KAPP

Enebolig med dobbelgarasje - Romslig hage - Mjøsutsikt - Kort veg til fine tur- og bademuligheter!

Mjøsvegen 371 , 2849 Kapp

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

34%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 134 m²
Bruksareal 192 m²
Tomt 907 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1957
Gårdsnummer 94
Bruksnummer 146
Energimerking G
FINN.no 316323369
Sist endret 20.09.2023 15:03
Prisantydning 3 450 000,-
Totalpris 3 552 672,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 86 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 450 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 672,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 552 672,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mjøsvegen 371 - Her finner du en romslig enebolig over to etasjer med kjeller. Boligen inneholder bl.a kjøkken med øy og plass til spiseplass, stor stue med adkomst til takoverbygget terrasse. Det er bad i 1.etg og 2.etg. Tre soverom i 2.etg og ett soverom i kjeller. I tillegg er det vaskerom i kjeller.

Utenfor er det oppført dobbelgarasje, og en tidligere garasje som er omgjort til bod. Ellers er det godt med parkeringsplass på gruset gårdsplass. Fra eiendommen er det fin utsikt over Mjøsa, og det er laget til fine uteplasser rundt boligen. Fra eiendommen er det kort veg til skole, barnehage og dagligvare.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Trapperom, soverom,  vaskerom, to bodrom og teknisk rom.
1.etg: Entré, hall, bad, kjøkken, stue og trapperom.
2.etg: Gang, tre soverom, bad og kott.

Standard

Boligen er fra 1957. Tilbygget i 2015. Normal standard og planløsning. For ytterligere opplysninger se vedlagt tilstandsrapport.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter, noen fronter med glass, og laminert benkeplate med kjøkkenkum. 1-greps kjøkkenarmatur. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn, induksjonstopp og micro. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 1.etg
Badet er opplyst oppgradert i 2006 i tidligere salgsoppgave. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på vegg, himlingsplater i taket og fliser på gulv. Gulvvarme. Baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. Gulvmontert toalett og dusjkabinett med flere dusjfunksjoner. Naturlig avtrekk.

Bad 2.etg
Våtrommet er opplyst i tidligere tilstandsrapport flislagt i 2004/5. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Fliser på vegg, panel i himling. Dels skråtak. Fliser på gulv. Gulvvarme. Fliser ser ut til å være lagt på eldre gulvbelegg, men dette er usikkert. Sluk er plassert under badekar og det er vanskelig å måle fall til sluk nøyaktig. Baderomsinnredning med profilerte fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap med speil på fronter. Tilhørende belysning. Innbygget hjørneboblekar. Gulvmontert toalett. Naturlig avtrekk. Tilluft via spalte under dørblad.

Vaskerom
Eldre våtrom. Fliser på gulv, malt puss på vegger og malt betongdekke i taket. Sluk i støpejern. Naturlig avtrekk via veggventil. Opplegg for vaskemaskin. Vaskekum.

Påkostninger/oppgraderinger opplyst i tidligere salgsoppgave:
- 2021: Nye fliser i vindfang og hall 1 etg.
 Nye fliser på vegg over kjøkkenbenk.
- 2019: Nye innvendige og utvendige avløpsrør etter tilbakeslag på kloakk.
Nye overflater- gulv og vegg i soverom kjeller.
Ny kjøkkenøy .
Ny dobbel mantlet varmtvannbereder til vann forbruk og oppvarming til radiatorer.
- 2017: Nytt sikringskap i kjeller.
- 2015: Nyere Ikea kjøkken.
Tilbygg kjøkken.
Ny eik parkett i stue.
- 2011: Utvendig drenering.
- 2009/2010: Støttemur ute i hagen.
- 2007: Takterrasse ut fra stue med takstein, balkongdør, vinduer/karnapp.
- 2006: Nytt flislagt bad 1.etg.
Nytt sikringsskap 2.etg.
- 2004/2005: Flislagt bad 2.etg.

Vedlikehold/påkostninger opplyst av selgere:
- 2023: Oppgradert inngangsparti. Egeninnsats.
Gammel garasje omgjort til bod. Egeninnsats.
- 2022: Satt inn varmepume. Utført av firma.
Oppgradert innkjørsel. Utført av firma og egeninnsats.
Bygget veranda og trapp i hage. Egeninnsats.
- 2021: Satt inn ildsted. Utført av firma.
Byttet gulv i stue. Egeninnsats.
Satt inn el-bil lader i garasje. Utført av firma.

