Gjøvik - Kollsroa

Velholdt enebolig - alt du trenger på ei flate - bl.a. 2 soverom samt kjellerstue. Garasje & utv. bod. Solrikt!

Kollsvegen 519 , 2825 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Eiendomsmegler MNEF / Partner
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 144 m²
Bruksareal 193 m²
Tomt 690 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1968
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 48
Energimerking E
FINN.no 322873922
Sist endret 06.11.2023 13:12
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 2 322 672,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 72 672,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 322 672,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kollsvegen 519 - en praktisk enebolig fra 1968 med alt du trenger på ei flate samt innredet kjeller med bl.a. kjellerstue.

Boligen inneholder entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom (har vært 3 soverom tidligere) og bad/wc i 1.etg. Fra stuen er det utgang til innglasset vinterhage og videre til stor terrasse.
I kjelleren er det trapperom, gang, kjellerstue, vaskerom og 2 boder. Utvendig redskapsbod. 

Utvendig har eiendommen en lettstelt, flat tomt på rett i underkant av 700 kvm. Denne er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Frittliggende garasje med plass til 1 bil.

Fin beliggenhet i Kollsroa, rett i nærheten av bl.a. Sveastranda Camping og Nedre Stokke Gård i Gjøvik Kommune. Fra tomta er det fin utsikt mot Mjøsa. Området rundt består i hovedsak av bondegårder og eneboliger.
Her oppe befinner du deg svært sentralt i Innlandet, ikke langt unna Mjøsbrua, det er ca. 30 minutters kjøring til både Hamar og Lillehammer og kun ti minutter til Gjøvik. Ca. 10 min å kjøre til Moelv med bl.a. togstasjon - rett på andre siden av Mjøsbrua. Bussholdeplass ca. 50 meter fra eiendommen.

Herfra kan du raskt komme deg ut i naturen, enten til fots eller på ski, du kan bade i elva i nærheten eller finne på noe nede ved og på Mjøsa.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg.:
Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad. Fra stuen er det utgang til innglasset vinterstue og stor terrasse. Utvendig bod. 

Kjeller:
Trapperom, gang, kjellerstue, vaskerom og 2 boder.

Frittliggende garasje med plass til 1 bil.

Standard

Eldre, koselig enebolig fra 1968, framstår som godt vedlikeholdt med normal standard og praktisk planløsning.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum. Det er flislagt og belysning over benkeplate. Integrert komfyr og koketopp. Plass
til frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad/wc:
Bad med belegg på gulvet, baderomsplater på vegger og himlingsplater i tak.
Servant med underskap, dusjkabinett og gulvmontert wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk.
Eldre våtrom, opplyst fra ca. 1995.

Vaskerom i kjeller:
Vaskerommet har belegg på gulvet, tapet på vegger og malt betong i himling. Utslagsvask.
Eldre våtrom.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Laminat, gulvbelegg, teppegulv og betonggulv.
Vegger: Panel, panelplater, baderomsplater og tapet.
Himling: Himlingsplater og malte glatte flater.

Vedlikehold/påkostninger:
Nåværende eier har bodd i boligen siden den ble bygd, boligen fremstår godt ivaretatt. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller
tilnærmet utlevd sin levetid. Bygningen er 55 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg.
Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre
byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av
alder og hva som eventuelt er oppgradert.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 28.09.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Kollsvegen 519 ligger i Kollsroa, nær Mjøsbrua og ikke langt unna bl.a. Sveastranda Camping og Nedre Stokke Gård i Gjøvik Kommune. Fantastisk utsikt mot Mjøsa, bondegårder og eneboliger i nærområdet. Her oppe befinner du deg svært sentralt i Innlandet; det er ca. 30 minutters kjøring til både Hamar og Lillehammer og kun ti minutter til Gjøvik. Ca. 10 min å kjøre til Moelv med bl.a. togstasjon - rett på andre siden av Mjøsbrua. Sentralt mellom mjøsbyene! Bussholdeplass ca. 50 meter fra eiendommen.

Herfra kan du raskt komme deg ut i naturen, enten til fots eller på ski, du kan bade i elva i nærheten eller finne på noe nede ved og på Mjøsa.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd kostnader til brøyting/strøing samt vedlikehold av privat vei, kostnader til drift, vedlikehold og evt. reparasjoner av privat vann og avløpsanlegg etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87713935

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er avvik: Innvendig utforede vegger og oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte forhøyede verdier i bunnsvill på utforede vegger. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført.
Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000,-

