Redalen

Betydelig påkostet enebolig - bl.a. nytt kjøkken & bad/wc - 4 sov. Uinnredet kjeller. Sentral beliggenhet nær Mjøsbrua!

Snertingdalsvegen 179 , 2836 Biri

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

27%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 250 m²
Tomt 1 709 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1960
Gårdsnummer 196
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 281464201
Sist endret 24.11.2022 14:45
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 501 022,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 501 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Snertingdalsvegen 179 -  En innholdsrik og meget praktisk enebolig over 2 plan samt uinnredet kjeller, oppført ca. 1960. Boligen er vesentlig påkostet og oppgradert i 2022 og fremstår i lune og delikate material- og fargevalg med gode standarder. Det er bl.a. ny veranda og satt inn nye vinduer. "Alt" innvendig er nytt: nytt bad/wc, vaskerom i 1.etg. og toalettrom oppe. Ny kjøkkeninnredning og oppgradert el-anlegg. Nye overflater. Boligen inneh.: Romslig hall, kjøkken i delvis åpen løsning til stue, bad/wc og vaskerom nede. Fra stua er det utgang til ny veranda. Oppe er det loftstue/gang, 4 soverom og toalettrom. Store uinnredet kjellerrom.

Utvendig har eiendommen en romslig festet tomt på nesten 2 mål, opparbeidet med plen, naturtomt og gruset gårdsplass.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Entrè/hall, stue i vinkel med åpen løsning til kjøkken, bad/wc og vaskerom. Fra stuen er det utgang til ny veranda.

Loftsetg:
Stor gang/loftstue, 4 soverom og toalettrom.

Kjeller:
Uinnredet kjellerrom.

Eldre uthus med litt lagringsplass.

Standard

Boligen er opprinnelig oppført i 1960, men har gjennomgått vesentlige påkostninger og oppgraderinger det siste året  og fremstår i dag som moderne med tidsriktige material- og fargevalg og med gode standarder.

Kjøkken:
Tiltalende kjøkken i delvis åpen løsning med stuen. Mørk kjøkkeninnredning med laminerte skrog og glatte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Integrerte hvitevarer som; komfyr, koketopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn - alt er nytt!
Det er god plass til stor spisestue mellom kjøkken og stuedel.

Bad/wc i 1.etg:
Lekkert bad fra 2022 med fliser på gulv og vegger samt formpresset panel i himling. Dobbel servant med underskap og speil med tilhørende belysning. Dusjvegger og vegghengt wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Vaskerom i 1.etg:
Vaskerommet har direkte adkomst fra badet, og er også nytt i 2022. Fliser på gulv og vegger samt formpresset panel i himling. Benk med underskap og utslagsvask.
Opplegg vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Toalettrom i loftsetg:
Toalettrom med laminatgulv, malte glatte flater på vegger og formpresset panel i himling. Servant med underskap og speil med tilhørende belysning. Vegghengt toalett. Naturlig avtrekk. Panelovn.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, fliser, betong og grus.
Vegger: Malte glatte flater, fliser, murpuss og eternitt plater.
Himling: Formpresset panel og panel.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig bla.. nye vinduer, ytterdør og verandadør og skiftet ut det av utvendig panel som var nødvendig, ny veranda. Innvendig er boligen renovert i 2022, nytt kjøkken med nye hvitevarer, nytt flislagt bad/wc, nytt vaskerom og nytt toalettrom i  2.etg. Nye innvendige overflater, med bl.a. dowlights i tak.  Nytt el-opplegg og stort sett nytt røropplegg i hele huset.
Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av selger)
2022 Modernisering Bygget terrasse med adkomst fra stue. Utført av firma.
2022 Modernisering Ny ytterdør, balkongdør og vinduer. Utført av firma.
2022 Modernisering Renovert boligen innvendig med nytt bad, ny kjøkkeninnredning, oppgradert overflater osv. Utført av firma.
2022 Modernisering Behandlet utvendig kledning. Utført av firma.
2022 Modernisering Ny peisovn. Utført av firma.
2022 Modernisering Nytt elektrisk anlegg. Utført av firma.
2022 Modernisering I all hovedsak nytt røropplegg innvendig. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 17.11.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Enebolig med fin beliggenhet i Redalen. Sentralt mellom Mjøsbyene og ikke langt unna Mjøsbrua. Området er et godt etablert og barnevennlig område med spredt boligbebyggelse og landbruksområder rundt. Til Redalen skole er det ca. 500 meter, her finner du ballbinge, lavo og idrettsplass med kunstgressbane og lysløype. Redalen IL har et sportslig tilbud innenfor fotball, håndball og ski. Ungdomsskole er lokalisert på Biri og i Gjøvik. Til Gjøvik sentrum med alle fasiliteter er det ca.14 km. Hamar og Lillehammer ligger ca. 40 km unna. Det er bussholdeplass like i nærheten av eiendommen. Fine friluftsmuligheter i området med skog og markaområder som nærmeste nabo. Her kan man benytte seg av turstier og oppkjørte skiløyper, lysløype og i tillegg er det ca. 2,5 km til Sveastranda Camping, en perle ved Mjøsa med fine bademuligheter, stor lekeplass med en rekke aktiviteter ballsletter og utleie av båter. Stokkelva med bademuligheter i f.eks. Høgfallet er heller ikke langt unna.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, utgifter og vedlikehold til privat vann, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Det er avvik: Bulk i taktekkingen er registrert. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist andre avvik: Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er ikke montert musesikring. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. For å hindre mus i å komme inn kan man montere «luseklosser» (tynne lekter eller sløyfer), korrosjonsbestandig nettingduk, museband (taggete stålbånd) eller beslag som dekker åpningene nederst bak kledningen. Det er viktig at slike tiltak ikke hindrer lufting og drenering. Gjenværende åpning bør derfor være minst ca. 5 mm.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Det gjøres oppmerksom på at minimalt av konstruksjonene er
inspisert da det ligger isolasjon i luke. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Bedre lufting av takkonstruksjon anbefales etablert. Yttertaket har nedbøying.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 38 mm. Viktig å merke seg at opptil 0,75 m over gulvet kan horisontale spalter i rekkverket maks være 20 mm. Dette er for å hindre at barn enkelt får fotfeste i rekkverket.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tilluft mangler under dør.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder
er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikringen har utlevd mye av sin levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom -  bad, 1.etg:
Våtrommet er helt nytt, hulltaking er derfor ikke foretatt.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom - vaskerom:
Våtrommet er helt nytt, hulltaking er derfor ikke foretatt.

