GJØVIK / NORDBYEN

Stor familiebolig med 5 sov og 2 bad. Attraktiv beliggenhet - garasje - utsikt - barnevennlig.

Føllingstads veg 42 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 162 m²
Bruksareal 230 m²
Tomt 1 214 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1937
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 164
Energimerking G
FINN.no 315363152
Sist endret 02.10.2023 14:05
Prisantydning 4 500 000,-
Totalpris 4 631 422,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 422,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 631 422,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Føllingstads Veg 42 - Vi har gleden av å formidle salg av denne romslige eneboligen. Boligen ligger i et etablert, rolig og svært barnevennlig området i nordbyen på Gjøvik. Boligen går over 2 plan, samt kjeller og har meget god planløsning. Adkomst i 1.etasje hvor vi finner entre, hall m/trapp opp til 2.etasje, ett soverom/kontor med en praktisk bod, kjøkken, romslig stue og flislagt bad. Opp i 2.etasje finnes ytterligere 4 soverom med god størrelse, gang og flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter. Full kjeller under boligen med totalt 5 boder, så her er det rikelig med lagringsplass. Med andre ord, er dette en perfekt familiebolig.

Eiet tomt på 1213,9 m² som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset veg ned til boligen. Belegningsstein foran garasjen. Garasjen har 1 biloppstillingsplass. Ellers parkering på egen gårdsplass. Fra stuen er det utgang til steinlagt uteplass med overbygg. Mulighet for å ha utemøblement ifm. inngangspartiet. Nabolaget er stille og rolig. Nærhet til skoler, barnehager, Gjøvik stadion, Fastland, Hovdebakken m.m. Flotte turmuligheter på mjøspromenaden og i Tranbergmarka. Flott utsikt over byen og Mjøsa.

Innhold

Enebolig over 2 plan og kjeller:
Kjeller: 5 boder
1.etg: Entré, gang, soverom, kjøkken, stue og bad.
2.etg: Gang, 4 soverom og bad.

Frittstående garasje med en biloppstillingsplass.

Standard

Enebolig:
Boligen er opprinnelig fra 1937. Tilbygget mot øst på 1960-tallet. Påbygget med 2. etasje på 1960-tallet. Tilbygg mot vest fra 1982. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Deler av bygningen er 86 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg.

Kjøkkenet har innredning i heltre med profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad 1. etasje: Våtrommet er oppgradert i 2002. Badet har fliser på gulv og vegger, samt plater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, dusjvegger, innmurt badekar og
vegghengt wc. Oppvarming via varme i gulv. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Naturlig avtrekk.

Bad 2. etasje: Våtrommet er etablert i 2002. Badet har fliser på gulv og vegger, samt malte glatte flater i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, dusjvegger og vegghengt
wc. Oppvarming via varme i gulv. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Innvendige overflater:
Himlinger: Malte glatte flater, panel og formpresset panel.
Vegger: Panel, panelplater, fliser, malte glatte flater og malt puss/mur/betong.
Gulv: Heltregulv, fliser, gulvbelegg og betonggulv.
Pipe: Pipe i teglstein. Peisovn. Vedovn.
Trapper: Trapper av treverk mellom etasjene.
Dører: Lette/glatte innerdører. Profilerte tredører.

Tilbygg / modernisering:
Vedlikehold/påkostninger: (Opplyst av selger)
2022 - Modernisering: Ny redskapsbod ved garasjen. Egeninnsats.
2022 - Modernisering: Installert varmepumpe i stue. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Montert elbil-lader. Utført av firma.
2014 - Modernisering: Ny utvendig vannledning etter reklamasjon. Utført av firma.
2010 - Modernisering: Belegningsstein på gårdsplass med dreneringsgrøft. Utført av firma.
2009 - Modernisering: Ny drenering på sørsiden av boligen. Utført av firma.
2007 - Modernisering: Ny taktekking, takrenner, nedløp og beslag. Utført av firma.
2001 - Modernisering: Nytt bad i 2. etasje. Utført av firma.
2001 - Modernisering: Renovert badet i 1. etasje. Utført av firma.
2001 - Modernisering: NY vannledning med Elvestad kabel. Utført av firma.
2000 - Modernisering: Ny kjøkkeninnredning. Utført av firma.
1982 - Modernisering: Ny utvendig kledning, samt etterisolert yttervegger. Utført av tidligere eier.