-Våtrom > Generell > Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Våtrom > Generell > Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Enkelt våtrom som ikke tilfredsstiller dagens krav og må brukes deretter. Selv om de tekniske løsningene kan være utført korrekt etter gjeldende forskrifter når våtrommet ble bygget, vil det være risiko for at rommet ikke tåler
påkjenningene fra økt bruk. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Det er ikke tilluft under dør.
Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i trapperommet. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen.
Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. I branncelle med behov for flere røykvarslere skal varslerne være seriekoblet
Anlegg som oppfyller reglene for FG-godkjente alarmanlegg for boliger med røykdeteksjon, tilfredsstiller krav til røykvarslere tilkoblet strømnettet.
For eneboliger, to- til firemannsboliger, rekkehus, kjedehus og fritidsbolig med én boenhet i risikoklasse 4 kreves:
Røykvarslerne må dekke områdene kjøkken, stue, sone utenfor soverom og tekniske rom. Det må være minst én røykvarsler per etasje.
Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen er ikke godkjent for bruk på denne takvinkelen over vinterhagen. Skader og flassing på overflatene er registrert. Gjennomføringer i
taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt
overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Malings/folieflass registrert.
Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Råteskadet treverk i vindskie er registrert.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der mus kan komme inn. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Takkonstruksjonen har begrenset lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av
manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Fuktmerker er registrert ved
gjennomføringer. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Kan ha oppstått ved spesielle værforhold. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard.
Spor etter skadedyr er registrert, ukjent omfang.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Vinduer med isolerglass fra 2000-tallet får tilstandsgrad 1. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for
fuktopptrekk. Enkelte vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Dørene tilfredsstiller funksjonskrav, men forventet brukstid er nært forestående/oppnådd for de eldste dørene.

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er avvik: Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere undersøkelser. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Knirk er registrert. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk
risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade.
Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor
forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres.

-Innvendig > Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en
kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og
oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.

-Innvendig > Innvendige trapper:
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken:
Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid eller mer er oppnådd på ventilator/ vifte.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Lufting fra avløp er ikke korrekt utført, skal føres over tak.

-Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Flere vegger er kledd inn i kjeller/underetasje, dette begrenser
inspeksjonen av innvendige forhold. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Forhøyede
fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng".

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

-Tomteforhold > Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Rom Under Terreng:
Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Oppforet gulv i deler av kjelleren. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte forhøyede verdier i bunnsvill på utforede vegger.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning. Hulltaking er foretatt i tilstøtende rom bak dusjhjørnet, uten å påvise
unormale forhold.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, vaskerom:
Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning. Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Innvendig > Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypekjeller/blindrom har ingen inspeksjonluke, dette anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 28.09.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Rehabilitering av bad. Ukjent år. Antatt ca. 1995. Dokumentasjon ikke mulig å fremskaffe.
-Punkt 9: Mus på loft for mange år siden. Ingen problem den senere tid.
-Punkt 12: Lagt nytt tak. Egeninnsats. Ukjent år. Men antatt rundt 1990. Dokumentasjon ikke tilgjengelig.
-Punkt 13: Satt inn ny strømmåler, samt skiftet til automatsikringer i sikringsskap. Antatt 2017.
-Punkt 13.1: Kun på skifte av strømmåler.
-Punkt 16: Mye egeninnsats/dugnad av faglærte på vedlikehold av bolig.
-Punkt 21: Kjeller innredet til kjellerstue. Mer enn 35 år siden.
-Punkt 25: Deler vanntilførsel/renseanlegg med nabohuset. Kollsvegen 521. Privat avtale på deling av utgifter i forbindelse med dette.

Tilleggskommentar:
Selgers fullmektig har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 144 kvm, Bruksareal: 193 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, kjellerstue og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 238 cm.
Målt takhøyde kjeller/underetasje: Varierende, men målt 198-207 cm.

Utvendig inntilliggende bod er medtatt i det oppmålte arealet.

Rom kalt gang i kjeller fremstår som et bodrom, men er medtatt som P-rom fordi den ligger mellom trapperom og vaskerom som er primærarealer.

Andre bygninger:

Garasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 0 m².

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter.

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
-Opprinnelig bodrom i kjeller er endret til kjellerstue, det er ikke søkt bruksendring. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig. Kjellerstue tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold.

Takstmannens sin kontroll når det gjelder lovlig bruk av eiendommen/ boenheten er avgrenset til å omfatte kontroll av de siste godkjente tegninger av bygg som gjelder eiendommen og/ eller den aktuelle boenheten opp mot bruk av eiendommen/ boenheten på befaringstidspunktet.

Når det gjelder reguleringsmessige forhold som for eksempel utnyttelse av tomta er dette ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten.

Teknisk krav som for eksempel avstand mellom byggverk og utførelse av brannskillende konstruksjoner er ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten.

En kjøper av eiendommen oppfordres derfor til å sjekke planbestemmelser som gjelder eiendommen, for å skaffe informasjon om disse inneholder bestemmelser av betydning for kjøpers bruk/ utvikling av eiendommen.

Garasje:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
-Det er ikke montert garasjeport, dette er et avvik fra tegningene.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 690 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger flatt i terrenget og er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass.

Tomtegrense er markert med dårlig nøyaktighet i kommunekart, oppmåling anbefales. Garasje og terrasseplatting står delvis utenfor tomtegrense, ytterligere undersøkelser må utføres.
Det tas forbehold om feil og mangler i kartet.

Garasje / Parkering

Ja.

