DOKKA

Romslig enebolig med 4 soverom - 2 bad - 2 kjøkken - Kort veg til sentrum, skole og barnehage!

Møllevegen 3 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

26%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 152 m²
Bruksareal 216 m²
Tomt 1 460 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 41
Bruksnummer 71
Energimerking G
FINN.no 261894328
Sist endret 13.09.2022 14:55
Prisantydning 1 945 000,-
Totalpris 2 007 642,-

Beregnet totalkostnad

1 945 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 48 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 945 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 62 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 007 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Møllevegen 3!
Her finner du en romslig enebolig over to etasjer med kjeller. Boligen ligger fint til i rolige omgivelser, samtidig er det kort veg til alt du trenger. Boligen er vedlikeholdt og påkostet i senere år, og inneholder bl.a romslige stuer, to kjøkken, to bad, fire soverom, samt mye lagringsplass i kjeller. Utenfor er det oppført uthus og garasje.

Terrassen ved inngangspartiet er takoverbygget, og her kan man sitte uansett vær. Ellers er hagen pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Til Dokka sentrum er det ca 2 km, og til skoler og barnehage er det en 5 minutters kjøretur. I nærområdet er det fine turmuligheter både sommer og vinter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen går over to etasjer med kjeller og inneholder:
Kjeller med bod/wc, bod/bad og 6 bodrom.
1.etg med entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
Loftetasje med trapperom, gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.

Standard

Boligen er fra 1950. Tilbygget mot nord, ukjent når. Tilbygget mot vest i 2017. Enkel standard med god planløsning. For ytterligere informasjon se takstmannens tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

1.etg:
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med heltre skrog, glatte fronter og laminert benkeplate. Benkebeslag med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. I takstmannens tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrad 2: Overflater og innredning kjøkken. Det er påvist andre avvik: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier. Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje.

Bad:
Våtrommet er oppgradert i 2007. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Belegg på gulvet, baderomsplater på vegger, og panel i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, dusjkabinett, gulvmontert wc.  Opplegg vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Panelovn. Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport overflater vegger og himling: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Baderomplater er ikke riktig montert, list/fuge i ender er ikke brukt. Overflater gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Loftetasje:
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i heltre skrog, glatte fronter og benkeplate i heltre og laminat. Benkebeslag med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Ingen ventilering. Kjøkken er gitt tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Tilstandsgrad 3: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

Bad:
Våtrommet er oppgradert i ca. 2000. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Belegg på gulvet, panel på vegger, og panel i himling. Badet er innredet med servant, dusjkabinett, og gulvmontert wc. Panelovn. Rommet er gitt tilstandsgrad 3: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Deler av våtsone (veggene) har ikke membran, våtrommet må brukes deretter. Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav. Fall er ikke tilfredsstillende. Rommet har ingen form for ventilasjon.

Innvendige overflater:
Gulv: Gulvbelegg, laminat og tregulv.
Vegger: Malte glatte flater, malt strie, panel, panelplater, tapet, baderomsplater og betong.
Himling: Malte glatte flater, himlingsplater, panel og formpresset panel.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen.

Vedlikehold/påkostninger opplyst av eier:
- 2017: Behandlet kledning på vestvegg med inngangsparti. Egeninnsats.
Bygget tilbygg ved inngangspartiet. Egeninnsats.
Behandlet kledning på sørvegg. Egeninnsats.
- 2007: Satt inn nye vinduer, ytterdør og balkongdør. Egeninnsats.
Oppgradert badet i 1. etasje. Egeninnsats.
To fasader er utbedret med ny utvendig kledning og etterisolering. Egeninnsats.