Garasje:
Normal/enkel standard på bygget utfra alder/konstruksjon.

Tilbygg / modernisering
Vedlikehold/påkostninger: (Opplyst av kilde)
2022 - Modernisering: Ny taktekking. Utført av firma.
2021 - Modernisering: Ny garasjeport. Utført av firma.

Beliggenhet

Føllingstads Veg 42 er praktisk plassert midt i smørøyet i Nordbyen, i et rolig, veletablert og populært område som går for å være et av byens beste: Så å si alt en familie kan ønske seg er rett ved. Det er gåavstand til barneskole, ungdomsskole og videregående. Selv de minste skolebarna kan gå trygt alene. Sykehuset er et par hundre meter unna. Det samme er matbutikken, og det er også gåavstand til sentrum og innlandets største kjøpesenter, CC Gjøvik. Barn og unge kan glede seg over at det er flust av fritidsaktiviteter innenfor sykkelradius, inkludert marka med turstier, klatrepark og lysløyper.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 9491778

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 3: Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold
- TG 3: Terrengforhold: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.
- TG 2: Veggkonstruksjon: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Råteskader på kledning ved siden av et vindu, opplyst at dette blir skiftet før salg. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der
mus kan komme inn. Selger opplyser at mus ikke har vært noe problem i deres eiertid. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
- TG 2: Vinduer: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder
på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.
- TG 2: Dører: Mer enn halvparten av forventet brukstid på dører er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte
skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt
byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.
- TG 2: Radon: Dokumentasjon av radonmålinger viser høye verdier, men under anbefalte grenseverdier.
- TG 2: Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper
og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- TG 2: Rom Under Terreng: Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.
- TG 2: Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- TG 2: Bad: Det er påvist sprekk i en flis under toalett.
- TG 2: Bad: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann kan renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk.
- TG 2: Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Membraner har en
aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.
- TG 2: Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler.
- TG 2: Bad: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- TG 2: Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- TG 2: Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger må påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader og lekkasje. Membraner har en
aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Ikke synlig membran i sluk.
- TG 2: Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler.
- TG 2: Kjøkken: Lav høyde på avtrekksvifte, av brannhensyn må underkanten av viften ikke være lavere enn 0,5 - 0,6 m over koketoppen i de fleste monteringsanvisninger.
- TG 2: Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Avløpsrør av soil/støpejern under støpt dekke i kjelleren.
- TG 2: Ventilasjon: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- TG 2: Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i trapperom ned til kjeller. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
- TG 2: Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".
- TG 2: Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.
- TG 2: Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- TG 2: Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Sindre Illøkken Eriksen for nærmere beskrivelse av avvikene, samt anebfalte tiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Etablering av nytt bad i 2. etg.i 2001. Oppussing av bad 1. etg i 2001. Utført av Knut Malmberg AS, totalentreprise.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, begge i 2001.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Dokumentasjon var ikke pålagt i 2001 i samme grad som dagens regelverk.
- Pkt. 2.3: Er arbeidet byggemeldt?
Ikke meldeplikt.
- Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Skiftet rør fra septiktank til kommunalt avløp. Lagt ny vannledning fra kommunal ledning og inn i boligen med Elvestad frostsikring. Utført av Gjøvik Graveservice A/S.
- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Fuktmerker på mur i kjeller. Ny drenering lagt i 2009 langs sørsiden av huset.
- Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Det har vært riss i mur i kjeller.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Nytt tak på garasje. Utført av Innlandet Tak og Rehabilitering Johansen, juli 2022.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Oppdateringer av eksisterende el anlegg i forbindelse med ulike oppussinger i løpet av årene. Utført av ulike firma fra Gjøvik.
- Pkt.13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Samsvarserklæringer for arbeid utført de siste årene.
- Pkt.14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Kontroll el-anlegget utført etter gjeldende regelverk.
- Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, innstallert i september 2021.
- Pkt. 23: Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Målinger innenfor godkjente verdier.
Tilleggskommentar:
Huset er godt vedlikeholdt og oppgradert teknisk i løpet av årene.

