LANDÅSBYGDA

Fritidsbolig i idylliske omgivelser - 2 sov - Innlagt strøm - Fin uteplass med gode solforhold og utsikt over vannet!

Landåsvegen 853 , 2861 Landåsbygda

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Tomt 1 396 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1966
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 188
FINN.no 262544514
Sist endret 19.06.2022 21:19
Prisantydning 850 000,-
Totalpris 882 522,-

Beregnet totalkostnad

850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 21 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 850 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 32 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 882 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Landåsvegen 853 - koselig fritidsbolig med idyllisk beliggenhet. Hytten er romslig med sin gode takhøyde i stuen, på kjøkkenet har du det du trenger av benkeplass, samt spisebord. Ellers er det to soverom, der det ene har godt med plass og det andre er noe mindre. Praktisk do-rom, og enkelt vaskerom med dusj. Fra stua er det adkomst til en solrik veranda, med flott utsikt over landåsvannet.

På eiendommen er det oppført uthus med to bodrom, og du har bilveg helt fram til hytta. Fra eiendommen er det gangavstand til fine badeplasser, fisking mm. I tillegg er det en rekke turløyper og velge mellom, både sommer og vinter. Innkjøpene kan du gjøre på Dokka eller Hov som ligger ca 20-minutters kjøretur fra hytta. Til Gjøvik er det ca 30 minutter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Hytta inneholder entré, kjøkken, stue, 2 soverom, do-rom og enkelt vaskerom med dusj.

Standard

Hytte bygd i 1966 ble oppgradert og tilbygd i 1992-2003/2004. Inngangsparti med enkelt vaskerom og do rom ble tilbygd i 1992. Tak forsterket og ombygd i 2003/2004. For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra opprinnelig byggeår. Det er plass til kjøleskap i enden av innredning, ellers er det en utslagsvask på vegg. Ikke komfyr eller hvitevarer ellers. Gulv ble oppgradert i 2003/2004.
I takstmannens tilstandsrapport er avtrekk gitt tilstandsgrad 3: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Kjøkken har ikke plass til komfyr og derfor heller ikke noe ventilator.

Våtrom
Enkelt vaskerom/gang til do-rom er i tilbygget fra 1992. Rommet tilfredstiller ikke krav til våtrom og det kombinert med alder medfører TG 3 selv om rommet er fullt ut brukbart til det bruk det har hatt og er tenkt. Dusjkabinett hvor temperert vann tilføres og det er avrenning til sluk på gulv. Rommet har ikke innlagt vann. Servant montert på vegg.
Gråvann fra rommet ledes ut på terreng. Ingen tegn til membrand i gulv. Lokalt fall rundt sluk. Avvik gitt tilstandsgrad 2: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Do-rom
Toalettrom med forbrenningsdo som drives med strøm. Opplyst at toalett er fra 2004 (cinderella med strøm) og har fungert fint hele tiden. Do rommet er godt ventilert og selve doen er luftet over tak. Nytt tregulv på toalett ble lagt i 2004.


Innvendige overflater:
- Gulv: Entré og vaskerom har fliser med varmekabler iht opplyst. Resten av hytta har heltre gulv.
- Vegger: Trepanel.
- Himling: Trepanel.

Elektriske anlegg:
Hytte har et enkelt gammel el-anlegg hvor det utvendig er montert 4 eldre automatsikringer.

Tilbygg/modernisering opplyst av eier:
2003: Oppgradert takkonstruksjon og gulv i hytte.
1992: Tilbygd inngangsparti, enkelt vaskerom og toalettrom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og fint til i Landåsbygda i Søndre land kommune. Landåsbygda kan by på vakker natur som Landåsvannet med fiskemuligheter og badeplass på sommerstid. Her er det i hovedsak landbrukseiendommer og spredt boligbebyggelse. Fra eiendommen er det kort veg til turløyper, landåsvannet og skiløyper på vinterstid.

