RAUFOSS

Renoveringsobjekt med sentral beliggenhet - 3 sov - Kort veg til fine turmuligheter, samt sentrum!

Furuvegen 7 , 2833 Raufoss

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

40%

har bolig på over 120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 84 m²
Bruksareal 153 m²
Tomt 1 116 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 393
Energimerking G
FINN.no 329547970
Sist endret 04.12.2023 07:48
Prisantydning 1 500 000,-
Totalpris 1 553 922,-

Beregnet totalkostnad

1 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 53 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 553 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Furuvegen 7! Her finner du et renoveringsobjekt med en sentral beliggenhet i Raufoss. Boligen har alt du trenger på ett plan og inneholder vindfang, gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue, tre soverom og trapperom. I kjeller er det godt med lagringsplass. Boligen holder en enkel standard, og det må påregnes påkostninger og oppgraderinger. Utenfor er det plass til å parkere bilen. Ellers ligger eiendommen i et rolig og barnevennlig nabolag.

Fra boligen er det kort veg til skoler, barnehager, og ca 1 km til Raufoss sentrum. Her finner du de fleste fasiliteter som kjøpesenter, restauranter, frisører og buss og togavganger. I området er det fine turmuligheter både sommer og vinter.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder i 1.etg vindfang, gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue, tre soverom og trapperom.
Kjeller med åpne kjellerrom.

Standard

Boligen er antatt fra 1966 (usikkert byggeår). Enkel standard og normal planløsning. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. 1-greps kjøkkenarmatur. Innredningen er satt sammen av forskjellige typer innredning og er ikke komplett. Naturlig avtrekk.

Bad
Våtrommet er som fra byggeåret. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Belegg på gulvet, tapet på vegger og malte glatte flater i himling. Rommet er innredet med servant med 1-greps servantarmatur, badekar og gulvmontert toalett.

Innvendige overflater:
Gulv: Laminat og gulvbelegg.
Vegger: Panel og malte glatte flater.
Himling: Lerretstak, himlingsplater og panel.

Elektriske anlegg: El-anlegg med skrusikringer. Sikringsskapet er plassert i vindfang. I hovedsak åpent ledningsnett.

Det gjøres oppmerksom på at alt som står i boligen ved visning medfølger handelen. Boligen blir ikke ytterligere rengjort før overtagelse.

Beliggenhet

Enebolig med sentrumsnær god beliggenhet i området Vassfaret på Raufoss. Ligger i et veletablert familie/barnevennlig område med eldre boligbebyggelse rundt. Ca. 1 km til Raufoss sentrum med de fleste fasiliteter. kjøpe og treningssenter med post og bank ellers buss og togavganger. Ca. 6 km til Gjøvik. Kort avstand til ungdomsskole, barneskole, videregående skole og barnehager. Gode turmuligheter sommer samt vinter.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Takrenner/nedløp har store lekkasjer. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Lekkasje i området ved luftekanel fra kjøkkenet kan skyldes utettheter i beslagsløsningen i takgjennomføring. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Vinduer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Alle vinduene kunne ikke kontrolleres pga lagrede
gjenstander. Innvendige utforinger og lister er ikke montert på flere av vinduene.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Dører. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Deler av terrassen har kollapset. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Treverket fremstår med vedlikeholdsbehov.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Overflater. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er påvist fuktskader på overflater.
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Overflater bærer preg av røyking innendørs. Røyk/sigarettlukt. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Det er avvik: Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Knirk er registrert.
Fuktmåling på undersiden av etasjeskille viser grenseverdier for skadelig fukt. Fuktmerker/mugg/sopp er registrert på undersiden av etasjeskille. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Peisovnen har sprekker. Det er avvik: Glasset i døra til peisovn har sprukket. Sotluke er fjernet. Ildsted og pipe kan ikke brukes før avvik er utbedret. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var
godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av
takstmann. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Det er høy luftfuktighet i kjelleren med stor fare for en skadeutvikling. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Lagrede gjenstander i kjeller er dels dekket i mugg. Dette er en indikasjon på høy luftfuktighet og ikke tilstrekkelig lufting. Saltutslag på vegger og misfarginer/skjolder på gulv, dette indikerer fuktvandring i vegger og gulv.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Trappen er underdimensjonert. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Generell > Bad/vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Gulvbelegget som er gulvets tettesjikt/membran har sprekker/utettheter. Gulvplater under belegget har svikt. Toalett er ikke tilstrekkelig festet. Sluk er ikke tilgjengelig for kontroll. Svertesopp og andre misfarginger på overflater. Skade på overflater. Viktig å merke seg at utettheter i våtrommets tettesjikt/membran kan føre til eller har ført til lekkasjer og fuktskader i tilliggende konstruksjoner som igjen kan føre med seg vesentlige utbedringskostnader. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er ved bruk av fuktindikator rundt utsatte hvitevarer påvist indikasjoner på fuktighet. Det er påvist skader/fuktskjolder i kjøkkengulvet. Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Vannlekasje fra taket ned på kjøkkenet i området over komfyr.
Lekkasje fra avløpet fra vasken. Skap mangler fronter. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med skrusikringer. Sikringsskapet er plassert i vindfang. I hovedsak åpent ledningsnett. Punkt nummer 1-7 er ikke besvart da dette er et dødsbo og selger ikke har kjennskap til anlegget. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet. Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet. For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i
risikoklasse 4 kreves: Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren. Det ligger en god del felte trær og råtner på baksiden av huset. Dette vil kunne tiltrekke seg zoologiske skadegjørere som igjen kan finne veien videre til huset. Flere trær og planter vokser helt inntil husveggen. Røtter kan skade grunnmur og greiner kan vokse opp i tak og veggkonstruksjonen og forårsake skader.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Kledning bærer preg av elde og slitasje. Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Ikke montert insektsnett på luftespalter. Det er påvist lekkasje rundt gjennomføringer i
takflaten. Fuktmerker/misfarginger på undertak og overgurt.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
- Innvendig > Innvendige dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Mangler glass i en dør. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/vaskerom. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken. Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på opprinnelige/eldre kobber/metallrør.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Tomteforhold > Drenering. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Ev. drenering/fuktsikring fra byggeår har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er avvik: Siporex har sprekker. Ukjent om det er sprekker i selve
grunnmuren.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 1: Våtrom er fra byggeår og er ikke utbedret.
- Punkt 8: Boligen er ikke tatt vare på, og vet det kan være sopp enkelte steder.

