HUNNDALEN

Stor enebolig m/hybel. Høy standard, 4 sov og garasje/verksted. Sentralt, solrikt og barnevennlig!

Raufossvegen 256 , 2827 Hunndalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

35%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 215 m²
Bruksareal 319 m²
Tomt 726 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1970
Gårdsnummer 69
Bruksnummer 114
Energimerking D
FINN.no 324996365
Sist endret 03.11.2023 10:56
Prisantydning 4 700 000,-
Totalpris 4 836 422,-

Beregnet totalkostnad

4 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 700 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 422,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 836 422,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Raufossvegen 256 - Her har vi for salg en stor enebolig med hybel, samt garasje/verksted i 1.etasje. Adkomst til hoveddelen i 1.etasje via delvis overbygget terrasse mot sørvest. Her kommer du inn i entre med garderobe og videre inn i hall m/trapp opp til 2.etasje. I tillegg rommer 1.etasje bod/vinkjeller, samt gang med direkte adkomst til garasje/verksted med plass til 2-3 biler, smøregrav og løftebukk. Fra garasje er det adkomst til eget toalettrom, samt vaskerom/teknisk rom.

I 2.etasje kommer vi opp til en lys og åpen stue med en koselig peis plassert i hjørnet. Fra stuen er det adkomst til kjøkken. Kjøkkenet har lys og pen innredning med profilerte fronter og hovedsakelig integrerte hvitevarer. Plass til spisebord med stoler. Fra kjøkkenet er det utgang til veranda mot sørvest. Videre finnes ytterligere en stue/spisestue. Her er det god plass til stort spisebord med stoler i den ene delen, samt sofagruppe i den andre delen. Utgang fra stue til balkong mot sørvest. I tillegg rommer 2.etasje 4 soverom, hvorav hovedsoverommet har eget garderoberom, samd flislagt bad, separat toalettrom og kjølerom.

Deler av underetasjen er innredet som hybel. Adkomst til hybelen på baksiden av huset. Her kommer du inn i entre med adkomst til stue og kjøkken. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og plass til frittstående hvitevarer. Videre finnes flislagt bad fra 2006 med alle nødvendige fasiliteter, samt ett soverom.

Tomten er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning, samt asfaltert gårdsplass. På eiendommen finnes et praktisk uthus med boder, sykkelparkering og søppelhus. I tillegg finnes lekestue, samt drivhus.

Innhold

Enebolig over 2 plan med hybel:
Hybel 1.etg: Vindfang, kjøkken, bad/vaskerom, stue og soverom.
1.etg. hoveddel: Entré, hall m/trapp, gang, vaskerom/tekn.rom, toalettrom, bod, kott og garasje.
2.etg. hoveddel: Gang, 4 soverom, toalettrom, bad, stue/spisestue, kjøkken, stue, kjølerom og garderobe.

Veranda mot sørvest
Balkong mot sørvest.
Terrasse mot sørvest.

Integrert garasje/verksted med 2-3 biloppstillingsplasser, smøregrav og løftebukk.

Uthus med boder, sykkelparkering og søppelhus.
Lekestue.
Drivhus.

Standard

Opprinnelig verksted med ukjent byggeår. Verkstedet ble tilbygget og påbygget med bolig i 1970. Boligen går over 2 plan, samt hybel i kjeller. Boligen ble påbygd i 2005 og har god standard og planløsning ut ifra alder/konstruksjon. Boligen og eiendommen er betydelig oppgradert og påkostet i perioden 2005-2023. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

HOVEDDEL:
Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, profilerte fronter, hvoran noen fronter er med glass, og heltre benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Laminatplater og belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn, mikro og induksjonstopp. Plass til frittstående kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 2.etg:
Eldre våtrom i 2.etasje med fliser på gulv og vegger, samt plater i himling. Rommet er innredet med servant med 1-greps servantarmatur og underskap, overskap og speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes boblebadekar, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Oppvarming via gulvvarme. Eldre støpejernssluk. Ventilasjon via naturlig avtrekk. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

Vaskerom/teknisk rom:
Kombinert vaskerom og tekn.rom.  Rommet har fliser på gulv, malt puss og slette plater på vegger, systemhimling. Plastsluk. Ukjent tettesjikt/membran. Rommet har Innredning med slette fronter og benkeplate i laminat. Opplegg for vaskemaskin. Varmepumpe og varmtvannsbereder er også plassert her. Ventilasjon via mekanisk avtrekk.

Toalettrom 2.etg:
I tillegg finnes separat toalettrom med fliser på gulv, panelplater på vegger og formpresset panel i himling. Rommet er innredet med servant med underskap og 1-greps servantarmatur.
Overskap med speil på front. I tillegg finnes gulvmontert toalett. Oppvarming via gulvvarme. Teknisk skap bak skyvedør. Ventilasjon via naturlig avtrekk. Liten spalte under dørblad for
tilluft.

