Gjøvik

Enebolig med bl.a. 3 soverom - flere terrasser. Garasje & carport. Landlig beliggenhet - nær Mjøsbrua. Flott utsikt!

Kollsvegen 660 , 2825 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 109 m²
Bruksareal 157 m²
Tomt 610 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1950
Gårdsnummer 88
Bruksnummer 6
Energimerking G
FINN.no 307879993
Sist endret 02.10.2023 15:27
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 371 522,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 71 522,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 371 522,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kollsvegen 660 -  enebolig over 1 1/2 etg. og kjeller, oppført ca. 1950. Dette er en spennende bolig som er jevnt godt vedlikeholdt.
Boligen inneholder tre soverom, bad, 2 wc, stue, spisestue og kjøkken med spiseplass. Kjelleren har vaskerom og store bodrom.

Eiendommen har fantastisk utsikt, denne kan du nyte fra flere steder; her er det terrasser og balkonger både høyt og lavt og på alle sider av huset.
Boligen kan også friste med både carport og garasje.Utvendig trappeadkomst til takterrasse over carporten.

Kollsvegen 660 ligger rett nord for Kollstoppen i Gjøvik Kommune, med fantastisk utsikt mot Mjøsa, bondegårder og eneboliger i nærområdet. Tilhører Lundstein skolekrets. Her oppe er befinner du deg svært sentralt i Innlandet; det er ca. 30 minutters kjøring til både Hamar og Lillehammer og kun ti minutter til Gjøvik. Herfra kan du raskt komme deg ut i naturen, enten til fots eller på ski, du kan bade i elva i nærheten eller finne på noe nede ved og på Mjøsa.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg:
Terrasse ved inngangsparti, entre, stue, kjøkken, toalettrom og trapperom til kjeller. Fra stuen er det utgang til terrasse.

2.etg:
Gang, 3 soverom, bad og toalettrom. Fra ett soverom er det utgang til veranda med fantastisk utsikt!

Kjeller:
5 kjellerrom, herav ett med opplegg for vaskemaskin.

Stor garasje med innredet, isolert rom. Romslig carport mellom boligen og garasjen. Utvendig trapp til takterrasse over carporten.

Utstyr

Fiber.

Standard

Boligen er opprinnelig fra ca. 1950, men er gjennomgående pusset opp innvendig og utvendig i perioden 1982-2019 og i perioden fra  2019-2023. Tilbygd med garasje ca 1987 og carport 1993. Boligen fremstår som innholdsrik med en spennende planløsning.

Kjøkken:
Kjøkkenet er romslig og åpent mot spisestue/stue. Innredningen har under- og overskap med profilerte fronter. Benkeplate med nedfelt vask.
Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap montert på kjøkken.

Bad i 2.etg:
Badet har belegg på gulv, fliser på vegger og malte/ folierte plater i tak. Badet er innredet med servant med skap, dusjkabinett.
Opplegg for vaskemaskin. Rommet varmes opp med stråleovn på vegg. Ventilasjon via ventil i himling.

Toalettrom i 2.etg:
Fliser på gulv og panel på vegger. WC og servant med skap montert i rommet.
Rommet varmes opp med panelovn på vegg.

Toalettrom i 1.etg:
Toalettrom med overflater av fliser og panelplater. WC og servant med skap i rommet. Elektrisk avtrekksvifte i rommet.
Panelovn montert på vegg for oppvarming av rommet.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, parkett og heltre.
Vegger: Trepanel og malte plater/panelplater.
Himling: Himlinger har overflater av trepanel, mdf panel og malte plater.

Vedlikehold/påkostninger:
Boligen er løpende vedlikeholdt etter behov for eier og tidligere eier i perioden 2019-2023. En del oppgraderinger må likevel påregnes som nært forestående bla. grunnet alder. Enkelte punkter i den vedlagte tilstandsrapporten er vurdert opp mot dagens krav og kan derfor ha et avvik der det ikke nødvendigvis er behov for umiddelbare tiltak.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.06.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Kollsvegen 660 ligger rett nord for Kollstoppen i Gjøvik Kommune, med fantastisk utsikt mot Mjøsa, bondegårder og eneboliger i nærområdet. Tilhører Lundstein skolekrets. Her oppe er befinner du deg svært sentralt i Innlandet; det er ca. 30 minutters kjøring til både Hamar og Lillehammer og kun ti minutter til Gjøvik.

