GJØVIK / KOPPERUD

Rekkehus med alt på ei flate, 3 soverom, flislagt bad og pent kjøkken. Carport - solrik terrasse - mjøsutsikt!

Sigurd Evangs veg 6C , 2817 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

26%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 87 m²
Bruksareal 92 m²
Tomt 13 781 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1972
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 42
Energimerking E
FINN.no 325791931
Sist endret 04.12.2023 12:34
Prisantydning 3 000 000,-
Totalpris 3 283 236,-
Fellesutgifter 5 360,-

Beregnet totalkostnad

3 000 000,- (Prisantydning) 273 824,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 273 824,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 412,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 283 236,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sigurd Evangs Veg 6c - Her har vi for salg en lys og lettstelt rekkehusleilighet med alt på ett plan. Adkomst via trapp opp til overbygget inngangsparti. Her kommer du inn i vindfang med adkomst til praktisk garderobe. Videre kommer vi inn til spisestue og kjøkken. Kjøkkenet har innredning fra Huseby med laminert skrog og profilerte fronter. Hovedsakelig integrerte hvitevarer. Plass til frittstående kjøleskap. I tillegg finnes ekstra finesser som berøringsfritt blandebatteri, samt integrert såpedispenser. Stuen har god plass til sofa- og tv-møblement. Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse mot sørvest. Deler av terrassen er overbygd, noe som gjør utesesongen lenger. I tillegg rommer leiligheten 3 soverom med god størrelse, flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter, samt separat toalettrom. Boligen disponerer 1 biloppstillingsplass i felles carportanlegg i rekke. I tillegg er det etablert en p-plass utenfor boligen. I bakre del av carport finnes en bod på 8 kvm. I tillegg finnes en bod inne i boligen.

Innhold

Rekkehus med primærareal på 87 m² med alt på ett plan:
Vindfang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom, bad/vaskerom, bod og garderobe.

Terrasse mot nordøst og sørvest.

Biloppstillingsplass foran boligen.
Carport i rekke med 1 biloppstillingsplass.

Bod på ca 8 m² i bakre del av carport.

Standard

Boligen er fra 1972 og holder normal standard og planløsning ut ifra alder og konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning fra Huseby med laminerte skrog, profilerte fronter, hvorav noen fronter er med glass. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Berøringsfritt blandebatteri kombinert med 2-grep. Intergrert såpedispenser. Flislagt og belysning over benkeplate. Integrert keramisk koketopp, oppvaskmaskin og stekeovn. Plass til kjøleskap. Lekkasjesikring og komfyrvakt er montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad / vaskerom:
Våtrommet er oppgradert i 2007 ifølge tidligere eiers egenerklæring. Rommet har fliser på gulv og vegger, samt himlingsplater i taket. Oppvarming via gulvvarme. Badet er innredet med
baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Overskap og speil på vegg over servant. Tilhørende belysning. I tillegg finnes dusjhjørne med buede dører og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon: naturlig avtrekk via ventil i taket. Tilluft via spalte under dørblad.

Toalettrom:
Toalettrom med gulvbelegg, malt strie på vegger og himlingsplater. Rommet har servant 1-greps servantarmatur og gulvmontert toalett. Oppvarming via panelovn. Naturlig avtrekk via takventil. Tilluft via spalte under dørbladet.

Innvendige overflater:
Himlinger: Himlingsplater.
Vegger: Panelplater og malt strie.
Gulv: Laminat og gulvbelegg.

Tilbygg / modernisering:
Vedlikehold / påkostninger: (Opplyst av eier)
2000 - Tilbygg: Tak og trapp foran inngangen.
2007 - Modernisering: Oppgradert badet i 2007. Utført av fagfolk. Viser til tidligere eiers egenerklæringsskjema.
Installert luft til luft varmepumpe. Utført av firma.
Montert ny kjøkkeninnredning.
2017 - Modernisering: Det er oppgradert sikringsskap, nye stikkontakter og en generell kontroll av det elektriske anlegget i 2017. Utført av firma
2018 - Modernisering: Det er skiftet ut pipebeslag, beslag for utlufting fra bad på taket, nytt belegg på taket og nye beslag rundt hele taket over gesims. Dette er gjort i regi av borettslaget i 2018.
2021 - Modernisering: Varmekabler i taknedløp. Utført av firma.
2023 - Modernisering: Skiftet deler av utvendig kledning og gesims. Utført av firma i regi av borettslaget.
Skiftet varmtvannsbereder.Utført av firma.
Montert waterguard på kjøkkenet. Utført av firma.
Montert komfyrvakt. Utført av firma.
Malt utvendig kledning, gesims og inngangsparti. Utført av firma.
Revet veranda på framsiden. Egeninnsats.
Opparbeidet parkeringsplass foran boligen. Egeninnsats.
Beiset terrassegulv. Egeninnsats.