Toalettrom:
I tillegg finnes ytterligere ett toalettrom med fliser på gulv, malt puss på vegger og malt slett himling. Rommet har gulvmontert toalett. Ventilasjon via tilluft via ventil i dørblad.

Kjølerom:
Kjølerom bygget i prefabrikerte elementer. Kjøleromsaggregat.

HYBEL:
Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Det plassert en liten oppvaskmaskin i benkeskapet. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad/vaskerom:
Bad/vaskerom i leiligheten ble etablert i 2006. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt malte glatte flater i himling. Oppvarming via gulvvarme. Plastsluk. Smøremembran. Badet er innredet med servant med underskap, speil på vegg, dusjkabinett og gulvmontert wc. Opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon via mekanisk avtrekk. Tilluft via ventil i dørblad.

Innvendige overflater:
Himlinger: Himlingsplater og panel.
Vegger: Tapet, malte glatte flater og panelplater.
Gulv: Parkett, teppegulv og laminat.

Tilbygg / modernisering:
2005 - Tilbygg: Tilbygg med leilighet og soverom. Egeninnsats.
2007 - Modernisering: Byttet kjøkken. Nytt tak, gulv og vannbåren varme. Egeninnsats.
2010 - Modernisering: Nytt gulv i hall og vindfang med ny vannbåren varme. Egeninnsats. Ny garasjeport.
2011 - Modernisering: Nytt gulv i stue v/ trapp med ny vannbåren varme. Egeninnsats.
2012 - Modernisering: Byttet resten av vinduene 16stk og terrassedør. Utført av firma. Satt opp nytt uthus. Egeninnsats.
2015 - Modernisering: Beiset huset. Monterte nytt rekkverk terrass. Egeninnsats.
2019 - Modernisering: Pusset opp trapp med nye eiketrinn. Egeninnsats.
2020 - Modernisering: Ny hagemur, gjerde og portstolper. Egeninnsats.
2021 - Modernisering: Monterte kjølerom. Egeninnsats. Ny bod i kjeller. Egeninnsats. Nytt drivhus. Egeninnsats.
2023 - Modernisering: Etterisolert etasjeskille over krypkjeller ca. 40m2. Egeninnsats. Fjernet gammel oljetank. Byttet takrenner og forkantblikk. Byttet ut alle downlights til led. Byttet ut all lysstyring til led kompatibelt. Byttet utedel luft/vann varmepumpe.
2005-2023 - Modernisering: Det elektriske anlegget er byttet i takt med oppussing/renovering.

Beliggenhet

I Hunndalen rett utenfor Gjøvik ligger Raufossvegen 256. Eiendommen har en sentral beliggenhet, relativt godt skjermet fra hovedveiene i området. Det er kort vei til bussholdeplasser, samt Hunndalen sentrum med butikker, skoler og andre servicetilbud som frisør, post i butikk, bensinstasjon etc. I tillegg er det kort veg til Gjøvik sentrum hvor man har et rikt utvalg av butikker og servicefasiliteter. Gjøvik er også endestasjon for Gjøvikbanen. Skoler og barnehager finnes i Hunndalen sentrum. I skogen rundt er det gode turområder med mange turstier og skiløyper. Industristedet Raufoss ligger kun 10 min kjøring fra eiendommen.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88550586