Herfra kan du raskt komme deg ut i naturen, enten til fots eller på ski, du kan bade i elva i nærheten eller finne på noe nede ved og på Mjøsa.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 7099414

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Veranda utenfor stue i 1. Etg og utenfor soverom i 2. Etg.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter.
Enkel fundamentering kan medføre noe bevegelse etter årstider. Skjevheter i takkonstruksjon på gavlside og skjevheter i gulvkonstruksjon/rekkverk
skyldes setninger i fundamenter grunnet enkel fundamentering. Bjelker ligger ikke an helt ned i bjelkesko mot yttervegg. Ufagmessig utførelse av bærestolper/bjelker på veranda i 2. Etg. Dette svekker bæreevne i stolper og gulv.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk. Rekkverk montert på en side, men det er åpent mellom topplist og trappevange.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Dels store skjevheter i gulv observert som antatt skyldes setninger i grunn. Målt 5 cm avvik i stue og 7 cm avvik i 2. Etg. Dette tyder på setninger i
bygget. Underliggende trekonstruksjon er ikke vurdert da konstruksjonen er lukket. Skjulte feil kan forekomme i eldre trekonstruksjoner.
Undersiden av gulv er ikke vurdert i sin helhet fra kjeller da det er lagt XPS isolasjon på undersiden. XPS isolasjon anbefales innkapslet i ubrennbart
materiale.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Ved fuktmålinger i utforede konstruksjoner er det påvist noe høy fuktighet. Utforet konstruksjon i ett kjellerrom er ufagmessig oppført og det er påvist fukt/mugglukt i konstruksjoner ved hulltaking samt plast inne i konstruksjonen som er feilkonstruksjon. Arbeider med utforing av vegger i kjeller fremstår ufagmessig og har antatt råteskader da det er svikt i konstruksjoner. Oppforet tregulv i rommet må påregnes fuktskader. Fram til rundt 1970 ble de fleste kjellere bygd uten nevneverdig fuktsikring eller isolasjon, og var kun egnet som grovlager. Selv med utvendige fuktsikringstiltak kan gamle fundamenter fortsatt stå i kontakt med fuktig byggegrunn. Fundamenter uten drenerende og kapillærbrytende underlag er vanskelige å utbedre.
Fuktskjolder og avflassing i kjellergulv skyldes fuktopptrekk fra grunn. Muggsopp på enkelte overflater i kjeller som indikerer høy fuktighet i kjeller.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Innvendig > Innvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Trapp til 2. Etg er ufagmessig montert og det er liten avstand mellom trinn. Rekkverk er for lavt og har for store åpninger. Trapp til kjeller har ikke rekkverk.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Sluk er plassert under kabinett som ikke lot seg flytte ved befaring grunnet vaskemaskin foran. Oppkant ved sone som dusjkabinett er plassert medfører at evt. lekkasjevann fra servant ikke ledes til sluk. Lokalt observert indikasjoner på sprekk i belegg som er fuget. Dette området må påregnes utetthet. Se bilde.
Badet tilfredsstiller ikke dagens krav til våtrom.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Observert bom i fliser og noe knirk i gulv som tyder på svikt i underliggende konstruksjon. Bom i fliser tyder på noe ustabilt underlag for fliser. Lokal sprekk i fliser observert.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Fuktmeker rundt gjennomføringer i treverk observert fra luke til loft. Dette indikerer lekkasje fra taktekking, men ukjent om dette er eldre skade eller pågående da det ikke var adkomst til hele loftet ved befaring. Fuktmålinger er derfor ikke utført. Det er ikke utført 2 trinnstetting rundt gjennomføring
som kan medføre vann ned i konstruksjoner ved kondensering. Enkelte knekte takstein observert ved befaring. Noe mose på overflater observert.
Dekkbord har lokal råte.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Trestige til pipe på tak er noe underdimensjonert. Det er ikke montert snøfangere på tak.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte sprekker i panelbord observert.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Fuktmerker ved gjennomføringer observert ved befaring. Ukjent om dette er eldre merker da det var vanskelig tilkomst til loft ved befaring. Fuktmålinger er derfor ikke utført i område med fuktmerker. Isolasjon ligger stedvis nært undertak som begrenser lufting i overgang mellom yttertekking og isolasjonssjikt. Dette kan medføre kondensering eller varmegjennomslag som igjen vanligvis medfører ising på tak vinterstid. Ikke opplyst om store problemer med is på tak vinterstid av eier. Noe skjevheter i tak over veranda på gavl utenfor
kjøkken som kan tyde på noe setninger i fundamenter for veranda. Opplagring av bærebjelke til veranda som er synlig på loft er noe dårlig innfestet.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid for isolerglass er utgått og punkteringer kan derfor forekomme i nær fremtid. Ingen indikasjoner på punkteringer ved befaring, men dette kan i noen tilfeller være vanskelig å avdekke grunnet lysforhold. Observert noe overflateslitasje på vinduer.

