GJØVIK / KIRKEBY

Flott enebolig m/3 sov, 2 flislagte bad og eget vaskerom. Garasje m/innredet loft, samt smørebod. Pent opparbeidet hage!

Martin Tranmæls veg 20A , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 259 m²
Tomt 564 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1978
Gårdsnummer 62
Bruksnummer 387
Energimerking E
FINN.no 328589280
Sist endret 14.11.2023 10:57
Prisantydning 5 250 000,-
Totalpris 5 400 172,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 131 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 250 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 150 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 400 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Martin Tranmæls Veg 20a - En flott familiebolig som er betydelig pusset opp i 2010. Bolig er ført i lyse, delikate farger og materialvalg. I tillegg har boligen god planløsning. Adkomst til boligen skjer i 1.etasje. Her kommer vi inn i romslig entre med garderobe. Videre finnes ett flislagt bad fra 2018 med alle nødvendige fasiliteter. Kjøkkenet har innredning fra Sigdal. Innredningen har glatte fronter og heltre benkeplate. Hovedsakelig integrerte hvitevarer. I stuedelen er det god plass til både sofamøblement og spisestue. Store vindusflater gir godt med lys inn. Fra stuen er det i tillegg adkomst til stor og solrik terrasse mot sørvest.

Beveger vi oss opp i 2.etasje finner vi 3 soverom med god størrelse. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, samt adkomst til walk-in-closet. I tillegg finnes 2 barnerom/gjesterom. 2.etasje rommer også et flislagt bad. Boligen har i tillegg innredet kjeller med blant annet en koselig kjellerstue, praktisk vaskerom og rikelig med oppbevaringsplass.

På eiendommen finnes i tillegg garasje/carport med 2 biloppstillingsplasser som er bygget i tilknytning til boligen. I bakkant av garasjen finnes en praktisk smørebod. Loft over garasje er innredet med entre, bod og en koselig stue. Adkomst via utvendig trapp på baksiden av garasjen. Har du ungdommer i hus, er dette et perfekt sted for å samle venner til spillekveld eller se fotballkamp. Videre opplyser selger at det er lagt til rette for innvendig adkomst til stue over garasje via walk-in-closet i 2.etasje. Det er lagt inn "stendere" til å sette inn dør i veggen ved behov.

Innhold

Bolig med primærareal på 193 m² over 2 plan og kjeller.
Kjeller: Gang, vaskerom, kjellerstue og 2 boder.
1. etasje: Entré, gang, bad 1.et., kjøkken, spisestue, stue, trapperom, garasje, carport og smørebod.
2. etasje: Hall m/trapp, 3 soverom, garderobe, bad, loftstue over garasje og vindfang loft over garasje.

Terrasse mot sørvest.
Inntilliggende garasje/carport med 2 biloppstillingsplasser.

Standard

Boligen er opprinnelig fra 1978. Boligen ble tilbygget og opprinnelig del gjennomgikk en betydelig renovering i 2010. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men
har bygningsdeler som har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Kostnader til løpende vedlikehold må påregnes.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning fra Sigdal fra 2010. Benkeplate og vask ble byttet i 2019. Kjøkkeninnredning er med laminerte skrog, glatte fronter (hvorav noen fronter er med glass) og heltre
benkeplate med dobbel kjøkkenkum med integrert såpedispenser og 1-greps kjøkkenarmatur. Glass og panelplater på vegg mellom over- og benkeskap og bak koketopp. Integrert stekeovn,
microbølgeovn, oppvaskmaskin, pop-up stikkontakter og induksjonstopp. Plass til frittstående kombiskap kjøl/frys. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 1.etasje:
Badet ble bygget i 2018 med fliser på gulv og vegger, samt formpresset panel for våtrom i taket. Oppvarming via gulvvarme. Rommet har Linn Bad baderomsinnredning med slette fronter og
heldekkende dobbel servant med 1-greps servantarmaturer. Overskap med speil på fronter og tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjnisje med dør og vegghengt toalett.
Ventilasjon via fuktstyrt mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.

Bad 2.etasje:
Badet ble renovert i 2008 og har fliser på gulv og vegger, samt panel i taket. Skråtak over dusjsone. Oppvarming via gulvvarme. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på front. I tillegg finnes dujssone med vegg og skyvedører, samt gulvmontert toalett. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.

Vaskerom:
Eldre vaskerom som har slette plater og mur/puss på veggene, panel i taket og epoxy på gulv som ble oppgradert i 2019 ifm ny vann- og avløpsledning. Oppvarming via gulvvarme. Rommet er innredet med vaskekum på vegg med 1-greps blandebatteri, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Ventilasjon via mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater:
Himlinger: Formpresset panel og panel.
Vegger: Panelplater, panel, malt strie og malte glatte flater.
Gulv: 1-stavs parkett, laminat, fliser og betong.

