Gjøvik

Enebolig med barnevennlig og solrik beliggenhet i Nordbyen - oppussingsbehov - 4 soverom - dobbeltgarasje

Åsvegen 10 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

3%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 137 m²
Bruksareal 192 m²
Tomt 1 127 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1947
Gårdsnummer 71
Bruksnummer 35
Energimerking G
FINN.no 322246185
Sist endret 04.12.2023 09:19
Prisantydning 2 900 000,-
Totalpris 2 988 922,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 988 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Åsvegen 10 er en eldre enebolig fra 1947. Boligen er seinere utvidet, og inneholder i dag fire soverom, romslig stue/spisestue med utgang til terrasse, kjøkken med spiseplass, bad og en kjeller med flere boder samt vaskerom.
Utvendig finner du en hellende hage, og en vestvendt terrasse med svært gode solforhold.
Bilene setter du i egen frittliggende dobbelgarasje.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje Entre, gang, trapperom, bad, soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse. I tillegg utvendig bod.
I loftsetasjen finner du gang, tre soverom og tre kott.
Kjeller med boder.

Garasje med biloppstillingsplasser og bod.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1947, med tilbygg mot sørøst fra 1977. Den har eldre, enkel standard med kurrant planløsning. Boligen er et oppussingsobjekt med etterslep på vedlikehold og en del kostnader til vedlikehold og oppgraderinger må påregnes.

Kjøkken:
Romslig kjøkken med plass til egen spisegruppe. Her er innredning med laminerte skrog og hvite, profilerte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum og med fliser og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Vedovn.

Bad:
Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater. Badet er utstyrt med servant i underskap, overskap med speil, dusj med forheng og gulvmontert wc. Stråleovn. Mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater i hovedsak med:
Gulv: Parkett, laminat, gulvbelegg og betonggulv
Vegger: Panel, tapet, baderomsplater og malt betong/murpuss
Himlinger: Panel og himlingsplater

Beliggenhet

Eiendommen har attraktiv, barnevennlig og god beliggenhet i Nordbyen på Gjøvik (Torke) Den ligger solrikt og med flott utsikt over Mjøsa og områder rundt. Herfra er det kort avstand til barnehager, skoler og idrettsanlegg, samt flotte turmuligheter med skiløyper på vinterstid og turstier om sommeren. Det er ca 3 km ned til Gjøvik sentrum, hvor du finner hyggelige handlegater, restauranter, kjøpesenter, tog- og busstasjon og alt du ellers måtte trenge. Til Oslo er det ca to timer med tog eller bil.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold, privat vei mv.

Forsikring

If

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG3 - STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig > Utvendige trapper G
Det er ikke montert rekkverk.
Ødelagte fliser på trappetrinn.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Dusjing direkte på vegg/gulv gir økt belastning på konstruksjon. Skader på baderomsplater. Fortsatt bruk av våtrommet frarådes. Fall er ikke tilfredsstillende. Støpejernssluk har kort restlevetid og har sannsynligvis ikke tilfredsstillende klemming av membran. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Fuktskader på innredning. Skjolder i himling.
Kostnadsestimat: Over 300 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet
strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har oppnådd forventet brukstid og det er indikasjoner på
sviktende drenering, tiltak anbefales. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passertpå undertak.
Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Flassing på overflate av taktekking. Enkelte steder er det skader/bulker i tekkingen.

Utvendig > Nedløp og beslag
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Malings/folieflass registrert. Vindskier bærer stedvis preg av elde og slitasje- det er registrert noe råteskadet treverk på vindskier. Manglende takfotbeslag på nedside.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets
byggeår. Kledning bærer preg av noe elde og slitasje.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftluke og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.
Skråhimling har begrenset/ikke lufting på ene siden, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Spor etter skadedyr er
registrert, ukjent omfang.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid på dører er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Innfesting direkte i kledning er ikke anbefalt da denne ikke har tilstrekkelig bæring, tiltak anbefales.
Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene irekkverk ble målt til 30 mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket.
Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Konstruksjoner over 50 cm over bakken regnes i de fleste tilfeller med i bebygd areal på eiendommen, ukjent om dette er søkt om.

Innvendig > Overflater
Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer. Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting, tv og møbler er påregnelig på alle overflater. Det er sigarettlukt/røyklukt i boligen.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv
om fuktsikring utbedres.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann. Sprekker i pipe. Rennemerker på pipe/ sotluke.

Innvendig > Rom Under Terreng
Kjeller er fuktig. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Manglende dørhåndtak på dør til bad.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje.

Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Eldre kjøkkenventilator.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Deler av røropplegget bærer preg av ufagmessig utførelse.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer.
Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i loftetasjen.
Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
Grunnmuren har sprekkdannelser.
Eldre betong kan ha redusert kvalitet.

