GJØVIK

Villa med utleiedel i kjeller - Romslig hage - Gode solforhold - Kort veg til skole, barnehage og NTNU!

F. Hennigs gate 16A , 2815 Gjøvik

VISNINGER

17. august onsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

21%

er barnefamilier

24%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 196 m²
Bruksareal 210 m²
Tomt 829 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1958
Gårdsnummer 63
Bruksnummer 194
Energimerking F
FINN.no 267945894
Sist endret 05.08.2022 19:05
Prisantydning 5 600 000,-
Totalpris 5 754 022,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 140 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 154 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 754 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til F. Hennigs gate 16A! Boligen er opprinnelig en hel tomannsbolig som er ombygget, og nå benyttes som enebolig med utleiedel. Boligen går over to etasjer med utleiedel i kjeller. Her finner du bl.a romslig gang, kjøkken med øy, stue med adkomst til terrasse, bad, wc-rom og 4 gode soverom. I kjeller finner du utleiedel som inneholder gang, åpen stue og kjøkkenløsning, samt 2 soverom og bad. Hagen er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Det er koselig uteplass på terrassen. Ellers er det laget til en sportsbod i tidligere garasje. Bilen parkerer du på gruset gårdsplass.

Boligen ligger i et rolig og barnevennlig område, med usjenert beliggenhet på en solrik tomt. Herfra er det gangavstand til en rekke dagligvarebutikker, apotek, NTNU, skoler, barnehager, skysstasjon og Gjøvik sentrum. Området har svært gode bussforbindelser. I tillegg er det nærhet til naturen som gir deg en rekke turmuligheter, både sommer og vinter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen går over to etasjer med utleiedel i kjeller og inneholder:
1.etg: Entré, stue, kjøkken, soverom, wc og bod.
2.etg: Gang, bad, 3 soverom, bod og 3 kott.
Utleiedel kjeller: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom, vaskerom og bad.

Standard

Boligen er fra 1958, og leilighet i kjeller er etablert i 2012. Normal standard og god planløsning. Boligen er registrert som en tomannsbolig, men er i bruk som en enebolig med utleieenhet. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.
1.etg:
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

WC-rom
Toalettrom med fliser på gulv, fliser på vegger og himlingsplater. Servant. Gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk.
Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2: Overflater og konstruksjon. Ventilasjon vurderes som ikke tilfredsstillende. Tilluft mangler under dør.

2.etg:
Bad
Våtrommet er oppgradert i 2012. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på gulv. Fliser og murpuss vegger. Formpresset panel i himling. Dobbel servant med underskap. Dusjvegger. Badekar med dusj. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.
Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
- Overflater vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Skråhimling over badekaret er en våtsone og det stilles de samme krav
til fuktsikring/membrantetting og bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i våtsone og det er sannsynligvis ikke etablert membran/tettesjikt himlingen.
- Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd mye av normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
- Ventilasjon: Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.

Utleiedel kjeller:
Stue/kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad
Våtrommet er oppgradert i 2012. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på gulv. Baderomsplater på vegger. Malte plater i himling. Servant med underskap. Dusjkabinett. Opplegg vaskemaskin. Gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.
Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Ventilasjon: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.

Vaskerom
Våtrommet er oppgradert i 2012. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på gulv og vegger. Malte plater i himling. Utslagsvask. Opplegg vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.
I takstmannens tilstandsrapport er følgende gitt tilstandsgrad 2:
- Overflater gulv: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Ventilasjon: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert. 

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, heltre, fliser og laminat.
Vegger: Malte glatte flater, panel, panelplater, fliser og baderomsplater.
Himling: Formpresset panel, panel og malte glatte flater.

Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. 2 stk. sikringsskap.

Vedlikehold/påkostninger:
2022: Ny duk på terrassemarkise. Utført av firma.
2021: Nytt søppelskur. Egeninnsats.
- Nye hvitevarer på kjøkkenet.
2020: Etterisolert med 5 cm, og montert ny kledning på yttervegg mot øst. Utført av firma.
2017: Etablert støttemur mot nabo. Egeninnsats.
- Etablert terrasseplatting og renovert terrasse. Egeninnsats.
- Nytt gjerde rundt eiendommen. Egeninnsats.
- Bygget redskapsskjul i tilknytning til lekestue. Egeninnsats.
- Etablert belegningsstein ved inngangspartiet. Egeninnsats.
2015: Nye persienner på flere rom. Montert av firma.
- Opparbeidet sportsbod i tidligere garasje. Egeninnsats.
2013: Oppgradert det meste av det elektriske anlegget. Utført av firma.
2012: Oppgradert de fleste innvendige overflater. Utført av tidligere eier.