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 153 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Kommentar: Deler av kjeller er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Kommentar: På tegninger er det vist blindkjeller i ca halve kjelleren. På befaringsdagen var hele kjelleren gravd ut.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 116 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat/skrånende. Store deler av tomten er ikke opparbeidet og fremstår som en naturtomt.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Støpt grunnmur. Støpt gulv på grunn i deler av kjeller. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. LIggende panel i gavler. Saltakkonstruksjon tekket med shingel. Kaldt loft. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall.

Terrasse: Terrasse mot sørvest med adkomst fra stue. Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra byggeår og 1988.

Dører: Balkongdør i treverk med 1-lag glass og innvendig varedør med 1-lag glass.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2001.
Innvendige dører: Lette/glatte innerdører. Glassfelt i enkelte dører.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i kjeller.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast. Det registreres avløpsrør som er oppgradert etter byggeår i kjeller. Alder og detaljer rundt hva som er gjort er ukjent.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av naturlig ventilasjon. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut uten bruk av vifter.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2001 er plassert i kjeller.

Drenering: Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.

For ytterligere opplysninger se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Veltmanåa barnehage (1-5 år, 0.8 km)
Trollskogen barnehage (1-5 år, 1 km)
Espira Dragerskogen barnehage (0-5 år, 1.6 km)

Skoler
Raufoss skole (1-7 kl., 1.2 km)
Vestre Toten ungdomsskole (8-10 kl., 0.5 km)
Raufoss videregående skole (0.5 km)

For ytterligere informasjon se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av: Elektriske frittstående ovner og ildsted.
Det ble forsøkt å feiing og tilsyn av pipe 05.12.2022 og 01.08.2022. Dette har ikke blitt gjennomført da ingen var hjemme. Kommunen opplyser om at det ikke foreligger avvik eller anmerkninger registrert på avtalen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 970 pr. år Inkluderer gebyr vann og avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt på kr 5062,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 490 050 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 764 178 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplanens arealdel 2012-2023 for Vestre Toten.
Krav om felles planlegging.
Boligbebyggelse - nåværende.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Vestre Toten kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1984/6520-2/19 - Forbud mot næringsvirks. 06.08.1984 
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
MED FLERE BESTEMMELSER

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt som står i boligen på visning medfølger. Boligen vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Furuvegen 7, 2833, Raufoss, Gnr. 13 bnr. 393 i Vestre Toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0305

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.