Vindingstad

Innholdsrik enebolig på Vindingstad med flott mjøsutsikt!

Njåls veg 19 , 2817 Gjøvik

VISNINGER

27. mars mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

10%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 225 m²
Tomt 958 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1979
Gårdsnummer 59
Bruksnummer 135
Energimerking F
FINN.no 295192807
Sist endret 20.03.2023 10:58
Prisantydning 4 300 000,-
Totalpris 4 421 522,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 421 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Njåls veg 19 er en romslig enebolig fra 1979. denne boligen har alt du leter etter; plass til alle (og alt), fantastisk utsikt og sogner til Vindingstad skole. I tillegg ligger eiendommen solrikt til. Innvendig har boligen rikelig med plass. Boligen inneholder stor stue med spisestue, kjøkken med spiseplass, tre soverom, 2 bad, stort vaskerom, kjellerstue og plenty med lagringsplass. Med på kjøpet får du to garasjer, og en utebod med plass til redskap og lignende. Utvendig finner du også store terrasser på flere sider av huset. Den ene med fantastisk Mjøsutsikt.

Innhold

Boligen inneholder i underetasje entre, trapperom, bad, vaskerom, soverom, kjellerstue, gang, flere boder og garasje.
I 1. etasje finner du gang/garderobe, bad, to soverom, kjøkken, kjølerom, spisestue med utgang til terrasse mot vest og stue med utgang til terrasse mot øst.

Frittstående garasje med bod.

Standard

Boligen har normal, eldre standard og god planløsning. Den fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig og godt ivaretatt, alder tatt i betraktning. Den har likevel bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid og kostnader til oppgraderinger og modernisering bør påregnes.

Det er opplyst om følgende modnerniseringer:

1987 Ny kjøkkeninnredning. Montert av firma.
1987 Renovert badet i 1. etasje. Utført av firma.
1992 Nye overflater på bad i underetasje. Utført som egeninnsats og av firma.
2010 Ny utvendig vannledning. Utført av firma.
2015 Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført av firma og som egeninnsats.
2016 Lagt varmefolie i gulv på kjøkken og spisestue. Utført av firma.
2017 Behandlet utvendig kledning. Egeninnsats.
2018 Nye overflater på vaskerom i underetasje. Utført som egeninnsats og av firma.

Kjøkken:
Lyst og praktisk kjøkken fra Sivesind, som har godt med skap- og benkeplass i innredning med laminerte skrog og hvite, profilerte fronter. Noen overskap med glass. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og med fliser og belysning over. Integrert komfyr og koketopp og plass til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over komfyr. Kjøkkenet er pusset opp i 2016.

Kjølerom:
Rommet har flislagt gulv og panel på vegger og i himling. Aggregat.

Bad underetasje:
Badet har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og himlingsplater. Badet er utstyrt med servant på søyle, speil med belysning, sideskap, dusjvegger og gulvmontert wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.

Bad 1. etasje:
Dette badet er romslig, og har flislagt gulv med varme, fliser på vegger og himlingsplater. Her er stor innredning med dobbel servant i underskap, sideskap og overskap med speil og belysning, dusjkabinett og gulvmontert wc. Mekanisk og naturlig avtrekk.

Vaskerom:
Her er flislagt gulv med varme, malt strie på vegger og panel i himling. Rommet er utstyrt med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater i hovedsak med:

Gulv: Parkett, laminat, fliser og belegg
Vegger: Panel, tapet, malt strie, fliser og malte, glatte flater.
Himling: Himlingsplater og panel.

Beliggenhet

Njåls veg 19 ligger på Nordbyfeltet på Gjøvik, med hele byen, Mjøsa og Hedmarken som utsikt! Her oppe er det kort vei til alt. Vindingstad skole og Vindingstad barnehage ligger kun en kort spasertur ned gangstien, det samme gjør Bondelia barnehage. Du kommer deg ned til Gjøvik sentrum både med bil fra egen garasje, eller med buss som går bare noen hundre meter unna. Er du friluftsinteressert er det kun en drøy kilometer opp til Østbyhøgda og milevis med tur- og skiløyper, kunstgressbane og skiarena. NTNU ligger innen gåavstand.
Gjøvik ligger ca 2 timer fra Oslo og 1,5 timer fra Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Sprekker/riss i fuger registrert. Fall er ikke tilfredsstillende. Ikke synlig membran i sluk.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da
membran ikke kan kontrolleres. Det gjøres oppmerksom på at det kun er nye overflater på badet, eldre membran og rør er gjenbrukt.
Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes.
Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Fall er ikke
tilfredsstillende.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet
strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom >Vaskerom

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad

Tomteforhold > Terrengforhold

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Vinduer
Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga.temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan
forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid på ytterdør og ene balkongdørener oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på disse dørene tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Overflater var delvis dekket med snø på befaringsdagen, disse er derfor ikke vurdert.
Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Det opplyses at konstruksjoner over boligrom/garasje er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Dagens krav til høyde på rekkverk er
100 cm, rekkverk er lavere.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Plast i yttervegger mot
terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte tørre verdier nederst i yttervegg mot bunnsvill. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom
Kjølerom er en risikokonstruksjon, dvs. at det erfaringsmessig er høy skadefrekvens. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på aggregat.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod i underetasjen.
Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt.
Flere vegger er kledd inn i underetasje, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

