Raufoss

Innholdsrik familiebolig med bl.a. 2 bad - 4 sov & kjellerstue.To garasjer. Attraktiv beliggenhet i barnevennlig område!

Mårvegen 26 , 2835 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 192 m²
Bruksareal 226 m²
Tomt 923 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1982
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 196
Energimerking E
FINN.no 279760754
Sist endret 14.11.2022 14:28
Prisantydning 3 400 000,-
Totalpris 3 499 022,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 99 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 499 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mårvegen 26 - en meget innholdsrik og praktisk inndelt enebolig som passer godt for "storfamilien"
Boligen går over 1 1/2 etasje og har i tillegg flere innredet rom i kjeller. Inngang i 1.etasje med vindfang, entré, stue, kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bad/wc. Oppe er det skråtak, noe som gir etasjen en lun og trivelig atmosfære, her finner du trapperom, 2 soverom og bod. Underetasje med trapperom, gang, kjellerstue, bad/wc, badstue, vaskerom og 3 boder.

Utvendig kan eiendommen friste med pent opparbeidet tomt med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter og 2 frittliggende garasjer - den ene er isolert med innlagt strøm, flisbelagt gulv med varmekabler.

Eiendommen ligger i et barnevennlig og attraktivt område som hovedsakelig består av eneboliger. Det er kort vei til Raufoss sentrum med kjøpesenter og alle servicefunksjoner. Totenbadet med svømmehall, badeland og treningsrom ligger også kun en kort kjøretur unna. Området er svært barnevennlig. Gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole.
Det er gode friluftsmuligheter i nærområdet.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Vindfang, entré, stue, kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bad/wc. Fra stuen er det utgang til terrasse.

Loftsetg:
Trapperom, 2 soverom og bod.

Kjeller:
Trapperom, gang, kjellerstue, bad/wc, badstue, vaskerom og 3 boder.

Eiendommen består også av 2 frittliggende garasjer - den ene er isolert med innlagt strøm, flisbelagt gulv med varmekabler.

Standard

Innholdsrik enebolig med normal standard og praktisk planløsning.

Kjøkken:
Koselig kjøkken i delvis åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredning i heltre med profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate.
Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Bad/wc i 1.etg:
Badet har fliser på gulv og vegger samt himlingsplater i tak. Servant med underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Varme i gulv.

Toalettrom i 1.etg:
Toalettrom med gulvbelegg, tapet på vegger og himlingsplater i tak. Servant og gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk. Tilluft ved dør. Panelovn.

Bad/wc i kjeller:
Bad med fliser på gulv og vegger og panel i himling. Servant med underskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.

Vaskerom i kjeller:
Vaskerommet har belegg på gulvet, malte plater på vegger samt panel i himling. Utslagsvask og opplegg vaskemaskin. Mekanisk og naturlig avtrekk. Varme i gulv.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, heltregulv, fliser, teppegulv, betonggulv og gulvbelegg.
Vegger: Trepanel, panelplater, malte glatte flater, tapet, fliser, malt strie og plater.
Himling: Panel og himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:

Bygningen fremstår som løpende godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Boligen er 40 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:
VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
1985 Modernisering: Innredet kjeller. Egeninnsats.
1987 Modernisering: Innredet loftetasje. Egeninnsats.
1994 Modernisering: Pusset opp badet i 1. etasje. Egeninnsats.
1997 Modernisering: Bygget terrasse. Egeninnsats.
1997 Modernisering: Bygget bad og badstue i kjeller. Egeninnsats.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  26.10.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Rett sør for Raufoss sentrum ligger Grimåsfeltet og Mårvegen 26. Eiendommen ligger i et veletablert boligområde som hovedsakelig består av eneboliger. Tomta er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Det er kort vei til Raufoss sentrum med kjøpesenter og alle servicefunksjoner. Totenbadet med svømmehall, badeland og treningsrom ligger også kun en kort kjøretur unna. Området er svært barnevennlig. Gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Det er gode friluftsmuligheter i området. Det kryr av turstier og skiløyper i landskapet og i skogene rundt. Nærmeste skiløype ligger ca. 850 m fra boligen. Raufoss ligger 11 km sør for Gjøvik. Det er ca. 1,5 timers kjøretur til Oslo og ca. 1 time til Gardermoen. Raufoss er stasjon på Gjøvikbanen og en togtur til hovedstaden tar i underkant av to timer.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 1769047