Tilbygg / modernisering:
Vedlikehold / påkostninger: (Opplyst av eier)
- 2008 - Modernisering: Renoverte badet i 2.et. Utført av firma. (Murmester Tony Wainwright)
- 2009 - Modernisering:
PUSSET OPP KJELLERSTUE:
- Rettet opp gulv med flytsparkel.
- La gulvvarme.
- Oppgraderte det elektriske.
- Nye overflater.
Alle arbeider utført av firma. (Odd Birkelund, Torkehagen, MjøsElektro)
Fakturaer kan fremlegges.
- 2010 - Modernisering 2010-2011:
RENOVERTE OPPRINNELIG DEL 1.OG 2.ET OG BYGGET TILBYGG MED INNGANGSPARTI, GARASJE, SMØREBOD OG LOFTSSTUE:
- Nye overflater på vegger, gulv og tak.
- Oppgraderte det elektriske anlegget og store deler av røropplegget.
- Nytt kjøkken.
- Byttet vinduer og dører.
- Bygget terrasse.
- Pusset opp trapp mellom 1.-og 2.et.
- Bygget utvendige støttemurer.
- Opparbeidet hage.
Utført av firmaer. (Fuglerud AS, Elkam AS, Malmberg AS, Jørstad AS) Fakturaer kan fremlegges.
- 2018 - Modernisering: Renoverte badet i 1.et. Utført av firma. (Murmester Tony Wainwright) Fakturaer og FDV-dok kan fremlegges.
- 2019 - Modernisering: Byttet vann- og avløpsledninger mellom huset og det kommunale nettet i gata. Utført av firmaer. Bilder og fakturaer kan fremlegges.

Beliggenhet

Martin Tranmæls Veg 20a ligger rett sør for Gjøvik sentrum, godt skjermet fra alle store hovedveier. Dette er et fint området som er svært barnevennlig og rolig. Vindingstad skole ligger i gangavstand fra boligen, det samme gjelder barnehage. Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna. Der finner du innlandets største kjøpesenter CC og en mengde småbutikker og koselige cafeer i de hyggelige sentrumsgatene. Det er også kort vei til NTNU og videregående skole. Langs Mjøsa finner du Rambekkvika med båthavn og badestrand. Dette er en liten spasertur fra boligen. Ski- og turløyper finner du i stort monn ved Vind skiarena. Her kan du boltre deg i milevis med ski- og turløyper. Gjøvik ligger snaue to timers kjøring unna Oslo og ca. 1,5 timer unna Gardermoen.

Forsikring

Eika Polisenummer: 587282

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning.
- TG 2: Veggkonstruksjon:
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Småsprekker nederst på kledning er registrert.
Det er ved stikkprøve observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn.
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft:
Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.
Ikke montert insektsnett på luftespalter. Dette øker risikoen for at insekter etablerer seg i taket/på loftet.
- TG 2: Vinduer - 2:
Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk.
Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.
Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
- TG 2: Dører:
Inngangsdør i garasjen har misfarginger/skjolder.
- TG 2: Overflater:
Gulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, ikke registrert skader pga. dette.
Knirk/lyd er registrert i parkettgulv.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- TG 2: Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
- TG 2: Rom Under Terreng:
Plast i yttervegger mot terreng, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader.
Det bemerkes at utforede yttervegger under utvendig terrengnivå er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader og har ofte skjulte feil og skader.
Denne konstruksjonen blir derfor kalt en risikokonstruksjon.
- TG 2: Innvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- TG 2: Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- TG 2: Andre innvendige forhold:
Begrenset oppvarmingsmulighet ved strømbrudd.
- TG 2: Overflater vegger og himling:
Det er uegnede materialer i våtsoner.
- TG 2: Sluk, membran og tettesjikt:
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring.
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
Utettheter i epoxy rundt vannledning.
Epoxy på gulvet er ikke tilkoblet sluket på en fagmessig måte. Det er ikke benyttet epoxyring i sluket. Dette øker risikoen for lekkasje mellom epoxy og sluket.
- TG 2: Ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- TG 2: Overflater vegger og himling:
Det er uegnede materialer i våtsoner
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Det er påvist svertesopp i silikonfuger.
Skråhimling over dusjsone er en våtsone og det stilles de samme krav til bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i en våtsone.
- TG 2: Overflater Gulv:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er avvik:
Gulvet utenfor dusjsone har fall under 1:100. I slike tilfeller skal membranen ha en oppkant på minst 15mm over ferdig gulv ved terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da
membran ikke er synlig.
List/profil på gulvet mot dusjen, hindrer eventuelt lekkasjevann å renne til sluket. Da list/profil er høyere enn topp terskel er det fare for at eventuelt lekkasjevann demmer seg opp og renner ut av
rommet.
- TG 2: Sluk, membran og tettesjikt:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Det er avvik:
Skråhimling over badekaret er en våtsone og det stilles de samme krav til fuktsikring/membrantetting som i øvrige våtsoner. Det er ukjent om det er tettesjikt/membran i skråtak over dusjsone.
Ikke synlig membran i sluket. Denne typen klemring har en fals ned i sluket som skjuler ev. slukmansjett.
Dette betyr ikke at det ikke er benyttet membran/slukmansjett bare at dette ikke kan kontrolleres.
- TG 2: Ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Luftespalte under dørblad er mindre enn anbefalt.
- TG 2: Overflater og innredning:
Noe svelling på innredningen ved oppvaskmaskin. Tørt på befaringsdagen.
- TG 2: Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
Kabelgjennomføringen på varmtvannsbereder er løs.
- TG 2: Drenering:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på drenering er oppnådd på opprinnelig del.
- TG 2: Forstøtningsmurer:
Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
- TG 2: Terrengforhold:
Terrengforhold under terrassen er ikke synlig for kontroll.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Gjelder eldre kobberrør.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad
- Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Gjelder eldre avløpsrør.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
Vindu lot seg ikke åpne på befaringsdagen.
Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens.
- Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Ingen punkter har fått TG 3.