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Utvendige trapper - 2:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 3: Bad 2.et hoveddel:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tett dusjkabinett og åpent avløp er en forutsetning for våtrommets sikkerhet, da fritt vann på gulv/vegg må unngås. Bruk av dusjkabinett hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Ved bruk av dusjkabinett er veggene/gulv bak dusjkabinettet allikevel definert som våtsone.
Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer. Vindu er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt vinduet.
Membran/tettesjikt har oppnådd forventet brukstid. Fall til sluk er ikke tilstrekkelig. Sprekker i silikonfuger. Hull i fliser etter festemidler som er fjernet. Riss i gulvflis. Eiers opplysning: Det er ikke membran/tettesjikt på vegger.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
- TG 3: Toalettrom 1.et. hoveddel:
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- TG 2: Nedløp og beslag:
Råteskadet treverk i vindskier er registrert.
- TG 2: Vinduer:
Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: 
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til ca 50mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2:
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere. Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til ca 50mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket.
- TG 2: Utvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverket er under 90cm i toppen av trappen.
- TG 2: Overflater:
Gulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, ikke registrert skader pga. dette. Svellinger i parkett ved røroppstikk til radiator i
spisestue. Merker i etter festemidler i taket.
- TG 2: Radon:
Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen. Eiers opplysning: Det ble ikke målt forhøyede verdier.
- TG 2:
Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det
gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- TG 2:
Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Noe knirk/lyd registreres når man går i trappen. Returrekkverk har en høyde på under 90cm.
- TG 2:Smøregrav/Løftebukk:
Betongvegg i smøregrav er dårlig og det registreres fukt i smøregrav. Smøregrav er ikke tilkoblet oljeutskiller.
Løftebukk i verksted er ikke sertifisert eller montert av fagfolk.
- TG 2: Vaskerom/tekn.rom:
 Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- TG 2: Vaskerom/tekn.rom:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Rommet er ved normal bruk ikke utsatt for særlig påkjenning i form av fukt/vannsprut direkte på gulv/vegg.
- TG 2: Vaskerom/tekn.rom:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- TG 2: Bad/vaskerom hybel:
Hull i overflater etter festemidler som er fjernet. Tettet med silikon.
- TG 2: Bad/vaskerom hybel:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- TG 2: Bad/vaskerom hybel:
Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- TG 2: Toalettrom hoveddel:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- TG 2: Vannledninger:
Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-irør-system.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på opprinnelige kobberrør.
- TG 2: Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- TG 2: Varmtvannstank:
halvparten av forventet brukstid er nært forestående.
- TG 2: Varmtvannstank - 2:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- TG 2: Drenering:
Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast.
- TG 2: Terrengforhold:
Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan.
- TG 2: Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Veggkonstruksjon:
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep.
- Dører:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på balkongdør fra 1984 er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
- Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk er registrert.
- Krypkjeller:
Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig.
- Vaskerom/tekn.rom:
Noe blemmer i nedre del av yttervegg. Eiers opplysning: Dette skyldes en eldre utekran som lakk ned bak grunnmurspapp. Denne kranen fjernet. Ingen forverringer etter at kranen ble fjernet.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
På hovedbad ble det dusjet rett på fliser når vi kjøpte huset, i 2005 oppdaget vi at fliser i dusjhjørne løsnet. Når vi åpnet fant vi ut at det kun var membrand på gulv og ikke vegger.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Nei.
- Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Vannbåren varme, gang, stue og kjøkken. Utført av Finn Simenstad.
- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Litt fuktig smøregrav i verksted.
- Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Noe skjeve gulv før oppussing.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Tekket opp igjen terrasse før nytt terrassegulv, ( forbyggende ) Tekket tak på tilbygg. Utført av Ikopal Tak.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Det meste av el - anlegg er byttet ut. Utført av Kristian Andersson.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, på hele el anlegget.
- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Kontroll av el anlegg, oljetank fjernet i 2023.
- Pkt. 16: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Rør i rør anlegg i leilighet, mener vi er utført av ufaglært. Men det har aldri vært problemer med det.
- Pkt. 20: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja.
- Pkt 20.1: Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Huset er en enebolig, men har hybel som leies ut.
- Pkt. 21: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Deler av huset er bruksendret.
- Pkt. 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Godkjent Oktober 2023.
- Pkt. 23: Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ingen utslag.
- Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Takst.
Tilleggskommentar:
Betongvegg i smøregrav er dårlig, mulig pga av vei salt. Smøregrav er ikke tilkoblet oljeutskiller. Løftebukk i verksted er ikke sertifisert eller montert av fagfolk.

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 319 kvm

Enebolig med hybel:
1. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall m/trapp, gang, vaskerom/tekn.rom og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 165 m².
Primærrom: 154 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom, toalettrom, bad, stue/spisestue, kjøkken og stue.

Hybel:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, bad/vaskerom, stue og soverom.

Drivhus:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².

Uthus:
Bruksareal: 7 m².
Primærrom: 0 m².

Leketsue:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 726 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 725,90 m² som er tilnærmet flat og pent opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass.

Garasje / Parkering

Integrert garasje/verksted med 2-3 biloppstillingsplasser og løftebukk.
Ellers parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Yttervegger oppført i murte blokker og trekonstruksjoner. Utvendig fasade med stående panel og puss. Støpt gulv på grunn i opprinnelig del. Tilbygget er fundamentert på murt ringmur og betongpunkter. Krypkjeller under tilbygg. Trebjelkelag og betong i etasjeskille. Flat takonstruksjon tekket med papp. Kaldt kryploft. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall.

Vinduer/dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2011, 2004, 1995
Formpressede innerdører.
Profilerte dører.
Noen skyvedører.
Glassfelt i enkelte dører.
Ytterdører i treverk med 2-lags isolerglass. kodelås. Merking i glass 2010.
Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2006, 1984.
Hybel: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Isolert leddet garasjeport i metall med portåpner.