-Utvendig > Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Observert noe slitte overflater ved befaring.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Overflater er noe slitte og det er svikt i enkelte terrassebord. PVC duk under tregulv er kun vurdert der den er synlig i overgang mellom vegg og gulv. Lokalt utette sveiseskjøter på membranduk som kan medføre noe utettheter, men det er montert metallplater på undersiden som det forutsettes leder vann bort til takrenne ved evt. utetthet på pvc duk.. Ukjent hva som er underlag under PVC duk. Det er lagt metallplater på undersiden som tyder på at takterrasse er oppført i ettertid av oppføring av carport. Ut fra det som synes fra undersiden er takkonstruksjon på carport noe underdimensjonert og det anbefales måking av snø på takterrasse vinterstid. Rekkverk er lavere enn dagens krav på takterrasse. Noe svikt i enkelte gulvbord observert.

-Utvendig > Utvendige trapper - 2 - Fra takterrasse:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er målt til ca. 80 cm. Dagens krav til rekkverk er 90 cm.
Rekkverk/håndlist er kun montert på en side. Åpninger mellom trinn er mer enn 10 cm som er dagens krav. Ufagmessig avslutning av trapp på takterrasse.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Rennemerker under sotluke observert. Noe bekkutslag observert på pipe ved besiktigelse av kaldloft, dette indikerer noe kondensering/påbegynnende lekkasje.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er påvist sprekker i fliser.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Knirk i gulv observert som indikerer svikt i underliggende konstruksjon.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik: Sprekt flis på benkeplate rundt servant observert.

-Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Uttrekk på ventilator er noe vanskelig å få inn igjen etter åpning.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Sprekker i fliser og bom i fliser observert. Dette skyldes ustabilt underlag for fliser.
Noe knirk i gulv på rommet kan tyde på svikt i underliggende konstruksjon.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Observert noe irr på rør.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Ufagmessig tetting av skjøt på lufterør, men ingen skader grunnet dette ved befaring.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El. anlegg i boligen som er løpende oppgradert etter behov for tidligere eier. Sikringsskap montert i bolig og garasje med automatsikringer. 3 fas kontakt i garasje. Opplyst at det i 2019 ble lagt opp nytt ledningsopplegg og kontakter i stue og el opplegg på toalettrom fra 2019. Strøm på kjøkken; montert stikkontakt ved komfyr, og ryddet opp i ledning bak kjøleskap i 2021 iht opplyst av eier.

-Tomteforhold > Drenering:
Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Observert saltutslag og fuktskjolder på overflater i kjeller på gulv og grunnmur. Dette indikerer sviktende drenering og fuktsikring.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Observert saltutslag og fuktskjolder i grunnmur som indikerer fuktvandring i grunnmur.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Ut fra det som synes utvendig ved befaring kan det være noe helling på terreng inn mot bolig på øversiden. Dette medfører isåfall økt fuktbelastning mot grunnmur. Det er derfor viktig at drenering og fuktsikring fungerer tilfredsstillende og løpende vedlikehold av dette må vurderes løpende. Ved økt fuktbelastning av grunnmur øker risiko for bevegelse i grunn og evt. høy fuktighet i krypkjeller/jordkjeller.
Terrengforhold må påregnes løpende justering.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Opplyst at det er noe jern og mangan i drikkevann og
tiltak ifbm med dette med eventuell montering av renseanlegg må påregnes.

-Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Opplysninger gitt av Gjøvik kommune: Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med
slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Anlegget er fra 2001. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 1 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er p.t. ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 16.11.2022.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom - bad:
Det er boret hull i tilstøtende rom til våtrom. Ingen fukt eller skader observert ved besiktigelse av hull fra tilstøtende rom på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er stikkprøve av konstruksjoner og det er svært begrenset hvor stort område man har tilgang til inne i vegg fra 73 mm hull. TG satt på bakgrunn av det som var synlig via 73 mm hull boret fra tilstøtende rom ved befaring.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.06.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
-Punkt 1: Sprekker i fliser (bad: sprekk i fliser på vegg og benk, toalelttrommene: spekt flis på gulv) (Ref. takstrapport 2021)
-Punkt 2: Satt inn dusjkabinett, og opplegg til vaskemaskin, 2021.
-Punkt 2.2: Kvitteringer på utført arbeid
-Punkt 4: Installert borebrønn, 2021. Forbedret teknisk rom i kjeller.
-Punkt 5: Fuktmerker i kjeller (ref. takstrapport 2021). Inntrenging av vann under kjellerdør under uværet Hans.
-Punkt 7: Sprekk i mur i kjeller, skjevt gulv i noen rom (ref. takstrapport 2021)
-Punkt 9: Har så vidt hatt mus i kjeller vinterstid
-Punkt 12: Laget trapp fra verandaen og ned i hagen, 2021
-Punkt 13: Gammel oljefyr i kjeller er fjernet, samt alle gamle rør i kjeller tilknyttet sentralfyr. 2021.
-Punkt 17.1: Oljetank sanert av Brdr Grønnerud, 2021. Oljetanken er nedgravd under verandaen, Gjøvik Kommune har gitt tillatelse til at tanken blir liggende.
-Punkt 24: Takstrapport fra 2021

Tilleggskommentar:
Vanntilførsel fra borebrønnen går i rør via den gamle brønnen. Den gamle brønnen er ikke i bruk lenger. Vi har lagt isolasjon oppå den gamle brønnen vinterstid for være sikre på å unngå frost,

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 109 kvm, Bruksareal: 157 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, 3 soverom, bad og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealer av kott og rom som er under 1,90m er ikke medtatt utover gjeldene 0,60m regel. Dette gjelder deler av 2. etg med skråtak.
Det er bruken av rommene ved befaring som er lagt til grunn for fordeling i forhold til P og S rom uavhengig av PBL vedr rømningsveier, dagslys, evt. potensiale.
og evt. godkjenning fra bygningsmyndigheter.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler.
Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA).
Kjeller har minste takhøyde på 1,91 m der det ble målt.
Garasjerom med areal på 45 m2 er medtatt som S-rom i ovenstående arealoppstilling.
Carport er ikke medtatt i ovenstående arealoppstilling grunnet at det er åpent areal. Gulvflateareal er i denne delen 19 m2.
Takhøyde innvendig i 1. og 2. etg er målt til mellom 2,34 og 2,39 m. Noe variasjoner må påregnes.

Andre bygninger:

Garasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 0 m².

Bygningen er oppmålt med lasermåler.
Det er bruken av rommene ved befaring som er lagt til grunn for fordeling mellom S-rom og P-rom. Dette uavhengig av hva bygningen er godkjent som.

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
-Tegninger innhentet fra Gjøvik kommune.
Det er avvik fra tegninger på trapp til takterrasse som er bygget i retning nord-sør og ikke øst-vest slik den er inntegnet.
Plantegninger av boligen er ikke oversendt og derfor ikke gjennomgått.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
-Tegninger er oversendt av kommunen. Skillevegg i bakre del av garasje er ikke oppført, ellers stemmer rominndeling med dagens bruk.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 610 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er tilnærmet flat og skrånet på overflater. Tomten er pent opparbeidet med plen, grus og diverse beplantning.
Det er biloppstillingsplass på eiendommen. Tomten er inngjerdet.

Garasje / Parkering

Ja.

I garasje, carport eller på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført ca 1950. Tilbygget med garasje ca 1987 og carport 1993. Bygningen er oppført over 1 1/2 etasje + kjeller.
Garasje/carport oppført ca 1987/93 med utvendig trappeadkomst til takterrasse over carport.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Kjeller består av murvegger og støpt gulv på grunn. 1. rom har utforede konstruksjon er mot grunnmur. Etasjeskiller av trebjelkelag med dimensjonering og isolering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med takstein. Kaldloft med adkomst via luke i himling.

Drenering:
Drenering er antatt fra byggeår.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass fra 1987-1989.

Dører:
Terrassedør og ytterdør med glass fra ca. 1987.

Innvendige dører: Innvendige malte fyllingsdører.

Terrasse:
Takterrasse over carport. Adkomst via trapp fra veranda. Takterrasse har PVC duk under trebord på gulv. Rekkverk av tre montert.

Veranda utenfor stue som går rundt boligen og inkluderer overbygget inngang som er oppført på pkt fundamenter direkte mot grunn med
trestolper. Tregulv over trebjelkelag og rekkverk av tre montert. Adkomst via trapp fra terreng og terrassedør.

Veranda av tre utenfor soverom i 2. etg.

