Biri

Minibruk. Stort våningshus - bl.a. 2 stuer, 2 kjøkken & 7 sov. Eldre driftsbygning. Solrik beliggenhet - flott utsikt!

Båbergsgutua 113 , 2836 Biri

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Eiendomsmegler MNEF / Partner
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

85%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 217 m²
Bruksareal 284 m²
Tomt 8 600 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 7
Byggeår 1920
Gårdsnummer 132
Bruksnummer 258
Energimerking G
FINN.no 320815046
Sist endret 10.11.2023 11:58
Prisantydning 3 850 000,-
Totalpris 3 965 172,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 965 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til eiendommen Lysgård -  Båbergsgutua 113 - Minibruk med våningshus fra ca 1920 samt eldre driftsbygning/låve.

Boligen er fordelt over 2 etasjer + loft og kjeller. Her er det to Innganger i 1.etasje - denne etasjen inneholder entré, vindfang, 2 ganger, trapperom stue, kjøkken, 4 soverom, bad/wc og 2 boder.
Oppe i 2.etasje er trapperom, gang, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 boder. Loftsrom og kjeller med bod. Utvendig kan eiendommen friste med en stor tomt på ca. 8,6 mål. Tomten rundt boligen er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Romslig gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Det ligger også en frittliggende eldre driftsbygning/låve på eiendommen, denne er de senere år blitt benyttet som lager.

Landlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser med i hovedsak landbrukseiendommer i "Oladalen" rett ovenfor Biri Kirke i Gjøvik kommune. Til Biri sentrum hvor du finner barne- og ungdomsskole, barnehage, forretninger, helsehus, idrettsplass med kunstgressbane, lysløype og flerbrukshall.er det ca. 4 km. I Biri er det også barnehage og nytt omsorgssenter samt kort avstand til Mjøsa med fine friluftsmuligheter, travbane og båthavn. Biri ligger sentralt i Innlandet fylke,  omtrent midt mellom Mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:


1.etg.:
To innganger, entré, vindfang, 2 ganger, trapperom stue, kjøkken, 4 soverom, bad/wc/vaskerom og 2 boder. Fra det ene soverommet er det utgang til hagen.

2.etg.:
Trapperom, gang, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 boder. Det har ikke bodd noen i denne etasjen på mange år.

Loft:
Stort, kledd og isolert loft. Skråtak.

Kjeller:
Kjellerrom med utvendig adkomst.


Frittliggende eldre driftsbygning/låve i 2 etasjer samt kjeller - senere år benyttet som lager.

Standard

Eldre, koselig enebolig med normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Oppussing/moderniseringsarbeider utvendig og 1. etg. innvendig er foretatt i perioden 2005-2016.

Kjøkken:

Kjøkken i 1. etg.:
Nyere kjøkkeninnredning i heltre med profilerte fronter. Heltre benkeplate med benkebeslag med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er
montert over komfyr. Kjøkkenet er modernisert/pusset opp i 2013.

Kjøkken i 2. etg.:
Eldre kjøkkeninnredning i heltre med malte glatte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Vanntilførsel er avstengt pga ikke vært i bruk på mange år.

Bad/wc/vaskerom i 1. etg:
Badet har belegg på gulvet, fliser på vegger og himlingsplater i tak. Rommet er utstyrt med servant med underskap, dusjkabinett og gulvmontert wc.
Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.
Våtrommet er oppgradert i 2013.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, gulvbelegg, fliser og betonggulv.
Vegger: Panel, malte glatte flater, fliser. panelplater og gråsteiner.
Himling: Panel, malte glatte flater og himlingsplater.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, oppussing/moderniseringsarbeider utvendig og 1. etg. innvendig er foretatt i perioden 2005-2016, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. 1. etasje fremstår i normal stand, mens 2. etasje er et oppussingsobjekt. Bygningen er over 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg.

Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal
forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)
2005 Modernisering Lektet ut yttervegger, etterisolert med 10 cm isolasjon, ny vindtetting- samt ny utvendig kledning. Utført av firma.
2006 Modernisering Isolert takkonstruksjonen, nytt undertak, nye sløyfer og lekter- samt ny taktekking. Utført av firma.
2006 Modernisering Nye takrenner, nedløp og beslag. Utført av firma.
2013 Modernisering Renovert badet. Utført av firmaer og som egeninnsats av faglært.
2013 Modernisering Nye varmekabler og overflater i entréen. Utført av firma.
2013 Modernisering Ny kjøkkeninnredning og overflater på kjøkkenet i 1. etasje. Egeninnsats.
2013 Modernisering Ny vedovn i 1. etasje. Egeninnsats.
2016 Modernisering Malt utvendig kledning. Egeninnsats.
2016 Modernisering Nye utvendige vann- og avløpsrør i forbindelse med tilkobling til kommunalt anlegg. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Eiendommen Lysgård ligger sentralt til i et landbruksområde i "Oladalen" rett ovenfor Biri Kirke i Gjøvik kommune. Til Biri sentrum hvor du finner barne- og ungdomsskole, barnehage, forretninger, helsehus, idrettsplass med kunstgressbane, lysløype og flerbrukshall.er det ca. 4 km. I Biri er det også barnehage og nytt omsorgssenter samt kort avstand til Mjøsa med fine friluftsmuligheter, travbane og båthavn. Biri ligger sentralt i Innlandet fylke,  omtrent midt mellom Mjøsbyene Gjøvik, Lillehammer og Hamar. Til Gjøvik og Lillehammer ca. 30 km. Til Hamar ca. 45 km.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett, strøing, brøyting og vedlikehold av privat vei, vedlikehold og drift av privat vann og avløpsanlegg etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, iflg. takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Trapp til loftetasje: Bratt trapp som er lite egnet å gå i. Større åpninger i rekkverk enn anbefalt. Trapp til 2. etasje: Lav høyde mellom trapp og etasjeskille. Mye slitasje i trapp. Trapp til kjeller: Manglende rekkverk. Bratt trapp.
Større åpninger enn anbefalt i inntrinn.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken 2.etg.:
Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier. Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje. Selger opplyser at
vanntilførsel er avstengt.
Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Brannstige
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold.

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Takrenne er bøyd, sannsynligvis etter snøras.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Laftede vegger som er innkledd kan ha eldre råteskader i større eller mindre grad, veggen er innkledd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Dette er en risikokonstruksjon med erfaringsmessig høy
skadefrekvens. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Lav høyde
mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Kledning mangler vedlikeholdsarbeid.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Værslitte karmer utvendig. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Balkongdør: Døren er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.

-Innvendig > Overflater:
Det er avvik: Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater (spesielt i 2. etasje), påregnelig med moderniseringer. Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting, tv og møbler er påregnelig på overflater. Endel skjevheter i himling i stue i 1. etasje.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor
en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert
tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte
skjevheter. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under
kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere selv om fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

-Innvendig > Rom under terreng:
Det er avvik: Kjeller virker ikke fuktig alder tatt i betraktning, men det må påregnes fuktvandring og fuktopptrekk via kjellergulv og grunnmur. Anses som normalt i eldre kjellere og vurderes derfor ikke som noe stort problem i forhold til dagens bruk, forutsatt god ventilering. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.

-Innvendig > Krypkjeller:
Det er avvik: Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Kryperom
fremstod som tørr på befaringsdagen.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve
utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik: Noe skader på innredning. Overgang servant/vegg har ikke tettesjikt. Sprekk i servant.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger som går til 2. etasje. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Ventilasjon:
Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapene er plassert i trapperom i 2. etasje og i entre i 1. etasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Eventuell fuktsikring har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av
fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekker/riss av en slik karakter i bygninger fra denne perioden er ikke uvanlig. Anbefaler å følge med videre utvikling. I denne type fundamentering vil det alltid
være hulrom/riss som skadedyr kan komme inn igjennom.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Rom under terreng:
Kjeller er en grovkjeller med synlig grunnmur. Hulltaking er derfor ikke aktuelt.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning. Området hvor det er foretatt hulltaking/fuktmåling er et området som normalt har
liten fuktpåkjenning. Hulltaking er foretatt i tilstøtende rom bak toalett, uten å påvise unormale forhold.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset.
Takkonstruksjonen har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som
risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Yttertaket har nedbøying. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard.

