GJØVIK / VINDINGSTAD

Betydelig oppusset enebolig med bla. 2 nye bad og 4 sov. Barnevennlig - rolig - solrikt. Mjøsutsikt!

Vindingstadbakken 8 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 223 m²
Bruksareal 255 m²
Tomt 1 115 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 75
Energimerking F
FINN.no 300436611
Sist endret 03.10.2023 12:08
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 668 272,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 272,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 668 272,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Stor familiebolig som er betydelig pusset opp i 2023! Boligen rommer blant annet 2 nye bad, samt separat vaskerom som har fått nye overflater. Overflater i alle rom er pusset opp i moderne og tidsriktig farger og materialvalg. Boligen har også fått nytt elektrisk anlegg, nye vannledninger og avløpsrør, samt nye vinduer og ytterdør i kjeller. I tillegg er alle innvendige dører byttet ut. Utvendig har enkelte partier fått ny kledning, balkong utenfor stue har fått nytt støpt dekke og nytt rekkverk og terrasse utenfor soverom har fått nytt terrassegulv og nytt rekkverk for å nevne noe.

Boligen har en innholdsrik planløsning med adkomst i underetasjen. Her kommer vi inn i romslig entre med stor skyvedørsgarderobe til oppbevaring av klær og sko. Videre finner vi 2 soverom, stue, romslig bad og badstue. Oppe i 1.etasje finnes ytterligere 2 soverom, bad og separat vaskerom. I tillegg finnes et lyst og pent kjøkken, samt en åpen og luftig stue med utgang til terrasse. På eiendommen finnes i tillegg 2 biloppstillingsplasser. 1 i underetasjen, samt 1 i frittstående garasje.

Innhold

Enebolig over 2 plan som inneholder:
1.etasje: 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue, gang og bod.
Kjeller: Stue, bad, gang, entré, 2 soverom, badstue og rom mellom badstue og bad.

Garasje med 1 biloppstillingsplass i kjeller.
I tillegg finnes frittstående garasje med 1 biloppstillingsplass.

Standard

Huset har vært gjennom en betydelig runde med renovering og fremstår som tilnærmet nytt innvendig. Alle overflater på vegger, gulv og innvendige tak er pusset opp. I kjeller er vinduer og dører byttet ut og hallen har fått fliser i med varmekabel ved inngangspartiet. Det er etablert 2 stk nye bad og vaskerommet har fått nye overflater. Det elektriske anlegget er skiftet ut fra inntakssikring. Nye avløpsrør er installert og nye vanntilførselen er lagt opp til 2 bad, kjøkken og vaskerom. Utvendig er har tidligere tegl partier fått nytt utvendig panel. Balkonger har fått nytt rekkverk. Drenering rundt huset er skiftet ut og grunnmuren har fått ny utvendig isolering og fuktsikring.

Lys kjøkkeninnredning med nye plater mellom overskap og benk. Ventilator med motor for avtrekk plassert i skap over komfyr.

Badet er nytt i 2023 ifm. renovering av huset. Badet er komplett nytt fra bunn av inklusiv tekniske installasjoner. Flislagt gulv med 60x60 flis på hovedgulv og mosaikk i nedsenket dusjsone. Foldbare vegger i dusjesone. Ny smøremenbran ble lagt da badet ble totalrenovert i 2023. Takmontert vifte med styring fra bryter på badet. Vifte og styring er installert i 2023 ifm. rehabilitering. Ventilasjonskanal er fra ukjent år.
Hulltaking er ikke utført, da eier ikke aksepterte dette.
Badet er bygget nytt i 2023 med dokumentert utførelse fra håndverkere.

Badet i kjeller er nytt i 2023. Rommet har plater på vegg og himling. Flislagt gulv med 60x60 flis på hovedgulvet og mosaikk i nedsenket dusjsone. Foldbare vegger i dusjesone. Nytt sluk og avløpsledninger installert ifm. renovering. Vifte montert på ventilasjonskanal i vegg med styring fra bryter på badet.
Hulltaking er ikke utført, da eier ikke aksepterte dette. Badet er bygget komplett nytt i 2023 med dokumentert utførelse fra håndverkere

Vaskerommet er overflateoppusset i 2023 ifm. renovering av huset. Nye overflater på vegger, nytt gulv, og nytt gulvbelegg. I tillegg ble det installert ny varmtvannsbereder og ny utslagsvask.
Vinylbelegg er klemt med klemring i sluk.
Hulltaking er ikke utført, da eier ikke aksepterte dette.
Badet er bygget komplett nytt i 2023 med dokumentert utførelse fra håndverkere.

