GJØVIK

Totalrenovert enebolig beliggende i rolige omgivelser - 3 sov - 2 bad - Garasje - Kort veg til sentrum!

Østre Totenveg 102 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmeglerfullmektig
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig mellom 60-120 kvm

52%

av boligene er nyere enn 20 år

18%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 169 m²
Tomt 1 195 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1937
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 36
Energimerking G
FINN.no 272076504
Sist endret 22.09.2022 09:52
Prisantydning 5 500 000,-
Totalpris 5 651 522,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 151 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 651 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Østre Totenveg 102!
Her finner du en innholdsrik og romslig enebolig over to etasjer med kjeller. Boligen er totalrenovert og påkostet i senere tid, og fremstår som lys og moderne. Boligen har en praktisk planløsning og inneholder bl.a åpen stue og kjøkkenløsning, romslig gang, 2 bad, 3 soverom og kjellerstue. Utenfor er det fine uteplasser, og hagen er pent opparbeidet med plen og diverse beplatning. Bilen parkerer du i garasjen, eller på gruset biloppstillingsplass. I garasjen er det også godt med lagringsplass.

Fra eiendommen er det noen minutter gange til Gjøvik sentrum som kan by på "alt" du trenger. Barnehager og barneskoler ligger like i nærheten. Her er nærheten til Mjøsa som ligger nedenfor boligen en viktig kvalitet. Det er flott å gå turer langs promenaden ved Mjøsa både sommer og vinter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen går over to etasjer med kjeller og inneholder:
1.etg: Vindfang, hall m/trapp, stue/kjøkken og soverom.
2.etg: Hall m/trapp, garderobe, bad og 2 soverom.
Kjeller: Hall m/trapp, kjellerstue og bad.

Standard

Boligen er fra 1937 og tilbygget i 2002. Normal standard og planløsning. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Modernisering opplyst av selger:
2021: Renovert badet i 2.et og kjeller. Utført av firma og egeninnsats.
- Nytt strøminntak, sikringskap og nytt el.anlegg i hele boligen.Utført av firma.
- Nytt kjøkken. Egeninnsats.
- Oppgradert innvendige overflater. 2019-2021
2019: Utvendig drenering ble oppgradert. Egeninnsats.
- Byttet vinduer.

1.etg:
Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Integrert kombiskap kjøl/frys, microbølgeovn, komfyr og induksjonstopp. Komfyrvakt er montert. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte takstmann
ingen unormale verdier. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
I takstmannens tilstandsrapport har overflater og innredning fått tilstandsgrad 2: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder.

2.etg:
Bad
Fliser på gulv med elektriske varmekabler, fliser på vegger og malte glatte flater i himling. Baderomsinnredning med slette fronter. Heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på fronter og tilhørende belysning. Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift 2017. Det er fremvist bilder av rør og membranarbeid. Sjekklister er ikke fremlagt. Utførende av rør og membran er en godkjent våtromsbedrift. Eiers opplysning: Flislegging er egeninnsats med hjelp av fagarbeider.
I takstmannens tilstandsrapport har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
- Overflater vegger og himling: Det er påvist andre avvik: Ujevn fuging av fliser og rester av fugemasse på enkelte fliser. En flis er montert slik at mønstret på flisen går i motsatt retning enn øvrige fliser på badet.
- Overflater gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke dokumemtert at innebygget sisterne har safetybag. Dusjdører er ikke montert i vinkel slik at de stemmer med dusjhjørnet.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Kjeller:
Bad
Fliser på gulv med elektriske varmekabler, fliser på vegger og malte glatte flater i himling. Baderomsinnredning med slette fronter. Heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på fronter, og tilhørende belysning. Vegghengt toalett og dusjhjørne med dører. Varmtvannsbereder. Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift 2017. Det er fremvist bilder av rør og membranarbeid. Sjekklister er ikke fremlagt. Utførende av rør og membran er en godkjent våtromsbedrift. Eiers opplysning: Flislegging er egeninnsats med hjelp av fagarbeider.
I takstmannens tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrad 2:
- Overflater vegger og himling: Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er påvist sprekker i fliser. Pga lav takhøyde er taket/himlingen over dusjsone en våtsone og det stilles de samme krav til fuktsikring/membrantetting og bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i våtsone og det er ukjent om det er etablert membran/tettesjikt himlingen. Det er benyttet akryl isteden for silikon i hjørner. Akryl er ikke egnet til dette. Enkelte fliser er montert med mønstret i feil retning enn øvrige fliser.
- Sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke dokumentert at innebygget sisterne har safetybag.
- Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Innvendige overflater:
- Gulv: Laminat og fliser.
- Vegger: Panelplater.
- Himling: Himlingsplater og malte glatte flater.

Elektriske anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i 1.et.