Elektriske anlegg: El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. To sikringsskap. Sikringsskapene er plassert under trapp i u.et og gang 2.et.

Innvendige overflater:
- Gulv: Laminat, fliser og betonggulv.
- Vegger: Panel, tapet, brystningspanel, malte glatte flater og malt puss/mur/betong.
- Himling: Panel, himlingsplater, malte glatte flater og malt betong.

Eiers opplysning: Nedgravd oljetank mellom huset og garasjen. Det foreligger krav om sanering av oljetank.
Tanken kan fylles med masser der den ligger. Ref: Tidligere eiers egenerklæring.

Beliggenhet

Vi har for salg en koselig enebolig beliggende i barnevennlig og etablert boligområde langs Mjøsvegen på Kapp. Herfra er det kort vei til Kapp sentrum med barneskole, barnehager og butikk, samt kultursenteret Mjølkefabrikken og teltet der blant annet sommershowet Urbane Totninger kjøres hver sommer. Hekshusstranda med båthavn og bademuligheter ligger kun en kort gåtur fra boligen. Det er heller ikke langt til Peder Balke senteret, med flotte galleriutstillinger og en hyggelig kafé. Til Gjøvik er det ca. 1 mil og ca. 5 km til kommunesenteret Lena der du finner videregående skoler, idrettsarenaer, butikker av ulike slag og alle servicefasiliteter.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

