Gjøvik

Gjøvik - Arkitekttegnet enebolig med 4(5) sov, samt solrik, sentral og attraktiv beliggenhet i Nordbyen!

Panoramavegen 1 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

16. august tirsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

21%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 159 m²
Bruksareal 177 m²
Tomt 903 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1969
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 33
Energimerking G
FINN.no 254190977
Sist endret 03.08.2022 10:19
Prisantydning 3 450 000,-
Totalpris 3 550 272,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 550 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Panoramavegen 1 er en stor arkitekttegnet enebolig fra 1969. Dette er en familiebolig med 4 soverom, 2 bad, stor stue, kjøkken, vaskerom og bodrom. I tillegg finnes en kjellerstue som kan benyttes som ett ekstra soverom eller hjemmekontor ved behov. Her må du nok sette av litt tid til oppgradering, men det går fint an å flytte rett inn og ta jobben etter hvert. Utvendig finner du en sørvendt terrasse, en overkommelig hage og en frittliggende garasje.

Innhold

Arkitekttegnet enebolig oger 2 plan som rommer:
u.etg: gang, kjellerstue, 3 soverom, trapperom, bad, vaskerom, bod og teknisk rom.
1.etg: bad, stue, kjøkken, vindfang, soverom, wc, gang /trapperom og bod.

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Arkitekttegnet enebolig i 1 etg med u.etasje, samt loft fra 1969. Oppført av den gang lokal byggmester med kjente konstruksjoner og ytter rammer som det var ved dette byggeåret. Boligen virker å være solid bygget og gir et gir bra inntrykk selv om det stedvis er behov for påkostninger - kan spesielt nevne 3 våtrom og drenering. Dert er samtidig verdt å nevne at boligen har hatt samme eier siden byggeår og det er ikke gjort noen bygning/konstruksjon endringer. Innvendige enkel standard da standarden er fra byggeåret. Det er registrert enkelte avvik som i hovedsak skyldes av alder og bruk.

Kjøkkenet har Nordia innredning fra byggeår med respateks benkeplate, heldekkende stål benke beslag med utslag og kum. Opplegg for oppvaskmaskin. Skrå overskap. Soil avløp. Mekanisk avtrekk ut i yttervegg.
Kjøkkenet har fått følgende anmerkninger:
- TG 2: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
Det ble like før befaringen oppdaget lekkasje fra oppvaskmaskin. Takstmann og rørlegger kom raskt til stedet 22 februar. Gulv ble åpnet under benk ned til undergulv i bjelkelag. Samtidig hadde det kommet vann ned på vegg mellom bod og gang i u.etg . Skjært opp plater i boden og synlige trebindinsgverk - trestolper. Det ble foretatt fuktmåling av takstmann med slaghammer tilkoblet fuktindikator i synlige deler av bjelkelag ved kjøkkenet. Det ble ikke registrert unormal fukt i bjelkene. Skaden er nå utbedret.
- TG 2: Avtrekk.

Badet i 1.etg er på ca 2,8 m2. Oppvarming via stråleovn på vegg. Badet har belegg på gulv lagt med oppbrett, samt pålimte plater med lister på veggene. Malt tak.  Overflater er fra byggeåret. Badet er innredet med badekar og servant med 1 greps armatur. Naturlig avtrekk med veggventil. Sluk under badekar.
Badet har fått følgende anmerkninger:
- TG 3: Det er montert vinduer eller dører i våtsonen. Det er påvist synlige fuktskader på overflater. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i
våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

I tillegg har boligen separat wc-rom i tilknytning til badet med vinylbelegg på gulv og tynne våtromsplater på veggene. Rommet inneholder gulvmontert toalett.
WC-rom har fått følgende anmerkninger:
- TG 2: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- TG 2: Toalett er gammel derfor TG 2.