-Rom under terreng:
Kjeller er en grovkjeller med synlig grunnmur. Hulltaking er derfor ikke aktuelt.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 17.11.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Punkt 2: Nytt bad og vaskerom år 2022.
-Punkt 2.1 : Ny membran bad og vaskerom år 2022.
-Punkt 2.2: Blir lagt inn i boligmappa.
-Punkt 4: Nytt vann og avløp i hele huset år 2022.
-Punkt 5: Fuktmerker/saltutslag i kjeller.
-Punkt 7: Sprekk i grunnmur.
-Punkt 12: Ny terrasse år 2022.
-Punkt 13: Nytt el-anlegg år 2022.
-Punkt 13.1: Blir lagt i boligmappa.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 250 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 89 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken, bad og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 4 soverom og tolaettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 221 cm og skråhimling.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 224 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 215 cm.

Andre bygninger:

Eldre uthus:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger ikke tegninger.

Uthus:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 709 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2059, Festeavgift: 2279

Tomten er flat og opparbeidet med plen og beplantning, samt noe naturtomt. Gruset gårdsplass.

Vedr. Festeforhold:
Grunneier: Gry Pernille Aas Rolid.
Festetiden er 99 år regnet fra 1960 med rett til fornyelse.
Årlig festeavgift utgjør p.t kr 2 279,-. Festeavgiften kan reguleres hvert 10. år etter konsumprisindeks/markedsverdi/avtale. Festeavtalen ligger vedlagt.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset gårdsplass på eiendommen.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Bolig med primærareal på 167 m² over 1½ etasje med kjeller.

Grunnmur i sparesteinsbetong. Støpt gulv på grunn og grus i kjelleren. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller med trebjelkelag. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann
ført ned i grunnen og ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2021.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdør av tre til kjeller.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.

Innvendige dører: Fyllingsdører.

Terrasse:
Terrasse mot sør med adkomst fra stue. Fundamentert av betong. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på 105 cm.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2022 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv
lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i vaskerom.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Eldre uthus:
Fundamentert direkte på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Ytterdør i tre. Bygget har enkel standard.

Uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  17.11.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år) 3 min 2 avdelinger 0.3 km

Skoler:
Redalen skole (1-7 kl.) 3 min 52 elever, 3 klasser 0.3 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 13 min 140 elever, 6 klasser 11.5 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min 310 elever, 10 klasser 12.2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 16 min 318 elever, 12 klasser 17 km
Gjøvik videregående skole 14 min 1050 elever 13.2 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 15 min 80 elever, 7 klasser 13.6 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.
Det er ny vedovn i stue, samt panelovner i flere rom. Varme i gulv på bad og vaskerom samt i entrè.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 11.02.2019.
Sist feid, dato: 25.04.2022.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Slukkeutstyr annskaffes og monteres.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 640 pr. år inkl. avløp, renovasjon, feiegebyr og eiendomsskatt. (Eiendommskatten utgjør p.t.kr. 4662,- Eiendomsskattetakst: 1 165 500,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Avløp: kr. 6 453,-
Renovasjon: kr. 2 875,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Eiendomsskatt: kr. 4 662,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 165 500,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 686 691 pr. 17.11.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 472 089 pr. 17.11.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utregnet med skatteetatens boligkalkulator.

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP 2020-2032- Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Støysone: gul sone iht T-1442.
-Hensynsone: Landskap.
-Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Pengeheftelser i festerett:

Festekontrakt-vilkår tgl. 12.05.1960 med dbnr. 1824.
festetid: 99 år. Leien kan reguleres. Bestemmelesr om gjerdeplikt med flere bestemmelser.
Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere.
**Nye vilkår tgl. 30.01.1985 med dbnr. 900947.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst far offentlig vei.

Privat vann fra brønn.
Gjøvik kommune opplyser:
Det er lagt vannledning fra kommunalt nett til kjeller. Denne er plombert og ikke i bruk.

Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.
Gjøvik kommune opplyser:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer som; komfyr, koketopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Snertingdalsvegen 179, 2836, Biri, Gnr. 196 bnr. 1 Fnr. 8 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0322

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.