Innvendige overflater:
På gulv er det lagt Pergo vinyl i 2023 på alle rom foruten våtrom og i sone foran inngangsdør.
Boligen har etasjeskille av trebjelker fra byggeåret.
Gulv mot grunn er utført i støpt betong.
Flytsparklet i forbindelse med renovering i 2023.
Radonmåling anbefales utført for å avklare behov for ytterligere tiltak.
Påforede vegger mot terreng er revet og bygget nye i 2023 i forbindelse med renovering, for uten i badstue.
Tretrapp fra byggeåret. Belagt med folie i 2023 i forbindelse med renovering.
Alle innvendige dører er montert nye i 2023 i forbindelse med renovering.

Tilbygg / modernisering:
2018 - Nytt tak: Taket er byttet i 2018. Det er lagt glassert tegltakstein.
2018 - Nytt kjøkken: Nytt kjøkken er montert i 2018
2023 - Renovering: Huset er renovert i 2023. 2 nye bad er bygget og vaskerom er overflate oppusset. Overflater er pusset opp og fremstår moderne. Det elektriske anlegget er komplett nytt etter inntaks sikring. Nye vannledninger og avløpsrør er Installert. Kjeller har fått nye vinduer og ytterdør.

Beliggenhet

Vindingstadbakken 8 har fin beliggenhet i område Vindingstad. Boligen ligger i veletablert og barnevennlig område. Området er solrikt med flott utsikt mot Mjøsa. Herfra er det ca. 3 km til bysentrum hvor du finner stort kjøpesenter, gågata med sine sjarmerende nisjebutikker og cafeer, restauranter, bank, frisører. Gjøvik er også endestasjon på Gjøvikbanen. Togturen til Oslo tar ca. 2 timer. Området er meget barnevennlig og Vindingstadskole ligger ca. 200 meter bort i veien, mens Vindingstad barnehage ligger ca. 10 minutters gange fra huset. Kort avstand til fagskole og NTNU. Kort avstand til Vind idretsplass og marka områder, turstier og milevis med lysløyper.

Forsikring

Byggmester forsikring

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er ved visuell observasjon påvist skjevheter i muren. Det er ikke observert oppsprekking.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 3: Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terrenget faller mot bakveggen på huset slik det er i dag. Tilbakefylling etter drenering er ikke utført.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

- Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er registrert fuktskolder og skadet trevirket rundt
gjennomføring for skorstein. På befaringstidspunktet var området tørt.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist noe fuktskade utvendig på karmen
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000
- TG 2: Skyvedør ut til terrasse: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Skyvedøren er noe tung og åpne. Døren bør holdes under oppsyn for og fast slå tidspunkt for vedlikehold
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Balkongdør - Vaskerom: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Døren er vanskelig og lukke og den er slitt av vær og vind. Utvendig mangler det trapp for adkomst.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 2: Andre utvendige forhold: Fukt i overgang vegg gulv i bakveggen.
- TG 2: Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 2: Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

- Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- TG 2: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Halvparten av forventet levealder på undertaket er når, men det er ikke behov for tiltak utover regelmessig kontroll utført fra loftet.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- TG 2: Rom Under Terreng: Eier har ikke akseptert hulltaking i innforet trevegg i underetg/kjeller.

For ytterligere opplysninger om avvikene, samt enbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Lars Bismo.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Nytt bad 2023
- Pkt. 2: Nye fliser og vegger 2023. Utført av Rt Bygg og Systemprosjekt innlandet as.
- Pkt. 2.1: Ja, tettesjikt/membran/sluk ble oppgradet/fornyet.
- Pkt. 2.2: Dokumentasjon via bilder og faktura.
- Pkt. 2.3: Arbeidet er ikke byggemeldt, da det ikke er nødvendig.
- Pkt. 4: Helt nytt røropplegg i hele huset 2023. Utført av Gjøvik varme og sanitær.
- Pkt. 5: Ny drenering og isolering 2023.
- Pkt. 11: Nytt terrassedekke 2023.
- Pkt. 12: Skiftet ut terrasse med ny 2023. Utført av Systemprosjekt Innlandet AS.
- Pkt. 13: Helt nytt EL anlegg i hele huset 2023. Utført av Eltera Ringsaker.
- Pkt. 13.1: Eltera står for samsvarserklæring.
- Pkt. 22: Var ikke krav om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i det aktuelle byggeåret.

Tilleggskommentar:
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 223 kvm, Bruksareal: 255 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 131 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, gang, entré, 2 soverom, badstue og rom mellom badstue og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 122 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, bad, vaskerom, kjøkken, stue og gang.