Vannledninger:
Innvendige synlige vannrør av: Metall/kobber.
Stoppekran er plassert i kjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør innvendig i boligen består av: Plast.

Varmtvannsbereder fra 2004 er plassert i kjellerrom.

Ventilasjon:
Bygningen har naturlig ventilering. Ingen indikasjoner på at ventilering av bygget ikke fungerer tilfredsstillende med dagens bruk av bygningen. Løpende vurdering av tiltak må påregnes ved evt. endret bruk.

El-anlegg:
El. anlegg i boligen som er løpende oppgradert etter behov for tidligere eier.
Sikringsskap montert i bolig og garasje med automatsikringer. 3 fas kontakt i garasje.

Andre tekniske installasjoner:
Luft til luft varmepumpe fra 2019 er plassert i stue.
Trykktank i kjeller fra 2020.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje:
Garasje fra 1993 - bygget inntil boligen med carport mellom garasjerom og bolig. Adkomst til garasjerom via leddport. Garasjerom og carport har støpt plate på mark med noe sprekker og forvitring i betong. Ringmur over betongplate som yttervegger av trebindingsverk er satt ned på. Utvendige fasader er kledd med trepanel og innvendige vegger består av plater og trepanel. Vinduer fra byggeår. El opplegg i bygningen med eget sikringsskap og 3 fas kontakt under sikringsskap i garasje/bod. Carport har innvendige tak av metallplater og ligger under takterrasse. Takkonstruksjon av tre med skråtak. Observert noe skjevheter i takkonstruksjonen ved befaring som indikerer noe setninger i grunn. Renner og nedløp av metall. Bygningen er løpende vedlikeholdt etter behov for eier, men må påregnes løpende vedlikehold og oppgraderinger som nært forestående grunnet nevnte punkter og alder.

Bygningen er løpende vedlikeholdt etter behov for eier, men må påregnes noe vedlikehold og oppgraderinger som nært forestående bla.
grunnet alder. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon - jamfør beskrivelse under konstruksjoner.

Garasje er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 15.06.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Nordby gårdsbarnehage Biri (1-5 år) 11 min 46 barn 9.1 km
Diseth Fus barnehage (0-5 år) 11 min 91 barn 9.6 km
Monssveen barnehage (1-5 år) 11 min 54 barn 10.7 km

Skoler:
Redalen skole (1-7 kl.) 4 min 40 elever, 3 klasser 2.4 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min 125 elever, 8 klasser 11.3 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 13 min 284 elever, 24 klasser 12.1 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 17 min 355 elever, 24 klasser 16.6 km
Gjøvik videregående skole 14 min 1050 elever 12.8 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 15 min 80 elever, 7 klasser 13.2 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er montert vedovn og varmepumpe i stue. Stråleovn på bad i 2.etg. Det er i tillegg panelovner i flere rom.

Ildsted:
Murt pipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 08.11.2022
Sist feid, dato: 18.05.2020

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Kollsvegen 660 (H - 1 - 1) Enebolig 23.03.2021 Ikke utført Hvert 4.år, siste tilsyn utført 2017.
Det anbefales at det monteres seriekoblede røykvarslere. Enhet
Røykvarsler monteres i tak og min 50 cm i fra vegg.
Sot i bunn av skorstein fjernes.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 764 pr. år inkl. faste std. gebyrer for renovasjon, feiegebyr, slamtømming og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 4464,- Eiendomsskattetakst: 1 116 500,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Renovasjon: kr. 2 875,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Slamtømming: kr. 2 775,-
Eiendomsskatt: kr. 4 464,- (Eiendomsskattetakst:: kr 1 116 500,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 418 710 pr. 16.06.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 507 357 pr. 16.06.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato:  29.10.2020 og formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Støysone: gul sone iht T-1442
Hensynsone: Landskap

Kommunen opplyser at det er ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommen har privat vann-og avløpsanlegg.

Eiendommen har vannforsyning fra privat borehull på eiendommen, nytt 2021. Vann fra private drikkevannskilder må på generelt grunnlag påregnes løpende vedlikehold og ettersyn. Anbefales på generelt grunnlag at det sendes inn vannprøve for å kontrollere kvalitet på drikkevann.

Opplysning fra Gjøvik kommune:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Anlegget er fra 2001. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 1 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert
og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte hovedplaner for avløp og vannmiljø 2008-2020, vil alle eiendommer med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er p.t. ikke avklart.
Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 16.11.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin på kjøkkenet medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kollsvegen 660, 2825, Gjøvik, Gnr. 88 bnr. 6 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0175

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.