Nordbyen

Innholdsrik enebolig med hybelleilighet i sokkel - dobbel garasje - solrikt og meget barnevennlig - flott mjøsutsikt!

Bergslia 2 , 2819 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Runi Bjerke
Runi Bjerke Salgsleder / Partner / Eiendomsmegler
Nina Hellenæs
Nina Hellenæs Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over 5 mill

91%

har bolig på over 120 kvm

42%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 218 m²
Bruksareal 264 m²
Tomt 1 567 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 49
Energimerking F
FINN.no 319386239
Sist endret 04.12.2023 10:15
Prisantydning 6 650 000,-
Totalpris 6 835 172,-

Beregnet totalkostnad

6 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 166 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 650 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 185 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 835 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Bergslia 2 er en stor enebolig fra 1977. Siden den gang er boligen pusset opp etter alle kunstens regler. Her er det flotte farger og åpne løsninger. Boligen er stor og inneholder tre soverrom, stor stue, kjøkken med spiseplass, bad, vaskerom, kjellerstue og mange boder. I tillegg finnes en sekundærleilighet i underetasjen.
Utvendig finnes solrike terrasser med utsikt. Hagen er lett hellende og pent opparbeidet. Med på kjøpet får du en stor dobbel garasje, en utvendig bod og et søppelhus som sikrer miljøvennlig og enkel sortering av avfall.
Sekundærleilighet en har egen romslig parkeringsplass til venstre for garasjen - og adskilt adkomst via trapp.

Innhold

Boligen inneholder i 1. etasje entre, gang, toalettrom, vaskerom med utgang til balkong, bad, to soverom, hvorav ett med utgang til balkong,  kjøkken og stue med utgang til terrasse og terrasseplatting
I underetasjen finner du vindfang, ganger, trapperom, toalettrom, bad, soverom, kjellerstue og kjøkken/stue. I tillegg garasje og fire boder.

Garasje med to biloppstillingsplasser.

Bod/lekestue

Standard

Boligen har normal standard og god planløsning. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid og oppgraderinger bør påregnes.

Kjøkken:
Boligen har et stort, moderne og praktisk kjøkken, som er delvis åpent mot stuen, og som har plass til stort spisebord. Her er innredning med laminerte skrog og hvite, glatte fronter, samt takhøye overskap. Heltre benkeplate med kjøkkenkum og med laminatplrater og belysning over benkeplate. Integrert komfyr, koketopp, kjøleskap og oppvaskmaskin.  Ventilator over komfyr.

Bad:
Delikat bad med flislagt gulv med varme, fliser på vegger og formpresset panel med downlights i himling. Badet er utstyrt med servant i underskap, speil med belysning, høyskap, innmurt badekar og vegghengt wc. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.

Vaskerom:
Vaskerommet har belegg med varme på gulv, belegg på vegger og formpresset panel i himling. Her er enkel innredning med kum, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Fra vaskerommet er det utgang til balkong.

Toalettrom:
Rommet har belegg på gulv, malte, glatte flater på vegger og himlingsplater. Her er servant i underskap og gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.

Sekundærleilighet:

Kjøkken sekundærleilighet:
Kjøkkenet har innredning med laminerte skorg og hvite, glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Her er plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Ventilator over komfyr. Komfyrvakt.

Bad sekundærleilighet::
Badet i underetasjen har belegg med varme på gulv, baderomsplater på vegger og himlingsplater. Her er servant i underskap med speil over, dusjkabinett og vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk med tilluft i dør.

Toalettrom sekundærleilighet:
Rommet har flislagt gulv med varme, malt strie og panelplater på vegger og malte, glatte flater i himling. Her er servant og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk med tilluft ved dør.

Innvendige overflater i hovesak med:
Gulv: Parkett, laminat, fliser, heltre, belegg og betonggulv
Vegger: Panel, panelplater, malt strie, malte, glatte flater, fliser, badersomsplater og malt puss/mur/betong.
Himling: Malte, glatte flater, panel, formpresset panel og himlingsplater.

Selger har opplyst om følgende moderniseringer:
2022 Oppgraderte gjeste-WC m/ nytt toalett og servant. Utført av Rørlegger'n K AS.
2019 Malte alle overflater i første etasje, inkl. trapp ned til sokkel. Utført av Per Kristian Tranberg AS.
2019 Utskifting av utvendig avløpsrør. Utført av Knut Malmberg AS.
2019 Fylte ut skråning på østsiden av terrasse, laget biloppstillingsplass og trapp for sekundærleilighet. Utført av Gjøvik graveservice.
2019 Strippet eldre veranda for skifer og varmekabler. La bassengbunn/membran under nytt gulv. Nytt rekkverk. Utført av Jacks service.
2019 Løftet opp og rettet garasje. Utført av Jacks service.
2012 Etablerte markterrasse på oversiden av huset. Utført av Brødrene Bogacz ANS.
2012 Sekundærleilighet etablert med nytt  kjøkken. Utført av Brødrene Bogacz ANS.
2012 Gammelt vaskerom revet - bygget opp på nytt. Utført av Rørlegger'n K AS.
2012 Strippet bad i 1. etasje, bygget opp fra bunn. Utført av Rørleggern'k AS.
2011 Nye takrenner, og nedløp. Utført av tidligere eiere.
2010 Oppgradert badet i underetasjen. Utført av tidligere eiere.
2010 Ny varmepumpe. Utført av tidligere eiere.