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er konstatert høyt fuktnivå og synlig skade i vegg. Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy
skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Multimur er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte fukt i utforede vegger.
Kostnadsestimat : kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Bad 1. etg.:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Misfarging på fuger. Fall er ikke tilfredsstillende. Ikke synlig
membran i sluk. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer.
Kostnadsestimat : kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Bad i kjeller:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Ikke
synlig membran i sluk. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.
Kostnadsestimat : kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav og må brukes deretter. Selv om de tekniske løsningene kan være utført korrekt etter tidligere tiders regler og anvisninger, vil det være risiko for at de ikke tåler
påkjenningene fra dagens bruk. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør, dette anbefales etablert.
Kostnadsestimat : kr 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekking har brukt opp mye av sin generelle levetid og er moden for utskifting. Tilstandsgrad er satt ut fra synlige forhold og generelle opplysninger om alder. Alder er et symptom på svikt i seg selv, og i tilstandgraden er det også tatt hensyn til generell levetid på sløyfer og lekter, vindskier osv. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takvannet ledes ikke tilstrekkelig vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy
fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Råteskadet treverk i vindskie.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra kneveggskott og lyst med lommelykt. Det gjøres oppmerksom på at minimalt av
konstruksjonene er inspisert. Ufagmessig utførelse rundt gjennomføring i tak. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Kan
ha oppstått ved spesielle værforhold.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene ble visuelt undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Enkelte vinduer trenger justering. Det ble ikke
observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved
befaringen. Sprekk i et glass i loftetasjen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Forventet levealder er oppnådd, eller nært forestående.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Dørene tilfredsstiller funksjonskrav, men forventet levealder er nært forestående/oppnådd.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner er underdimensjonert, langt overheng
for bjelkelag fra fundamenter.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom
på risikoen. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Pipe er ikke pusset på loftet.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad:
Det er i hulltakingen påvist feil utførelse av konstruksjonen. Ingen skade konstatert.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom. Enkelte ventiler på grunnmur ligger under terreng.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entre. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Flere vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Fuktsikringen har utlevd mye av sin levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.

-Tomteforhold > Forstøtningsmurer:
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
Bad, 1.etg. - Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale fukt forhold. Oppbygningen av konstruksjonene har ufagmessig utførelse da det er påvist plast på innervegger.

Bad, kjeller - Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg og vaskerom.

Vaskerom - Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.

-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner >Vaskerom.

-Tomteforhold > Byggegrunn.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  26.10.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Punkt 1: Fukt pga nedløp takrenne.
Punkt 2: Fornyelse. Membran flislegging utført av eier 1985.
Punkt 2.1:Se pkt. 2.
Punkt 2.2: Det er 37 år siden.
Punkt 5: Fukt pga nedløp takrenne. Reparert.
Punkt 12: 2 garasjer og en terrasse er bygget av eier.
Punkt 14: Elanlegg er kontrollert.
Punkt 21: Kjeller og loft et innredet av eier.
Punkt 21.1: Innredning er utført 1985-1989.
Punkt 22: Uklar spørsmålstilling.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 192 kvm, Bruksareal: 226 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, kjellerstue, bad, badstue og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, toalettrom og bad.

Loftsetg:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 220 cm og skråhimling.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 237 cm.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 229 cm.

Deler av loftsetasjen er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Andre bygninger:

Garasje I:
Bruksareal: 23  m².
Primærrom: 0 m².

Garasje II:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Oppholdsrom/kjellerstue i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold pga ikke godkjente vinduer/rømningsveg.

