Gjøvik

Ny pris! Herskapelig og innholdsrik villa i nordbyen - nær sentrum, sykehuset og Fastland

Prost Bloms gate 6 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

4. oktober onsdag kl. 18:00-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

28%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 419 m²
Bruksareal 521 m²
Tomt 2 496 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1938
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 280502333
Sist endret 26.09.2023 12:40
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 753 522,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 253 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 753 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Unik bolig på sentral og flott eiendom. Romslig og frodig tomt i skrånende terreng som og pent opparbeidet med plen og beplantninger. Hellelagte terrasser med plass til flere sittegrupper.
Boligen består av bl.a romslig stue, peisestue, spisestue, kjøkken, fire bad, fire soverom, wc rom og flere bodrom. Garasje og uthus. Boligen er fra 1938 men er senere påbygget og oppgradert. Eiendommen har en meget sentral beliggenhet ovenfor Gjøvik sentrum med tilgang til alle fasiliteter.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje entre, wc, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue og peisestue.
I 2. etasje finnes gang, mellomgang, trapperom, kott, tre bad og fire soverom.
Kjeller med Gang, bad, soverom, stue, garasje, kjølerom, garderobe, tre boder og teknisk rom.

Garasje med garasjeplass i kjeller og to boder i 1. etasje.

Standard

Velkommen til Prost Bloms gate 6! En sjarmerende og unik villa med meget sentral beliggenhet i Gjøvik. Boligen er fra 1938, og tilbygget i 1991 mot øst, og mot vest i 1995. Boligen ligger på en
stor tomt opparbeidet med store plenarealer og en frodig hage. Terrasse på begge sider av boligen. Parkering i garasje i husets kjeller og i frittstående garasje/uthus.

Fra et takoverbygget inngangsparti kommer du inn til en romslig hall med raus takhøyde, garderobeplass og trapp opp til 2. etasje. Videre kommer du inn i en lys og stor stue med god
plass til sofa og spisegruppe. Stuen preges av lyse overflater og rikelig med dagslys, og en plassbygget peis er et flott midtpunkt i rommet. Fra stue/ spisestuen er det et par trapper ned
til en romslig tv-stue, her er det også god plass til flere sittegrupper.

Kjøkkenet ligger mellom tv-stuen og  spisestuen og her er det god plass til matlaging. Lys innredning, som har godt med skap- og benkeplass samt en integrert peisovn.

I 2. etasje ligger tre bad og fire soverom. De to største soverommene har direkte adkomst til hvert sitt store, flislagte bad. Et bad i kjeller. Alle fire badene har romslige baderomsinnredninger,
to av badene har doble servanter og bide. Alle bad har dusj, ett bad har et innmurt boblebadekar og ett har et innmurt badekar.

Dette er en herskapelig, stor villa ved Fastland i Nordbyen. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Opprinnelig del av boligen er 83 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. De fleste bygningsdelene ble oppgradert/ skiftet ut når boligen ble tilbygget og renovert i 1991 og 1995.

Beliggenhet

Prost Bloms gate 6 har en meget attraktiv beliggenhet i nordbyen med utsikt mot Fastland friluftsbad og Hovdetoppen.  Det er gangavstand til Gjøvik sentrum, samt friluftsarealer og marka. Bymarka rundt Gjøvik kan by på flotte turmuligheter sommer som vinter, og rett utenfor boligen går bybussen, som tar deg rett til Øverby skistadion! Fra boligen er det kort vei til skoler, barnehager, tennishall, Fastland friluftsbad - og alpinanlegget ovenfor. Gjøvik er en av innlandets største byer og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss. Ned til byen er det et par minutters kjøring til handlegater (10 min gange) , kjøpesenter, togstasjon og Mjøsa. Dessuten er Gjøvik endestasjon på Gjøvikbanen og hjemmet til Skibladner.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 00024471425

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Enebolig:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Våtrom > Generell > Bad-vest
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Deler av våtsone ved badekar har ikke membran, våtrommet må brukes deretter.
Ingen tilkomst under innmurt badekar. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Mekanisk avtrekk anbefales etablert. Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler.
Misfaring på fuger.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Fall er ikke tilfredsstillende.

Våtrom > Generell > Bad-øst
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Fall er ikke tilfredsstillende. Sprekker i silikon/fuger flere steder.
Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler.

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Fall er ikke tilfredsstillende. Sluk er ikke påvist på befaringsdagen. Ventilering vurderes som ikketilfredsstillende. Mekanisk avtrekk anbefales etablert.

