Kapp

Eldre, koselig enebolig med oppgraderingsbehov - 2 stuer - 3 soverom. Garasje. Solrik beliggenhet & fin utsikt mot Mjøsa

Bjørnstadgutua 59 , 2849 Kapp

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gunnar Putten
Gunnar Putten Partner / Eiendomsmegler MNEF
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 127 m²
Bruksareal 161 m²
Tomt 1 287 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1974
Gårdsnummer 112
Bruksnummer 4
Energimerking F
FINN.no 291034983
Sist endret 02.10.2023 12:32
Prisantydning 2 290 000,-
Totalpris 2 361 272,-

Beregnet totalkostnad

2 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 361 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bjørnstadgutua 59 - en koselig, eldre enebolig fra 1974. Boligen har stort potensiale og praktisk planløsning, men oppgraderinger må påregnes. Inngang i sokkel, her er entré, stue, soverom, toalettrom og boder. Oppe finner du stue/kjøkken, 2 soverom, bad og bod. Fra stuen er det utgang til veranda mot sør. Garasje med plass til liten bil i del av sokkel.

Eiendommen ligger mellom Kapp og Haugskrysset, i et rolig og barnevennlig område med spredt bebyggelse og landbruk. Boligen har romslig tomt og fin utsikt mot Mjøsa og bygda rundt. Gode solforhold og rolig område med ingen gjennomgangstrafikk. Barnehage i nærområdet.

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder:

U.etg:
Entré, stue, soverom, toalettrom og boder.

1.etg:
Stue/kjøkken, 2 soverom, bad og bod. Fra stue er det utgang til veranda mot sør.

Garasje med plass til liten bil i del av sokkel.

Standard

Eldre enebolig med enkel standard og planløsning.

Kjøkken:
Lyst og koselig kjøkken i åpen løsning med stuen. Lys kjøkkeninnredning med laminerte skrog, samt laminerte og profilerte fronter. Glassfelt i enkelte overskap.  Laminert benkeplate med dobbel kjøkkenkum. Det er laminat og belysning over benkeplaten. Kjøkkenvifte med avtrekk ut.
Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og mikro.

Bad i 1.etg:
Bad fra ca 2015 med gulvbelegg på gulv, våtromsplater på vegger og malte plater i himling. Servant med underskap og speil med tilhørende belysning.
Dusj med forheng og gulvmontert wc. Ventil på vegg. Tilluft i dør. Varme i gulv. Plastsluk.

Toalettrom i u.etg.
Toalettrom med belegg på gulv, murpuss og panelplater på vegger samt plater i himling. Enkel innredning. Speil. Gulvmontert wc. Ventil.

Opplegg for vaskemaskin på bod i underetasje.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, laminat, belegg og betong.
Vegger: Panel, malte plater og betong.
Himling: Formpresset panel, malte plater og himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:
Boligen er 49 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Bygningen er et oppussingsobjekt og har et stort etterslep på vedlikehold, kostnader til vedlikehold, utbedringer og oppgraderinger må påregnes.

Av påkostninger nevnes:

Modernisering:
2009/2010 Stue og kjøkken pusset opp. Utført av firma
2010 Innmat i sikringsskap. Utført av firma
2015 Ca. år nye takplater og undertak. Utført av firma.
2015 Ca. år nytt bad. Utført av firma.


(Opplysninger over er gitt av selger).

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 10.02.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Eiendommen ligger langs vegen mellom Haugkrysset og Kapp i Østre Toten kommune i et område med spredt bebyggelse og landbruk. Boligen har romslig tomt og fin utsikt mot Mjøsa og bygda rundt. Gode solforhold og meget rolig område med ingen gjennomgangstrafikk. Barnehage i nærområdet. Holdeplass for offentlig transport i umiddelbar nærhet.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendig forsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, tømming og drift av privat avløpsanlegg, vedlikehold, strøm, vedlikehold, strøing og brøyting av privat veg, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 0520950

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Kledning bærer preg av slitasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-