KLP Polisenummer: 80490437

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Utvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det registreres slitasje på overflatebehandlingen på
treverket på trapp foran balkongdør på kjøkkenet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > Generell > Vaskerom. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Fall til sluk er ikke tilfredsstillende. Ukjent tettesjikt/membran. Det kan ikke konstateres bruk av membran på rommet. Eventuell membran har oppnådd forventet brukstid. Overgang mellom sluk og eventuell membran er ikke fagmessig utført. Ikke mekanisk avtrekk. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 2.et. Det er avvik: Eiers opplysning: boblekaret er defekt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet.
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Tomteforhold > Oljetank. Det foreligger krav om sanering av oljetank. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom. Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Det er avvik: Det registreres begynnende mosedannelse på taktekking.
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er avvik: Frostsprengt takrennenedløp.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er avvik: Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens brukstid. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens brukstid. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep noe som ikke er utført.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er ikke luftespalter i takutstikk eller mellom takrenne og forkantbord. Inspeksjonsluke var fastskrudd, loft er derfor ikke inspisert. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.
- Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Råteskader er registrert i omramming ned mot beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Eiers opplysning: vindu i kott på hovedsoverom er muligens punktert.
- Utvendig > Dører. Det er avvik: Kjellerdør: utvendig avflassing og slitasje.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Det er ikke sikkerhetsglass i rekkverket.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig > Overflater. Det er avvik: Gulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, ikke registrert skader pga. dette. Det registreres bom i fliser. Sprekker og slitte i flisfuger.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor
en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Bjelkelaget mellom kjeller og 1.et i tilbygget er ikke lukket. Isolasjon er synlig.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Det er avvik: Pipevange er tildekket i 2.et. Dette ble ikke ikke registrert av brannforebyggende tilsyn 14.08.2023.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger.
Hulltaking og fuktmåling ble foretatt i utforet yttervegg under utvendig terrengnivå og jeg målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført. Det bemerkes at utforede yttervegger under utvendig terrengnivå er et kritisk punkt med tanke på fukt/kondensskader og har ofte skjulte feil og skader. Denne konstruksjonen blir derfor kalt en risikokonstruksjon.
- Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 2.et. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
Vindu er plassert i våtsonen. Hull i overflater etter festemidler som er fjernet. Skråhimling over badekaret er en våtsone og det stilles de samme krav til fuktsikring/membrantetting og bruk av fuktrobuste materialer som i øvrige
våtsoner. Det er ikke benyttet overflater som egner seg i våtsone og det er ukjent om det er etablert membran/tettesjikt himlingen.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad 2.et. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt. Ev. lekkasjevann utenfor badekaret har noe redusert adkomst til sluk.
Gulvet skal avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm på alle sider, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over ferdig gulv. Ukjent om det er membran oppkant mot terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da membran ikke er synlig bak fugemasse.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 2.et. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad 2.et. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 1.et. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er avvik: Hull i overflater etter festemidler som er fjernet i våtsonen. Fare for at eventuelt tettesjikt/membran er punktert. Dør er plassert i våtsonen.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad 1.et. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1.et. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Ikke synlig membran i sluket.
Eventuell membran er ikke fagmessig tilkoblet sluk og det er risiko for lekkasje. Eventuell membran har oppnådd mer enn forventet brukstid.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 1.et. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad 1.et. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Gjelder eldre avløpsrør i støpejern.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er avvik: Det registreres rennemerker på varmtvannsbereder fra kobling. Det registreres vann på gulvet ved varmtvannsbereder.
- Tekniske installasjoner > Vannbåren varme. Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Eiers opplysning: Radiator i stue 1.et er defekt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tomteforhold > Drenering. Det er avvik: Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Grunnmuren har sprekkdannelser. Enkelte riss/sprekker i opprinnelig grunnmur. Eldre betong kan ha redusert kvalitet.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er avvik:
Mosedannelse på muren. Dette kan redusere murens/steinenes brukstid.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. Terrengforhold under terrassen ved inngangen er ukjent.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 1: Noe saltutslag vaskerom kjeller. - Punkt 3: Tidligere eier har hatt oppslag i kjeller 2018. Utbedret sommer 2019. Ingen problem siden. - Punkt 4: Byttet bunnledning fra siste sluk i kjeller og ut til inspeksjonskum. Tidligere eier. - Punkt 5: Noe saltutslag. - Punkt 6: Skorstein er kledd inn i 2 etg. på bad. - Punkt 7: Huset er fra 1957, noe setningsskade finnes. - Punkt 9: Tatt en mus i garasje. Vinter 2021. - Punkt 11: Bod/gammel garasje har hatt utetthet i tak. Utbredt sommer 2023.
- Punkt 12: BBS Elektro AS. Installert el-bil lader i 2021 og utekontakt til varmepumpe (firma). Bygget terrasse i 2022 og nytt inngangsparti 2023 (egeninnsats). Gammel garasje omgjort til bod 2023 (egeninnsats).
- Punkt 13: BBS Elektro AS. Tidligere eier har byttet fra oljefyr til elektrisk fyring. Ny kurs lagt opp til varmepumpe i 2022 (faglært).
- 13.1: Se sikringsskap.
- Punkt 15: Se punkt 12.
- Punkt 16: Boligen har vært pusset opp tidligere, men er ukjent for oss av hvem.
- Punkt 17.1: Tidligere eier har sagt den kan saneres der den ligger, men vi har ingen papirer på dette.
- Punkt 21: Soverom kjeller er originalt fra byggeår ifølge tidligere eier.
- Punkt 24: Vi har forrige boligsalgsrapport.

Tilleggskommentar:
- Radiator sørvendt i stue fungerer ikke.
- Elektronikken i boblebad 2.etg fungerer ikke.
- Nytt gulv i stue i 2021 (egeninnsats).
- Innkjørsel oppgradert i 2022 (faglært - Doning AS).
- Kodelås ytterdør byttet 2022 (egeninnsats).

Boligens areal

Primærrom: 134 kvm, Bruksareal: 192 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, soverom og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall, bad, kjøkken, stue og trapperom.

2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Kommentar fra takstmann: Kott i 2.et har ikke målbart areal grunnet lav takhøyde.

Andre bygninger:
Dobbelgarasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 0 m².

Garasje omgjort til bod:
Bruksareal: 7 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
Kommentar: Kommunen har ikke tegninger av opprinnelig bolighus i sine arkiver. Kun tegninger for tiltak omsøkt i 2015 er fremvist.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Matrikkelkart fra Østre Toten kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 907 kvm, Eierform: Eiet tomt
Selveiertomt i terrassert terreng med flat og skrånende tomt. Pent opparbeidet med plen og diverse beplantninger.
Støttemur nedenfor boligen i hagen. Asfaltert biloppstillingsplass.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje eller på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - enebolig:
Støpt grunnmur. Støpt gulv. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall.

