Gjøvik

Gjøvik - Lys og lettstelt leil. på Bondelia m/ 2 sov, p-plass og koselig uteplass m/gode solforhold!

Bondelisvingen 40A , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 69 m²
Tomt 6 435 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2001
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 89
Energimerking E
FINN.no 272268548
Sist endret 08.09.2022 15:11
Prisantydning 1 950 000,-
Totalpris 2 355 228,-
Fellesutgifter 7 233,-

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 397 216,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 347 216,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 355 228,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og lettstelt leilighet over 1 plan. Leiligheten ligger i 1.etasje og har et primærareal på 65 m². Her kommer vi inn i entre med god plass til oppbevaring av klær og sko. Til høyre finner vi flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter. Videre finner vi hovedsoverommet som har romslig garderobeskap, samt god plass til dobbeltseng. Det finnes også ett mindre soverom/kontor med adkomst fra stuen. Stuen er lys og romslig med åpen løsning mot kjøkkenet. Her er det god plass til både sofamøblement, tv-møbler og spisegruppe. Kjøkkenet har lys og pen innredning med slette fronter og plass til frittstående hvitevarer. Fra stuen er det adkomst til delvis overbygget terrasse mot sørøst. Har du bil kan denne parkeres på felles parkeringsplass. Leiligheten disponerer en nettingbod i rekke på ca 4 m². I tillegg finnes en praktisk bod inne i leiligheten.

Innhold

Leilighet i 1.etasje som rommer:
Entré, bad/vaskerom, 2 soverom, stue/kjøkken og bod.

Delvis overbygget terrasse mot sørøst.
Parkering på felles parkeringsplass.
Nettingbod i rekke på ca 4 m².

Standard

Boligen er fra 2001. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men noe påkostninger må likevel påregnes.

Badet har fliser på vegger og gulv, samt plater i himling. Oppvarming via elektriske varmekabler. Fliser er lagt etter opprinnelig byggeår, men det foreligger ikke noe dokumentasjon på hva som ble utført. Badet har plastsluk. Synlig vinylbelegg ned i sluket. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes gulvmontert toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjhjørne med dører/vegger. Rommet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg. Tilluft via spalte under dørblad.
Aktuell byggeforskrift: Tekniske forskrifter i perioden 1997-2010.
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
Følgende punkter som gjelder badet har fått TG 3 eller TG 2:
- TG 3: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er utettheter mellom tettesjikt og sluket. Dette er forsøkt midlertidig tettet med silikon.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
- TG 2: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- TG 2: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- TG 2: De er registrert at toalett ikke er festet tilfredsstillende.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Lekkasjestopper er momtert. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Innvendig:
Gulv er hovedsakelig preget av: parkett, laminat, fliser og gulvbelegg.
Vegger er hovedsakelig preget av: panelplater, malt strie, kalkmaling på kontrastvegg.
Himlinger er hovedsakelig preget av: panel.
Støpt gulv på grunn.
Pipe i lettklinkerblokker. Ildsted er ikke montert.
Profilerte innvendige dører.
Glass i dør mellom entre og stue/kjøkken.

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

Beliggenhet

Bondelisvingen 40a ligger ved Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig, solrikt, rolig og med flott utsikt. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole på Vindingstad. I tillegg får du masse frisk luft på turstiene i området. Inn til sentrum er det tre minutter med bil, busstopp finner du i Helgerudvegen eller nede på fv 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca 1,5 timer.

Felleskostnader

7 233 pr. mnd. Inkl. i felleskostnader er bla. renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, kollektiv avtale TV og T-we boks gjennom telenor, forsikring bygg, forretningsførsel mv. Strøm kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 433,-
Renter lån à-konto: 495,-
Renter lån à-konto 2: 486,-
Renter lån à-konto 3: 4,-
Avdrag lån à-konto 1: 292,-
Avdrag lån à-konto 2: 1 429,-
Avdrag lån à-konto 3: 94,-

Andel fellesgjeld

397 216

Avdrag fellesgjeld

Avdrag lån à-konto 1: 292,-
Avdrag lån à-konto 2: 1 429,-
Avdrag lån à-konto 3: 94,-

Andel formue

34 986

Borettslag

Borettslag: Bondelia i borettslag, Orgnr: 982669251

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

GOBB vet pt. ikke om at laget har søkt lån som ikke fremgår av låneoversikten.

Styreleder i borettslaget har opplyst følgende til Partners Eiendomsmegling AS pr. 12.08.2022:
Borettslaget inngikk i sommer fellesavtale på bredbånd med Telenor. Dette er ikke justert i felleskostnadene. Styreleder regner med at de gjør det i forbindelse med budsjettet for 2023. Det er ca. 330 kr./mnd.
 
I løpet av høsten kommer borettslaget til å inngå kontrakt om utvendig vedlikehold. Alle blokkene skal males (ikke carporter). Det skal foretas nødvendige utbedringer før dette gjøres.
Samtlige vinduer skal også skiftes. Ut i fra de mottatte tilbudene borettslaget har mottatt og forutsatt et rentenivå på 3,5 prosent og en tilbakebetalingstid på 30 år, vil det medføre en økt felleskostnad på ca. 1 100 kroner i snitt per måned. Arbeidet vil starte i 2023.
 
