Bybrua

Stor eiendom - enebolig med 5 soverom - 2.etg. Tomt 13 644kvm. Garasjer og verkstedbygning. Gode sol og turmuligheter.

Odnesvegen 620/622 , 2822 Bybrua

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Silje F. Aandalen
Silje F. Aandalen Eiendomsmegler MNEF / Partner
Runa Skumlien
Runa Skumlien Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

36%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 229 m²
Bruksareal 259 m²
Tomt 13 644 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1947
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 11
Energimerking G
FINN.no 323294418
Sist endret 24.11.2023 20:32
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 596 172,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 596 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Odnesvegen 620/622 er en spennende eiendom med mange muligheter. Her er det totalt fire bygninger anlagt som et tun. Her er det to store garasjebygg og et romslig verkstedsbygg i tillegg til den store eneboligen. Tomta er ganske flat og det er god avstand til naboer.
Boligen er opprinnelig fra 1947, men er utvidet flere ganger etter den tid. Her finner du store stuer, kjøkken med spiseplass,fem soverom, kontor, bad og en stor loftstue.

Innhold

Enebolig over to etasjer. I 1.etasje finner du bad, entré, gang, 2 soverom, toalettrom, kontor, kjøkken, stue. I loftsetasje er det stue og 3 soverom. Bod i kjeller.

Standard

Loftetasje
Koselig og stor loftstue

3 soverom

1.etasje
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Benkeplate i heltre. Flislagt over benkeplate. Belysning over benkeplate. Dobbel kjøkkenkum. Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Plass til frittstående: Oppvaskmaskin. Kjøle/fryseskap. Komfyr. Mikro.

Romslige stuer med god plass til sofakroker og spisestue. Varmepumpe og peis med innsats. Dør ut til veranda.

Badet har fliser på gulv og vegg. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil. Dusjhjørne. Boblekar. Ventilasjonsvifte. Varme i gulv. Plastsluk. Våtrommet har 2 sluk.

Toalettrommet har servant. Laminat på gulv. Plater i himling. Tapet på vegg. Gulvmontert wc.

2 soverom og et rom som blir brukt som kontor.

Varmtvannstanken er på ca. 200 liter.
Gulv er i hovedsak preget av: Parkett. Fliser. Teppe. Betong. Tregulv. Vegger er i hovedsak preget av: Tapet. Panel. Murpuss. Himlinger er i hovedsak preget av: Panel. Himlingsplater.

Beliggenhet

Odnesvegen 620 ligger på Bybrua i Gjøvik kommune. Denne eiendommen ligger ved Tobru i et etablert boligområde. Beliggenheten her er optimal hva friluftsliv angår. Det er turstier i skogene rundt og skiløyper i nærheten vinterstid. Eiendommen ligger ca 10 km vest for Gjøvik sentrum der du finner Innlandets største kjøpesenter, høyskole, NTNU, Mjøsa og et yrende kulturliv. Du kommer deg lett til Gjøvik med buss som stopper på veien rett nedenfor boligen eller du ta bilen som står i egen garasje i huset. Daglige innkjøp gjør du i nærbutikken noen hundre meter unna.
Eiendommen sogner til Grande barneskole som har ry på seg for å ha et svært godt læringsmiljø. Ungdomskole finnes i Hunndalen noen kilometer nærmere Gjøvik.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG3:
Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Enkelte tettelister var harde/slitt. Det ble observert punkterte isolerglass. Kondensmerker på enkelte
vinduer. Punktert vindu registrert. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur og det gjøres oppmerksom på risikoen. En del skjevheter i
etasjeskiller. Eldre bygg har tradisjonelt blitt bygget med grunnere fundamentering, skjevheter og bevegelser med årstider er ikke unormalt. Knirk er
observert. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.
Skjevheter i etasjeskillet er normalt ut fra byggeår. Konstruksjonsstyrke er ikke vurdert og det anbefales derfor ytterligere undersøkelser. Skjevheter må sees i sammenheng med "grunnmur og fundamenter". Se også rom under terreng og krypkjeller i rapporten. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg skadelig fukt.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Innvendig > Rom Under Terreng
Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Selger opplyser at det har vært stående vann i kjeller i forbindelse med ekstremvær tidligere i
sommer/høst. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand. Påvist forhøyede fuktindikasjoner i overflater på betonggulv som er mer eller mindre vanlig på eldre gulv uten fuktsperre og samtidig kan ha en sammenheng med sviktende drenering. Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. Hulltaking er unnlat fordi rommene under terreng har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Rommene er i stedet fuktkontrollert med egnet verktøy. Dette punktet må ses i sammenheng med "drenering, grunnmur og fundamenter". Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte skadelig fukt.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Knirk i trapp.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Med bakgrunn i at våtrommet er et eldre våtrom år, eldre våtrom erfaringsmessig er utsatt for lekkasjer og påviste avvik må våtrommet påregnes oppgradert. Våtrommet er gitt en samlet vurdering på grunn av en tilstand som gjør at våtrommet ikke tåler dagens normale bruk. Forhold rundt overflater, gulv, sluk, membran/tettesjikt, sanitærutstyr og ventilasjon er allikevel vurdert slik det skal i forskriften, men under samme punkt. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet er vurdert ut fra kravene som gjaldt da det ble bygget og dagens krav. Det er blant annet avvik på membran, ventilasjon og fall.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Jeg er ikke EL fagperson.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Småskader på grunn av fuktbelastning
over tid. Dette punktet må ses i sammenheng med "rom under terreng". Sprekker/riss av en slik karakter i bygninger fra denne perioden er ikke
uvanlig. Bygningsdelen må ses i sammenheng med "krypekjeller". Det er naturlig at konstruksjoner beveger seg noe etter årstidene med denne type
fundamentering. Det ligger organiske materialer direkte mot grunn som anbefales fjernet da dette gir sopp/råteskader. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