Beliggenhet

Bergslia 2 ligger høyt over Gjøvik. Og på Gjøvik er det ikke langt fra by til land. Her oppe fra er det tre-fire minutters kjøring ned til byen og alt du finner der; handlegater, kjøpesenter, stasjonen og Mjøsa. Og om du blir lei av å sitte hjemme og dra inn den flotte utsikten kan du raskt ta deg opp i marka og nyte skogens stillhet i milevis med tur eller skiløyper.

Boligen ligger meget velplassert med tanke på trygg skoleveg og med svært gode solforhold. Det er under ett minutts gange til busstopp med avgang hvert 20. minutt.

Gjøvik er Innlandets største by, og kan by på et yrende kulturliv, NTNU og nærhet til industristedet Raufoss.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til strøm, kommunale avgifter, forsikring, tv/internett, vedlikehold mv.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90895039

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TGIU - KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vanninstallasjoner ligger mot yttervegg og kjøkkeninnredning.

TG2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
Kledning er ført helt ned mot beslag/vannbrett, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved. Kledning bærer stedvis preg av elde og slitasje. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt.
Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning (selger opplyser at fuktmerkene har vært der fra tidligere). Kan ha
oppstått ved spesielle værforhold.

Utvendig > Vinduer
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller
nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Vinduer har høyt varmetap i forhold til
dagens krav.

Utvendig > Dører
Mer enn halvparten av forventet brukstid på de fleste dører er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Balkongdør mot sør går tregt. Vippeport er ikke funskjonstestet. Dørene har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Åpninger i rekkverk er større enn dagens anbefaling. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket. Det opplyses at konstruksjoner over boligrom/garasje er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens.

Innvendig > Radon
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av
boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av
takstmann.

Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Hulltaking i utforede vegger er ikke foretatt da dette er fysisk umulig på befaringsdagen pga. innbo/løsøre som står plassert mot vegger.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd mye av forventet brukstid, oppgraderinger bør påregnes.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd mye av forventet brukstid, oppgraderinger bør påregnes. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Det er ikke tilluft under dør.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet.
Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Flere vegger
er kledd inn i underetasje, dette begrenser inspeksjonen av innvendige forhold.

Tomteforhold > Terrengforhold
Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort.
Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Garasje er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes. Lav høyde mellom kledning og terreng.

Bod/lekestue. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Forenklet fundamentering. Bygningen inneholder konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Nei Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørlegger'n K AS
Redegjør for hva som blegjort av hvem og når: Kjell Arne Smedsrud med samarbeidspartnere totalrenoverte bad i 2012.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja
Firmanavn: Rørlegger'n K AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Kjell Arne Smedsrud totalrenoverte bad i 2012

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja
Kommentar: Rørlegger'n K AS

2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei
Kommentar: Rehabilitering av bad trenger ikke byggemelding.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørlegger Malmberg
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utskifting av kloakkledning i 2019

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja
Kommentar: Murpuss på pipa sugde inn vann. Løst med toppbeslag på pipa.

11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja
Kommentar: Beslag for utløp ventilasjon over tak bør byttes - blikkenslager er kontaktet.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært
Firmanavn: Terrasse over garasje i huskroppen er oppgradert: Fjernet skifer og la bassengbunn under nytt impregnert tregulv. Utført av Jacks service. Garasje er rettet opp. Utført av Jacks service.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Jacks service rehabiliterte garasje og terrasse i 2019.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært
Firmanavn: Jostad elektriske
Redegjør for hva som ble  gjort av hvem og når: Nytt el-anlegg i hele huset og sikringsskap i 2010/2011 ved Jostad elektriske. Nytt samme år som vi kjøpte huset.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja
Kommentar: Jostad elektriske

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja
Kommentar: El-tilsyn ok.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Nei
Kommentar: Strøm i garasjen, så fullt mulig å installere ladeboks.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Ja
Kommentar: Godkjent sekundærleilighet i Gjøvik kommune.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja
Kommentar: Godkjent sekundærleilighet i huskroppen: Entre, oppholdsrom, kjøkkenkrok og bad/ wc i sokkel. Egen inngang.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja
Kommentar: Sekundærleilighet godkjent i Gjøvik kommune.

23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja
Kommentar: Noe forhøyet verdi i sokkel- løst gjennom ventilasjon. Ingen høye verdier i første etasje.