Beliggenhet

Sigurd Evangs Veg 6c ligger i etablert boligområdet på Kopperud i Gjøvik. Her ligger rekkehusene på rad og rekke helt siden de ble bygget på begynnelsen av 70-tallet. Her befinner du deg høyt over Gjøvik med flott utsikt over byen og Mjøsa. Gode friluftsmuligheter med skiløyper og turerstier i skogene mot sørvest. Der finner du bla. Vind skistadion. Adressen sogner til Kopperud skole og det er kort gangavstand dit uten å måtte ut på noen hovedvei. Det er bare 5 minutters kjøring ned til byen. Gjøvik ligger ca. 2 timer nord for Oslo og er endestasjon på Gjøvikbanen.

Felleskostnader

5 360 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 3 733,-
Renter: 1 284,-
Avdrag: 457,-

Felleskostnadene inkluderer revisjonshonorar, styrehonorar, forretningsførerhonorar, avsetning til vedlikehold, Kabel-TV og internett, forsikring av bygget, kommunale avgifter, strøm i fellesarealer m.m

Styreleder opplyser at Internett og TV er inkl. i felleskostnadene. Borettslaget har Telenor som leverandør. Hastighet på bredbåndet er 550 mb/sek. Ca 50 TV kanaler. Kostnad pr måned som er innbakt i felleskostnaden, er for tv/internett er ca 650 kr pr bolig.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Andel fellesgjeld

273 824

Avdrag fellesgjeld

kr. 457 pr. mnd.

Andel formue

154 510

Borettslag

Borettslag: Fredeng 2 borettslag a/l, Orgnr: 950264888

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder bekrefter i mail til Partners Eiendomsmegling AS  den 26.september 2023 at det ikke foreligger konkrete planer om låneopptak for Fredeng 2 brl de neste 2 årene.

Selger opplyser at det blir leid inn hjelp til gressklipping på fellesområdet i regi av borettslaget. Det blir avholdt dugnad en til to ganger i året. Hver andelseier på selv sørge for snømåking og plenklipping av den del av eiendommen som naturlig tilfaller sin andel.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 61778192275, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 21.09.2023: 4.92% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 21.09.2023: 6 571 791
Andel av saldo: 273 825
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.09.2047 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 1 284 pr. mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86178486

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på  1 512 931,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr  2 961 080,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak store rehabiliteringskostnader.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er anledning til å ha 1 hund eller katt i borettslaget. Dyrene skal ikke sjenere andre, og hunder skal holdes i bånd, ref. ordensreglenes pkt. om dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Ikke montert rekkverk på begge sider av trapp.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning.
- TG 2: Veggkonstruksjon:
Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn.
Eiers opplysning: Det ikke har vært problemer med mus i boligen.
Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
- TG 2: Vinduer:
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag,
risiko for fuktopptrekk.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov.
Konstruksjoner fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- TG 2: Andre utvendige forhold:
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- TG 2: Overflater:
Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater.
Gulv er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre, ikke registrert skader pga. dette.
- TG 2: Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- TG 2: Pipe og ildsted:
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- TG 2: Bad/vaskerom:
Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Dør er plassert i våtsonen.
- TG 2: Bad/vaskerom:
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Silikonfuge mellom gulv og vegg fremstår ikke med fagmessig utførelse.
- TG 2: Bad/vaskerom:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
Synlig membran i sluket, men det er vanskelig å se om membran er ført under klemring i sluket.
- TG 2: Bad/vaskerom:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- TG 2: Toalettrom:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- TG 2: Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- TG 2: Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- TG 2: Andre VVS-installasjoner:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Knirk er registrert enkelte steder.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør.
- Utvendige vann- og avløpsledninger:
Alder og type på utvendige vann- og avløpsrør er ikke opplyst/ikke kjent. Tilstandsgrad er derfor ikke vurdert.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak. Se vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Renovert badet i 2007. Utført av fagfolk. Viser til tidligere eiers egenerklæringsskjema.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, ifm. renovering i 2007.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Viser til tidligere eiers egenerklæringsskjema.
- Pkt 2.3: Er arbeidet byggemeldt?
Har ingen kjennskap om dette er byggemeldt eller om dette er pliktig, da renovering av bad skjedde i 2007 da leiligheten var eid av andre.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Det er skiftet ut pipebeslag, beslag for utlufting fra bad på taket, nytt belegg på taket og nye beslag rundt hele taket over gesims. Dette er gjort i regi av borettslaget i 2018. Utført av Raufoss tak og Blikkenslagerverksted AS.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Det er oppgradert sikringsskap, nye stikkontakter og en generell kontroll av det elektriske anlegget i 2017. Utført av Sveum & Sveen Elektro AS.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Fra Sveum & Sveen Elektro AS.
- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Det ble senest i 2023 gjennomført kontroll av el-anlegget uten merknader. Rapport er sendt styret i borettslaget.
- Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Det er utarbeidet tilstandsrapport fra takstmann etter kontroll av leiligheten den 22.9.2023.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 92 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, spisestue, kjøkken, 3 soverom, toalettrom og bad/vaskerom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 781 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles eiet tomt på 13 781,00 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Interne asfalterte veier.