TG2: Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Manglende
håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Bulker på takplater. Flassing og rust på tekking.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenne er bøyd, sannsynligvis etter snøras. Malings/folieflass registrert. Se også veggkonstruksjoner i rapporten. Frostsprengte nedløp.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Kledning bærer preg av slitasje. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt
opp mye av sin forventede brukstid. Skjevheter registrert. Puss har flasset av flere steder. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker
risikoen for at mus kan komme inn. Enkelte skjevheter registrert.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke med mobilkamera og lyst med lommelykt. Dårlig lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Spiker stikker gjennom undertak enkelte steder. Synlige fuktmerker. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Skjevheter registrert.

Utvendig > Dører
Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av
enkelte glass

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Behov for vedlikehold.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Innvendig > Overflater
Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Behov for vedlikehold/oppgraderinger. Knirk i gulv enkelte steder. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Manglende håndverksmessig utførelse på deler av arbeid. Lagrede gjenstander begrenset inspeksjonsmuligheten i deler av boligen.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et området som er markert med
usikker aktsomhet i kartet. Kartet kan ikke benyttes til å forutsi radon-konsentrasjonen i enkeltbygninger. Den eneste måten å få sikker kunnskap om radon i en bygning, er å gjennomføre en måling

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er registrert avvik på på fyringsanlegget i
forbindelse med tilsyn.

Innvendig > Krypkjeller
Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte skadelig fukt i trevirke. Klima i krypekjellere kan variere med årstidene og det anbefales å kontrollere krypekjelleren jevnlig for å følge med tilstanden på konstruksjonene. Ventileringen av kryperom er ikke tilstrekkelig. Skjevheter i konstruksjonen som har sin
årsak i fundamenteringen ble registrert. Typiske kjelleredderkopper som trives i fuktig klima registrert. Det er naturlig at konstruksjoner beveger seg noe etter årstidene med denne type fundamentering. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Sopp og råteskade i krypekjeller/kjeller vil kunne belaste inneklima negativt. Isopor er ikke tildekket med tanke på brann.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er avvik: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Se også innvendige overflater i rapporten. Komfyrvakt anbefales montert. Enkelte skader på kjøkken.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Rust/tæring på metallrør.
Hovedstoppekran er ikke funksjonstestet pga. risiko for evt. lekkasjer eller skader. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Hovedstoppekran i krypkjeller

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som
øker sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert
gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad. Rust/tæring på metallrør. Motfall på
avløp i kjeller.

Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilstandsgrad er satt ut fra opplysninger om alder og synlige forhold. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Fuktsikringen har begrenset restlevetid og det er indikasjoner på svikt, tiltak anbefales. Deler av bygningsdelen er skjult, har en alder som øker
sannsynligheten for skjulte feil og har brukt opp mye av sin forventede brukstid. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann.

Tomteforhold > Terrengforhold
Eiendommen ligger i flomutsatt område iht. kommuneplan. Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. Fallet ut fra bygningen bør være minst 1 : 50 over en avstand på minst 3 m fra veggen. Hvis det ikke er mulig å etablere fall ut fra bygningen, kan man etablere fall langs veggen til lavereliggende terreng dersom forholdene ligger til rette for det. Fallet bør være minst 1 : 50. Se byggforskblad 514.221. Det er ikke opplyst om andre tiltak for å lede bort overvann og tilstandsgrad gis ut fra synlig forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Usikkert årstall. Selger opplyser at vannledning er skiftet.