Beliggenhet

Østre Totenveg 102 har sentral beliggenhet rett sør for Gjøvik sentrum mellom Østre Totenveg og Mjøsa. Det er godt å bo i Innlandet. Gjøvik er ikke lenger enn to timer unna Oslo, enten vi kjører riksvei 4 eller med Gjøvikbanen. Så det er absolutt ingen umulighet å bo på Gjøvik og pendle til hovedstaden. Her er nærheten til Mjøsa en viktig kvalitet. Det er flott å gå turer langs promenaden ved Mjøsa både sommer og vinter. Hvis du har hytte på fjellet er Gjøvik et godt utgangspunkt for å komme raskt frem. Herfra er det ikke mer enn ca. 5 mil til Hafjell og en drøy times kjøretur til Beitostølen. Gjøvik er også et flott sted for friluftsliv. Fra Hovdetoppen som ligger "midt i" byen er det alpinbakke. Litt lenger opp og litt lenger nord finner du skiløypene på Øverby. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Gjøvik har skoler for alle trinn. Barnehager og barneskoler ligger like i nærheten. NTNU ligger heller ikke langt unna. Handel gjør du unna i byens trivelige småbutikker eller i Innlandets største kjøpesenter CC.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det registreres stedvis knirk i etasjeskille.
- Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad kjeller
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad 2.et.
- Tomteforhold > Byggegrunn

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Pipebeslag er ikke riktig tilkoblet tekkingen. Økt risiko for fuktinntrenging/lekkasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig > Vinduer. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Innsiden av vinduene har misfarginger etter skum.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Utvendig > Dører. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Beslag ifm terskler er ikke montert.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Målt RF 91,2% ved 14,4 gr celsius. Duggpunkt 13,1 gr celsius. Fuktmåling med pigg i treverket ved hulltaking 21,3 Vekt% (skadelig fukt). Det bemerkes at utforede yttervegger under utvendig terrengnivå er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader og har ofte skjulte feil og skader. Denne konstruksjonen blir derfor kalt en risikokonstruksjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører småskader.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad kjeller. Det er uegnede materialer i våtsoner. Det er påvist sprekker i fliser. Pga lav takhøyde er taket/himlingen over dusjsone en våtsone og det stilles de samme krav til fuktsikring/membrantetting og bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i våtsone og det er ukjent om det er etablert membran/tettesjikt himlingen. Det er benyttet akryl isteden for silikon i hjørner. Akryl er ikke egnet til dette. Enkelte fliser er montert med mønstret i feil retning enn øvrige fliser.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad kjeller. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2.et. Det er påvist andre avvik: Ujevn fuging av fliser og rester av fugemasse på enkelte fliser. En flis er montert slik at mønstret på flisen går i motsatt retning enn øvrige fliser på badet.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2.et. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ikke dokumemtert at innebygget sisterne har safetybag. Dusjdører er ikke montert i vinkel slik at de stemmer med dusjhjørnet.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad 2.et. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør system. Rør er ikke klamret.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er påvist andre avvik: Avløp fra kjøkkenvask har tapet skjøt. Dette er ikke
fagmessig.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er påvist andre avvik: Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Grunnmur er innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Det er påvist andre avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra
dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Panel er skjøtt under flere vinduer. Kledning er ført helt ned mot beslag, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved. Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er påvist andre avvik: På befaringsdagen ble det registrert mugg på
undertak og konstruksjon og lufte spalter var tildekket av isolasjon. Eiers opplysning: Etter befaringsdagen ble mugg vasket vekk og isolasjonen som dekket for luftespalter i raft er trukket tilbake.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom,
usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming g. ir økt fare for skader.
- Utvendig > Utvendige trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
- Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad kjeller. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ikke dokumentert at innebygget sisterne har safetybag.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2.et. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 1: Badet i kjelleren og 2.etasje har blitt totalrenovert.
- Punkt 2: Sveum & Sveen elektro as og KK Rør AS.
Ble satt inn nye punkter og nytt varmekabel i badene, rør ble byttet ut og nytt membran ble lagt. Riving og flisarbeid gjennomførte vi selv.
2.1: KK Rør AS.
Ny membran og nye rør.
2.2: Alt av dokumentasjon fra elektriker og rørlegger er lagt inn i boligmappa.
- Punkt 4: KK Rør AS.
Montert nytt innbygningstoalett, trukket nytt rør i rør anlegg til baderom kjeller og 2.etg pluss nytt kjøkken, alt samlet i et skap i kjeller baderom ny bereder 200l oso.
- Punkt 5: Boligen ble drenert i 2019.
- Punkt 8: Noen flekker med sopp på loftet, som nå har blitt fjernet. Dette kom trolig i forbindelse med at det var mye isolasjon på loftet.
- Punkt 12: Terrassen ble renovert med nytt gulv, nytt gjerde med glass forran. Garasjen har fått ny port og nye veggplater innvending.
- Punkt 13: Sveum & Sveen elektro as. Byttett alt av det elektriske i huset og satt opp nytt sikringsskap.
13.1: Dokumentasjon er lagt til i boligmappa.
- Punkt 14: Sveum & Sveen elektro as.
- Punkt 16: Drenering av boligen gjennomførte vi selv.
- Punkt 21: Kjøkkenet ble flyttet inn til stuen og det har dermed blitt ett ekstra soverom i 1.etasje.
21.1: Ikke relevant da rommet har vinduer.
- Punkt 24: Takstmann fra Takstcon AS på befaring i forbindelse med salg.