Garasje / Parkering

Carport i rekke med 1 biloppstillingsplass.
Biloppstillingsplass foran boligen.

Byggemåte

Modulhus. Åpen fundamentering på betongsøyler og betongbjelker. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Flat takkonstruksjon tekket med papp. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall. Vinduer og dører i treverk.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1996.
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass. Merking i glass 2007.
Lette/glatte innerdører. Profilerte dører. Glassfelt i en dør.

Terrasse:
Delvis overbygget terrasse mot sør med adkomst fra stue. Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Markise på vegg over deler av terrassen. Overbygg i pulttakkonstruksjon tekket med papp.

Terrasse 2:
Overbygget terrasse foran inngangen. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 86cm. Overbygg i saltakkonstruksjon tekket med papp.

Tekniske installasjoner:
- Luft til luft varmepumpe.
- Synlige avløpsrør i: Plast.
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran er plassert på toalettrom.
- El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i garderobe. Inntak med skrusikringer. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av
mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra kjøkken.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2023 er plassert i kjøkkenbenk.

Diverse:
- Etasjeskiller i trekonstruksjoner mot det fri.
- Kryperom/åpen fundamentering.
- Pipe i lettklinkerblokker. Peisovn montert i stue.
- Sotluke er plassert i stue.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.02.1972 for eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Vindingstad barnehage (1-5 år)
48 barn 0.9 km
Marihøna barnehage (1-5 år)
50 barn 0.9 km
Sørbyen barnehage (1-5 år)
60 barn 1 km

Skoler:
Kopperud skole (1-10 kl.)
449 elever, 30 klasser 0.5 km
Vindingstad skole (1-7 kl.)
289 elever, 21 klasser 1.4 km
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.)
188 elever, 10 klasser 2.9 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 5.2 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Luft til luft varmepumpe.
- Panelovner.
- Varme i gulv på bad.
- Ildsted.

Siste status for tilsyn: 04.03.2020
Siste status for feiing: 30.06.2021

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres Fredeng 2 BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 659 967 pr. 24.10.23 13:44 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 375 882 pr. 24.10.23 13:44 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
- Se merknadsfelt ang. forhold til reguleringsplan
Vedtatt: 29.10.2020

I tillegg ligger eiendommen under reguleringsplan for Fredeng med følgende formål:
- Boligformål, rekkehus
Vedtatt: 08.09.1971

Er det oppgitt både KP/KDP og RP/BP vil KP/KDP gjelde foran eldre RP/BP ved evt. konflikt mellom disse.
Se plan- og bygningslovens § 1-5.

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen via privat veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen:
- Kjøleskap

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Lysspotter på vegg
- Vaskemaskin og tørketrommel
- Lampe over spisebord

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Sigurd Evangs veg 6C, 2817, Gjøvik, Gnr. 52 bnr. 42, andelsnr. 5 i Fredeng 2 borettslag a/l med orgnr. 950264888 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0380

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.