-Utvendig > Vinduer:
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Bygningsdelen er gammel og det er kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran.
Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Behov for vedlikehold. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-

-Innvendig > Overflater:
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Gjenstående arbeid. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Knirk i gulv enkelte
steder. Mye spor av mus registrert, ukjent omfang. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Det er registrert avvik på oppbygning av yttervegger mot terreng, denne
konstruksjonen er ikke tillatt i dag pga. stor risiko for skader. Oppforet gulv og utforet vegg under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold
Kostnadsestimat: Over 300 000,-

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Avtrekksvifte er defekt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Toalett er defekt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Jeg er ikke EL fagperson.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Slukkeutstyr er ikke funksjonstestet.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikringen har begrenset restlevetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillær sug fra grunnen. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: Over 300 000,-

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terreng faller inn mot bygning. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Vindskier bærer preg av slitasje. Snødekte beslag og takrenner. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Spor av mus registrert, ukjent omfang. Utett undertaksduk ble registret, dette er et avvik som gir risiko for skade i konstruksjonen. Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Utvendig > Dører:
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Bygningsdelen er gammel og det er kort forventet gjenværende brukstid. Dører bærer preg av slitasje. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Utvendig > Utvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Utvendige trapper er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er påvist andre avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. Knirk er observert. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er avvik: Mangler dokumentasjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik: Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Lav høyde på avtrekksvifte, av brannhensyn må underkanten av viften ikke være lavere enn 0,5 - 0,6 m over koketoppen i de fleste monteringsanvisninger. Komfyrvakt anbefales montert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er redusert vannmengde/trykk ved samtidig tapping i kraner. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Utilstrekkelig innfesting av rør registrert. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Ventilasjonen i en bolig skal sikre tilfredsstillende luftkvalitet for brukerne med hensyn til helse og komfort og begrense luftfuktigheten innendørs, og dermed hindre kondens og fuktskader (muggsopp og råtedannelse) på innvendige overflater og bygningskonstruksjonene. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Bygningsdelen er gammel, har kort forventet gjenværende brukstid og er moden for utskifting.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tekniske installasjoner > Andre installasjoner:
Det er påvist andre avvik: Det er ikke avholdt service på anlegget. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Bygningsdelen må ses i sammenheng med "rom under terreng". Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det er trykkfall ved tapping av to kraner samtidig, indikerer svekket effekt på vannledning. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
Kommunens opplysning:
Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer
tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav. Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg. Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse. I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: «Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten kommune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg», vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering. Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er ikke avklart.

-Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Bygningsdelen er gammel og har kort forventet gjenværende brukstid. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

-Tomteforhold > Oljetank.
Ingen dokumentasjon fra kontroll siste 12 måneder foreligger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 10.02.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

.Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 9: Har sett muselort.
-Punkt 11: Utbedring av terrasse førte til at membran ned mot garasje ble skadet.
-Punkt 12: Nytt gulv lagt, usikker på av hvem og når det ble utført.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 161 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, soverom og toalettrom.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, målt 2,37m.
Målt takhøyde underetasje: Varierende, målt 2,33m og 2,44m.

Andre bygninger:

Garasje:

Bruksareal: 18 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei på soverom i underetasje, og dette må undersøkes ytterligere. Rom i underetasje er innredet etter byggeår, dette er ikke bruksendret i kommunen. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Planløsning stemmer ikke overens med fremlagte tegninger:

Underetasje:
En bod har blitt slått sammen med stue, og vegg fra gang til stue er tatt ned fra opprinnelig byggetegning.

1.etasje:
Vindfang og bod eksiterer ikke. Vegger fra stue til kjøkken, og gang til kjøkken eksisterer ikke. To soverom er slått sammen til et soverom med garderobe.

Det er følgende avvik på fasade ifølge tegninger:
Garasje på Sør/øst vegg, og tilbygg sør/vest vegg.

Garasje:
Selger har ikke fremlagt godkjente byggetegninger dette anbefales innhentet i kommunen.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Østre Toten kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 287 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Ja.

Garasje med plass til 1 liten bil i sokkel.