Tomteforhold > Oljetank
Det er ikke påvist tilfredsstillende lekkasjesikring på oljetank som er i bruk.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt.2
Badet ble bygget i 1998. Rørlegger og flislegger. Husker ikke navn
Pkt. 2.
Rørlegger. Husker ikke navn. 1998
Pkt.4
Nytt avløp fra kum og ut for 2 år siden. Gjøvik kommune
Pkt.14
Kontroll 4 år siden uten anmerkninger.
Pkt.23
Ja. Mange pr siden. Var ikke radon
Pkt. 24
Det var vann i grovkjeller i forbindelse med uværet hans sommer 2023. Dette er en
forsikringssak, hvor Gjensidige er i gang med all opptørking og renovering.

Boligens areal

Primærrom: 229 kvm, Bruksareal: 259 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 24 m².

1. etasje:
Bruksareal: 142 m².
Primærrom: 142 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, gang, 2 soverom, kontor, toalettrom, kjøkken, stue.

Loftsetasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 644 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet og festet tomt på til sammen 13644,7 m² som er opparbeidet.

Eiet tomt gnr 20/bnr 11. Enebolig og garasjeuthus. Areal 10 896,3 kvm.

Festet tomt på gnr 20/bnr 69 har adresse Odnesvegen 622. Areal 2748,4 kvm. Festeavgift ca. 100 kr i året.
Verkstedbygning står på denne tomten. Areal på 196 kvm. Byggeår 1968.

Garasje / Parkering

Garasje på 86 kvm. Garasje og bod. Byggeår 1998
Garasje på 85 kvm. Garasje og boder. Byggeår 1976

Byggemåte

Taktekking av metallplater. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Vindski i tre. Yttervegg i trekonstruksjon. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Stående utvendig trekledning. Liggende utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Undertaksbord. Adkomst til loft via luke. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 3-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 1974, 1979, 1986 og 2014. Ytterdør i tre. Ytterdører i tre med 2-lags isolerglass. Veranda og terrasse mot nord: Konstruksjoner og overflater i treverk. Overbygd. Belysning. Terrasse mot sør-øst: Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd. Belysning.

Verkstedbygning: Gulv støpt på grunn. Yttervegg i mur- og trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning.
Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Treporter/dører. Innlagt strøm. Pipe.

Garasje: Gulv støpt på grunn. Grunnmur i betong. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Liggende utvendig trekledning. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Vindski i tre. Takrenner og utvendige beslag i metall. Trevinduer med 1-lag glass. Treporter/dører. Innlagt strøm. Yttervegg i mur.

Garasje: Gulv støpt på grunn. Gruset/jordgulv. Grunnmur i murte blokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Treporter/dører.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Barnehage / skole i området

Grande skole (1-7 kl.)
199 elever, 14 klasser 3.2 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 6.3 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 9.2 km
Raufoss videregående skole
450 elever 15.6 km

Bybrua Fus barnehage (1-5 år)
55 barn 2.9 km
Marka barnehage (1-5 år)
53 barn 5.2 km
Huskestua barnehage (1-5 år)
49 barn 5.9 km

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av varme i gulv, ildsted, luft/luft- varmepumpe og panelovner.
Selgers opplysning: Varme i gulv på bad.
Oljetank i kjeller. Oljetank og utstyr vedrørende dette må påregnes fjernet.

Rom for oppbevaring av flytende brensel har for dårlig brannmotstand. Krav til skillende konstruksjon: Branncellebegrensende med overflate IN 1, og dør EI-30. Dette må utbedres hvis tas i bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 23 800 pr. år Eiendomsskatt er inkl. i kom.avg.

Formuesverdi

Ikke innhentet da det ikke forelå noe inne på alltinn.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR- Nåværende tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag. Støysone: gul sone iht T-1442
Faresone: Flomfare.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/4724-1/19  Jordskifte  
26.06.2001 
Kopi av rettsboka på gnr 17/3
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Kommunal vannledning krysser over eiendommen. VA-ledninger kan være til hinder for
eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA- ledninger.
Vedlagt er kartutsnitt som viser ledningstrasè.
Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse.

Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning. På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 30 85 46 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Budgivere oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Odnesvegen 620/622, 2822, Bybrua, Gnr. 20 bnr. 11 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0365

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.