Dokka

Bud mottatt! Betydelig påkostet bolig - bl.a. nytt kjøkken & bad/wc - 3 sov. Romslig tomt - gangavstand til sentrum.

Øygardsvegen 16 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

68%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over 5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 101 m²
Bruksareal 101 m²
Tomt 1 256 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1925
Gårdsnummer 123
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 285208370
Sist endret 02.10.2023 12:59
Prisantydning 2 950 000,-
Totalpris 3 037 772,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 87 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 037 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øygardsvegen 16! En innholdsrik og praktisk inndelt enebolig opprinnelig oppført i 1925 som er vesentlig påkostet og oppgradert gjennom 2022. Boligen fremstår i lune og delikate material, og fargevalg og har bl.a. nytt kjøkken, nytt bad og toalettrom, det er nytt elektrisk anlegg samt røropplegg. Utvendig er det lagt nytt tak, ny kledning og nye vinduer. Boligen går over 1 1/2 etasje og inneholder i 1.etg:
Entré, stue/kjøkken, soverom og bad. Oppe er det loftstue, 2 soverom og toalettrom. Utvendig har eiendommen en romslig tomt som er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Det ligger et uthus på eiendommen.

Eiendommen har en svært sentral beliggenhet med gangavstand til sentrum i Landsbyen Dokka, hvor det er et rikt utvalg av butikker, kafeer og service fasiliteter. Umiddelbar nærhet til barnehage og gangavstand til barne, -ungdoms og videregående skole.

Fine turmuligheter i nærområdet med kort avstand til turstier, akebakke og skiløyper. Et rikt utvalg av aktiviteter i nærmiljøet for både barn og voksne.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Entré, stue og kjøkken i delvis åpen løsning, soverom og bad/wc/vaskerom.

Loftsetg:
Loftsstue, 2 soverom og toalettrom. Skråtak.

Eldre uthus.

Standard

Boligen er opprinnelig oppført i 1925 og har blitt vesentlig oppgradert både inne- og utvendig gjennom 2022. Boligen fremstår idag med gode standarder, og lune og delikate material- og fargevalg.
Praktisk og god planløsning - alt du trenger på ett plan.

Kjøkken:
Kjøkkenet er i delvis åpen løsning med stue/spisestue og har mørk kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter av typen Nettoline. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum.
Integrert komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin. Komfyrvakt. Kjøkkenventilator med kullfilter (omluft). Alt nytt og ikke tatt i bruk.

Bad/wc/vaskerom i 1.etg:
Fliser på gulv og vegger samt formpresset panel i himling. Servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjvegger og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Våtrommet er oppgradert i 2022, alt nytt og ikke tatt i bruk.

Toalettrom i 2.etg:
Toalettrommet har laminatgulv, malte glatte flater på vegger og malte glatte flater i himling. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Vegghengt toalett. Panelovn. Alt nytt og ikke tatt i bruk.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte glatte flater og fliser.
Himling: Formpresset panel og malte glatte flater.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Boligen er renovert i 2022. Boligen er nesten 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde):

2022 Modernisering Rehabilitert pipe og ny peisovn. Utført av firma.
2022 Modernisering Ny ytterdør og vinduer. Utført av firma.
2022 Modernisering Nytt elektrisk anlegg. Utført av firma.
2022 Modernisering Renovert boligen innvendig med nytt bad, ny kjøkkeninnredning, oppgradert overflater osv. Utført av firma.
2022 Modernisering Ny utvendig kledning. Utført av firma.
2022 Modernisering Nytt røropplegg innvendig. Utført av firma.
2022 Modernisering Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 20.12.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Boligen har en svært sentral beliggenhet med gangavstand til sentrum i Landsbyen Dokka hvor det er et rikt utvalg av butikker, kafeer og service fasiliteter. Umiddelbar nærhet til barnehage og gangavstand til barne,-ungdoms og videregående skole.

Fine turmuligheter i nærområdet med kort avstand til turstier, akebakke og skiløyper.
Et rikt utvalg av aktiviteter i nærmiljøet for både barn og voksne.

Landsbyen Dokka ligger rett nord for Randsfjorden og er et eldorado for deg som ønsker deg en rolig tilværelse. Her er det kort vei til skog og mark, jakt og fiske.
Fra Dokka er det kun 30 min til Gjøvik, 45 min til Lillehammer og ca. 2 timers kjøring til Oslo.
Synnfjellet med flotte turmuligheter både sommer og vinter ligger ca. 4 mil lengre nord.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist andre avvik: Kledning får tilstandsgrad 1. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan
ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
Tilliggende konstruksjoner våtrom:
-Hulltaking er ikke foretatt da våtrommet er helt nytt.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Skrå,
isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av
manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Bedre lufting av takkonstruksjon anbefales etablert.

-Innvendig > Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller/blindrom har ingen inspeksjonsluke, dette anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en
risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Eventuell gråsteinsmur er
pusset i ettertid, dette kan ha endret ventilasjon av kjelleren. Det var ingen lufteventiler på ringmur på befaringsdagen, selger opplyser at dette skal ordnes før salg. De opplyser også at det tidligere har vært
lufteluker i ringmur, men at disse har blitt tettet igjen under rehabilitering i 2022.