-Innvendig > Krypkjeller - 2:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller/blindrom har ingen inspeksjonsluke, dette anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Malermesterene as. har lagt flyttesparkel gulvbelegg. Faglært bekjent har lagt membran og fliser på vegg. Ringsaker rør har ordnet vann avløp. Herberge El.service har lagt opp strømmen.
-Punkt  2.1: 2013. Ringsaker rør har lagt røropplegget, Malermesterene as lagt flyttesparkel og gulvbelegg.
-Punkt 2.3. Oppgradering
-Punkt 4: 2013
-Punkt 7: Sprekk i steinmur.
-Punkt 12: Ca.2006. Lagt nytt tak. Isolert Lagt sutak og dekraplater.
-Punkt 13: 2013 Herberge El.service. Nye målere ute, en til hver etasje. Nytt sikringsskap første etasje. Nytt strømopplegg i gang bad og kjøkken. Elektropartner Nytt opplegg på to soverom.
-Punkt 14: OMEGA Holtan as. 22.12.2020.
-Punkt 24: Takstcon

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 217 kvm, Bruksareal: 284 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 136 m².
Primærrom: 130 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, vindfang, 2 ganger, trapperom stue, kjøkken, 4 soverom og bad. 

2. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, stue, kjøkken og 3 soverom

Loft:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 199 cm på det høyeste og skråhimling.
Målt takhøyde 2. etasje: Varierende, men målt 224 cm.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 235-255 cm. Skråhimlig i tilbygget.
Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 190 cm.

Loftsetasjen er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde. Gulvareal på 69 m².
Deler av 2. etasje er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Andre bygninger:

Driftsbygning/låve:
Bruksareal: 353 m².
Primærrom: 0 m².

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Mellometasje og låvebru er medtatt som areal i en etasje.
Møkk-kjeller er ikke inspisert eller oppmålt på befaringsdagen pga. manglende tilkomst.

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger ikke tegninger.

Driftsbygning/låve:
Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Eiendommen er under fradeling fra gnr. 132 bnr. 4 og denne parsellen som nå selges vil etter fradelingen få nytt gårds- og bruksnummer. Ihht. oversendt dokumentasjon fra eier vil tomtearealet for denne eiendommen/parsellen, med forannevne påstående bebyggelse, etter fradelingen være på ca. 8,6 mål. Grensemerker er nedsatt - det gjenstår registrering/tinglysing av ny matrikkel.

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 600 kvm, Eierform: Eiet tomt

Skrånende tomt opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gruset innkjørsel og noe naturtomt. Deler av eiendommens areal er ett lite jorde/dyrket mark med grasproduksjon.

Merk!
Eiendommen er under fradeling fra gnr. 132 bnr. 4 og denne parsellen som nå selges vil etter fradelingen få nytt gårds- og bruksnummer. Ihht. oversendt dokumentasjon fra eier vil tomtearealet for denne eiendommen/parsellen, med forannevne påstående bebyggelse, etter fradelingen være på ca. 8,6 mål. Grensemerker er nedsatt - det gjenstår registrering/tinglysing av ny matrikkel.

Garasje / Parkering

Ja.

Parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 217 m² over to etasje med loft og kjeller.
Driftsbygning/låve med lagerarealer.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Gulv støpt på grunn og jordgulv. Grunnmur/ringmur i murte gråsteiner med kryperom under halvparten av opprinnelig del. Ringmur av lettklinkerblokker med kryperom under tilbygget. Yttervegger i tømmer og trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller med trebjelkelag. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ned i grunnen og ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1999, 2006 og 2013. Trevindu med 1-lags glass i kjeller.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 1997 og 2005. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass 2005.

Innvendige dører: Profilerte tredører. Formpressede innerdører.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Innvendige vannrør av varierende alder.

Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.
Innvendige avløpsrør av varierende alder.

Varmtvannsbereder på ca. 198 liter fra 2013 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med skru- og automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapene er plassert i trapperom i 2. etasje og i entre i 1. etasje.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Driftsbygning/låve:
Fundamentert på sparesteinsbetong. Yttervegger i murte blokker og trekonstruksjoner. Skråtak i trekonstruksjon. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Ytterdør i tre. Bygget har eldre standard.  Generelt stort etterslep på vedlikehold og behov for oppgradering. Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes.

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Biri barnehage (1-5 år) 7 min 56 barn 4.2 km
Diseth Fus barnehage (0-5 år) 10 min 91 barn 5.9 km
Nordby gårdsbarnehage Biri (1-5 år) 13 min 46 barn 7.6 km

Skoler:
Skrinnhagen skole (1-7 kl.) 7 min 252 elever, 15 klasser 4.2 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min 125 elever, 8 klasser 5.1 km
Statens gartner- og blomsterdeko... 21 min 80 elever, 7 klasser 16.2 km
Gjøvik videregående skole 28 min 1050 elever 25.6 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved hjelp av strøm og vedfyring.