Hov er kommunesenteret i Søndre land og ligger i ca. 2 mils avstand fra eiendommen. Det er ca. 20 minutters kjøring til Dokka hvor man finner et rikt utvalg av butikker og service fasiliteter.

Ca. 30 minutter til Gjøvik.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 77006985

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Taktekking. Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er fuktskjolder i undertaket og synlig skade/lekkasje som lokalt er utbedret av eier.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist skader i beslagløsninger. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Generelt noe enkle løsninger på takrenner og
nedløp. Taknedløp er ført ned i rør, men terrenget er formet slik at ved frost så vil vann renne ut på bakken og mot grunnmur. Det er observert feil og mangler. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom > Generell > Enkelt vaskerom med dusj. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er registrert avvik med avtrekk. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra
kokesone i kjøkken. Kjøkken har ikke plass til komfyr og derfor heller ikke noe ventilator.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Under 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert symptom på fuktskader i konstruksjonen. Da det har vært lekkasjer i taktekking så er det synlige fuktskjolder i treverk på loft.
- Utvendig > Vinduer. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i område for Radon aktsomhet - Moderat til lav iht kommunalt kart. Det er i kjeller plast på grunn og i mange tilfeller så er dette med å bidrar til mindre radon opp i bygninger, men ingen fullgo sperre.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er slitasje på pipe over tak med noe avskaling/slitasje i fuger.
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Enkelt vaskerom med dusj. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Hytte har et enkelt gammel el-anlegg hvor det utvendig er montert 4 eldre automatsikringer.
- Tomteforhold > Drenering. Det er avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ingen synlig fuktsikring på 23 sider av den opprinnelige delen av hytte. Topplister/avslutning mangler der det er montert grunnmursplast.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 8: Utbedret 2003.
- Punkt 11: Tak. Utbedret.
- Punkt 12: Hull i takpapp. Utbedret av bekjente.
- Punkt 19: Vannpumpe fra egen brønn i hytta.
- Punkt 24: Tilstandsrapport av 20.05.2022.

For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom, do-rom og enkelt vaskerom med dusj.

Uthus:
Bruksareal: 7 m². Inneholder to bodrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet:
Fritidsbolig: Det foreligger ikke tegninger.
Uthus: Det foreligger ikke tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 396 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor romslig tomt som rundt hytte er pent opparbeidet med plen og noe hageanlegg. Tomt er noe terrassert med tørrmurt natursteinsmurer.

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Taket er tekt med pappshingel som trolig er fra tilbyggingsår 1992. Takrenner og nedløp av metall. Delvis manglende beslag. Hytte oppført i bindingsverk som er kledd med malt trepanel. Yttervegger malt i 2021.
Opprinnelig del med kledning fra 1966 hvor konstruksjonen ikke er ventilert. Tilbygg fra 1992 med stående malt kledning som er begrenset ventilert. Antatt at yttervegger er issolert med noe mineralull. Takkonstruksjon av tre med sperretak som bæres av tredrager. Konstruksjonen er av eier oppgradert/forsterket i 2003/2004. Deler av konstruksjonen er lukket. Loft har innspeksjonsmulighet fra luke utvendig på gavl vegg. Konstruksjonen er iht opplyst, fremlagt kvittering og tilsendte bilder forsterket med limtredrager gjennom hele hytte i 2003. Undertak av tre. Konstruksjonen har begrenset ventilering. Hyttens vinduer er fra byggeår og tilbyggingsår. Datering i isolerfelt viser produksjonsår 1990. Opprinnelige vinduer har enkle glass og varavinduer. Treverk løpende vedlikeholdt med maling. Malt adkomstdør antatt fra 1992 da hytte ble tilbygd. Verandadør montert ny av eier i 2004 ut fra datering i glassfelt. Veranda ut fra stue som har 2 nivåer. Rekkverk på del av veranda med høyde 0,7m. Overflater er løpende vedlikeholdt.