For ytterligere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Nyoppusset.
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Renovasjon av bad 1. og 2. etg. Byttet vann-og avløpsledninger mellom hus og kommunal nettet i gata. Utført av Murmester Tony Wainright / Rørlegger'n K AS.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, utført av murmester Tony Wainright.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Faktura fra fagarbeider.
- Pkt. 2.3: Er arbeidet byggemeldt?
Renovasjon i 2010 er byggeanmeldt og dokumentert.
- Pkt. 3: Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ingen feil har fremkommet etter renovasjon 2010.
- Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Pålegg fra kommunen. Utført 2018/2019. Har dokumentasjon med bilder. Utført av Rørlegger'n K AS.
- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ble gjennomgått med Entrepenør Byggmester Fuglerud ved renovasjon 2010.
- Pkt. 6:Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Det er ikke montert peis i dag, men det er lagt tilrette for det om det er ønskelig.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Renovasjon av hus, primært 1. og 2. etg. Med nytt påbygg mellom hus og garasje samt ny garasje i 2010. Alle vinduer i 1. og 2. etg er byttet. 2 vinduer i kjeller er ikke byttet. Oppsusset rom er isolert til standard år 2010. Utført av Entrepenør Byggmester Fuglerud AS.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Oppgradert det elektriske anlegget i forbindelse med oppussing i 2010. Utført av Elkam AS.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Har faktura fra elektrikker. Firma er konkurs. Eltera har gjennomført Elkontroll 23.08.23.
- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Eidsiva har hatt kontroll av El.anlegg 2018.
- Pkt. 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Litt utbygd kjøkken og stue (karnapper) samt utbygg ml hus og garasje og garasje.
- Pkt. 21.1: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, søkt endring hos kommunen.
- Pkt. 22: Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Det er godkjent bruksendring fra kommunen på rom over garasje fra bod til oppholdsrom for lek og spill 16.10.23. Ferdigattest vil bli sent til kommunen med det første.

Tilleggskommentar:
Bl.a noe ekstra tillegg ved oppsussing i 2010;
- Varme i gulv 1. etg og 2. etg. garasje, termofloor matter. Termostatstyrt i flere soner.
- Epoxy gulv smørebod
- 24 utvendige spotter, bl.a foran og bak garasje. Inngangsparti samt litt over terasse.
- 36 spotter 1. etg styrt med dimmere i forskjellige soner.
- 2 stk strømsøyler i hvert hjørne av kjøkkenbenk
- 3 stk ekstra strømuttak ute
- Grå fliser i Car-port lagt av Murmester Tony Wainwright AS
- Nytt markisestoff i terassemarkise
- 7 TV uttak (kjøkken, to soverom, 2 stue, smørebod, rom over garasje)
- Montert spotter i alle rom 1. etg med dimmere over flere soner.
- Eik parkett 1.stav med V-Groove i 1.etg. Over garasje 1 stav Eik Laminat v-groove
- Nytt Sigdal kjøkken 2010 med noe Miele hvitvarer.
- 2018 Ny benkplater og kjøkkenvask ,Heltre 30 Fingerskjøtet Eik Naturell Hardvoksolje og vask Intra Frame 78D med oppløft, inderlimt
- Oppusset bad 1. etg med bl.a Linn baderomsinnretning.
- Hekker beplatenet rund hus i 2011.
- Skyvdørsgarderobe yttergang 2 m med speil
Diverse:
- Noe mose tak garasje mot nord vest
- Noen spotter 1. etg har fått farge, men har fått ny fra leverandør men ikke byttet ut.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 259 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom og kjellerstue.

