Gjøvik

Gjøvik - Lys og lettstelt leil. i 3.etg. Flislagt bad - heis - balkong - p-plass - koselig fellesareal.

Strandgata 12 , 2815 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Tomt 2 709 m² / Fellestomt
Etasje 3
Byggeår 2006
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 210
Energimerking D
FINN.no 277434446
Sist endret 27.10.2022 13:43
Prisantydning 1 100 000,-
Totalpris 1 518 469,-
Fellesutgifter 7 223,-

Beregnet totalkostnad

1 100 000,- (Prisantydning) 410 457,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 510 457,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 518 469,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Strandgata 12 ligger sentralt til midt i hjerte av Gjøvik. Leiligheten vi har for salg ligger i 3.etasje med adkomst via heis. Leiligheten er lys og lettstelt, med en arealeffektiv planløsning. Her kommer du inn i gangen hvor du kan sette fra deg klær og sko. Fra gangen er det adkomst til romslig og flislagt bad som er innredet med baderomsinnredning, wc, dusj og opplegg for vaskemaskin. Videre finner vi sovealkove med garderobeskap og plass til seng. Kjøkkenet er lys og pent med innredning med profilerte fronter, hybelkjøkken med 2 kokeplater og plass til frittstående kjøleskap. Stuen er lys og romslig med god plass til både sofa og spisebord. Fra stuen er det utgang til balkong mot sørøst. Borettslaget har et koselig fellesareal som er opparbeidet med plen, beplantning og sittegruppe hvor naboer kan samles for en hyggelig prat og kaffe. Utvendig finnes også ett frittstående bygg hvor andelseier disponerer en bod.

Innhold

Leilighet i 3.etasje:
Entré, stue/kjøkken, alkove og bad/vaskerom.

Balkong mot sørøst.
Adkomst via heis.
Frittstående bygg med boder utenfor inngangen til blokka.

Standard

Blokka er fra 2006. Leiligheten vi har for salg har et primærareal på 38 m² og har normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

Kjøkkenet har enkel innredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate. Malt strie og fliser på vegg mellom over- og underskap. Plass til hybelkjøkken med vask, 1-greps
kjøkkenarmatur, to kokeplater og kjøle -/fryseskap. Varmtvannsbereder i benkeskap. Det er avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget. Fuktsøk med indikator viste ingen unormale verdier på
befaringsdagen.

Badet har fliser på vegg og gulv. Malte glatte flater i himling. Oppvarming via elektriske varmekabler. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur og overskap, samt speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes gulvmontert toalett, dusjsone uten dører/vegger/forheng, samt opplegg for vaskemaskin. Rommet har avtrekk gjennom boligens luftbehandlingsanlegg. Tilluft via spalte under dørblad. Badet har plastsluk. Smøremembran med ukjent utførelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tekking (membran og mansjetter) ikke er kontrollerbare fordi dette bare kan gjøres ved å demontere fliser. Denne type destruktive undersøkelser blir aldri foretatt ved en tilstandskontroll ifm eierskifte. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking ble utført bak innredning/servant. Ikke mulig å ta hull bak dussjone da dusjone ligger på vegger mot naboleilighet og felles gang/korridor.
Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.

Innvendige overflater:
gulv er hovedsakelig preget av: Parkett.
vegger er hovedsakelig preget av: Malt strietapet.
himlinger er hovedsakelig preget av: Malte glatte flater.

Etasjeskiller i elementer/betong.
Formpressede innerdører.

Beliggenhet

Strandgata 12 ligger nesten midt i Gjøvik sentrum. Her ligger alle byens tilbud rett rundt hjørnet. Leiligheten ligger i tredje etasje, tilbaketrukket fra larm og støy, men likevel midt i smørøyet på Gjøvik. Herfra er det kort vei til absolutt alt: på få minutter kan du spasere til Innlandets største kjøpesenter CC, togstasjonen, NTNU, restauranter, Storgatas butikker og strandpromenaden. Det er nå etablert miljøgate i Strandgata frem til Nils Ødegårdsgate. Dette øker attraktiviteten og beliggenheten til Mustadhagen ytterligere. Du befinner deg ikke mer sentralt plassert på Gjøvik enn akkurat her! Gjøvik Gård ligger kun ett steinkast unna. Herfra er det også kort vei til naturen. Marka ovenfor byen er proppfull av turstier og skiløyper.

Felleskostnader

7 223 pr. mnd. Inkludert i felleskosnader er renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring og utvendig vedlikehold bygg, kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, forretningsførsel mv.

Felleskostnader: 3 339,-
Avdrag lån à-konto: 3 072,-
Renter lån à-konto: 812,-

Løpende kostnader

Se felleskostnader.
Det må i tillegg påregnes utgifter til innboforsikring, strøm, innvendig vedlikehold mv.

Andel fellesgjeld

410 457

Avdrag fellesgjeld

3 072,- pr. mnd.