Garasje med plass til 1 bil. Øvrig parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Bolig med primærareal på 144 m² over en etasje med kjeller.
Garasje med en biloppstillingsplass.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Opprinnelig del har gulv støpt på grunn og grunnmur i sparesteinsbetong. Tilbygg er fundamentert på ringmur med kryperom/blindrom. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Etasjeskiller i betong og trekonstruksjoner. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre.

Drenering:
Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Trevindu med blyglass på stue.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1992, 1993 og ukjent/nyere.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2006. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass 1976. Heve/skyvedør i metall med 2-lags isolerglass fra 1984 og 2012. Heve/skyvedør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2003.

Terrasse:
Terrasseplatting mot sørvest med adkomst fra vinterhagen. Fundamentering er ikke synlig. Konstruksjoner og overflater i treverk.

Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.

Varmtvannsbereder på ca. 147 liter fra 1984 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i trapperommet.

Andre tekniske installasjoner:
-Varmepumpe fra 2016 er plassert i stue.

Andre bygninger:

Enkel bygningsbeskrivelse - Garasje:
Garasjen er fundamentert på støpt ringmur. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Stående utvendig trekledning. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Ytterdør i tre. Innlagt strøm. Bygget har enkel standard.
Bygningens alder tilsier at ekstra vedlikehold må påregnes. Forenklet byggverk. Bygningen har skjevheter. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet. Skader i fundamentering. Lav høyde mellom kledning og terreng. Råteskader enkelte steder. Manglende takrennenedløp.

Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 28.09.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Diseth FUS bhg avd. Rolidbakken (0-5 år) 6 min
Monssveen barnehage (1-5 år) 11 min 54 barn 7.8 km
Lissomskogen barnehage (1-5 år) 13 min 68 barn 9.7 km

Skoler:
Lundstein skole (1-7 kl.) 7 min 56 elever, 5 klasser 4.7 km
Fredheim skole (1-7 kl.) 12 min 313 elever, 20 klasser 9 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min 284 elever, 24 klasser 9.1 km
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 14 min 125 elever, 8 klasser 12.7 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.) 18 min 355 elever, 24 klasser 12.7 km
Gjøvik videregående skole 14 min 1050 elever 9.9 km
Statens gartner- og blomsterdekoratørskole Vea 19 min 80 elever, 7 klasser 15 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.

Det er vedovn samt varmepumpe i stue, i tillegg er det montert panelovner i flere rom.
Selger opplyser at det er varmekabler i gulv på badet, kjellerstue og i entre.

Ildsted:
Pipe i teglstein, stålpipe. Ildsted montert i stue.
Sist tilsyn, dato: 03.03.2021.
Sist feid, dato: 19.05.2020.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt. Gjelder: Enhet Kollsvegen 519 (H-1-1)
Halvsteins skorsteinsvange i kjeller er innekledd med brennbart materiale. Gjelder: Røykløp

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 012 pr. år inkl. faste std.gebyrer for renovasjon, feiegebyr, slamtømming og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr 2 712,- Eiendomsskattetakst: kr 680 400,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordelte de kommunale standardgebyrene seg som følger:

Renovasjon: kr. 2 875,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Slamtømming: kr. 2 775,-
Eiendomsskatt: kr 2 712,- (Eiendomsskattetakst: kr 680 400,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 505 901 pr. 26.09.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 821 242 pr. 26.09.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
 -Støysone: gul sone  iht T-1442
-Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)

Gjøvik kommune opplyser at det er ikke godkjente planforslag under forberedelse / behandling:
Forslag til endring av kommuneplanens arealdel er lagt ut til offentlig ettersyn, og forventes vedtatt i løpet av høsten.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

Rettigheter på andre eiendommer:
Rettigheter på 3407-83/37
Rettigheter i eiendomsrett

Bestemmelse om vannrett tgl. 18.10.1967 med dbnr. 5679.
Rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:83 Bnr:48

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei.
Det må påregnes kostander til brøyting og vedlikehold av veg.

Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløpsnett.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Det er registrert et infiltrasjonsanlegg med slamavskiller for denne eiendommen i kommunens arkiver. Det antas at anlegget er fra før 1980. Avløpsanlegget ble ved kartlegging utført i 2010 klassifisert som et klasse 3 anlegg (1 er best og 4 er dårligst). Det betyr at avløpsanlegget har en lavere rensegrad enn dagens rensekrav på nye anlegg. Dette er noe man kan forvente ut i fra anleggets alder. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. I forbindelse med kommunens vedtatte Hovedplaner for avløp og vannmiljø, vil alle eiendommer
med eldre private avløpsanlegg (eldre enn 30 år) få pålegg om å utbedre anlegget til å tilfredsstille dagens rensekrav eller tilknytte seg kommunalt v/a-nett hvis dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er pt ikke avklart. Anlegget tømmes på rodekjøring en gang pr år, sist gang den 07.11.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrert komfyr, micro og koketopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Tuner til Riks-TV medfølger ikke i handelen.

Tilknyttet alarmsentral for brann og innbrudd - kan evn. overføres ny eier hvis ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kollsvegen 519, 2825, Gjøvik, Gnr. 83 bnr. 48 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0383

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.