Boligens areal

Primærrom: 218 kvm, Bruksareal: 264 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, ganger, trapperom, toalettrom, bad, soverom, kjellerstue og stue/kjøkken

1. etasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 126 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, toalettrom, bad, vaskerom, to soverom, kjøkken og stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 238 cm. Stedvis skråhimling.
Målt takhøyde underetasje: Varierende, men målt 224-238 cm.

Garasje i underetasje er medtatt i det oppmålte arealet.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Det er avstengt mellom bolig og leilighet i underetasje, på tegningene så er det dør i mellom rommene.

Garasje:
Bruksareal: 39 m².

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
På tegningen er det inntegnet vippeport- i dag er det skyvedører.

Bod/lekestue er Ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 567 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor, bruksvennlig tomt i flatt/skrånende terreng. Tomten er pent opparbeidet med plener og beplantning, fine uteplasser og gruset gårdsplass. Belegningsstein foran inngangspartiet.

Garasje / Parkering

Parkering i garasjer og på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er fundamentert på grunnmur i murte lettklinkerblokker med gulv støpt på grunn. Innvendige utforede vegger på grunnmur.  Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng.
Takvann ført ned i grunnen. Etasjeskiller i trebjerlkelag.  Yttervegger i isolert bindingsverk med liggende og stående utvendig trekledning. Valmet tak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Elementpipe.

Metallvinduer og trevinduer med 2-lags isolerglass, i hovedsak fra byggeåret, 1992 og 2010.
Ytterdør i treverk i 1. etasje.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2011 i underetasje.
Balkongdører i metall med 2-lags isolerglass.
Vippeport av treverk til garasje.
Innvendig profilerte tredører og formpressede dører

Trapp av treverk mellom etasjene.
Terrasse og terrasseplatting mot sørvest med adkomst fra stue har konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.
Balkong mot øst med adkomst fra soverom har konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Varmtvannsbereder på ca. 200 liter av nyere alder er plassert i bod.
Synlige vannrør i kobber/metall og plast, rør i rør.
Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod .
Synlige avløpsrør i plast.

Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

Åpent og skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i vindfang i hybel.

Garasjen har gulv støpt på grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Valmtak i trekonstruksjoner, tekket med betongtakstein. Trevinduer med 1-lags glass, ytterdør i tre og porter av treverk. Innlagt strøm.

Bod/lekestue er fundamenter på jordspyd. Yttervegger i isolerte trekonstruksjoner med liggende utvendig trekledning. Pulttak i trekonstruksjoner, tekket med papp/folige. Trevinduer med 1-lags glass og ytterdør i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse datert 10.01.1975

Barnehage / skole i området

Barnehager
Kråkjordet barnehage (1-5 år)1.2 km
Trollhaugen barnehage (0-5 år)1.3 km
Lissomskogen barnehage (1-5 år) 1.5 km

Skoler
Fredheim skole (1-7 kl.)1.6 km
Gjøvik skole (1-7 kl.) 2.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 1.8 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.3 km
Gjøvik videregående skole 1.3 km
Raufoss videregående skole 12.8 km

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Boligen er registrert som enebolig med hybelleilighet, og med to boenheter.

Oppvarming

Oppvarming med ved og strøm, i hovedsak ved hjelp av panelovner, varmepumpe, ildsted og varmekabler i gulv på bad og vaskerom i 1. etasje og kjellerstue, entre, gang, stue, toalettrom og bad i underetasjen.

Siste tilsyn med piper og ildsteder ble avholdt 09.03.2023 med følgende anmerkning:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.

Pipe ble sist feid 20.04.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 29 395 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er gebyr for vann og avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendomsskattetaksten utgjør kr 2 986 900 og eiendomsskatten er kr 11 940.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 060 155 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 816 558 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Gjeldende arealplan er:

Kommuneplanens arealdel 2020 - 2032, vedtatt 29.10.2020 med følgende formål:
Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
Bestemmelses område

Merknader:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1969/8828-2/19  Rettigheter iflg. skjøte  17.12.1969 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Rettighetshaver: Telenor
Best. om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter/telesentral
 
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3407-76/51
Rettigheter i eiendomsrett
2019/533893-1/200  Bestemmelse om bebyggelse 10.05.2019 21:00 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:72 Bnr:49

Det foreligger avtale om at denne rettigheten skal slettes ved overføring til nye hjemmelshavere.

Vei/vann/avløp

Offentlig veg, vann og avløp.

Eiendommen har vannmåler.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen. I forbindelse med dette er det også plassert kommunale kummer inne på eiendommen. VA-ledninger og kummer kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand
mellom konstruksjoner og VA-ledninger, samt kummer.Kartutsnitt som viser ledningstrasè kan mottas ved henvendelse til kommunen eller til megler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
* Integrerte hvitevarer medfølger - kjøl og frys i kjeller følger ikke.
* Lysekrone og taklamper kjøkken medfølger.
* Robotklipper medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 55 26 26 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bergslia 2, 2819, Gjøvik, Gnr. 72 bnr. 49 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0330

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.