Drenering:
Det er drenert rundt hytte i 2010 iht opplyst av eier ved befaring. Synlig grunnmursplast på grunnmur mot syd-øst ved tilbygget slik at det antas å være disse 2 vegger som ble drenert i 2010. Arbeider med drenering er ikke fullført og topplist/avslutninger mangler. Det er ellers rundt hytte på den gamle delens 3 sider ingen synlig grunnmursplast.

Vinduer: Hyttens vinduer er fra byggeår og tilbyggingsår. Datering i isolerfelt viser produksjonsår 1990. Opprinnelige vinduer har enkle glass og varavinduer. Treverk løpende vedlikeholdt med maling.

Dører: Malt adkomstdør antatt fra 1992 da hytte ble tilbygd. Verandadør montert ny av eier i 2004 ut fra datering i glassfelt. Innvendige dører: Innvendige dører fra byggeår og tilbyggingsår. Heltredører med fyllinger. Behandlede overflater.

Veranda: Veranda ut fra stue som har 2 nivåer. Rekkverk på del av veranda med høyde 0,7m. Overflater er løpende vedlikeholdt.

Vannledninger: Vannrør av plast er ført inn på do-rom hvor det er plassert en vannmpumpe og takkepunkt. Dette forutsatt frakoblet og etabler tappepunkt utvneidg for sommervann.

Avløpsrør: Avløpsrør av plast som fører gråvann ut i terreng på nedsiden av hytte.

Ventilasjon: Hytte har naturlig ventilasjon med noen ventiler i yttervegg.

Andre bygninger på eiendommen:
Uthus fra 1966. Bygningen er avdelt med 2 bod rom hvor det tidligere var utedo i det ene rommet. Løpende vedlikeholdt etter behov, men eldre bygning med slitasje Uthuset på eiendommen antas å være fra 1966 da hytte ble bygd. Opprinnelig bygd med utedo og bod som samlet har et BRA på 7m² Støpt grunnmur, oppført i bindingsverk, taket tekt med takplater uten undertak. Byggets konstruksjon ligger på baksiden ned i terrenget og dette har medført fuktskader. Generelt eldre bygning med slitasje slik at bygget har vedlikehold- oppgraderingsbehov. Utvendige overflater malt senere tid iht tilsendt mail med foto. Uthus med enkel std oppført i bindingsverk på støpt grunnmur.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Hytta varmes opp med strøm og vedfyring.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 2 240 pr. år Inkluderer renovasjon og branntilsyn/feiing.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 226 199 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplan (11.4.2016).
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Søndre Land kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer:
1966/3059-2/20  Bestemmelse om veg 30.06.1966 
 rettighetshaver: Knr: 3447 Gnr: 25 Bnr: 188  

Bestemmelse om vannrett
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 3447-25/59, 3447-25/339, 3447-25/340
Rettigheter i eiendomsrett

1980/2947-2/20  Bestemmelse om veg 13.05.1980 
rettighetshaver: Knr: 3447 Gnr: 25 Bnr: 188  
Bestemmelse om vannrett
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 3447-25/59
Rettigheter i eiendomsrett

2019/438454-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 12.04.2019 21:00 
rettighetshaver: Knr: 3447 Gnr: 25 Bnr: 188

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Det er ikke registrert innlagt vann eller avløpsanlegg på eiendommen. Skal det legges inn vann vil det være krav om å etablere avløpsanlegg. Dette må omsøkes og det må gis utslippstillatelse fra kommunen.
Eiendommen har vann fra privat brønn, men ikke godkjent innlagt i hytte slik at vann må påregnes frakoblet.
Gråvann ledes til terreng. Ikke avløpsanlegg på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som står i hytta ved visning, med unntak av personlige eiendeler følger handelen. Det vil også følge en del redskaper i bod.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Landåsvegen 853, 2861, Landåsbygda, Gnr. 25 bnr. 188 i Søndre land kommune

Oppdragsnummer

6-22-0216

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.