Bad/wc i u.etg er på ca. 3,9 kvm og har standard fra byggeåret. Rommet har helsveist vinylbelegg på betong uten varmekabler og soil sluk i dusjen. På veggene er det våtromsplater limt på vegg med list i skjøter og nedkant. Hvit malt tak. Badet er innredet med ååpen dusj og nedsenket dusj ca 8cm, gulvmontert wc og servant med 1 greps armatur. Naturlig avtrekk med veggventil og koblet åpningsvindu. Ikke tilluft i dørkarm/terskel.
Badet har fått følgende anmerkinger:
- TG 3: Det er påvist synlige fuktskader på overflater. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Vaskerom i u.etg er på ca 4,5 m2 med standard fra byggeår. Vaskerommet har helsveist vinylbelegg på betong uten varmekabler. Soil sluk i rommet. På veggene er det våtromsplater limt på vegg med lister i skjøter og i nedkant av plater. Malt tak. Rommet er innredet med skyllekar i plast med eldre 2 greps armatur. Naturlig avtrekk med veggventil og koblet åpningsvindu. Ikke tilluft i dørkarm/terskel.
Vaskerommet har fått følgende anmerkinger:
- TG 3: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er påvist synlige fuktskader på overflater. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Overflater:
Innvendige overflater u.etg:
Gulv: Teppeflis. Betong i bod. Det er lokalt observert vinylbelegg under teppefliser.
Vegger: malt skyggepanel og lokal Biri tapet.
Himling: hvite takplater og panel i bereder rom og i stor bod.

Innvendige overflater 1.etg:
Gulv: eik parkett i stue - gang og soverom, teppefliser i vindfang og vinylbelegg i kjøkken.
Vegger: hovedsakelig malt panel - malt strie på kjøkken - Biri tapet i stue.
Himling: hvite takplater.

Overflatene har fått følgende anmerkninger:
- TG 2: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parkett har behov for vedlikehold eller utskifting spesielt i stue.

Beliggenhet

Panoramavegen 1 ligger høyt over Gjøvik. Her opp fra er det tre-fire minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, stasjonen og Mjøsa. Og om du blir lei av byen kan du raskt ta deg inn i marka og nyte skogens stillhet i milevis med tur eller skiløyper. Gjøvik er Innlandets største by, og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Forsikring

Gjensidige Premie: 79753269

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Balkonger, terasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverk med lav høyde i åpen del av veranda.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 3: Drenering: Det er utifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Registrert salt/kalkutslag på innvendig grunnmur og høyt fukt nivå i det akuelle område i kjeller . Dette indikerer sviktende drenering .
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000
- TG 3: Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra dagens krav.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
- TG 3: Septiktank: Kombinasjonen av anleggets alder og materiale tilsier at en må påregne umiddelbare titlak.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
- TG 3: Oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

- TG 2: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- TG 2: Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
- TG 2: Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Utvendig panel har behov for utvendig vedlikehold da det er 12 år siden sist gang behandlet panel. Stedvis solslitt panel. Lokalt mindre lufting bak panelet. De er ikke foretatt loddavvik.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fukt skader på taksperrer og bordtak på begge sider av pipe gjennomføringer. Lokalt fukt rundt taklyre gjennomføring til ventilering.
- TG 2: Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Beslag over og under vinduer har avflakking av maling. Det må samtidig vurderes å skifte vinduer da de er over 50 år og har større varmetap enn dagens vinduer.
- TG 2: Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er påvist andre avvik:
Vannlekkasje fra oppvaskmaskin kjøkken, fjernet gulvbord, synlige bjelker  åpent del av vegg i underliggende rom. Foretatt fuktsøk i åpne bjelker med slaghammer med pigger ned i bjelker - ikke observert unormal fukt. Forsikringsak og skade takstmann har vært der 22 februar. Blir utbedret av forsikring eller at den som har fullmakt gjør det selv - ikke avklart pr i dag.
- TG 2: Pipe og ildsted: Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er også observert utett beslag rundt pipe
gjennomføring på kaldt loft.
- TG 2: Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- TG 2: Innvendige dører: Lokale mindre overflate skader i dørblad, dører går fint.
- TG 2: Andre innvendige forhold: Panelovner er trolig fra byggeår og anbefales skiftet ut med nye samt nattsenking.
- TG 2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- TG 2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
Soil /støpjern kan ruste og forårsake dårlig avrenning.
- TG 2: Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Naturlig avtrekk .
- TG 2: Elektrisk anlegg.
- TG 2: Et vanntrykk mot boligens bakside- inngangsside kan tidvis være påregnelig. Dette stiller krav til at dreneringens funksjon er til stedet. Se punkt for drenering. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra
grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på utvendig
fuktsikring og drenering. Ideelt bør det i en avstand på ca 3 meter være god helling vekk fra husets grunnmur.
- TG 2: Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:
Pkt. 1: Gulv i dusj i underetasjen må utbedres.
Pkt. 4: Skftet rør fra hovedkran ute og inn til eiendommen, ref beskrivelse i takst. Opplyses utført av Knut Malmberg AS.
Pkt. 11: Terrassen må skiftes. Stendere er råtne.
Pkt. 12: Lagt shingel på taket i 1997.
Pkt. 14: El-anlegg ble kontrollert i 2015. Dokumentasjon ligger i boligmappen.
Pkt. 17.1: Det er nedgravd oljetankt på eiendommen. 800L glassfibertank.
Pkt. 23: Det er foretatt radonmåling: 20 Bq / m3.