Det er vedovn i stue. I tillegg er det montert panelovner i flere rom.
Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på badet og i entre i 1. etasje.

Ildsted:
Pipe i teglstein. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 07.02.2022
Sist feid, dato: 16.09.2022

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 744 pr. år inkl. faste standardgebyrer for vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 4440,- Eiendomsskattetakst: 1111600,-)

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordelte de kommunale standardgebyrene seg som følger:

Vann og avløp: kr. 12 204,-
Renovasjon: kr. 3 450,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Eiendomsskatt: kr. 4 440,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 111 600,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. 20.09.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 246 870 pr. 20.09.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-LNFR Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag
-Hensynsone: Landskap
-Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)

Gjøvik kommune opplyser at det er ikke godkjente planforslag under forberedelse / behandling:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Egenerklæring om konsesjonsfrihet må undertegnes og sendes kommunen da tomtens areal utgjør mer enn 2 mål.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om vannrett tgl. 11.04.1970 med dbnr. 2076.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:139 Bnr:2  
Bestemmelse om vannledning

Best. om adkomstrett tgl. 29.08.1974 med dbnr. 6174.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:134 Bnr:30  
Gjelder denne registerenheten med flere

Best. om adkomstrett tgl. 15.08.1983 med dbnr. 8933.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:132 Bnr:128

Jordskifte tgl. 21.08.2014 med dbnr. 698451.
Jordskiftesak 0500-2013-0029 Lysgård
Gjelder denne registerenheten med flere

Erklæring/avtale tgl. 21.08.2014 med dbnr. 698451.
Jordskifte. Bestemmelse om gjerder og veger.
Jordskiftesak 0500-2013-0029 Lysgård
Gjelder denne registerenheten med flere

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av vegen Båbergsgutua.
Her er det organisert med 2 veglag (øvre og nedre del) med 2 avtaler om fordeling av kostnader for drift og vedlikehold. Kopi av avtalene kan fåes ved henvendelse til megler.
Eier av hovedbølet vil ha vegrett ( ca 20 m) over eksisterende veg til denne eiendommen for å komme til sin inntilliggende eiendom/dyrket mark.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Driftsbygningen/låven overleveres ny eier slik den står uten ytterligere rydding.

Eiendommen er under fradeling fra gnr. 132 bnr. 4 og denne parsellen som nå selges vil etter fradelingen få nytt gårds- og bruksnummer. Ihht. oversendt dokumentasjon fra eier vil tomtearealet for denne eiendommen/parsellen, med forannevne påstående bebyggelse, etter fradelingen være på ca. 8,6 mål. Grensemerker er nedsatt - gjenstår registrering/tinglysing av ny matrikkel.

I forbindelse med den pågående fradelingssaken så er det uklart hvor lang tid det kan ta før alle formaliteter er i orden gjennom kommunen og kartverket mtp etablering av en ny matrikkel for denne eiendommen. Dette vil medføre bl.a. att tinglysing av skjøte/hjemmelsoverføring fra selger til kjøper kan ta tid og at kjøpers bank av samme grunn ikke kan forvente at tinglyst panterettsdokument som sikkerhet for kjøpers lån/oppgjør vil skje umiddelbart etter overtagelse.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Båbergsgutua 113, 2836, Biri, Gnr. 132 bnr. 258 i Gjøvik kommune

Eiendommen er under fradeling fra gnr. 132 bnr. 4 og denne parsellen som nå selges, Båbergsgutua 113, vil etter fradelingen få nytt gårds- og bruksnummer.  Grensemerker er nedsatt - det gjenstår registrering/tinglysing av ny matrikkel. Tinglysing av skjøte med hjemmelsovergang fra selger til ny eier av denne eiendommen vil ikke blir foretatt før matrikkel for denne eiendommen er etablert/tinglyst.

I den forbindelse så er det uklart hvor lang tid det kan ta før alle formaliteter er i orden gjennom kommunen og kartverket mtp etablering av en ny matrikkel for denne eiendommen. Dette vil medføre bl.a. att tinglysing av skjøte/hjemmelsoverføring fra selger til kjøper kan ta tid og at kjøpers bank av samme grunn ikke kan forvente at tinglyst panterettsdokument som sikkerhet for kjøpers lån/oppgjør vil skje umiddelbart etter overtagelse.

Oppdragsnummer

6-23-0350

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.