GJØVIK

Lekker leilighet beliggende i 7.etg - Sovealkove - Innglasset balkong - Heis - Gangavstand til NTNU og sentrum!

Heimdals gate 5 , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

31%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

14%

er gift

14%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 42 m²
Bruksareal 46 m²
Tomt 3 047 m² / Fellestomt
Etasje 7
Byggeår 1972
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 770
Energimerking F
FINN.no 267466095
Sist endret 13.09.2022 19:39
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 1 896 046,-
Fellesutgifter 3 430,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 98 034,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 888 034,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 896 046,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Heimdals gate 5! Her finner du en lekker leilighet beliggende i 7.etasje. Leiligheten er pen og lettstelt, med sentral beliggenhet. Her er det entré med plass til å henge fra seg, bad og sovealkove. Videre finner du kjøkken med praktisk kontorplass, og en romslig stue med plass til sofagruppe og spisestue. Fra stuen er det adkomst til koselig balkong, der ettermiddags- og kveldssolen kan nytes. Glassfeltene kan enkelt åpnes.

Leiligheten ligger i Briskebyen borettslag sentralt i Røverdalen på Gjøvik, med Fjellhallen som nærmeste nabo. Leilighetene her er populære for sin sentrale beliggenhet, utsikt og praktiske løsninger. Det er kort vei til alle service- og tjenestetilbud i byen, og NTNU ligger innen gangavstand.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 7.etg og inneholder entré, stue, kjøkken, alkove, bad/vaskerom og innglasset balkong.
Til leiligheten følger det egen bod i gangen, samt bod i kjeller.

Standard

Leiligheten er fra 1972 og innehar en normal standard og planløsning. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Modernisering:
2019/2020: Byttet gulv på kjøkken som følge av skjult vannskade. Forsikringssak. Utført av firma.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter, noen fronter med glass. Benkeplate i laminat. Vask i rustfritt stål. 1-greps kjøkkenarmatur. Laminatplater på vegg mellom over- og underskap. Plass for ppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn og induksjonstopp. Lekkasjestopper er montert.
Eiers opplysning: Kjøkkeninnredning ble oppgradert av tidligere eier i ca 2011-2013. Årstallet er usikkert.
Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Sentral avtrekksvifte.

Bad
Bad med fliser på gulv med varmekabler. Fliser og malt strie på vegger, og malt betong i taket. Rommet er innredet med baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, dusjhørne med vegger/dører og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft i dør.
I takstmannens tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrad 2:
- Overflater vegger og himling:  Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Misfarginger i taket over dusjsone.
- Overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Det er påvist sprekker i fliser. Svertesopp er registrert. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på
våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Dype utvaskede flisfuger i dusjsone. List/profil på gulvet mot dusjssonen hindrer eventuelt lekkasjevann utenfor dusjonen direkte adkomst til sluket.
- Sluk, membran og tettesjikt: Det er uegnede materialer i våtsoner. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Uegnede materialer i våtsone ifm servant.
- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Svellinger på innredning mot dusjsone.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat.
Vegger: Trepanel, tapet og malte glatte flater.
Himling: Malte glatte flater.

Elektriske anlegg: El-anlegg med skrusikringer. Hovedsikringen er en automatsikring. I hovedsak skjult ledningsnett. Noe åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert utenfor leiligheten i felles gang.

Beliggenhet

Heimdals gate 5 ligger i Briskebyen borettslag sentralt i Røverdalen på Gjøvik, med Fjellhallen som nærmeste nabo. Leilighetene her er populære for sin sentrale beliggenhet, utsikt og praktiske løsninger. Det er kort vei til alle service- og tjenestetilbud i byen, og NTNU ligger innen gangavstand. Herfra er det også kort vei til tur- og friluftsområder. Gjøvik har Innlandets største kjøpesenter og er endestasjon på Gjøvikbanen. Det er ikke mer enn et par timer til Oslo, enten med toget eller med bil.

Felleskostnader

3 430 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer utvendig forsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, renter og avdrag på andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, styrehonorar, forretningsførsel og kabel-tv.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, innboforsikring, strøm, internett, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel fellesgjeld

98 034

Avdrag fellesgjeld

230.

Andel formue

45 401

Borettslag

Borettslag: Briskebyen borettslag, Orgnr: 948925753

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser 22.07.22 om:
Vi har følgende vedtatte investeringer i 2023-2024/25:
-Skifte av leilighets dører samt dører i kjellere blokk 5 og 7.
-Skifte ut heis i 5 og 7.
-Nye parkeringsplasser El bil og fossilt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778169869, Nordea Bank Norge ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.07.2022: 2.39% pa.
Antall terminer til innfrielse: 104
Saldo per 18.07.2022: 10 614 696
Andel av saldo: 98 034
Første termin/første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 30.06.2048 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

194.