Drenering: Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Plastvinduer med 2-lags isolerglass. Plastvinduer med 3-lags isolerglass. Vinduer med 1-lags glass med innvendige varevinduer med 1-lags glass fra byggeår. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1986, 2003, 2004, 2006, 2019.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass og kodelås. Merking i glass 2012. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2006. Balkongdør i plast med 3-lags isolerglass. Isolerglass er ikke datomerket. Ytterdør i treverk i u.et.

Terrasse: Overbygget og dels innbygget takterrasse over deler av u.et mot øst med adkomst fra stue. Trebjelkelag på grunnmur. Tettesjikt under terrassebord. Rekkverk i treverk og glass. Rekkverkhøyde på ca. 93cm.
Terrasse mot vest ved inngangen. Fundamentert på betongsøyler og murte/støpte vanger. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 84cm.
Terrasse mot sør med adkomst fra hagen. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 100 cm.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i kjeller.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra kjøkken.

Varmesentral: Vannbåren varme via bereder. Luft til luft varmepumpe.

Varmtvannstank: Todelt varmtvannsbereder for både forbruksvann og oppvarming. Berederen er fra 2017 og er plassert på tekn.rom i u.et.

Vannbåren varme: Oppvarming og forbruksvann fra varmtvannsbereder. Vannbåren varme i radiatorer.

Garasje fra 2004:
Frittstående dobbel garasje. Fundamentert på støpt ringmur med støpt plate. Oppført i trebindingsverk med stående panel. Mønet tretak tekket betongtakstein. 2 leddporter med motor. Innlagt strøm. Innvendig glattpanel på vegg og himling i bod. Eget skap med automatsikring. Trevinduer med 2- lags isolerglass. Elbillader er montert.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Garasje ommbygget til bod:
Enkel eldre garasje dels revet og ombygget til bod. Forenklet fundamentering. Pulttak med takpapp. Utvendig stående kledning.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.
Det foreligger kun ferdigattest på garasje/uthus, balkong og takoppløft. Datert 03.06.2021.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kapp barnehage (0-5 år, 2.1 km)
Bjørnsgård barnehage (1-5 år, 2.2 km)
Hoffsvangen barnehage (1-5 år, 4 km)

Skoler
Kapp skole (1-7 kl., 2.4 km)
Hoffsvangen skole (1-7 kl., 4 km)
Lena ungdomsskole (8-10 kl., 5.7 km)
Skreia ungdomsskole (8-10 kl., 10.7 km)
Lena-Valle vgs - avd. Valle (5.3 km)
Lena-Valle vgs - avd. Lena (5.4 km)

For ytterligere informasjon se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm. Vedfyring. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv. Ildsted. Luft til luft varmepumpe. Vannbåren varme i radiatorer.
Selgers opplysning: Varme i gulv på bad 1.- og 2.et og kjøkken.

Sist dato for tilsyn av pipe: 28.01.2020.
Sist dato for feiing: 05.08.2022.
Kommunen opplyser: Det er ikke registrert avvik/anmerkninger på fyringsanlegget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 253 pr. år Inkluderer vann, avløp, renovasjon, branntilsyn, feiing og eiendomsskatt på kr 5610,-. Forbruksgebyr for vann og avløp i 2023 er følgende: Forbruk vann kr 28,- per kubikk Forbruk avløp kr 35,- per kubikk

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 607 459 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 186 852 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse - Nåværende
Gul sone iht. T-1442.
Rød sone iht. T-1442.
Kommentarfelt: § 2.2.4 styrer utnyttelse av eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Østre Toten kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1958/2407-1/19 - Erklæring/avtale 28.06.1958
Bestemmelse om kloakkledning
Vegvesenets betingelser vedtatt

1958/2408-1/19 - Bestemmelse om veg 28.06.1958
Vegvesenets betingelser vedtatt

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Fastmonterte hyller på kjøkken, fastmonterte hyller på verandaen under tak, lampe som henger i trappa og plantede georginer til venstre for trappa i hagen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Mjøsvegen 371, 2849, Kapp, Gnr. 94 bnr. 146 i Østre Toten kommune

Oppdragsnummer

6-23-0314

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.