Våtrom > Generell > Bad-midt
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Deler av våtsone ved boblekar har ikke membran, våtrommet må brukes deretter.
Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Fall er ikke tilfredsstillende. Vanskelig tilkomst til sluk under boblekar for rengjøring.
Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Mekanisk avtrekk anbefales etablert.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TG2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Taktekkingen har begrenset restlevetid. Flassing på overflate av taktekking. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Manglende utkast/bortledning av vann for takrennenedløp over utbygg ved peisstue, dette har medført råteskader i treverk/hjørnekasse (opplyst at dette er utbedret etter befaringsdagen). Takrenne er bøyd på et sted, sannsynligvis etter snøras.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Råteskadet treverk er registrert i en hjørnekasse. Tilstand på utvendig hjørnekasse øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg på dette stedet. Opplyst at råteskadet treverk er skiftet etter befaringsdagen.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Bedre lufting av takkonstruksjon anbefales etablert.

Utvendig > Vinduer
Vinduer er besiktiget fra bakkenivå og innvendige rom. Enkelte vinduer trenger justering. Værslitte karmer er registrert. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming vindu er stedvis ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler.
Ujevnheter i betongheller flere steder. Det opplyses på generelt grunnlag at terrasser/veranda/altan over boligrom er en risikokonstruksjon som erfaring viser kan ha hyppige skadefrekvenser. Opplyst at det har vært lekkasje ned i underliggende garasje. Jordspyd har sannsynligvis ikke tilstrekkelig bæreevne.
Manglende rekkverk for liten del av terrassen.

Utvendig > Utvendige trapper
De fleste trappene mangler håndløper/rekkverk.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Løse skiferplater er registrert. Ujevnheter i betongheller.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Knirk er registrert.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv for opprinnelig del ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere selv om fuktsikring utbedres.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av
boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Ved forrige feiertilsyn i 2022 ble det ikke avdekket feil eller mangler.

Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader. Synlige tegn til fuktskader i treverk i kjølerommet. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte fukt i utforede vegger.

Innvendig > Krypkjeller
Kryperom er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Ingen inspeksjonsmulighet under bygget. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

Innvendig > Innvendige trapper
Trapp til garasje mangler håndløper. Knirk i trapp til 2. etasje.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom
Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på alle soverom.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Grunnmursplast mangler stedvis avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har utlevd mye av sin levetid og det kan ikke forventes at den har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".
Flere vegger er kledd inn i kjeller, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.
Grunnmur er delv innkledd innvendig og inspeksjonen er derfor begrenset. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Sprekker/riss ble registrert på grunnmur.
Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av vegg. Årsak kan være jordtrykk eller tele.

Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

Tomteforhold > Terrengforhold
Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad-vest
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad-øst
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad-midt
Tomteforhold > Byggegrunn

Garasje/uthus:

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Generelt stort etterslep på vedlikehold og behov for oppgradering. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes. Lav høyde mellom kledning og terreng. Råteskader flere steder. Fuktproblemer i kjeller. Sprekker i mur.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Boligen ble totalrenovert i 1990-1991, og nye bad ble bygd fra grunnen av.

2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja
Kommentar: Boligen ble totalrenovert i 1990-1991, og alle planer, tegninger og arbeid ble godkjent.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Kommentar: Fukt i garasjen under terrassen

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Boligen ble totalrenovert i 1990-1991, og ny terrasse, garasje og fasade ble bygd i hht godkjente tegninger

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Boligen ble totalrenovert i 1990-1991, og nytt el-anlegg ble installert fra grunnen av.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Kommentar: Ble kontrollert i mai 2021

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?  Ja
Kommentar: Utbedring av Prost Bloms gate med sykkelvei var planlagt å starte høsten 2023, men er nå bestemt å starte lenger opp i gaten og vil ikke berøre eiendommen. « På bakgrunn av prisøkningen har vi besluttet at strekningen mellom krysset med Ludvig Skattums gate (opprinnelig parsellstart) og krysset med Parkvegen (ny parsellstart) ikke bygges ut i denne omgang. Det vil si at trafikkløsningen blir som i dag på denne strekningen» - Fylkeskommunen

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22. Ja
Kommentar: Kjeller er innredet i hht godkjente tegninger ved totalrenovering i 1990/91 og ved utbygging i 1995

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?  Ja
Kommentar: Tilstandsrapport fra Takstcon juli 2022 i fbm med salgsforberedelser.

Boligens areal

Primærrom: 419 kvm, Bruksareal: 521 kvm

Enebolig:

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 194 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, soverom og stue

1. etasje:
Bruksareal: 190 m².
Primærrom: 190 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, wc, vaskerom, kjøkken, spisestue, stue og peisestue

2. etasje:
Bruksareal: 137m².
Primærrom: 135 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, mellomgang, trappegang, tre bad og fire soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Deler av 2. etasje er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde, det samme gjelder for en liten del av kjelleren.
Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner.
Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.
Arealet er oppmålt etter beste evne.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Soverom i kjelleren tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold.