Garasje:
Bruksareal: 18 m².
 
Tegninger/lovlighet:
Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kjeller: Deler av hall er endret til nytt soverom, redskapsbod er endret til badstue og disponibelt rom er endret til bad.
Plan 1: Sov 3 er forlenget inn i sov 2 og bad/wc er slått sammen til et bad.

Garasje: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Garasje er bredere enn angitt på byggemeldt tegning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 115 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med 1 biloppstillingsplass i kjeller.
I tillegg finnes frittstående garasje med 1 biloppstillingsplass.
Ellers parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Glasert tegeltaksten byttet i 2018 av tidligere eier. Takrenner og forkantbeslag fra byggeåret. Nedløp montert nye i 2023. Veggkonstruksjonen er av bindingsverk fra byggeåret med stående kledning. Panel og beslag rundt karnapp i stuen bør overvåkes for å vurdere utbedring. Enkelte partier har fått ny kledning undre renovering i 2023. W takstoler fra byggeåret og sperrer for valmet tak. Vinduer i plan 1 i rom Sov 1, kjøkken og stue er fra byggeåret. 2 lags malte trevinduer. Nye vinduer i avlangt soverom er installert i 2004. Vinduer i kjeller er installert nye i 2023 i
forbindelse med renovering av bolig. Nytt avlangt fastkarmsvindu i stue er montert nytt i 2023. Ny ytterdør er montert i forbindelse med renovering av bolig i 2023. Skyvedør til balkong i malt tre installert i 2004. Ny balkong dør fra soverom er montert i forbindelse med renovering av bolig i 2023. Dør fra vaskerom er fra byggeåret. Balkong utenfor stue har nytt støpt dekke og nytt rekkverk utført i 2023. Rekkverket er 1 meter høyt i dag, ved bygging av terrassedekke kan det være at høyden kommer i konflikt med dagens krav. Avstand fra betong til terskel på skyvedør er 26 cm
Rekkverksstolper bør overvåkes da disse er støpt inn i betongen. Terrasse med utgang fra sov 1 har nytt terrassegulv og nytt rekkverk uført i 2023.

Tekniske installasjoner:
Ny rørføringer fra inntak i kjeller til rom med vanntilførsel. Inntak ligger ikke i rom med sluk, men har montert sensor til vannstopp som er koblet til automatisk stenging av vanninntak.
Nye avløpsrør er installert i hele boligen.
Ny bereder av typen OSO Saga S200 installert i 2023
Komplett nytt elektrisk anlegg montert i 2023. Inntaks sikring er fra byggeåret.
Optisk Røykvarsler med trådløs komunikasjon er instalert.

Byggemåte garasje:
Byggeår: 1976.
Støpt plate på mark. Vegg konstruksjon av bindingsverk med stående kledning. Tak konstruksjon av takstoler og taksperrer med stålplater som taktekking.
Garasjen har hatt normalt vedlikehold.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger hverken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Barnehager
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år), 68 barn 0.5 km
Vindingstad barnehage (1-5 år), 48 barn, 3 avdelinger 0.7 km
Marihøna barnehage (1-5 år), 60 barn 1.9 km

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.), 309 elever, 21 klasser
Kopperud skole (1-10 kl.), 460 elever, 20 klasser 1.8 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.), 90 elever, 10 klasser 2.1 km
Gjøvik videregående skole, 1050 elever 4.4 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle, 135 elever, 7 klasser 15.1 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

Det er ingen utleiedel i boligen.

Oppvarming

Oppvarming ved hjelp av strøm og ved.
Murt peis, med innsats fra byggeåret.
Varmekabler i gulv på bad og gang (ved inngangspartiet).

Siste tilsyn ble utført 01.02.2022.
Siste feiing ble utført 05.05.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 307 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 8 004,-
Renovasjon: 2 438,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 7 215,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være kr. 1 803 900. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 417 885 pr. 08.03.23 14:57 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 104 384 pr. 08.03.23 14:57 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtatt 29.10.2020.

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan Rambekk - Vindingstad med følgende formål:
- boligområde, frittliggende småhus
Vedtatt: 30.08.1976.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3407-58/8
Rettigheter i eiendomsrett
1976/6991-2/19  Bestemmelse om veg datert 19.08.1976 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:58 Bnr:75  
Rettigheten er opprinnelig tinglyst i både gnr 58 bnr 8 og bnr 9

Dokumentet følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Det er tinglyst vegrett over gnr. 58, bnr. 8 og 9.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Kommentar
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vindingstadbakken 8, 2816, Gjøvik, Gnr. 58 bnr. 75 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0022

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.