GJØVIK / BONDELIA

Halvpart av tomannsbolig som er betydelig pusset opp i 2022! 3 sov - dobbelgarasje - flere uteplasser.

Helgerudvegen 103 , 2816 Gjøvik

VISNINGER

4. oktober onsdag kl. 17:30-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 103 m²
Bruksareal 103 m²
Tomt 8 591 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2005
Gårdsnummer 58
Bruksnummer 139
Energimerking C
FINN.no 314706137
Sist endret 03.10.2023 12:06
Prisantydning 4 290 000,-
Totalpris 4 407 872,-
Fellesutgifter 453,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 117 872,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 407 872,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Helgerudvegen 103 - Vi har gleden av å formidle salg av denne praktiske og moderne halvparten av en tomannsbolig som ligger i et nyere boligområde på Bondelia. Boligen går over 2 plan + hems og har god planløsning. U.etg. rommer en romslig gang med trapp opp til 1.etasje, flislagt bad, separat vaskerom og 2 sov. I 1.etasje finnes stue med god plass til sofa- og tv-møblement, kjøkken med moderne innredning og ett soverom. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisebord. I tillegg finnes en koselig hems med stue og en praktisk bod. Fra stuen er det utgang til terrasse både mot øst og vest. I tillegg finnes en terrasseplatting mot øst ifm. inngangspartiet.  Boligen er bygget i 2005. Innvendig er den betydelig pusset opp i 2022, så her kan du flytte rett inn, uten å tenke på omfattende oppussing. Tomten ligger i flat/skrånende terreng og er pent opparbeidet med plen, beplantning og støttemurer. Brosteinsbelagt gårdsplass med biloppstillingsplass, samt parkering i dobbelgarasje. Nabolaget er stille og rolig. Turmuligheter i umiddelbar nærhet, både sommer og vinterstid. Kort veg til skole og barnehager.

Innhold

Halvpart av tomannsbolig over 2 plan og innredet hems:
U.etg: Entré, 2 soverom, vaskerom og bad.
1. etasje: Stue, kjøkken og soverom.
Hems: Stue og bod.

Terrasse mot øst med adkomst fra stue.
Terrasse mot vest med adkomst fra stue.
Terrasseplatting mot øst foran inngangspartiet.

Garasje med to biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er fra 2005. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Innvendig er leiligheten i all hovedsak renovert i 2022. Det bør påregnes kostnader til enkelte tiltak.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Glass og belysning i over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp, kjøleskap, oppvaskmaskin og microbølgeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter (omluft).

Badet ble oppgradert i 2022. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt malte glatte flater i himling. Badet er innredet med servant med underskap, dusjvegger, badekar og vegghengt wc. Oppvarming via varme i gulv. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Vaskerommet har belegg på gulvet, malt strie på vegger og plater i himling. Rommet er innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Oppvarming via varme i gulv. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Våtrommet er som fra byggeåret.

Innvendige overflater:
Himlinger: Malte glatte flater.
Vegger: Malte glatte flater, fliser og malt strie.
Gulv: Laminat, fliser og gulvbelegg.
Pipe: Elementpipe. Ildsted er ikke montert.
Trapper: Trapper av treverk mellom etasjene.
Dører: Innerdører av tre.

Tilbygg / modernisering:
Vedlikehold/påkostninger: (Opplyst av kilde):
2023 - Modernisering: Montert fiber. Utført av firma.
2022 - Modernisering: Nytt garderobeskap på soverom i underetasje. Egeninnsats.
2022 - Modernisering: Ny skyvedørsgarderobe på hovedsoverom. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Ny kodelås på ytterdør. Egeninnsats.
2022 - Modernisering: Ny varmepumpe. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Ny solskjerming på soverom. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Montert el-bil lader. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Nye downlights, brytere og stikkontakter. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Innredet hems. Ny trapp, nye overflater og nytt vindu. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Renovert badet. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Nye overflater, nye lister og nye innerdører. Montert av firma.
2022 - Modernisering: Ny kjøkkeninnredning. Montert av firma.

Beliggenhet

Ved Bondelia sør for Gjøvik sentrum har vi til salgs en halvpart av tomannsbolig. Nærmere bestemt i Helgerudvegen 103. Området er svært barnevennlig, solrikt og rolig. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole. I tillegg får du her god utsikt, samt mulighet for masse frisk luft på turstiene i området. Kort vei til badeplass på Bondelia strand. Inn til sentrum er det fem minutter med bil, busstopp finner du i Bondelivegen eller nede på fv. 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca 1,5 timer.

Felleskostnader

453 pr. mnd. De månedlige felleskostnadene dekker gressklipping, snøbrøyting, regnskap og revisjon, styregodtgjørelse, vedlikehold av fellesarealer m.m.

Sameie

Sameie: Eierseksjonssameiet Helgerudvegen 73 - 111, Orgnr: 991074783

Boligen er en del av ett boligsameie. Dette betyr juridisk at alle deleiere eier all tomtegrunn og bygningsmasse sammen men at hver enkelt seksjonseier har eksklusiv bruksrett på hoveddeler og tilleggsdeler til sin seksjon. I praksis tar alle seg av sin egen bolig utvendig og innvendig, men juridisk har alle bl.a. vedlikeholdsansvar for alle bygninger på hele eiendommen, etter sameiebrøken.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 8054168