Beliggenhet

F. Hennigs gate 16A er en bolig med beliggenhet på Tongjordet i Gjøvik. Rolige og barnevennlige omgivelser med leilighet- og boligbebyggelse rundt. Herfra går du til sentrum på bare noen minutter og bussforbindelse er kun et steinkast unna. Det er ca. 1 km til bysentrum med alle fasiliteter, skoler og barnehager. Gjøvik har Innlandets største kjøpesenter og er ellers en by med smågater og koselige cafeer og butikker. NTNU finner du rett borti vegen. Gjøvik har også et yrende kulturliv og med Mjøsa på den ene siden og masse skog og mark på den andre er dette en by med gode friluftsmuligheter. Det er to timer til Oslo, enten du tar toget eller bilen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Ikke undersøkt:
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.
- Tomteforhold > Byggegrunn.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
- Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Frostsprengt takrennenedløp. Malings/folieflass registrert. Takvannet ledes ikke vekk fra fundamentene enkelte steder. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Blemmer i maling. Utvendig kledning er ikke luftet.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Fuktmerker skyldes mest sannsynlig eldre
vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen, men det anbefales å følge med evt. videre utvikling på dette. Yttertaket har nedbøying.
- Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Vinduer med isolerglass fra 2000-tallet får tilstandsgrad 1. Vinduene ble visuelt undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i
boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på enkelte vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Enkelte vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Forventet levealder er oppnådd, eller nært
forestående for enkelte av vinduene.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte
skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.
- Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE
Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep.
- Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd mye av normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er avvik: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.
- Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd mye av normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres.
- Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Det er avvik: Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Skråhimling over badekaret er en våtsone og det
stilles de samme krav til fuktsikring/membrantetting og bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i våtsone og det er sannsynligvis ikke etablert membran/tettesjikt himlingen.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd mye av normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad. Det er avvik: Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc. Det er avvik: Ventilasjon vurderes som ikke tilfredsstillende. Tilluft
mangler under dør.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. 2 stk. sikringsskap.
- Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikringen har utlevd mye av sin levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt. Flere vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.
- Tomteforhold > Septiktank. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 2: Gjøvik Byggservice AS.
Bytte vindu baderom.
2.2: Jobben kan dokumenteres med kvitteringer fra firma.
- Punkt 12: Gjøvik Byggservice AS.
Skiftet kledning og etter-isolert, skiftet alle vinduer fasade øst. Renovering av terrasse er utført med egeninnsats. - Punkt 13: Bakke El-installasjon.
Ny kurs til varmepumpe.
13.1: Ja det foreligger for hele anlegget.
- Punkt 14: Ja det er foretatt kontroll 2019.
- Punkt 20: Ja.
20.1: Uleieleiligheten er godkjent.
- Punkt 21: Garasjen er omdisponert som sportsbod.
- Punkt 24: Takstdokumenter fra takstmann.

For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 210 kvm

Kjeller/utleiedel:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, stue/kjøkken, gang, bad og 2 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, wc og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Boligen er registrert som en tomannsbolig, men er i bruk som en enebolig med utleieenhet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 829 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Godt med parkeringsplass på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer i all hovedsak med 2-lags isolerglass. Ytterdør i varierende utførelse. Balkongdør i tre med 3-lags isolerglass.

Drenering: Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Opplyst at drenering er oppgradert på nord- og østvegg. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår for øvrig. Takvann ført ut på terreng og ned i grunnen.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1979, 2011, 2015 og 2020.

Dører: Ytterdør i treverk med 3-lags isolerglass i 1. etasje. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass i underetasje.
Ytterdør i treverk til inntilliggende bod.
Innvendige dører: Formpressede innerdører. Lette/glatte innerdører.

Terrasse: Terrasse mot sør med adkomst fra stue. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på 83 cm.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall. Besiktiget i rørskap. Innvendig hovedstoppekran er plassert i vaskerom.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Andre VVS-installasjoner:
Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 2012 er plassert i vaskerom. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter til leilighet fra 2012 er plassert i vaskerom.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflytningstillatelse datert 17.12.1958.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (2-5 år, 0.6 km)
Soppen barnehage (0-5 år, 0.9 km)
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år, 1.4 km)

Skoler
Gjøvikregionen International School (1-7 kl., 10 min)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 1.3 km)
Gjøvik skole (1-7 kl., 1.4 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 3 km)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 4.2 km)
Gjøvik videregående skole (2.9 km)
Raufoss videregående skole (11.5 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

Leilighet i kjeller er etablert i 2011. Månedlig leie er pdd kr 10.000,- + strøm. Leiligheten har egen strømmåler.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av panelovner, varme i gulv, varmpepumpe og ildsted. Selgers opplysning: Vamekabler i gulv på badene, entré, vaskerom og i leilighet i kjeller.
Feiing/tilsyn av pipe er registrert som ikke utført i Gjøvik kommune sine papirer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 26 654 pr. år Inkluderer gebyr vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt på kr 7837,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 044 976 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 761 912 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplan arealdel (KP)
3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelsesområde
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtaksdato: 29.10.2020

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1957/4661-6/19 - Bestemmelse iflg. skjøte 27.12.1957 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser.

Kan mottas på forespørsel til megler.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
Lys og varme-listen som er på verandaen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

F. Hennigs gate 16A, 2815, Gjøvik, Gnr. 63 bnr. 194 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0196

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.