MERK:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 159 kvm, Bruksareal: 177 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjellerstue, 3 soverom, trapperom, bad og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: bad, stue, kjøkken, vindfang, soverom, wc og gang/trapperom

Garasje:
Bruksareal: 31 m².

Tegninger enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 903 kvm, Eierform: Eiet tomt

Skrånende og terrassert hjørnetomt som er opparbeidet med gressplen og beplantninger. Gårdsplass foran garasje. Støttemur mot skråning .

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på betongmur med innvendig ytong/siporeks som er innvendig pusset i stor kjellerbod.
Over grunnmur samt hele front i u.etg oppført isolert bindingsverk med utvendig stående panel fra byggeår
Trevinduer med 2 lags termopan vinduer og koblede trevinduer fra byggeåret. Faste og åpning vinduer. Balkongdør fra bygg. Glatte lett innerdører fra byggeår i begge etasjer. En glassdør med bly i vf. Mønet tretak med kaldt loft besiktiget inne på kaldt loft adkomst via loftstrapp. Prefabrikerte fagverk takstoler med bord undertak. isolert over 1 etasje. Shingel tekking fra 1997. Metall takrenner med taknedløp ned i terreng. Åpen og takoverbygd veranda ut i fra stue. Snødekte arealer. Utvendig støpt tapp ved hoved inngang med skifer heller.

Tekniske installasjoner:
- Innvendig vannrør med kobber rør . Nyere vanninntak i stor bod.
- Innvendig avløpsrør med soil - støpejern rør.
- Naturlig avtrekk med enkelte ventiler i vindu karm og ellers vegg ventiler.
- Sikringskap med skrusikringer fra byggeår .
- Hovedsikring 60 A og ellers kurser på 10-16-20A. Åpent anlegg.
- Brannvarslere og pulverapparat.

Byggemåte garasje:
Dobbel garasje med grovstøpt gulv, høy betongmurv hele siden motvtereng og bakside ellers reisverk, plassbygde fagverk takstoler. 6 enkle glass og 2 vippeporter. Innlagt strøm .
Garasje - tillegg bygning er ikke vurdert Tilstandsgrad - TG .

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Solåsstua barnehage (0-5 år), 20 barn, 1 avdeling 1.8 km
Kråkjordet barnehage (3-5 år), 60 barn, 3 avdelinger 1.9 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år), 25 barn, 1 avdeling 2.2 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.), 343 elever, 22 klasser 2.1 km
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 2.7 km
Blomhaug skole (1-7 kl.), 350 elever, 14 klasser 3.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 2.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 3.1 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 2 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 12.1 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyring og strøm.

Ved og parafin ovn i u.etg gang.
Teglsteinspeis i stue med åpen grue.
Ellers eldre panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 519 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 4 614,-
Renovasjon: 2 875,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 7 380,-

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten opplyses å være på 1 845 200,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn: 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, nåværende boligbebyggelse.
- Bestemmelsesområde.
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn: Tranberggrønningen vedtatt 17.02.1966.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra kommunal veg.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har vannmåler. Siste avleste målerstand var 625 kubikkmeter.
Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Panoramavegen 1, 2819, Gjøvik, Gnr. 72 bnr. 33 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0091

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.