Tomteforhold > Terrengforhold
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

TG2 - AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig > Vinduer
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv
om det ikke ble avdekket ved befaringen. Vinduer bærer preg av elde og slitasje. Værslitte karmer utvendig. Lav høyde mellom terreng og
kjellervinduer. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Karm for ene isolerglass er ødelagt/borte.

Garasje er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes.
Forenklet byggverk. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet. Lav høyde mellom kledning og terreng. Skader
på takrenne. Garasjeporter bærer preg av elde og slitasje.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt ellersoppskader? Ja
Kommentar: råte bad

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn:  rørlegger kjell arne smedrud
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: nytt vanninntak og uttløp 2004

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja
Kommentar: drenert i 2004 fukt i kjeller

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja
Kommentar: bad og kjeller

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja Kommentar: elanlegg ca 2020

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja
Kommentar: egen innsats drenering

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?  Ja
Kommentar: Før mitt eie

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,  tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja
Kommentar: felles vei fra tomte grense til hovedvei

TILLEGGSKOMMENTAR
Deler på kostnader brøyting på felles vei ca 1500 pr vinter

Boligens areal

Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 192 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 52 m².

1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad, soverom, kjøkken og stue

Loftsetasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang og tre soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Utvendig inntilliggende bod er medtatt i det oppmålte arealet.
Deler av loftsetasjen og kottene er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar:
Det er ikke fremvist komplett sett med tegninger, det mangler plantegning for loftetasje og kjeller. Utvendig så er terrasse utvidet. Konstruksjoner over 50 cm over bakken regnes i de fleste tilfeller med i bebygd areal på eiendommen, ukjent om dette er søkt om.

Garasje
Bruksareal: 47 m².

Det foreligger ikke tegninger

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 127 kvm, Eierform: Eiet tomt

Romslig tomt i flatt/skrånende terreng, som er opparbeidet med plen, hekk og beplantning. Gjerde rundt deler av tomten. Gruset gårdsplass.

Tomtegrense er markert med dårlig nøyaktighet i kommunekart, oppmåling anbefales.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Opprinnelig del av boligen har gulv støpt på grunn og grunnmur i sparesteinsbetong. Tilbygget er fundamentert på støpt vange med kryperom under. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller. Yttervegg i trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Pipe i teglstein.

Selger opplyser at fuktsikring for veggene mot vest og nord er oppgradert i 2004, fuktsikring for øvrig er som fra byggeåret.

Trevinduer med 2-lags isolerglass i hovedsak fra 1977, 1987, 1988 og 1990, og trevinduer med 1+1-lags glass.
Ytterdør i treverk med enkle glass.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 1970.
Innvendige dører er lette/glatte tredører og profilerte tredører. Glassfelt i en dør.

Trapper av treverk mellom etasjene.
Terrasse mot sørvest med adkomst fra stue er fundamenter på punktfundamenter av betong og stolper direkte på terrenget. Konstruksjoner, overfalter, rekkverk og håndlist i treverk.
Utvendig trapp i støpt betong.

Varmtvannsbereder på ca 200 liter av eldre dato er plassert i kjeller.
Synlige vannrør i kobber/metall.
Synlige avløpsrør i soil/støpejern.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv
lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang i loftsetasjen.

Garasjen er fundamentert med gulv støpt på grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Skråtak, tekket med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Leddporter av tre, den ene med motor. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for tilbygg datert 21.10.1977

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kråkjordet barnehage (1-5 år) 1.4 km
Hunnshovde barnehage (1-5 år) 1.4 km
Hundremeterskogen barnehage (0-5 år)1.5 km

Skooler
Blomhaug skole (1-7 kl.) 1.7 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 2.9 km
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.) 3.4 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 1.3 km
Gjøvik videregående skole 1.9 km
Raufoss videregående skole  10.5 km

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm, i hovedsak ved hjelp av varmepumpe, panelovner, varmekabler i gulv på ytre del av stue, vedovn med glassdør på stue og vedovn på kjøkken.

Etter tilsyn fra Brannvesenet den 14.02.2023 foreligger det følgende anmerkninger:
Det anbefales at det anskaffes og monteres flere røykvarslere. Gjerneseriekoblet. Røykvarsler monteres i tak og minimum 50 cm i fra vegg.
Sot i bunn av skorstein må fjernes. Kan med fordel smøre hengsler også.

Pipe ble sist feid 26.08.2022

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 036 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 369 500 og eiendomsskatten er kr 9 468

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 829 437 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 985 971 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur

Merknad:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten 2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1955/3096-1/19  Bestemmelse om vannledn.   31.08.1955 
Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei.
Kostnader til brøyting mv deles med nabo, og har i følge selger vært ca kr 1 500 pr. år

Offentlig vann og avløp.

Kommunens kommentarer:

Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VAledninger.
Kartutsnitt som viser ledningstrase kan mottar ved henvendelse til kommunen eller til megler.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Åsvegen 10, 2819, Gjøvik, Gnr. 71 bnr. 35 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0220

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.