Biri-Redalen

Velholdt eldre enebolig med landlig beliggenhet - 2 soverom - alt på ei flate + kjeller. Bussplass i umiddelbar nærhet.

Snertingdalsvegen 311 , 2836 Biri

VISNINGER

24. mai tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 82 m²
Bruksareal 157 m²
Tomt 721 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1969
Gårdsnummer 198
Bruksnummer 17
Energimerking G
FINN.no 258367958
Sist endret 16.05.2022 10:50
Prisantydning 1 600 000,-
Totalpris 1 654 022,-

Beregnet totalkostnad

1 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 54 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 654 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Snertingdalsvegen 311 - en eldre, men godt vedlikehold enebolig beliggende i Redalen.

Boligen er oppført i 1969, har alt på ei flate, er praktisk og lettstelt med lyse og trivelige overflater. Her finner du entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad/wc. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse. Kan enkelt deles av i stuen for ett soverom til hvis det er behov for det.
Kjeller med flere kjellerrom, ett med opplegg for vaskemaskin.

Utvendig kan eiendommen friste med en pent opparbeidet hage og gruset gårdsplass. Bod inntilbygd boligen.

Eiendommen har landlig og fin beliggenhet, området er et godt etablert og barnevennlig med spredt boligbebyggelse og landbruksområder rundt.
Det er bussholdeplass like i nærheten av eiendommen. Fine friluftsmuligheter i området med skog og markaområder som nærmeste nabo.

Sentralt mellom Mjøsbyene!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen er fordelt over 1.etasje med uinnredet kjeller og inneholder følgende:

1.etg:
Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc. Fra stuen er det utgang til overbygd terrasse.
Kan enkelt deles av i stuen til ett soverom til hvis det er behov for det.

Kjeller:
Tre kjellerrom, herav ett med opplegg for vaskemaskin. Noe krypkjeller.

Utvendig inntilbygd bod.

Standard

Praktisk enebolig med normal standard, løpende vedlikeholdt og alt på ei flate.

Kjøkken:
Lyst og koselig kjøkken med plass til lite spisebord ved vinduet. Lys, malt kjøkkeninnredning i heltre med profilerte fronter "Kullsveen-kara". Heltre benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er montert kjøkkenventilator over komfyr.

Bad/wc/vaskerom:
Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegger og malte plater i himling. Servant med underskap, dusj med forheng og gulvmontert wc.
Naturlig avtrekk. Tilluft dør. Panelovn.

Badet har fått tilstandsgrad 3 i takstmannens tilstandsrapport - Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000,-

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, gulvbelegg og betong.
Vegger: Trepanel, baderomsplater og malt murpuss.
Himling: Malte glatte flater, himlingsplater og panel.

Diverse:
Varmepumpe fra 2008 er plassert i stue.

Vedlikehold/påkostninger:

Nåværende eier har bodd i boligen siden den ble bygd, boligen fremstår godt ivaretatt alder tatt i betraktning. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Boligen er ca 53 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i den vedlagte tilstandsrapporten.

Av påkostninger nevnes:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av selger)
1988 Modernisering: Oppgradert dreneringen rundt boligen. Utført av firma.
1991 Modernisering: Ny kjøkkeninnredning. Montert av firma.
2000 Modernisering: Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført som egeninnsats.
2008 Modernisering: Installert varmepumpe. Utført av firma.
2016 Modernisering: Behandlet utvendig kledning. Utført som egeninnsats.
2018 Modernisering: Nye gulv i enkelte rom. Utført som egeninnsats.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 04.05.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Enebolig med fin beliggenhet i Redalen. Området er et godt etablert og barnevennlig område med spredt boligbebyggelse og landbruksområder rundt. Til Redalen skole er det ca. 2 km, her finner du ballbinge, lavo og idrettsplass. Redalen IL har et sportslig tilbud innenfor fotball, håndball og ski. Ungdomsskole er lokalisert på Biri og i Gjøvik. Til Gjøvik sentrum med alle fasiliteter er det ca.15 km. Hamar og Lillehammer ligger ca. 40 km unna. Det er bussholdeplass like i nærheten av eiendommen. Fine friluftsmuligheter i området med skog og markaområder som nærmeste nabo. Her kan man benytte seg av turstier og oppkjørte skiløyper, lysløype og i tillegg er det ca. 3,5 km til Sveastranda Camping, en perle ved Mjøsa med fine bademuligheter, stor lekeplass med en rekke aktiviteter ballsletter og utleie av båter. Stokkelva med bademuligheter i f.eks. høgfallet er heller ikke langt unna.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, privat veg, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF forsikring Polisenummer: 4386956

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:

-Utvendig > Nedløp og beslag.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000,-

-Våtrom > Generell > Bad.
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Baderomsplater mangler fuge/dekklist i ende på plate. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Mekanisk avtrekk anbefales etablert. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

-Tomteforhold > Terrengforhold.
Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:

-Utvendig > Taktekking.
Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Veggkonstruksjon.
Det er avvik: Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft.
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Konstruksjonene er underdimensjonert i forhold til dagens standard.

