Gjøvik

Lekker leilighet over to plan - 2 soverom - 2 bad. Panoramautsikt - flotte turmuligheter - bilplass i garasjeanlegg.

Panoramavegen 21B , 2819 Gjøvik

VISNINGER

5. oktober torsdag kl. 16:30-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

21%

er barnefamilier

41%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 130 m²
Bruksareal 130 m²
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2001
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 14
Energimerking C
FINN.no 319229179
Sist endret 26.09.2023 15:27
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 612 872,-
Fellesutgifter 2 000,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 122 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 612 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Panoramavegen 21B

Panoramavegen 21b er en leilighet over to plan i firemannsbolig. Her er det åpne løsninger og store rom. Totalt er det to soverom og to bad her. Første etasje byr på stor stue med spiseplass, åpen kjøkkenløsning, bad, entre og ett soverom. Andre etasje rommer et soverom og bad i tillegg til loftstue. Stor og fin balkong med panoramautsikt. Herfra har du mer enn 180 graders utsikt over Gjøvik, Mjøsa og de omliggende områdene på begge sider av Mjøsa. Det er en utebod på balkongen.

Innhold

Leiligheten med 2.etasje og 1.etasje. I 2.etasje er det bad, stue, soverom. I 1.etasje finner du bad, stue/kjøkken, soverom. Utebod.

Standard

2.etasje
Koselig loftstue

Soverom

Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil. Badekar. Dusjkabinett. Ventilasjonsvifte. Ventil i himling. Plastsluk.
Varme i gulv.

1.etasje
Inngangsparti med koselig uteplass.

Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate er laminert. Flislagt over benkeplate. Belysning over benkeplate.
Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Dobbel kjøkkenkum. Glassfelt i enkelte overskap. Plass til frittstående: Komfyr. Oppvaskmaskin.Kjøle/fryseskap. Åpen løsning mot stue.

Stue og spisestue. Vedovn. Dør ut til terrasse med panoramautsikt.

Stort soverom

Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin.
Gulvmontert wc. Ventilasjonsvifte. Ventil i himling. Tilluft i dør. Varme i gulv. Plastsluk.

Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett.
Gulv er i hovedsak preget av: Laminat. Belegg. Parkett. Vegger er i hovedsak preget av: Panel. Panelplater. Himlinger er i hovedsak preget av: Himlingsplater.

Beliggenhet

Eiendom med meget god beliggenhet i Panoramavegen. Boligen ligger i et etablert familie/barnevennlig område med eldre og nyere boligbebyggelse rundt. Fantastisk utsikt over byen og Mjøsa. Ca. 2 km til bysentrum med alle fasiliteter. Gangavstand til skoler og barnehage. Kort avstand til Øverby og Eiktunet med fine turstier og milevis med skiløyper. Marka med flotte turområder i umiddelbar nærhet.

Felleskostnader

2 000 pr. mnd. Inkl. renter (kr. 160) og avdrag (kr. 340) på lån, driftsutgifter (plenklipping, snøfresing, forsikring på bygg, utvendig vedlikehold.)

Løpende kostnader

Felleskostnader, opplyst av forretningsfører. Kr. 24 000
Off. avgifter og ev. eiendomsskatt, estimert på https://www.huseierne.no/huseiernes-bokostnadsindeks/Bruk linken til å se på forutsetningene for tallene. Kr. 14 595
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring, drift m.m. Sum årlige kostnader er kun ett estimat og vil variere.
Sum Årlige kostnader (Avrundet) Kr. 38 500

Andel formue

7 750

Sameie

Sameie: Panoramavegen 21, Orgnr: 921188129

Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt
seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig,
men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt.

Husdyrhold

Husdyrhold tillatt. Se vedlagte husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Manglende snøfanger på deler av tak. Frostsprengte nedløp.

Utvendig > Vinduer
Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Kondensmerker på enkelte vinduer. Takvindu er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en
konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Enkelte tettelister var slitt. Enkelte vinduer trenger noe justering. Utett mellom karm og
utvendig list på stuevindu.

Utvendig > Dører
Det er avvik: Verandadør trenger justering

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe behov for vedlikehold

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser.

Innvendig > Radon
Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
Sprekk i ildfast stein i ildsted registrert.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er påvist sprekker i fliser.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fall fra sluk er registrert (Motfall).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er uegnede materialer i våtsoner Det er ikke framlagt godkjent dokumentasjon på
utførelsen. Deler av våtsone har ikke membran, våtrommet må brukes deretter. Lav høyde over dusjsone, himling er ikke utført som våtsone. Det kan
generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Det gjøres oppmerksom på
at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fall fra sluk er registrert (Motfall).

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Overgang servant og vegg har ikke tettesjikt/fuge. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Membran er ikke ført tilstrekkelig under klemring i sluk.

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Det er avvik: Enkelte skader på kjøkken. Lav høyde på avtrekksvifte, av brannhensyn må underkanten av viften ikke være lavere enn 0,5 - 0,6 m over
koketoppen i de fleste monteringsanvisninger. Komfyrvakt anbefales montert.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det er irr på rør. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert. I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Jeg er ikke EL fagperson.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er avvik: Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt.1
Liten sprekk i ei veggflis på bad i 2.etg.
Pkt. 2
Bad i 2.etg. 2009. Mur/flis - rørlegger - elektriker
Pkt.12
Byttet noen takstein
Nytt glassrekkverk i 2019
Pkt. 23
Radon - Godkjent 2022

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 130 kvm

2.etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue, soverom

1. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/kjøkken, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Felles eiet tomt på 2865,7 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Meget gode utsiktsforhold.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass og bod på ca. 5m² i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Taktekking av betongtakstein. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski og toppbord i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig
trekledning. Mønet skråtak i tre. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Luftespalter ved raft. undertaksplater. Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Veranda mot sør-øst: Konstruksjoner og overflater i treverk. Glassrekkverk. Markise. Belysning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 15.02.2002 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Fredheim skole (1-7 kl.)
343 elever, 22 klasser 2.1 km
Blomhaug skole (1-7 kl.)
350 elever, 14 klasser 3 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)
250 elever, 14 klasser 2.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
318 elever, 12 klasser 2.6 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
310 elever, 10 klasser 2.7 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 1.9 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.7 km

Kråkjordet barnehage (3-5 år)
60 barn, 3 avdelinger 1.6 km
Trollhaugen barnehage (3-5 år)
25 barn, 1 avdeling 1.9 km
Lissomskogen barnehage (0-5 år)
108 barn, 6 avdelinger 2.1 km

Oppvarming

Oppvarming består av: Vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner. Varme i gulv. Ildsted.
Selgers opplysning: Varme i gulv på: Begge bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 500 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 960 226 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 456 815 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/4368-1/19  Seksjonering  
26.06.2000 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 1302/8676

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning.
Eiendommen har adkomst via privat veg. Utgifter til vedlikehold og snøbrøyting må påregnes. Ikke fremlagt avtale om vegrett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Panoramavegen 21B, 2819, Gjøvik, Gnr. 72 bnr. 14 snr. 4 orgnr. 921188129 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0130

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.