Øvrig parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:

Taktekking av metallplater. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Yttervegg i
betong. Grunnmur malt over terreng. Stående utvendig trekledning. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Undertaksduk.
Luftespalter ved raft. Lufteventiler i gavl. Kaldt loft.

Drenering:
Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann er ført både ned i grunnen og ut på terreng. Snødekt terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 3-lags isolerglass. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Utvendig solskjerming på enkelte vinduer

Dører:
Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass.
Innvendige dører: Tredører. Formpressede dører.

Terrasse:
Altan mot sør. Konstruksjoner og overflater i treverk. Tretrapp. Fundamentert på grunnmur i blokker. Snødekte overflater.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast. Metall.
Vannmåler og stoppekran er lokalisert i bod.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og er plassert på bod i underetasje.

Ventilasjon:
Boligen har naturlig og mekanisk ventilasjon.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett.

Andre tekniske installasjoner:
Det er montert varmepumpe i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje i sokkel:
Gruset/jordgulv. Grunnmur i murte blokker. Trevinduer med 1-lag glass. Yttervegg i murte blokker. Tak i trekonstruksjon i forbindelse med altan.
Leddport. Generelt behov for vedlikehold, oppgraderinger og utbedringer.

Garasjer og uthus er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 10.02.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 7.3.1975 for eiendommen.

Østre Toten kommune opplyser:
Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.

Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Bjørnsgård barnehage (0-6 år) 13 min 54 barn, 3 avdelinger 1 km
Nordli barnehage (0-5 år) 9 min 38 barn, 2 avdelinger 5.3 km
Undesløs barnehage (0-5 år) 9 min 88 barn, 4 avdelinger 5.3 km

Skoler:
Nordli skole (1-7 kl.) 8 min 97 elever, 7 klasser 4.6 km
Kapp skole (1-7 kl.) 9 min 152 elever, 7 klasser 5.3 km
Hoffsvangen skole (1-7 kl.) 11 min 207 elever, 7 klasser 6.9 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min 320 elever, 12 klasser 8.7 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 12 min 500 elever, 18 klasser 8.2 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 12 min 135 elever, 7 klasser 8.3 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er vedovn i gang og kjellerstue i under etasjen. Varmepumpe er montert på stue/kjøkken i 1.etasje. Det er i tillegg montert panelovner i flere rom.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted montert i    .
Sist tilsyn, dato: 3.3.2020.
Sist feid, dato: 12.9.2022.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 771 pr. år inkl. abonnementsgebyr for vann og avløp, renovasjon, branntilsyn og eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 4328,- Skattetakst: 1 311 800,-) Det gjøres oppmerksom på at det er montert vannmåler i boligen og at avgiftene vil variere etter forbruk

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2023 fordeler de kommunale standardgebyrene seg p.t. som følger:

Vann: kr. 4067,-
Avløp: kr. 520,-
Renovasjon: kr. 3232,-
Feiegebyr: kr. 624,-
Eiendomsskatt: kr. 4328,- (Eiendomsskattetakst:: 1311800,-).

Det er montert vannmåler på eiendommen, og det gjøres derfor oppmerksom på at de kommunale avgiftene vil variere avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 512 758 pr. 09.02.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 845 928 pr. 09.02.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: Kommuneplan, vedtaksdato: 19.6.2019 og formål:
-LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende.

Området er avsatt til Landbruks-, natur- og friluftsområde der spredt boligbygging er tillatt. Se § 5.3 i bestemmelsene til Kommuneplanens arealdel.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Ikke fremlagt avtale om vegrett. Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av veg.

Eiendommen har offentlig vann via privat vannledning. Det er montert vannmåler i boligen.
Privat avløp. Septiktank.

Merknad fra Østre Toten kommune:

Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav.

Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg.

Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.

I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: «Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten kommune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg», vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering.

Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet.
Tidspunkt for dette er ikke avklart.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 22 56 56 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bjørnstadgutua 59, 2849, Kapp, Gnr. 112 bnr. 4 i Østre Toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0013

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.