Hansvea - Redalen

Praktisk enebolig med stort potensiale - 3 soverom og 2 nyere bad. Fin beliggenhet sentralt mellom Mjøsbyene. Utsikt

Klundbyvegen 336 , 2836 Biri

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Eiendomsmegler MNEF / Partner
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

25%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 112 m²
Bruksareal 167 m²
Tomt 970 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1984
Gårdsnummer 188
Bruksnummer 67
Energimerking F
FINN.no 325035868
Sist endret 06.11.2023 12:38
Prisantydning 1 900 000,-
Totalpris 1 948 872,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 47 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 48 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 948 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Klundbyvegen 336 - enebolig fra 1984 med stort potensiale og fin beliggenhet.

Boligen har praktisk planløsning, fordelt over 2 plan og inneholder; terrasse ved inngang i underetasje med entré, trapperom, soverom, bad/wc, rom med opplegg for vaskemaskin, 2 uinnredet rom (kan innredes til f.eks. stue eller soverom) og 2 boder. Trapp til 1.etasje; gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc.
Utvendig kan eiendommen friste med tomt på rett i underkant av et mål, denne er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning.
Gårdsplassen er gruset.

Her bor du i høyden ovenfor Biri sentrum i området Hansvea i retning mot Redalen. Området er åpent og fritt med god utsikt mot Mjøsa og Biri. Tre km til Nordby gårdsbarnehage  mens skoler, øvrige barnehage og forretninger finnes i Biri sentrum ca. 10 min. kjøring unna. Her er også kort avstand til idrettsanlegg med ny flerbrukshall, kunstgressbane og lysløype samt travbane og Mjøsa med båthavn. Området byr også på flotte turmuligheter i skog og mark sommer som vinter. Sentral beliggenhet mellom Mjøsbyene - nær Mjøsbrua.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

U.etg.:
Terrasse ved overbygd inngangsparti, entré, trapperom, soverom, bad/wc, rom med opplegg for vaskemaskin,  2 uinnredet rom (potensiale for stue eller soverom) og 2 boder.

1.etg.:
Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc. Fra kjøkkenet og stua er det utgang til veranda (nordvendt), fra lille soverommet er det utgang til hagen (sørvendt).

Standard

Boligen er oppført i 1984, og det er normal standard på bygget ut fra alder og konstruksjon.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate og benkebeslag med kjøkkenkum. Det er flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad/wc i 1.etg:
Badet har belegg på gulvet, baderomsplater på vegger og formpresset panel i himling. Servant med underskap, dusjvegger og vegghengt wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.
Våtrommet er utvidet og oppgradert i 2021.

Bad/wc i u.etg:
Dette badet har også belegg på gulvet, baderomsplater på vegger og formpresset panel i himling. Rommet er utstyrt med servant, denne har underskap, dusjvegger og vegghengt wc. Varme i
gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.
Våtrommet er etablert i 2020.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat. gulvbelegg og betonggulv.
Vegger: Panelplater, baderomsplater, malte glatte flater, plater, tapet og murpuss.
Himling: Himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men noe etterslep av vedlikehold de siste årene, har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er 39 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.08.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Klundbyvegen ligger oppe i høyden ovenfor Biri sentrum i området Hansvea i retning mot Redalen. Området er åpent og fritt med god utsikt mot Mjøsa og Biri. Tre km til Nordby Gårdsbarnehage, mens skoler, øvrige barnehage og forretninger finnes i Biri sentrum ca. 10 min. kjøring unna. Her er også kort avstand til idrettsanlegg med ny flerbrukshall, kunstgressbane og lysløype samt travbane og Mjøsa med båthavn. Området byr også på flotte turmuligheter i skog og mark sommer som vinter.

På Biri befinner du deg sentralt i forhold til alle Mjøsbyene. Togforbindelse på Moelv som ligger ca. 8 km unna, ca. 25 km til alle mjøsbyene.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett, vedlikehold, strøing og brøyting av privat vei, vedlikehold, drift og reparasjoner av privat vann-og avløpsanlegg etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Det er avvik: Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Noen løse shingeltunger.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Malings/folieflass registrert. Sprekk i takrennenedløp.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Småsprekker nederst på kledning er registrert. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men
heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Det gjøres oppmerksom på at minimalt av konstruksjonene er inspisert pga. det ikke var etablert tilkomst på
befaringsdagen.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Vinduer har høyt varmetap i forhold til
dagens krav. Enkelte vinduer har kondensmerker.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på dører er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Dørene har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov.
Avstanden/spalten mellom de horisontale bordene i rekkverk ble målt til 130 mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å
hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket. Åpninger i rekkverk er større enn dagens anbefaling.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er avvik: Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken:
Det er avvik: Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Eldre kjøkkenventilator.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i 1. etasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under
terreng".