-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Fallforhold er ikke vurdert pga. snø. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  20.12.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Punkt 2: Badet er totalrenovert 2022.
-Punkt 2.1: Badet er totalrenovert 2022.
-Punkt 2.2: Boligmappa.
-Punkt 4: Nytt røropplegg innvendig i huset.
-Punkt 7: Har vært noen skjevheter på gulv.
-Punkt 12: Ny fasade og tak 2022.
-Punkt 13. Nytt El anlegg 2022.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 101 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftsstue, 2 soverom og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 228-238 cm og skråhimling.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 219-229 cm.

Andre bygninger:

Uthus:
Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger ikke tegninger.
Det foreligger ikke bygningstegninger i kommunen sine arkiver.

Det foreligger ikke bygningstegninger i kommunen sine arkiver. Opprinnelig kott i loftetasjen er nå medtatt i oppholdsrommene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Det er ikke fremvist dokumentasjon på at det er foretatt søknad om dette.

Uthus:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Nordre Land kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 256 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat/skrånende. Romslig tomt, opparbeidet med plen/hage.
Vei over tunet til eiendom bakenfor.

Garasje / Parkering

Parkering på eiendommen.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Bolig med primærareal på 101 m² over 1½ etasje. Ringmur med plate på mark av støpt betong under entre og soverom. Ringmur med kryperom/blindrom under stue, kjøkken og soverom. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert
drensrør. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Årstall: 2021.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Årstall: 2021.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca.194 liter fra 2022 er plassert på toalettrom.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 20.12.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.3.1976 for eiendommen. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Dokka bhg. Avd. Øygardsjordet (0-6 år) 3 min 5 avdelinger 0.2 km
Furulund barnehage (0-6 år) 12 min 39 barn, 2 avdelinger 1 km
Tonlia barnehage (1-5 år) 6 min 66 barn, 3 avdelinger 3.6 km

Skoler:
Dokka barneskole (1-7 kl.) 10 min 363 elever, 20 klasser 0.8 km
Dokka ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min 201 elever, 8 klasser 0.8 km
Dokka videregående skole 11 min 359 elever 0.9 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er ny vedovn i stue, i tillegg er det montert panelovner i flere rom.
Gulvvarme i alle rom i 1.etasje.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn: 2015.
Sist feid: 2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 760 pr. år inkl. fast gebyr vann og avløp, renovasjon, branntilsyn/feiing og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t kr. 2084,-). Det gjøres oppmerksom på at det er montert vannmåler i boligen og de kommune avgiftene vil derfor variere etter forbruk.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2021 fordelte de kommunale avgiftene seg som følger:

Vann, fast gebyr: kr. 2556,25
Bolig a-konto: kr. 35,-
Avløp, fast gebyr: kr. 3 218,75
Bolig a-konto: kr. 43,75
Renovasjon: kr. 2 231,25
Branntilsyn/feiing: kr. 590,63
Eiendomsskatt: kr. 2 084,-

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av forbruk vann/avløp.

Eiendomsskatt

Det er i Nordre Land kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 413 156 pr. 20.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 487 360 pr. 20.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utregnet med skatteetatens boligkalkulator.

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel, Fokusområde Dokka og reguleringsplan for Ruudskogen er gjeldende og er avsatt til boligbebyggelse.

Merknad fra Nordre Land kommune:
Eiendommen ligger innenfor reguleringsplan for Ruudskogen fra år 2006 og arealformål er regulert til konsentrert småhusbebyggelse. Reguleringsplan for Ruudskogen gjelder så langt den ikke er i uoverensstemmelse med kommuneplanens arealdel som er nyere, se retningslinje R26. Området inngår i fremtidig områdereguleringsplan for Landmoområdet (Bestemmelsesområde [2).
Dette planarbeidet vil kunne få betydning for eiendommen. Planarbeidet er imidlertid ikke startet opp enda.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om gjerde tgl. 18.02.1926 med dbnr. 900445. Dokumentet er forsøkt rekvirert, men ikke mottatt.

Bestemmelse om gjerde tgl. 26.11.1951 med dbnr. 3628.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3448-123/1, 3448-123/170, 3448-123/171, 3448-123/178, 3448-123/179, 3448-123/181, 3448-123/182, 3448-123/183, 3448-123/184, 3448-123/185
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om beiterett tgl. 26.05.1925 med dbnr. 900406. Dokumentet er forsøkt rekvirert, men ikke mottatt.
Rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:123 Bnr:4  
Rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:123 Bnr:5  
Rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:123 Bnr:6  

Gjelder denne registerenheten med flere.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommer er tilknyttet offentlig vann og avløpsanlegg.
Det er montert vannmåler i boligen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer som: Nytt og ikke tatt i bruk; komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øygardsvegen 16, 2870, Dokka, Gnr. 123 bnr. 6 i Nordre Land kommune

Oppdragsnummer

6-22-0321

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.