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 24 953,-. Budsjett for inneværende år er forespurt, men ike mottatt.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, ref. opplysninger fra styreleder.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 3: Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold.
- TG 3: Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) utifra dagens krav.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid
ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere.
- TG 2: Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- TG 2: Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- TG 2: Andre innvendige forhold: Begrenset oppvarmingsmulighet ved strømbrudd.
- TG 2: Vaskerom: Opplyst i tidligere takstrapport: Strie på bakvegg bobler. Eier opplyser om at dette skjer hver vinter og blir borte på sommeren.
- TG 2: Vaskerom: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- TG 2: Bad: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er målt 15 mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp membran ved dør. Kravet er 25 mm. Gulvet er
tilnærmet flatt utenfor dusjsonen.
- TG 2: Kjøkken: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
- TG 2: Ventilasjon: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- TG 2: Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- TG 2: Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskap er plassert på vaskerommet. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering.
- TG 2: Terrengforhold: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna
takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Rom Under Terreng: Innvendige utforede vegger på grunnmur. Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Hulltaking er ikke foretatt da det er fysisk umulig. Bad og vaskerom er de rommene som ligger mot grunnmur mot terreng, fra disse rommene kan det ikke foretas hulltaking i veggene.
- Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Sindre Illøkken Eriksen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ny membran. Flis på flis. Montert nytt baderomsutstyr. Nye downlights og stikkontakt. 2022. Utført av Jarles mur og flis. Bådstad as. Hveem elektro.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Lagt ny membran. 2022. Utført av Jarles mur og flis.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Se boligmappa.
- Pkt. 10: Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Tidligere eier har observert skjeggkre. Vi har ikke observert dette etter at vi har flyttet siden naboen har hatt skadedyr sanering.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Elbillader. Stikkontakter, brytere, downlights og lamper. 2022. Utført av Hveem elektro.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Se boligmappa.
- Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ny 2022.
- Pkt. 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Innredet 2022.
- Pkt. 21.1: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Snakket med kommunene som sa at jeg ikke trengte å søke om fasadeendring av vinduet. Boligen var allerede lagt opp slik at loft kunne brukes som loftstue/ hems.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm

U. etasje/kjeller:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, vaskerom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken og soverom.

Hems:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen
Hems er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde. Gulvareal på 23 m².
Oppholdsrom i loftetasjen tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Pga. lukket konstruksjon er ikke brann/lyd tilstrekkelig vurdert.

Garasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen.

Lovlighet:
Bolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Opprinnelig loft er endret til oppholdsrom og bod. Dette er ikke omsøkt i kommunen og et avvik fra de godkjente tegningene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til
hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.

Garasje:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 591 kvm, Eierform: Eiet tomt

Flat/skrånende tomt. Tomten er pent opparbeidet med plen, beplantning, støttemurer og brosteinsbelagt gårdsplass. Tomten er fellesareal. Seksjonseier disponerer den del av tomten som naturlig ligger rundt sin seksjon.

Fellesarealer som tilhører sameiet er:
Gressplenen på midten, med skråning rundt midterste parkeringsplass og plen mot Mjøsa. Gressplen rundt og bak garasjer helt sør i Sameiet. Skråningen ved nordre parkeringsplass, samt gressflekk mot Helgerudvegen.

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser, samt egen p-plass i tilknytning til boligen.
I tillegg er det gjesteparkering både på den nordre, midterste og sørligste parkeringsplassen, som er til disposisjon for hele sameiet.

Byggemåte

Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i isolert bindingsverk. Skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer, balkongdører og ytterdør med 2-lags isolerglass.

Tekniske installajsoner:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Synlige avløpsrør i: Plast.
Varmepumpe fra 2022 er plassert i stue.
Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2005 er plassert på vaskerommet.

Byggemåte garasje:
Byggeår: 2006.
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Liggende utvendig trekledning. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Leddport av metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Ellers ingen spesielle avvik registrert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.07.2013.
Ferdigattesten gjelder for 7 tomannsboliger, 3 firemannsboliger og garasjer/carporter i Helgerudvegen 77 og 103.
Dokumentet følger som vedlegg til denne salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Topro Bondelia barnehage (0-5 år)
60 barn 0.2 km
Vindingstad barnehage (1-5 år)
48 barn 1.3 km
Fredvika Steinerbarnehage (0-5 år)
53 barn 2.7 km

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl.)
289 elever, 21 klasser 0.9 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 2.7 km
Kopperud skole (1-10 kl.)
449 elever, 30 klasser 4.1 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 5.4 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
284 elever, 24 klasser 6.6 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 5 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle
135 elever, 7 klasser 14.8 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.
I hovedsak ved hjelp av: Varmepumpe. Varme i gulv.
Selgers opplysning: Varmekabler i gulv på alle rom i underetasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 047 pr. år Kommunale avgifter er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 6 929,-
Renovasjon: 2 760,-
Feiegebyr: 520,-
Eiendomsskatt: 4 838,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 839 896 pr. 11.08.23 10:37 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 023 625 pr. 11.08.23 10:37 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse, jf. § 9-3
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan for Bondelia Syd med formål bolig.
Vedtatt: 04.05.2000

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad:
Jf. bestemmelsene til kommuneplanens arealdel § 1-4, gjelder kommuneplanens arealdel foran denne eldre reguleringsplanen, der det er motstrid med reguleringsplanen eller mangler i reguleringsplanen. Byggegrenser i reguleringsplanen gjelder foran byggegrensene i kommuneplanens § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale datert 27.05.2005 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere.


Seksjonering datert 27.05.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 14
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/26
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 og 14

Kopi av dokumentene fås på forespørsel hos megler. 

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat veg. Kostnader til vedlikehold, brøyting/strøing må påregnes.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Selger skal ha med lampe over spisebord og lampe i kjøkkenkroken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Helgerudvegen 103, 2816, Gjøvik, Gnr. 58 bnr. 139 snr. 14 orgnr. 991074783 i Gjøvik kommune
Ideell andel av sameiet: 1/26

Oppdragsnummer

6-23-0257

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.