Andel formue

16 807

Borettslag

Borettslag: Mustadhagen ii borettslag, Orgnr: 987977744

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser følgende i mail til Partners Eiendomsmeglin AS 29.09.2022:
"Pr. dags dato foreligger ingen planer som vil medføre ytterligere låneopptak. Styret jobber kontinuerlig med oppgraderinger/vedlikehold som kan medføre små justeringer i felleskostnader, men ingen konkrete planer pr. dags dato. Felleskostnadene justeres i henhold til Konsumprisindeksen pr 1.1. hvert år, pr dags dato antas denne å bli på ca. 6,5 - 7 % fra 1.1.2023. Vårt lån i Husbanken er bundet på rente 2,490 til 2027."

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Hvis det er IN-ordning:
Laget er et IN-lag. Dvs. at en eller flere andelseiere har foretatt ekstraordinære innbetalinger på sin del av borettslagets fellesgjeld. GOBB avregner alle IN-lag slik at månedlige innbetalinger av felleskostnader som gjelder innbetaling av renter/avdrag vil være a-konto som avregnes mot faktiske lånekostnader i banken. GOBB avregner hvert halvår, dvs. pr. 30.06 og 31.12. Differansen blir lagt inn i henholdsvis august- og februarkostnadene. Det blir ikke avregnet ved salg. Det gjørs oppmerksom på at borettslaget har et fastrentelån som gjør at andelseier ikke kan foreta individuelle nedbetalinger pr. dags dato.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11499044, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.09.2022: 2.48% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 26.09.2022: 23 522 824
Andel av saldo: 410 457
Første termin: 31.12.2009
Første avdrag: 30.06.2012 (siste termin 30.06.2032)
Fastrente 10 år til 01.07.2027

Rentekostnader fellesgjeld

812,- pr. mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184564

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 2 240 645,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 467 034,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Vårt borettslag tillater ikke at beboere har hund, katt eller andre husdyr - men det kan søkes styret om dispensasjon for korttidsopphold, eller for mer omfattende avtale ihht gjeldende tolkning av lovverket (for eksempel førerhund). Eventuelle husdyr på besøk må uansett ikke være til plage/ubehag for naboer, de må luftes i bånd og må selvfølgelig ikke bråke - eller tilgrise verken inne- eller uteområder (avfall fjernes). Et hvert dyrehold/dyrebesøk - over kort eller lang tid, reguleres ihht eget vedlegg til punkt 10. (følger som vedlegg til salgsoppgaven)

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Stue/kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk. Avtrekket har ikke tilfredsstillende effekt.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av
boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

- TG 2: Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Vrider på ytterdør er slarkete. Misfarginger innvendig på balkongdør.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Overflater: Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- TG 2: Andre innvendige forhold: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.
- TG 2: Bad/vaskerom: Sprekk i flis over dør. Sprekker i fuge mellom vegg og tak. Overflater trenger rengjøring.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- TG 2: Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, alkove og bad/vaskerom.

Det foreligger ikke byggemeldte tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 709 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet tomt på 2 709,60 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen, beplantning og sittegruppe. Asfaltert gårdsplass og interne veier.

Garasje / Parkering

Det medfølger ingen garasje eller p-plass med leiligheten.

Byggemåte

Boligblokk oppført i stål, tre, og betongkonstruksjoner. Flat takkonstruksjon tekket med papp/folie. Utvendig fasade av tegl, fasadeplater og systempuss. Betong i etasjeskille. Trapp og heis i kjernen.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Vinduene er som fra byggeåret.
Ytterdør til felles gang med brann- og lydmotstand. Portelefoni.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Formpressede innerdører.
Dører er som fra byggeår.

Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Innvendig hovedstoppekran er plassert i rørskapet.
Synlige avløpsrør i: Plast.
Ventilasjonen består av mekanisk avtrekksventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk.
Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2006 er plassert i kjøkkenbenk.
Boligalarm. Ukjent om denne er i bruk.
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i alkove.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for to oppførte boligblokker i Strandgata 10 og Strandgata 12 datert 01.02.2018.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Tongjordet barnehage (2-5 år) 6 min, 18 barn, 1 avdeling
Fredvika steinerbarnehage (1-6 år), 45 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Gjøvik barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.9 km

Skoler:
Gjøvik skole (1-7 kl.), 250 elever, 14 klasser 0.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 0.8 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.), 318 elever, 12 klasser 3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.), 310 elever, 10 klasser 3.5 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 1.8 km
Raufoss videregående skole, 450 elever 11.5 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.
I hovedsak ved hjelp av: Panelovner. Varme i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

De kommunale avgiftene er faktureres Mustadhagen 2 BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel med navn "2020-2032" med formål:
- Andre typer nærmere angitt bebyggelse og anlegg, nåværende
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Faresone: Flom
Vedtaksdato 29.10.2020.

Eiendommen ligger i tillegg under reguleringsplan med navn Mustadhagen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler eller kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vei: Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Felles privat adkomstveg til Strandgata (Fv) (Mustadhagen BRL).

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Strandgata 12, 2815, Gjøvik, Gnr. 61 bnr. 210, andelsnr. 12 i Mustadhagen ii borettslag med orgnr. 987977744 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0315

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.