Boligens areal

Primærrom: 162 kvm, Bruksareal: 230 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.

1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, soverom, kjøkken, stue og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom og bad

Garasje: 
Bruksareal: 18 m².

Lovlighet:
Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Fasader og plantegninger stemmer ikke overens med dagens utseende.

Garasje:
Det foreligger ikke tegninger. Det er innhentet tegninger fra 1982 som viser at garasje og redskapsbod er tegnet som inntilliggende bygg til boligen. Dagens garasje er en frittstående garasje.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 214 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 1213,9 m² som er skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset veg ned til boligen. Belegningsstein foran garasjen.

Takstmannen påpeker at tomtegrensene er markert med dårlig nøyaktighet i kommunekart, oppmåling anbefales. Det tas forbehold om feil og mangler i kartet.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje med en biloppstillingsplass.
Ellers parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Opprinnelig del har gulv støpt på grunn og grunnmur i støpt sparesteinsbetong. Tilbyggene er fundamentert på støpt plate på mark. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med asfaltpapp. Etasjeskiller med trebjelkelag. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer i hovedsak med 2- og 3-lags isolerglass. Ytterdør i tre. Balkongdør i metall med 2-lags isolerglass.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
- Varmepumpe fra 2022 er plassert i stue.
- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2008 er plassert i kjeller.

Byggemåte garasje:
Byggeår: 1982
Gulv støpt på grunn. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Stående og liggende utvendig trekledning. Taktekking med asfaltshingel. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Leddport av metall med garasjeportåpner.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Lav høyde mellom kledning og terreng. Ved store nedbørsmengder kan det renne vann inn i garasjen (selgers opplysning: det er bestilt håndverker for å utbedre dette). Skader på takrenne. Vedlikeholdt, men bygningens alder tatt i betraktning må ekstra vedlikehold påregnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Lissomskogen barnehage (1-5 år)
68 barn 0.6 km
Kråkjordet barnehage (1-5 år)
52 barn 1.2 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år)
26 barn 1.3 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.)
313 elever, 20 klasser 0.3 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)
256 elever, 21 klasser 1.8 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
284 elever, 24 klasser 0.5 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 0.8 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av:
- Varmepumpe.
- Varme i gulv.
- Ildsteder.
- Panelovner.

Siste tilsyn utført: 25.02.2022
Siste feiing utført: 30.04.2021
Ingen anmerkninger registrert.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket var i følge selger ca. 23 400 kWh i 2022.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 121 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 8424,-
Renovasjon; 2875,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 8172,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen
kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten utgjør kr. 2 044 700,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 943 799 pr. 05.07.23 13:17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 397 677 pr. 05.07.23 13:17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtatt 29.10.2020

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.
"Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.
3407 0462 - Stensjordet. Planlegging igangsatt".

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale datert 06.05.1950 
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Jordskifte datert 06.01.2011 
Saksnr: 0500-2009-0028 Fredhøy
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Jordskifte datert 26.03.2014 
Grensegangsak 0500-2012-0028 Nedre Grønland
Gjelder denne registerenheten med flere

Kopi av dokumentene fås på forespørsel hos megler.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer kan medfølge etter nærmere avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Føllingstads veg 42, 2819, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 164 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0230

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.