbehold om endringer/økte avgifter og gebyrer i 2022.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker, og følgende salgsbetingelser vil gjelde:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Anders Tandbergs veg 6, 2838, Snertingdal, Gnr. 225 bnr. 34 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-21-0653

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.