Beliggenhet

Møllevegen 3 ligger fint til i et rolig boligområde. Herfra er det kort veg til turstier. Dokka sentrum ligger i gangavstand med et godt utvalg og butikker og service fasiliteter. Det er samme gjør barne,-ungdoms,- og videregående skole. Et rikt aktivitetstilbud i nærmiljøet for både små og store.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

If Polisenummer: 0882538

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Opplyst at det er noe utettheter ved der stigetrinn for feier tidligere her sittet. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Innvendige trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk.
- Våtrom > Generell > Bad. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Deler av våtsone (veggene) har ikke membran, våtrommet må brukes deretter. Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav. Fall er ikke tilfredsstillende. Rommet har ingen form for ventilasjon. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikringen har utlevd sin levetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: To av sidene er kledd opp igjen i 2017, her er det ikke påvist vesentlige avvik. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt
vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Utvendig kledning er ikke luftet. Kledning bærer preg av elde og slitasje.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Takkonstruksjonen har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Bedre lufting av takkonstruksjon anbefales etablert. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Yttertaket har nedbøying. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Mye vepsebol.
- Utvendig > Vinduer - 2. Det er avvik: Vinduer i kjelleren bærer preg av elde og slitasje.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Terrasse bærer preg av elde.
- Innvendig > Overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk registrert. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE. Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- Innvendig > Krypkjeller. Det er avvik: Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Krypekjeller ble besiktiget fra luke i vegg i kjelleren. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Utvendig terreng ligger høyere enn
krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig.
- Våtrom > Overflater vegger og himling. Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Baderomplater er ikke riktig montert, list/fuge i ender er ikke brukt.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler
bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Det er påvist andre avvik: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier. Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på enkelte innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vann og avløpsrør som
begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- Tekniske installasjoner > Varmesentral. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmur er delvis innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor noe begrenset.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 2: Maler Slette. Nytt bad nede ble oppgradert/bygget i 2007, byggearbeid ble utført av egeninnsats, privat rørlegger og elektrikker, gulv ble lagt av maler Slette.
2.1: Maler Slette. Det ble lagt nytt sluk, gulvbelegg er godkjent tetting(tarkett) i 2007.
2.2: Kun faktura fra utfører, er ikke lenger i systemet.
- Punkt 3:  Noe av avløp og rør er utbedret, rør i kjellergulv er ikke lenger med i avløp fra resten av huset, da de tettet seg stadig, men er nå spylt og fungerer som avløp fra sluk i kjellergulv.
- Punkt 4: Anton Høitomt, Rune Johansen, Thomas Bjørke (rørleggere), Røråpneren as. Anton Høitomt har utført vann avløp på bad oppe, før jeg kjøpte huset, Rune Johansen har utført rørarbeider på bad nede, mens Thomas Bjørke har utbedret avløp fra kjøkken og koblet om i kjeller, røråpneren har spylt og rengjort gamle rør i kjellergulv.
- Punkt 5: Men ble bedre etter utbedring av taknedløp.
- Punkt 8: Ble utbedret under ombygging av bad og skifting av vinduer/dører i 2007.
- Punkt 9: Mus har forekommet.
- Punkt 11: Garasje har utett tak, er også en liten lekkasje på hustak der gammel takstige har vært festet, derfor er ikke feste fjernet, trenger å legge på en liten platebit når den fjernes, er ikke utført men har det som trengs.
- Punkt 12: Kun egeninnsats, men med min bror som er bygg ingeniør, Isoenergi Hedmark-oppland as. To fasader er utbedret med ny panel samt utforing og isolering, alle vinduer og ytterdører ble skiftet i 2007. Det ble også blåst inn isolasjon i vegger og skråhimling på front da dette ikke var isolert fra bygging av.
- Punkt 13: Private elektrikkere. Både bad nede og gang/påbygg er oppgradert elektrisk, er også utført noe oppdateringer før jeg kjøpte huset, ukjent av hvem.
- Punkt 14: Var kontroll for ca 10 år siden, var da to mangler som ble utbedret, bl.a jording til sikringskap, det andre var en lampe som ikke var godkjent, ble fjernet.
- Punkt 25:  Det er felles vannledning fra kommunalt nett med nabo, den deler seg i hagen her, varmekabel til
dette ligger i huset her.

For ytterligere informasjon se vedlagt egenerklæringsskjema.

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 216 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Kjelleren inneholder bod/wc, bod/bad og 5 bodrom.