Uteplasser:
- Balkong mot sørvest med adkomst fra stue/spisestue. Tekket med papp. Rekkverk i treverk. Rekkverkhøyde på 86 cm. Markise på vegg over balkong.
- Dels overbygget terrasse mot sørvest foran inngangen til hoveddel. Fundamentering er ikke synlig.
- Veranda mot nordvest med adkomst fra kjøkken. Tresøyler med betongfundament. Konstruksjoner og overflater i treverk. Tekket med
papp under terrassegulv. Rekkverk i treverk og noe glass og metall. Markise på vegg over veranda med motorstyring. Rekkverkhøyde på 79 cm der hvor det ikke er montert glass på toppen av rekkverk.

Etasjeskiller:
Etasjeskiller i trekonstruksjoner.
Etasjeskiller i betong.
Støpt gulv på grunn i 1.et i opprinnelig del.
Trebjelkelag mot krypkjeller i tilbygg.
Etasjeskille mot krypkjeller er nylig (2023) etterisolert på undersiden av ny asfaltvindtettplater og impregnerte lister/lekter ble monert.

Tekniske innstallasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Noe plast.
- Stoppekran er montert i garasjen.
- Synlige avløpsrør i: Plast.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
- Varmtvannsbereder med varmespiral på ca. 300 liter fra 2006 er plassert på vaskerom i garasje. Koblet opp mot luft/vann varmepumpe.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2005 er plassert i kott under trapp til 2.et i hoveddel.
- Daikin luft/vann varmepumpe med kjøling.
- Vannbåren gulvvarme og radiatorer.
- Viftekonvektor til kjøling på enkelte soverom.
- Eiers opplysning: Anlegget ble nullstilt i 2023 og utedel ble byttet samtidig. Varmepumpen er opprinnelig fra 2006, men motor ble montert i 2023.
- El-anlegg med automatsikringer. To sikringsskap. Ett i leiligheten og ett er plassert i garasjen.
- I hovedsak skjult ledningsnett.
- Leilighet: Åpent og skjult ledningsnett.
- Smarthusstyring av lys. Xcomfort.
- Røykvarslere tilkoblet brannsentral med varsling.
- Brannsentral er plassert i Brannslukkere.
- To piper: En pipe i lettklinker. En pipe i tegl med separat lufteløp. Plassbygde peiser med innsats. Innsats i stue/spisestue er ettermontert. Den ene pipen står dels utenfor vegglivet. Sotluker er plassert utvendig og på garderobe.
- Trapp i treverk mellom etasjene.

Radon:
Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling i ca 2010, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen.

Drivhus:
Byggeår: 2021
Fundamentert på ringmur. Steinlagt gulv. Vegger og tak er oppført i aluprofiler og glass. Skyvedør. Det er laget et vanningsanlegg som smaler opp regnvann fra taket til uthuset.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Uthus:
Byggeår: 2012
Uthus med 2 boder, søppelhus og sykkelparkering. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående utvendig kledning. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Dører i treverk. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Spilevegger ifm sykkelparking. Utvendig belysning. Søppelhus er vendt ut mot vegen.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Lekestue:
Byggeår: ukjent.
Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Saltakkonstruksjon tekket med metallplater. Takoverbygget inngangsparti. Dør i treverk. Utvendig belysning.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Enebolig med hybel/sokkelleilighet har status "tatt i bruk".
Tilbygg har status "tatt i bruk".

Barnehage / skole i området

Barnehager
Misjonshusets barnehage (1-5 år)
33 barn 0.8 km
Huskestua barnehage (1-5 år)
49 barn 0.9 km
Marka barnehage (1-5 år)
53 barn 1.8 km

Skoler
Blomhaug skole (1-7 kl.)
285 elever, 20 klasser 0.9 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 0.9 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 4.1 km
Raufoss videregående skole
450 elever 8.4 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Ildsteder.
- Luft til væske varmepumpe.
- Vannbåren gulvvarme og radiatorer.
- Viftekonvektor til kjøling på enkelte soverom.

Siste tilsyn utført: 12.08.2020.
Ved siste tilsyn ble det registrert følgende avvik:
- Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.
- Plate monteres på gulv. Min 30 cm foran ilegg.
Siste feiing utført: 15.06.2021.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 31 800 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 17 184,-
Renovasjon: 4 876,-
Feiegebyr: 968,-
Eiendomsskatt: 8 772,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være kr. 2 195 900. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel  for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Støysone: gul og rød sone iht T-1442
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Faresone: Flomfare
Vedtatt: 29.10.2020

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling i Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen og ligger langs med eiendomsgrense. VA-ledninger kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand
mellom konstruksjoner og VA-ledninger. Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrase. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
Verksted:
-Verkstedbenker
-Kjettingtalje i tak
-Søylekran
-Verktøytavler
-Verktøy
-Hyllereoler
-Søylebormaskin

Bolig:
-Klesskap på barnerom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Raufossvegen 256, 2827, Hunndalen, Gnr. 69 bnr. 114 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0335

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.