Rom i kjelleren og loftetasjen er innredet etter byggeåret, men det ble ikke meldt om bruksendring den gang. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008.  Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
Bruksendringen her ble gjort før dette var søknadspliktig.

Eier har nå sendt søknad til kommunen om bruksendring av disse rommene, og kommunen har nå gitt vedtak om tillatelse til bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel på loft og deler av kjeller, samt innsetting av innvendig trapp til loft og utskifting av vinduer slik det er nå. Kommunen har også gitt ferdigattest for dette tiltaket nå. Dokumentene kan fåes ved henvendelse til megler.

Garasje I:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Garasje II:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 923 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger flatt i terrenget og er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Ja.

Det er 2 frittliggende garasjer på eiendommen, i tillegg er det gruset gårdsplass med ytterligere parkeringsmuligheter.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall.

Drenering:
Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra byggeåret og 1987.

Dører:
Ytterdør i treverk.
Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra byggeåret.

Innvendige dører: Formpressede innerdører. Profilerte tredører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Terrasse mot sørvest med adkomst fra stue. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2019 er plassert i vaskerom.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entre.

Andre tekniske installasjoner:

Varmepumpe fra 2019 er plassert i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje I:
Gulv støpt på grunn. Sokkel i lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Liggende utvendig trekledning. Vindski i tre. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Leddport av tre.

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje II:
Gulv støpt på grunn. Sokkel i lettklinkerblokker. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Liggende utvendig trekledning. Vindski i tre. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1+1 lags glass. Ytterdør i tre. Leddport av tre. Innlagt strøm.

Garasjer og uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 26.10.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.1982 for eiendommen. Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Grimåsskogen barnehage (1-6 år) 6 min 62 barn, 3 avdelinger 0.5 km
Espira Dragerskogen barnehage (0-6 år) 13 min 88 barn, 4 avdelinger 1.1 km
Veltmanåa barnehage (1-5 år) 23 min 54 barn, 3 avdelinger 1.9 km

Skoler:
Korta skole (1-7 kl.) 20 min 344 elever, 14 klasser 1.6 km
Raufoss skole (1-7 kl.) 6 min 261 elever, 12 klasser 3.1 km
Raufoss ungdomsskole (8-10 kl.) 16 min 294 elever, 13 klasser 1.3 km
Raufoss videregående skole 15 min 450 elever 1.2 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved hjelp av strøm og vedfyring.

Det er vedovn og varmepumpe i stue. I tillegg er det montert panelovner i flere rom. Selger opplyser at det også er varmekabler i gulv på badene, på vaskerommet samt i kjellerstuen.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 11.01.2017.
Sist feid, dato: 30.08.2022.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 462,75 pr. år inkl. vann og avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t.kr. 7442,-Eiendomsskattetakst: 1 860 600,-) Det gjøres oppmerksom på at det er montert vannmåler i boligen og at de kommunale avgiftene vil variere etter forbruk.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt perfagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2021 fordelte de kommunale standardgebyrene seg som følger:

Vann: kr. 4 212,50
Avløp: kr. 4 668,76
Renovasjon: kr. 3000,-
Feiegebyr: kr. 587,52
Eiendomsskatt: kr 6 966,- (Eiendomsskattetakst:: kr 1 860 600,-).

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Vestre toten kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 664 572 pr. 02.11.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 392 460 pr. 02.11.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Friluftsområde i henhold til reguleringsplan Dragerskogen nord med id 05529074 datert 14.09.2006.
Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel 2012-2023 med id 0529kplan2012-23 og formål Boligbebyggelse, Nåværende.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Andel i realsameie:
Opprettelse av realsameie
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:3443 Gnr:37 Bnr:30 1/24.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, og avløpsanlegg.
Det er montert vannmåler i boligen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Mårvegen 26, 2835, Raufoss, Gnr. 37 bnr. 196 i Vestre toten kommune

Oppdragsnummer

6-22-0357

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.