Tilleggskommentar: Alt av dokumentasjon og informasjon om hva som har blitt gjort med boligen er lagt inn i boligmappa.

For ytterligere informasjon se vedlagte egenerklæringsskjema som selger har fylt ut.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 169 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, kjellerstue og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, stue/kjøkken og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Enebolig:
Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Godkjente og byggemeldte tegninger viser ikke kjelleretasjen. Kjøkkenet er flyttet i 1.et.
Kjeller er innredet etter byggeår. Iht eiers egenerklæring er ikke dette søkt og godkjent i kommunen. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
Takhøyden i deler av kjelleren ble målt til ca 1,85-1,91 m. Viktig å merke seg at innrede rom ikke er godkjent med
takhøyde under 2,0 m i boliger som er byggesøkt før 01.07.2011.
Oppholdrom i kjeller har ikke tilstrekkelig dagslysflate og ikke tilfredsstilende rømningsvei.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 195 kvm, Eierform: Eiet tomt
Ut ifra situasjonskartet ser det ut som garasjen er oppført på tomtegrense.

Garasje / Parkering

Det er oppført garasje på eiendommen med en biloppstillingsplass. Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Støpt grunnmur og gulv på grunn. Grunnmur er innvendig påforet. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i
trekonstruksjoner kledd med stående panel. Valmet takkonstruksjon. Kaldt loft. Utvendig beslag, renner og nedløp i metall. Takterrasse over deler av 1.et.

Drenering: Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Eiers opplysning: Drenering og utvendig fuktsikring ble oppgradert i 2020. Takvann ført ned i grunnen.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass.

Dører: Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2019. Ytterdører i treverk med 2-lags isolerglass.
Innvendige dører: Formpressede innerdører fra 2022.

Terrasse: Takterrasse mot vest med adkomst fra soverom. Konstruksjoner, overflater, rekkverk i treverk og glass. Håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på 103cm.
Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Fundamentering på betongpunkter og tresøyler ned på grunnen. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Felter med glass i rekkeverket.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Besiktiget i rørskap. Vanninntak og stoppekran er plassert bak inspeksjonsluke på badet i kjeller.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Andre VVS-installasjoner: Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2020 er plassert på badet i kjeller.

Andre bygninger - Garasje fra 1974 (byggeåret er basert på opplysninger i byggetillatelse):
Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon under konstruksjoner. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, påkostninger må allikevel påregnes.
Ringmur og betonggulv på grunn. Tregulv i boden. Yttervegger er oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Bod er opplyst isolert. Garasjerom er innvendig kledd med plater på vegger og formpresset panel i taket. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Snøfangere er montert på framside. Leddet port i metall med lift. Renner og nedløp i metall. Innlagt strøm.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.
Forenklet fundamentering. Lav høyde mellom kledning og terreng. Bygningen har skjevheter.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgave.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år, 0.4 km)
Tongjordet barnehage (2-5 år, 1.1 km)
Soppen barnehage (0-5 år, 1.5 km)

Skoler
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 0.4 km)
Vindingstad skole (1-7 kl., 1.6 km)
Gjøvik skole (1-7 kl., 1.7 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 4 km)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 3.9 km)
Gjøvik videregående skole (2.5 km)
Raufoss videregående skole (12.6 km)

For ytterligere informasjon se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
Siste dato for tilsyn av pipe: 23.02.2022
Siste dato for feiing: 10.05.2021
Det er ikke registrert avvik/anmerkninger på fyringsanlegget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 563 pr. år Inkluderer vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt på kr 7960,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 818 602 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 946 965 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel (KP) 3407 KP2020-2032 -
Kommuneplanens arealdel 2020-2032
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelsesområde
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtaksdato: 29.10.2020

Reguleringsplan (RP) 3407 05020133 - Hunnselva - Vikodden
Be2 Boligområde, eneboliger
Vedtaksdato: 30.6.1988

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1935/900276-1/19  Bestemmelse om gjerde 17.06.1935

Megler har forsøkt å innhente pantebokkopi av overnevnte servitutter/heftelser men pga alder var det ikke mulig å innhente.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østre Totenveg 102, 2816, Gjøvik, Gnr. 60 bnr. 36 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0294

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.