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Loftetasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet:
Enebolig: Det foreligger ikke tegninger.
Garasje: Det foreligger ikke tegninger.
Uthus: Det foreligger ikke tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 460 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ble etablert 19.05.1949. Ikke alle grensene på eiendommen er målt i nyere tid og de har dårlig kvalitet i kartet. En grense mot teiger 41/275 og 41/273 er målt og er inkludert i matrikkelkart som er lagt ved. Mangler i forhold til areal/tomtegrenser kan således ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Det er oppført garasje på eiendommen. Godt med parkeringsplass på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Gulv støpt på grunn og grunnmur i sparesteinsbetong for opprinnelig del. Støpt ringmur med kryperom under tilbygg mot nord. Støpte punktfundamenter for tilbygg mot vest. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer i hovedsak med
2-lags isolerglass. Ytterdør og balkongdør i tre med 2-lags isolerglass.

Drenering: Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Takvann ført ut på terreng. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2006. Trevinduer med 1+1 lags glass i kjelleren. Vinduer i kjelleren bærer preg av elde og slitasje.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2007. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2007.
Innvendige dører: Profilerte tredører. Formpressede innerdører. Lette/glatte innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse: Terrasse mot sør med adkomst fra soverom. Konstruksjoner og overflater av betong. Rekkverk i metall. Rekkverkhøyde på 85 cm. Terrasse ved inngangspartiet. Støpte punktfundamenter. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Terrasse bærer preg av elde og slitasje.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern. Selgers opplysning: De fleste avløpsrør innvendig i boligen er av nyere alder, med unntak av eldre soil/støpejernsrør fra kjøkkenet i loftetasjen- samt rør som er nedstøpt i gulv i kjelleren.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Andre VVS-installasjoner:
Varmepumpe fra 2013 er plassert i stuen. Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2001 er plassert i kjelleren.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjelleren.

Andre bygninger:
Garasje fra ukjent byggeår:
Bygningen er fundamentert på støpt ringmur. Gulv støpt på grunn i ene del, og jordgulv i andre del. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Porter av treverk. Undertaksbord. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater og betongstein.
Kost/nytte vedrørende vedlikehold kontra riving bør vurderes. Forenklet byggverk. Bygningen har skjevheter. Råteskader flere steder. Lav høyde mellom kledning og terreng. Manglende undertak for deler av bygget.

Uthus fra ukjent byggeår:
Fundamentert direkte på grunn med lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Ytterdører i tre.
Generelt stort etterslep på vedlikehold og behov for oppgradering. Forenklet byggverk og fundamentering. Råteskader enkelte steder. Lav høyde mellom kledning og terreng

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Dokka bhg. Avd. Øygardsjordet (0-6 år, 1.7 km)
Furulund barnehage (0-6 år, 2.4 km)
Tonlia barnehage (1-5 år, 4.9 km)

Skoler
Dokka barneskole (1-7 kl., 1.8 km)
Dokka ungdomsskole (8-10 kl., 1.9 km)
Dokka videregående skole (2.3 km)

Se ellers vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av panelovner, varmepumpe og ildsted.
Sist utførte tilsyn av pipe 2015. Siste utførte feiing av pipe 2016.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 395 pr. år Inkluderer vann og avløp, renovasjon, branntilsyn, feiing og eiendomsskatt på kr 2136,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 490 464 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 765 669 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel og fokusområde Dokka er gjeldende og er avsatt til
boligbebyggelse. Gjeldende planbestemmelser og retningslinjer er vedlagt sammen med kartutsnitt av kommuneplanens arealdel.
Kommentarer: Området inngår i fremtidig områdereguleringsplan for Dokka Vest (Bestemmelsesområde [1) Dette planarbeidet vil kunne få betydning for eiendommen. Denne planen er under arbeid. Fylkesvei 2432 går forbi med gul støysone på deler av eiendommen. Se bestemmelse B18 og B39.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med kommunen eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1949/3064-1/20 - Bestemmelse om gjerde 19.10.1949

Megler har forsøkt å innhente pantebokkopi av overnevnte servitutt/heftelse, men grunnet alder var det ikke mulig å innhente.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, og har vannmåler. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Det er etablert godkjent utslipp på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Garderobeskap soverom følger i utgangspunktet ikke, men kan diskuteres.
- Lyslist i tak i stue, lampetter stue.
Følgende tilbehør følger handelen:
- Fryser
- Senger på soverom i 2.etg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Møllevegen 3, 2870, Dokka, Gnr. 41 bnr. 71 i Nordre land kommune

Oppdragsnummer

6-22-0180

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.