Garasje/uthus:

Kjeller:
Bruksareal: 28 m².

1. etasje:
Bruksareal: 23 m².

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Det er ikke fremvist byggegodkjente tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 496 kvm, Eierform: Eiet tomt

Romslig tomt, som består av to gårdsnummer/bruksnummer.

Tomten er pent opparbeidet med plener, beplantninger, fine uteplasser og murer og trapper i terrenget. Steinbelagt innkjøring/gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje under bolighuset, samt i frittstående garasje.

Byggemåte

Enebolig:

Boligen har gulv støpt på grunn med grunnmur i sparesteinsbetong og betong. Støpte punktfundamenter med kryperom under vaskerommet.  Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein og metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Pipe i teglstein med innmurt peisinnsats og elementpipe uten tilkoblet ildsted. Etasjeskiller i trebjelkelag og elementer. Det er opplyst at drenering er oppgradert i 1991 og fra 1995. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlige enkelte steder. Takvann ført ned i grunnen.

Trevinduer med 2-lags isolerglass i hovedssak fra 1990 og 1997. Ytterdør i treverk. Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass. Leddport i treverk med elektrisk åpner til garasje. Innvendig profilerte tredører og lette innerdører. Enkelte dører med glass.

Innvendige trapper i treverk mellom etasjene.
Uteplass mot sør og vest med adkomst fra stuene har overflater med betongheller.
Terrasse mot nord med adokst fra kjøkkenet er fundamenter med jordspyd og har konstruksjoner og overflater i treverk.
Utvendige trapper i betong flere steder.
Det er overflater med skifer og betongheller flere steder på utearealer.

Varmtvannsbereder på 194 liter fra 1996 plassert i teknisk rom.
Varmtvannsbereder på 297 liter fra 1990 plassert i bod.
Synlige vannrør i kobber/metall.
Synlige avløpsrør i plast.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. To sikringsskap med automatsikringer, ett plassert i teknisk rom og ett på kjøkken.

Garasje/Uthus:

Gulv støpt på grunn med grunnmur i sparesteinsbetong. Yttervegg i trekonstruksjon. med liggende utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein og folie. Undertaksbord. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Etasjeskiller med trebjelkelag. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdører/port i tre. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. Jf. plan. og bygningslovens § 21.10, 5 ledd utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før
1.1.1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Ulovlige oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygg/ restaurering den 21.10.1991. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er
byggemeldt/ godkjent.

Barnehage / skole i området

Trollhaugen barnehage (3-5 år) 0.3 km
Kråkjordet barnehage (3-5 år) 0.4 km
Gjøvik barnehage (1-5 år) 0.6 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 0.7 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 1.7 km
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl.)  2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)  2.8 km
Gjøvik videregående skole 0.5 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner, varme i gulv og ildsted.
Det er opplyst å være varmekabler i gulv på fire bad, to stue og to boder i kjeller.

Siste tilsyn med piper og ildsteder ble avholdt 21.04.2022 uten anmerkninger.

Piper ble sist feid 21.04.2022

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 27 768 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann/avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Vann og avløp betales etter forbruk, målt ved vannmåler.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 4 444 300 og eiendomsskatten er kr 17 777.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 732 714 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 237 771 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende areaplaner er:

Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område
Støysone: Gul og rød sone iht T-1442
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Reguleringsplan for Prost Bloms gate, vedtatt 25.11.2021 med følgende formål:
Boligbebyggelse, kjøreveg privat (adkomst/innkjøring eiendom)

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1992/3264-1/19  Erklæring/avtale   14.04.1992 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:67 Bnr:999  
Erk. i henhold til Gjøvik Bygningsråds vedtak sak nr. 163/91
vedr. brannforsikring ved eventuelt fremtidig påbygg m.m.

Nåværende og fremtidige eiere forplikter seg til å bære merkostnadene for brannsikring i henhold til eventuelt pålegg på eventuelt fremtidig tilbygg på eiendommen. Se erklæringen
vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.
Opplyst at adkomstveien til eiendommen vil bli noe endret da kommunen skal gjøre tiltak på offentlig veg.

Kommunalt vann og avløp.

Eiendommen har vannmåler.

Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.
Kommunale VA-ledninger ligger langs med eiendomsgrense. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger.
Kartutsnitt som viser ledningstrasè kan mottas ved henvendelse til kommunen eller til megler.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Prost Bloms gate 6, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 160 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0363

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.