Regnskap

Regnskap kan ses ved henvendelse til megler.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund. Styret kan allikevel samtykke i at beboeren kan ha hund dersom gode grunner taler for det, og at dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. For å få søknadsskjema og kriterier kontakt styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk
mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til
rekkverkshøyder. Anbefalt høyde på rekkverk er 1,2 meter der høydeforskjellen er mer enn 10 meter, rekkverket er
lavere.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Misfarginger i taket over dusjsone.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser. Svertesopp er registrert. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Dype utvaskede flisfuger i dusjsone. List/profil på gulvet mot dusjssonen hindrer eventuelt
lekkasjevann utenfor dusjonen direkte adkomst til sluket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom. Det er uegnede materialer i våtsoner. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Uegnede materialer i våtsone ifm servant.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom. Det er påvist skader på innredning. Svellinger på innredning mot dusjsone. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder orinneloge kobber/metallrør.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder avløpsrør i støpejern.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 3: Slagebrudd på oppvaskmaskin kjøkken. Hatt fagfolk som har tørket og utbedret feilen i oktober-desember 2019. Det ble med dette byttet gulv på kjøkken som er nytt 2019. Dette gikk på borettslagets forsikring. - Punkt 4: Gjennom borettslaget. Forsikringssak ved vannlekkasje på kjøkken. Firmaet Grønnerud har også spylt rørene til min leilighet på eget initiativ for vedlikehold og ivaretakelsen av boligen.
Spyling av rør utført av Grønnerud i sent 2019 eller tidlig 2020.

For ytterligere informasjon se selgers egenerklæringsskjema som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 46 kvm

7. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, alkove og bad/vaskerom. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger ikke tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 047 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er skånende og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Asfaltert uteareal med parkeringsplasser som fordeles etter ansiennitet.
Ved leie av parkeringsplass økes felleskostnadene med 370 kr pr. måned.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Høyblokk oppført i betongkonstruksjoner og utfyllende bindingsverk i 8. etasjer og kjeller. Yttervegger forblendet
med teglstein og fasadeplater. Flatt tak, ingen atkomst for kontroll av taktekking. Innglassede balkonger. Støpt trapp med rampe ved inngang. Støpte trapper mellom etasjene. Heis i kjernen. Fellesboder og søppelrom i kjeller.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2018.

Dører: Ytterdør til felles gang med brann- og lydmotstand og kikkehull. Porttelefoni. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass. Merking i glass 2018. Innvendige dører: Opprinnelig lett slett dør som i ettertid har blitt panelert.

Balkong: Innglasset balkong mot nord med adkomst fra stue. Oppført i betongkonstruksjoner. Innglassing av glass i alu-profiler med åpningsbare felter. Belegg på gulvet. Rekkverkhøyde på 100cm.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall og noe plast. Innvendig hovedstoppekran er plassert bak skuff i benkeskap.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Soil/støpejern. Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Andre VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2006 er plassert i kjøkkenbenk.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av takstmann.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (2-5 år, 0.5 km)
Gjøvik barnehage (1-5 år, 0.8 km)
Soppen barnehage (0-5 år, 0.8 km)

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl., 0.6 km)
Gjøvikregionen International School (1-7 kl., 14 min)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 1.5 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 2.2 km)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 3.1 km)
Gjøvik videregående skole (1.7 km)
Raufoss videregående skole (11.2 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 419 329 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 509 584 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplan arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg - Nåværende
Bestemmelsesområde
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtaksdato: 29.10.2020

Kommunedelplan (KDP) 3407 KDP199800 01 - Bygningsvern og tilhørende fysisk utvikling i Gjøvik sentrum - verneplan
Sone I Godkjent reguleringsplan gjelder
Vedtaksdato: 29.10.1998

Reguleringsplan (RP) 3407 05020163 - Fjellhallens uteområde mm.
Blokkbebyggelse Feltnavn: Bb4
Vedtaksdato: 05.11.1992
 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert noen servitutter/heftelser på andelens grunnboksblad.

På borettslagets grunnboksblad er følgende servitutter/heftelser registrert, og følger eiendommen:

1972/3591-4/19  Rettigheter iflg. skjøte 26.05.1972 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral

1974/8510-1/19  Fellesobl. for bor.innsk. 29.11.1974 
BELØP: NOK 1.792.320
Panthaver:Gjøvik Boligbyggelag Al  
Lnr: 1628047
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/938435-1/200  Erklæring/avtale 31.10.2013 
Rettighetshaver:EIDSIVA BIOENERGI AS  
Org.nr: 980258165
Avtale om bygging, drift og vedlikehold av fjernvarmeledningsanlegg
 
2018/732514-1/200  Pantedokument 04.05.2018 21:00 
BELØP: NOK 11.800.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Skap i stue som tv-en står på.

Hvitevarer og møbler ellers kan kjøpes ved siden av.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Heimdals gate 5, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 770, andelsnr. 87 i Briskebyen borettslag med orgnr. 948925753 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0258

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.