GARASJE:

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes.
Forenklet byggverk. Lav høyde mellom kledning og terreng. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja
Kommentar: Lekkasje fra oppvaskmaskin i 2018.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?  Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad nede 1995 egen. Fliser gulv vaskerom 2017 egeninnsats.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja
Kommentar: Lekkasje på utvendig vannledning.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørlegger Amundsen Gjøvik.
Redegjør for hva som blegjort av hvem og når: Skiftet til Elvestadledning

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats Firmanavn: Gjøvik Blikkenslagerservice
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet til Ambasadør takplater og takrenner på hovedsak og garasje i 2015. Blikkenslager og egeninnsats.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.  Ja, kun faglært
Firmanavn: Sentrum Innstalasjon Gjøvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:  Skiftet sikringsskap med automat og jordfeil. Ca. 2005

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja
Kommentar: Minel. Se vedlegg

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Kommentar:  Eidsiva. hadde kontroll ca 2013. Har dessverre ingen samsvarerklæing.

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 225 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, trapperom, vaskerom, bad, soverom og kjellerstue.

1. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/garderobe bad, to soverom, kjøkken, spisestue og stue.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Utvendig inntilliggende garasje er medtatt i det oppmålte arealet.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Garasje:
Bruksareal: 27 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Takutstikk er forlenget, detter kommer ikke frem av fremviste tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 958 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt i skrånende terreng, som er opparbeidet med plen og beplantninger. Steinbelagt gårdsplass i 2006.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje i underetasje og i frittstående garasje.

Byggemåte

Enebolig:

Boligen er fundamentert på grunnmur i murte lettklinkerblokker. Gulv støpt på grunn. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ned i grunnen.

Yttervegger i isolert bindinsverk med liggende og stående utvendig trekledning. Etasjekiller i trebjelkelag. Mønet skråtak i trekonstuksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utvendig ebeslag i metall. Pipe i lettklinkerblokker.

Ytterdør, vinduer og balkongdører i tre med 2-lags isolerglass. Leddport i metall med garasjeportåpner til garasje. Formpressede innerdører.

Trapp i treverk mellom etasjene.

Terrasse mot øst med adkomst fra stue er fundamenter på tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Terrasse mot ves med adkomst fra spisestue og gang/garderobe har ikke synlig fundamentering. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Varmtvannsbereder på 200 liter fra 1978 er plassert i vaskerom.
Synlige vannrør i kobber/metall.
Synlige avløpsrør i plast.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plasser i bod i underetasjen.

Røykvarsler og brannslukningsapparat.

Garasje:

Garsjen har gulv støpt på grunn med sikkel i lettklinkerblokker. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende og stående utvendig trekledning. Skråtak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utendige beslag i metall. Vindski i tre. Leddport av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for enebolig datert 15.06.1979.
Øvrige ferdigattester eller brukstillatelser foreligger ikke.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vindingstad barnehage (1-5 år) 0.4 km
TOPRO Bondelia barnehage (0-6 år) 0.9 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 1.5 km

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.)  0.5 km
Kopperud skole (1-10 kl.) 1.3 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.) 3 km
Gjøvik videregående skole 5.1 km
Raufoss videregående skole 10.6 km

Oppvarming

Oppvarming med strøm og ved, i hovedsak ved hjelp av panelovner, varmepumpe, ildsted og varmekabler i gulv, bad, vaskerom, entre, soverom og trapperom i underetasje og kjøkken, spisestue og bad i 1. etasje. Peisovn med glassdør i stue og vedovn i kjellerstue.

Etter tilsyn fra Gjøvik brannvesen, forebyggende avdeling, den 18.11.2020 er det registrert følgende anmerkninger:
Det anbefales at det monteres seriekoblede røykvarslere. Røykvarsler monteres i tak og min 50 cm i fra vegg.
Sot i bunn av skorstein fjernes. Røykløp er grunnet dette, ikke inspisert fra sotluke.

Pipe ble sist feid 14.07.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 649 pr. år Inkl i kommunale avgifter er vann og avløp kr 5 376, renovasjon 2 875, feiegebyr kr 650 og eiendomsskatt kr 8 748.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 189 600 og eiendomsskatten er kr 8 748.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 952 652 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 429 547 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arelplan er:

Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område

Reguleringsplan for Rambekk - Vindingstad, endelig vedtatt arealplan, vedtatt 30.08.1976 med følgende formål:
Boligområde, frittliggende småhus.

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/6050-4/19  Rettigheter iflg. skjøte 27.07.1978 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Eiendommen har vannmåler.
 
Kommunale VA-ledninger ligger langs med eiendomsgrense. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger.
Kartutsnitt som viser ledningstrasè kan mottas ved henvendelse til kommunen eller til megler.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Njåls veg 19, 2817, Gjøvik, Gnr. 59 bnr. 135 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.