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger. Horisontale sprekk/riss i grunnmur, skyldes sannsynligvis innpressing av vegg. Årsak kan være jordtrykk eller tele.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna
takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad i 1.etg:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning. Hulltaking er foretatt i tilstøtende rom bak dusjhjørnet, uten å påvise unormale forhold.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad i u.etg:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg og lecavegg.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.08.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Nytt bad 20 og pusset opp og utvidet i 1etg i21.
-Punkt 2.1: Nytt bad i 20 og rehabilitering av bad i 21.
-Punkt 2.2: Vi har
-Punkt 12: Nytt tak
-Punkt 14: Flvia

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 167 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entré, trapperom, soverom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 239 cm.
Målt takhøyde underetasje: Varierende, men målt 233 cm.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 970 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger skrånende i terrenget og er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass.

Tomtegrense er markert med dårlig nøyaktighet i kommunekart. Det tas forbehold om feil og mangler i kartet, eventuelle senere arealavvik kan ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 112 m² over en etasje med underetasje.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte lettklinkerblokker. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Taktekking med asfaltshingel. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Etasjeskiller med trebjelkelag.

Drenering:
Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ned i grunnen.

Vinduer:
Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra byggeåret. Et vindu er fra 2020.

Dører:
Ytterdør i treverk fra byggeåret.
Balkongdører i treverk med 2- og 3-lags isolerglass fra byggeåret og av eldre alder.

Innvendige dører: Lette/glatte innerdører. Skyvedør.

Terrasse:
Terrasse mot nord med adkomst fra stue og kjøkkenet. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Rekkverkhøyde på ca. 102 cm.

Terrasseplatting mot nord ved inngangspartiet. Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Innvendige vannrør av varierende alder.

Innvendig hovedstoppekran er plassert i bod.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter av eldre alder er plassert i bod.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i 1. etasje.

Andre tekniske installasjoner:
-Varmepumpe fra 2018 er plassert i stue.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 23.08.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse datert 12.11.1984 for eiendommen. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Nordby gårdsbarnehage (1-6 år) 5 min 30 barn 3.2 km
Diseth FUS bhg - Biri (0-6 år) 7 min 3 avdelinger 5.5 km
Diseth FUS bhg - Redalen (0-6 år) 7 min 2 avdelinger 6.1 km

Skoler:
Redalen skole (1-7 kl nedagt - FUS barnehage, 7 min 5.9 km
Skrinnhagen skole (1-7 kl.) 9 min 217 elever, 12 klasser 6.1 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min 140 elever, 6 klasser 5 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 12 min 80 elever, 7 klasser 10.4 km
Gjøvik videregående skole 16 min 1050 elever 16 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved hjelp av strøm og vedfyring.

Det er montert vedovn og varmepumpe i stua. I tillegg er det panelovner i flere rom.

Selger opplyser at det varmekabler i gulv på badene og på soverom i underetasje.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 09.01.2020
Sist feid, dato: 22.06.2022

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
-Flere røykvaslere anbefales.
-Takstige/trinn må festes til neste feiing.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 960 pr. år inkl. faste standardgebyrer for renovasjon, feiing, slamtømming og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør. p.t. kr. 3660,- Eiendomsskattetakst: 915600,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordelte de kommunale standardgebyrene seg som følger:

Renovasjon: kr. 2 875,-
Feiegebyr:  kr. 650,-
Slamtømming: kr. 2 775,-
Eiendomsskatt: kr. 3 660,- (Eiendomsskattetakst: kr 915 600,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 463 308 pr. 31.08.23 12:47 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 667 908 pr. 31.08.23 12:47 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Støysone: gul sone iht T-1442
Faresone: Flomfare

Gjøvik kommune opplyser at det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse / behandling:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av veg til boligen.
Felles avkjørsel med 2 naboer fra offentlig veg

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp.

Vann fra brønn - felles med 2 naboer.
Avløp - septikkum og spredegrøfter.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra ca. 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø, vil alle eiendommer med eldre private infiltrasjonsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Pålegg om utbedring/oppgradering vil sannsynligvis bli sendt ut innen tre år. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr. år, sist gang den 28.07.2023 (4 m3).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Eiendommen overleveres ny eier uten ytterligere rengjøring.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Klundbyvegen 336, 2836, Biri, Gnr. 188 bnr. 67 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.