1. etasje:
Bruksareal: 125 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad 1.et., kjøkken, spisestue, stue og trapperom.

2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, 3 soverom, bad 2.et, loftstue over garasje og vindfang loft over garasje.

Areal for 2.et gjelder 2.et på huset og loft over garasjen da garasjen henger fast i huset.
Deler av 2.et er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.
Kott på loft over garasjen er ikke målbart grunnet la takhøyde.
Areal for 1.et gjelder 1.et på huset, garasjerommene og smørebod.
"Carport" er tatt med som garasjerom da mer enn 50% av veggarealet er kledd/tett.

Lovlighet:
- Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Krav til varig opphold:
Kjellerstue tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold. Ikke tilstrekkelig dagslysflate.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 564 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 563,70 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen støttemurer, hekker og beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Inntilliggende garasje/carport med 2 biloppstillingsplasser.
Ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur og ringmurer av lettklinkerblokker. Støpt gulv på grunn i kjeller og garasje. Trebjelkelag i etasjeskille. Trebjelkelag mot kryperom i tilbygg og mellombygg. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Saltakkonstruksjon tekket med rue metallplater. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Hovedsakelig trevinduer med 2-lags isolerglass.

Vinduer / dører:
- Trevinduer med 2-lags isolerglass. Gjennomgående sprosser.
- Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2010 og 2009.
- Trevinduer med 1+1 lags glass. Fra byggeår.
- Profilerte innerdører.
- To-fløyet ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2010.
- Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2010.
- Kjellerdør treverk med blyglassvindu.
- Leddport av metall med portåpner til garasje.
- Boddør i metall med kodelås til smørebod.
- Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass til loft over garasjen.
- Inngangsdør i treverk til garasjen.

Tekniske innstallasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør. Ikke besiktiget i rørskap.
- Innvendig hovedstoppekran er plassert på vaskerom.
- Fordelerstokk til rør i rør er montert åpent i taket på vaskerommet.
- Synlige avløpsrør i: Plast.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Mekanisk avtrekk fra våtrommene og kjøkken.
- Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 1994 er plassert på vaskeom.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på vaskerom. Åpent og skjult ledningsnett.
- Ledningsnettet har varierende alder.
- Eltilsyn ble foretatt 23.08.2023.

Diverse:
- Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller/underetasje.
- Pipe i lettklinkerblokker. Sotluke er plassert i kjellerbod. Ingen ildsteder er montert.
- Innvendige utforede vegger på grunnmur.
- Krypkjeller under tilbygg.
- Trapper av treverk mellom etasjene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Enebolig har status "tatt i bruk" i opplysningene fra Gjøvik kommune.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 24.05.2011.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (0-5 år)
64 barn 1.5 km
Marihøna barnehage (1-5 år)
50 barn 1.6 km
Vindingstad Barnehage (1-5 år)
48 barn 1.8 km

Skoler
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.)
188 elever, 10 klasser 1.2 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)
289 elever, 21 klasser 1.5 km
Kopperud skole (1-10 kl.)
449 elever, 30 klasser 1.7 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 3 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 3.7 km
NTNU Gjøvik
11,4 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm.
I hovedsak ved hjelp av:
- Varme i gulv.
- Panelovner.

Det er pipe i boligen, men per i dag er det ikke montert ildsted.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 813 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 10 804,-
Renovasjon: 2 760,-
Eiendomsskatt: 7 249,-

Pr. i dag faktureres det ikke for feiing/branntilsyn på eiendommen. Megler gjør oppmerksom på at dette kommer i tillegg dersom pipe tas i bruk.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være 1 812 400. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 306 594 pr. 01.11.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 703 738 pr. 01.11.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg
- Nåværende boligbebyggelse
Vedtatt 29.10.2020

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendomommen fra offentlig veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Martin Tranmæls veg 20A, 2816, Gjøvik, Gnr. 62 bnr. 387 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0307

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.