Det er ikke planlagt videre vedlikehold i så stor skala framover, men styreleder antar at det som står for tur videre er vedlikehold av takene.
 
Borettslaget har ikke el-billading per dato. Det er ingen konkrete planer eller inngåtte kontrakter for å installere dette per dato. Borettslaget regner med at de får dette på plass i tide til forbudet mot fosilbiler i 2025.
 
Styreleder antar at takst har bemerket at det er møkkete filtre i ventilasonsanlegg. Borettslaget har avtale med en leverandør som skifter filter i alle leiligheter samtidig. Han kommer som regel i løpet av oktober.
 
Styreleder antar videre at det er bemerket at pulverapparatet er utgått på dato. Dette er styret klar over. Borettslaget skal kjøpe nye til alle i løpet av høsten.
 
Til info ble det byttet varmtvannsbereder i alle leiligheter i juni i år.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Borettslaget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11468539 91, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.08.2022: 3.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 16.08.2022: 4 089 616
Andel av saldo: 198 748
Første termin/første avdrag: 30.06.2007 ( siste termin 30.06.2033 )
Fast rente til 01.04.2032

Lånenummer: 11468539 92, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.08.2022: 3.07% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 16.08.2022: 4 042 895
Andel av saldo: 196 478
Første termin: 30.06.2007Første avdrag: 31.12.2007 ( siste termin 30.06.2032 )
Fast rente fram til 01.04.2032

Lånenummer: 61778031646, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.08.2022: 2.39% pa.
Antall terminer til innfrielse: 7
Saldo per 16.08.2022: 40 967
Andel av saldo: 1 991
Første termin/første avdrag: 31.03.2008 ( siste termin 31.03.2024 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

Renter lån à-konto: 495,-
Renter lån à-konto 2: 486,-
Renter lån à-konto 3: 4,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182511

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 845 284,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 808 427,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Det settes en øvre grense på tre dyr (katter og hunder) per leilighet, jfr. ordensreglenes pkt. 7.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er utettheter mellom tettesjikt og sluket. Dette er forsøkt midlertidig tettet med silikon.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

- TG 2: Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
- TG 2: Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- TG 2: Bad/vaskerom: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist sprekker i fliser.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000
- TG 2: Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- TG 2: Bad/vaskerom: De er registrert at toalett ikke er festet tilfredsstillende.
- TG 2: Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Bad/vaskerom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

For ytterligere beskrivelse av tiltakene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Sprekker i fliser i dusjsone.
- Pkt. 14: Det blir utført service på ventilasjonsanlegget en gang i året.
- Pkt. 24: Tilstandsrapport av takstmann nylig gjennomført.
- Pkt. 25: Vindu ved spisebord kan ikke åpnes.
- Pkt. 27: Borettslaget innhenter priser på maling av bygg, samt utskiftning av vinduer. Ikke avklart enda hva som skal gjøres videre.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, bad/vaskerom, 2 soverom og stue/kjøkken.

Tegninger:
Det foreligger ikke byggemeldte tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 6 435 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet felles tomt på 6435,40 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering av kjøretøyer skal skje på oppmerkede plasser, ref. ordensreglenes pkt. 3.

Opplag av campingvogner og uregistrerte kjøretøy på parkeringsplassene er forbudt.

Byggemåte

Støpt ringmur/grunnmur. Betong gulv. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med liggende panel og felter med fasadeplater utvendig. Pulttakkonstruksjon tekket med papp/folie. Utvendig beslag, renner og nedløp i metall. Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og noe kobber.
- Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjøkkenbenk.
- Synlige avløpsrør i: Plast.
- Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften.
- Varmtvannsbereder på 107 liter fra 2022 og er plassert i kjøkkenbenk.
- Sentralstøvsuger. Ikke funksjonstestet.
- El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.11.2001 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år), 68 barn 0.1 km
Vindingstad barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.9 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år), 45 barn, 3 avdelinger 1.9 km

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.), 309 elever, 21 klasser 0.3 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 1.9 km
Kopperud skole (1-10 kl.), 460 elever, 20 klasser 3.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 4.7 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 5.6 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 4.3 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle, 135 elever, 7 klasser 15 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.

Pipe i lettklinkerblokker. Mulighet for å montere ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer betales av Bondelia I Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 672 230 pr. 15.08.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 420 026 pr. 15.08.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommunedelplan med navn "3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020-2032" med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Reguleringsplan skal fortsatt gjelde
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan med navn "3407 05020214 - Bondelia" med følgende formål:
- Konsentrert småhusbebyggelse, feltnavn Bg-1, BYA=40%
Vedtatt: 21.10.1999

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse. Se plan- og bygningslovens § 1-5.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Adkomst til eiendommen via offentlig veg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til kristian@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsedato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Bondelisvingen 40A, 2816, Gjøvik, Gnr. 57 bnr. 89, andelsnr. 1 i Bondelia i borettslag med orgnr. 982669251 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0284

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.