Bondelia

Enebolig i rekke over 2 plan-3 soverom. Garasje. Fine uteplasser, en med innglasset sommerstue. Flott utsikt-nær Mjøsa!

Høststien 24 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 99 m²
Bruksareal 148 m²
Tomt 361 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2001
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 98
Energimerking D
FINN.no 273307225
Sist endret 28.09.2022 09:16
Prisantydning 3 700 000,-
Totalpris 3 806 522,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 806 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Høststien 24 - enebolig i rekke fra 2001 - fordelt over 2 plan. Boligen ligger på enden av rekka, har en praktisk planløsning og fremstår som lun og koselig.

Inngang i 1.etg.: Her møtes du av en flislagt entre med garderobeskap, toalettrom, stue/spisestue med peisovn, stort kjøkken med plass til spisebord.
Nede er det gang, 3 soverom, bad/wc/vaskerom og 3 boder.

Koselige og solrike uteplasser, en ved inngangspartiet - her er også innglasset sommerstue. Fra stuen er det utgang til balkong - flott mjøsutsikt! Det er i tillegg en platting på nedsiden av boligen med utgang fra det ene soverommet. Pent opparbeidet tomt med plen og beplantning. Garasje inntilbygd boligen - med bod under.

Solrik beliggenhet med flott utsikt mot Mjøsa! Eiendommen ligger på Bondelia, sør for Gjøvik bysentrum. Dette er et godt etablert boligområde med gangavstand til bl.a. både barnehage og barneskole.
Herfra kan du gå helt inn til byen langs den trivelige Mjøspromenaden.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Praktisk inndelt enebolig i rekke med følgende innhold:

1.etg:
Stor terrasse ved inngangsparti, entré, stue/spisestue, kjøkken og wc. Innglasset sommerstue på terrassen. Fra stuen er det utgang til balkong.
Inntilliggende garasje med 1 bilplass og med bodrom under.

U.etg:
Gang, 3 soverom, bad/wc/vaskerom og 3 boder. Utgang fra ett soverom til terrasse/hage.

Standard

Boligen fremstår som lun og koselig og med normal god standard.

Kjøkken:
Koselig kjøkken med plass til spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen med laminerte skrog og profilerte fronter i eik. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Det er flislagt og belysning over benkeplaten. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Bad/vaskerom i U.etg:
Fliser på gulv og vegger samt himlingsplater i tak. Servant med underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Opplegg vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Varme i gulv.

Følgende bygningsdeler på badet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
-Overflater vegger og himling.
-Overflater gulv.
-Sluk, membran og tettesjikt.

Toalettrom i 1.etg:
Toalettrom med fliser på gulv, malt strie på vegger og himlingsplater i tak. Servant med underskap og gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk. Tilluft ved dør. Varme i gulv.

Toalettrommet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, laminat, fliser og betong.
Vegger: Malt strie, panel, fliser, plater og betong.
Himling: Himlingsplater og panel.

Trapp av treverk.

Vedlikehold/påkostninger:

Bygningen fremstår løpende godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har enkelte bygningsdeler som tilnærmet har utlevd sin levetid. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og enkelte
oppgraderinger.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde):
2019 Modernisering Malt overflater på soverom i underetasjen. Egeninnsats.
2020 Modernisering Malt utvendig kledning. Egeninnsats.
2020 Modernisering Bygget hagestue/innglasset terrasse. Utført av firma.
2022 Modernisering Spylt taktekking og byttet enkelte takstein. Egeninnsats.
2022 Modernisering Malt de fleste overflater i 1. etasje. Egeninnsats.
2022 Modernisering Slipt gulv i stue og kjøkken. Utført av firma.
2022 Modernisering Montert skifer på pipen. Egeninnsats.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.09.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Høststien 24 ligger på Bondelia sør for Gjøvik bysentrum. Dette er et godt etablert boligområde med kort veg ned til Mjøsa. Det er gangavstand til både barnehage og barneskole. Området ligger tett ned mot Mjøsa med bl.a. bademuligheter til stor glede for både store og små. Herfra kan du gå helt inn til byen langs den trivelige Mjøspromenaden. Inn til sentrum er det fem minutter med bil, ellers er det busstopp rett ved eiendommen. I Gjøvik finner du bl.a. kjøpesenteret CC, skysstasjon og for øvrig en trivelig gågate med butikker og kafeér. Til Oslo er det ca. 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca. 1,5 time.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8195339

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat : Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere
vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen, men det anbefales å følge med evt. videre utvikling på dette. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold. Isolasjonen på loftet er noe ujevn.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov.
Råteskadet treverk enkelte steder for terrasseplatting i underetasjen. Anbefalt høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverkene er lavere.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke oppført med radonsperre.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Fuktskjolder rundt ventil i himling.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Ikke synlig membran i sluk.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Rom under terreng:
Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

-Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. På fremviste tegninger fremkommer det at det er vegg av betong mellom bad og soverom.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.