-Utvendig > Vinduer.
Det er avvik: Vinduene ble visuelt undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

-Innvendig > Overflater.
Det er avvik: Tegn til fuktskjolder er registrert i himlingsplate rundt pipe.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
Det er avvik: Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Takstmann anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Det er normalt at det er noe skjevheter i etasjeskille. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere selv om fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon.
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på
befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det
lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av
takstmann.

-Innvendig > Innvendige trapper.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

-Innvendig > Innvendige dører.
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

- Tekniske installasjoner > Varmesentral.
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

-Tomteforhold > Drenering.
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Kjeller virker ikke fuktig alder tatt i betraktning, men det må påregnes fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Anses som normalt i eldre kjellere og vurderes derfor ikke som noe stort problem i forhold til dagens bruk, forutsatt god ventilering. Fuktsikringen har utlevd mye av sin levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:

Hulltaking er ikke foretatt da våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  04.05.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Punkt 2: 1990.
-Punkt 13: 2008- Ny innmat i sikringsskap og montert varmepumpe.
-Punkt 13.1: Finner dessverre ikke samsvarserklæring.
-Punkt 14: Finner dessverre ikke dokumentasjon.
-Punkt 25: Privat avtale på veirett.

Tilleggskommentar:
Selgers fullmektig har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk  sakkyndig.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 157 kvm

U . etasje/krypkjeller:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 240 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 191-197 cm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet:
Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke helt med dagens bruk.
Det er fremvist tegninger som er stemplet av kommunen. Fremviste tegninger stemmer ikke helt overens med dagens bruk. Takoverbygg over terrasse, samt utvendig inntilliggende bod er ikke med på tegningene.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Adkomst til eiendommen via Amundrudvegen, felles avkjørsel med nabo fra Amundrudvegen.

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 721 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Det foreligger ingen ny, nøyaktig oppmåling av eiendommens tomteareal/grenser, eventuelle senere areal/grenseavvik kan ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Bolig fra 1969 med 1. etasje og uinnredet kjeller. Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Utvendig inntilliggende bod. Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Trevinduer med 1+1 lags glass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1985, 1989, 1990 og 1992.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass med ukjent/eldre alder.

Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2005.

Innvendige dører: Lette/glatte innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Terrasse mot vest med adkomst fra stue.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Innvendige vannrør har varierende alder.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
Innvendige avløpsrør har varierende alder.

Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2011 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i trapperom.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 04.05.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år) 17 min, 2 avdelinger, 1.6 km
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år) 12 min, 30 barn, 8.5 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 12 min, 3 avdelinger, 11.2 km

Skoler:

Redalen skole (1-7 kl.) 17 min 52 elever, 3 klasser, 1.6 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 15 min 140 elever, 6 klasser, 12.5 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 14 min 310 elever, 10 klasser, 13.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 19 min 318 elever, 12 klasser, 18.5 km
Gjøvik videregående skole 16 min 1050 elever, 14.6 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 17 min 80 elever, 7 klasser, 14.9 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med hjelp av vedfyring og strøm.

Det er montert vedovn og varmepumpe i stue, i tillegg er det panelovner i flere rom.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 11.02.2019.10.06.2020.
Sist feid, dato:

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Røykvasler i kjeller og en røykvarsler til i første etg. anbefales. Enhet Snertingdalsvegen 311 (H-1-1)

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 704 pr. år inkl. vann og avløp, feiegebyr, renovasjon og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 2 156,- Eiendomsskattetakst: kr 539 000,-) Det er montert vannmåler i boligen og de kommunale avgiftene vil kunne variere etter målt forbruk.

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022:
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Vann og avløp: kr. 5460,-
Renovasjon: kr. 2438,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Eiendomsskatt: kr. 2156,- (Eiendomsskattetakst: kr 539 000,-).

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av målt forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 425 718 pr. 09.05.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 532 585 pr. 09.05.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utregnet med skatteetatens boligkalkulator.

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:

-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
-Støysone: gul sone iht T-1442

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommunen eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 3407-196/4
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om veg tgl. 21.01.1960 med dbnr. 382.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:198 Bnr:17

Rettigheter på 3407-196/4
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om vannrett tgl. 14.08.1968 med dbnr. 4476.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:198 Bnr:17

Rettigheter på 3407-198/1
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om veg tgl. 21.01.1969 med dbnr. 382.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:198 Bnr:17

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Det må påregnes kostnader til brøyting og vedlikehold av privat veg til eiendommen.

Privat brønn som er tilkoblet utekran.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsanlegg.
Det er montert vannmåler i boligen.

Gjøvik kommune opplyser:
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger. Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrasè. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Snertingdalsvegen 311, 2836, Biri, Gnr. 198 bnr. 17 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, kartutsnitt som viser ledningstrasè, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.