-Tomteforhold > Byggegrunn.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.09.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
-Punkt 2: Skiftet silikon i dusj sone, av eier, Aug. 2022.
-Punkt 5: Mulig litt i taket i bod under garasjen.
-Punkt 6: Satt inn halstein I fejeluke.
-Punkt 12: Spylt tak og byttet noen takstein 2022 egeninnsats. Oljet terrasse 2022 egeninnsats. Beiset hus 2020 egeninnsats. Satt opp hagestue 2020 Toten glass og aluminium. Egeninnsats bygd terrasse på østsiden og vestsiden av huset i 2002.
-Punkt 13: Byttet kontakter og brytere, våren 2022.
-Punkt 13.1: Deler av anlegget, 1 etasje.
-Punkt 14: Kontroll av elanlegget.
-Punkt 18: Utbygging av området nedenfor.

Tilleggskommentar:
På terrassen i underetasjen er det 3 stolper med råteskader i rekkverket. Det forkommer luft under noen fliser på baderom.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 148 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 237 cm.
Målt takhøyde underetasje: Varierende, men målt 239 cm.

Utvendig inntilliggende garasje og innglasset veranda er medtatt i det oppmålte arealet.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: Innerste del av bod i kjeller er ikke tegnet inn på tegningene, ellers stemmer tegningene overens med hvordan boligen er i dag. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Pga. lukket konstruksjon er ikke brann/lyd tilstrekkelig vurdert.

Denne eiendommen er registrert som vertikaldelt tomannsbolig i Gjøvik kommunes register. Selger er i kontakt med kommunen for å undersøke muligheten for å endre dette.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 361 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er skrånende og opparbeidet med plen og diverse beplantning. Asfaltert gårdsplass.

Eiendommen har 1/26 andel i fellesareal på området, organiseres via Velforening, benyttets stort sett til gjesteparkering.
Betaler p.t. ca kr 1000,- pr. år for brøyting/strøing/vedlikehold av interne veger på området.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering i garasje eller på asfaltert gårdsplass.

Byggemåte

Bolig over en etasje med underetasje og inntilbygget garasje.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig i rekke:
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende og stående utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ned i grunnen og ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeåret.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2018. Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass fra byggeåret. Ytterdør i treverk til bod i kjeller.
Leddport til garasje i treverk.

Innvendige dører: Profilerte tredører. Skyvedører. Glassfelt i enkelte dører.

Terrasse:
Veranda mot øst med adkomst fra stue i 1. etasje. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 93 cm.

Terrasse mot sørvest ved inngangspartiet. Fundamentert med betongsøyler og direkte på terrenget. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 94 cm.

Terrasseplatting mot øst med adkomst fra soverom i underetasjen. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 2001 er plassert i bod i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften.
Selgers opplysning: Filter har blitt skiftet hvert år, senest i mai 2022.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i underetasjen.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.09.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.11.2001 for eiendommen. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 4 min 68 barn 0.3 km
Vindingstad barnehage (1-5 år) 17 min 48 barn, 3 avdelinger 1.5 km
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år) 4 min 45 barn, 3 avdelinger 2.1 km

Skoler:

Vindingstad skole (1-7 kl.) 10 min 309 elever, 21 klasser 0.8 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.) 4 min 90 elever, 10 klasser 2.2 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 6 min 460 elever, 20 klasser 3.5 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 7 min 318 elever, 12 klasser 4.9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min 310 elever, 10 klasser 6.2 km
Gjøvik videregående skole 9 min 1050 elever 4.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 14 min 135 elever, 7 klasser 14.4 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er vedovn i stue, og panelovner i flere rom. Selger opplyser at det i tillegg er varmekabler i gulv på gang og toalettrom i 1.etasje, samt på et soverom, i gang og på badet i underetasjen.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 27.02.2018.
Sist feid, dato: 23.04.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 395 pr. år inkl. vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 5238,- Eiendomsskattetakst: 1 309 700,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Vann og avløp: kr. 7632,-
Renovasjon: kr. 2875,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Eiendomsskatt: kr. 5238,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 309 700,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 779 725 pr. 13.09.22 10:37 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 807 011 pr. 13.09.22 10:37 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Be-6 Boligområde, småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan (RP) 3407 05020177 - Del av Rambekk renseanlegg - Løfgren gartneri, Bondelia, mm (Felt Be-6) med vetaksdato 23.12.1995. Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020-2032- Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Bestemmelses område.
-Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 01.11.2001 med dbnr. 8665.
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
Med flere bestemmelser

Andel i realsameie:
0/903001-1/19  Opprettelse av realsameie  
Denne matrikkelenhet har 1/26 andel i: Gnr:57 Bnr:35

Vei/vann/avløp

Privat adkomst fra offentlig veg.
Private veger inne på området, betaler ca kr 1000,- pr. år for brøyting/strøing/vedlikehold av interne veger på området.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
-Hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin etter avtale.
-I den store boden i underetasjen følger det med 2 stk doble klesskap og reolen på langveggen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Høststien 24, 2816, Gjøvik, Gnr. 57 bnr. 98 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0296

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.