BONDELIA

Leilighet beliggende i 2.etg - 3 sov - Terrasse med Mjøsutsikt - Kort veg til fine turmuligheter, skole og barnehage!

Helgerudvegen 22B , 2816 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 85 m²
Tomt 10 343 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2002
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 99
Energimerking D
FINN.no 325098473
Sist endret 20.11.2023 19:05
Prisantydning 1 890 000,-
Totalpris 2 422 506,-
Fellesutgifter 9 317,-

Beregnet totalkostnad

1 890 000,- (Prisantydning) 523 094,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 413 094,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 412,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 422 506,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Helgerudvegen 22B - Her finner du en trivelig leilighet beliggende i 2.etg. Leiligheten er romslig og inneholder bl.a gang, åpen stue og kjøkkenløsning, bad, tre soverom og teknisk rom. Fra stue er det adkomst til terrasse med fin Mjøsutsikt!

Eiendommen ligger ved Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig, solrikt, rolig og med flott utsikt. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole på Vindingstad. I tillegg får du masse frisk luft på turstiene i området. Inn til sentrum er det tre minutter med bil, og busstopp finner du nede på fv. 33.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i 2.etg og inneholder entré, gang, stue/kjøkken, bad, tre soverom og teknisk rom.

Standard

Boligen er fra 2002 og innehar en normal standard og god planløsning. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Vedlikehold/påkostninger opplyst av selger:
2019: Malt vegger på badet med våtromsmaling. Egeninnsats.
2013: Satt inn dusjkabinett og baderomsinnredning. Utført av firma.
2012: Skiftet sentralstøvsuger. Utført av firma.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad
Våtrommet er som fra byggeåret. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Belegg på gulvet og vegger, panel i himling. Badet er innredet med servant med underskap, dusjkabinett og gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Innvendige overflater:
- Gulv: Parkett og gulvbelegg.
- Vegger: Malt strie, panelplater og våtromsbelegg.
- Himling: Panel.

Elektriske anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i teknisk rom.

Beliggenhet

Helgerudvegen 22B ligger ved Bondelia, rett sør for Gjøvik sentrum. Området er svært barnevennlig, solrikt, rolig og med flott utsikt. Dette er et etablert boligområde, og det er gangavstand til både barnehage og barneskole på Vindingstad. I tillegg får du masse frisk luft på turstiene i området. Inn til sentrum er det tre minutter med bil, busstopp finner du nede på fv. 33. Gjøvik kan skilte med Innlandets største kjøpesenter CC Gjøvik og for øvrig et vell av spesialbutikker og gågate i sentrumskjernen. Til Oslo er det ca. 2 timer med bil eller tog. Gardermoen ca 1,5 timer.

Felleskostnader

9 317 pr. mnd. Inkluderer avdrag og renter på andel fellesgjeld, forretningsførsel, snøbrøyting, strøing, tv/bredbånd, utvendig forsikring og vedlikehold, kommunale avgifter.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader ifm. felleskostnader, vedlikehold, strøm, innvendig forsikring og TV/internett tilkobling. Disse kostnadene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

523 094

Avdrag fellesgjeld

3754.

Andel formue

32 224

Borettslag

Borettslag: Bondelia ii borettslag, Orgnr: 983428487

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrelder opplyser pr 24.10.2023: Generalforsamling har vedtatt maling av alle boliger i 2024. Dette vil medføre en liten økning i felleskostnader. Det er også varslet en økning som følge av generell prisstigning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11468540, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 16.10.2023: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 19
Saldo per 16.10.2023: 12 736 622
Andel av saldo: 483 742
Første termin: 30.06.2003Første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 31.12.2032 )
Fast rente til 01.06.2026

Lånenummer: 61778144181, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.10.2023: 5.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo per 16.10.2023: 1 036 055
Andel av saldo: 39 352
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 30.06.2044 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

1556.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86182614

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige beboere. Enhver andelseier som har eller skal anskaffe seg et dyr, plikter å søke styret om tillatelse. Det er kun tillatt med innekatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Utvendig > Taktekking.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er avvik: Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov.
- Utvendig > Andre utvendige forhold. Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig > Andre innvendige forhold. Det er avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet ved strømbrudd.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har oppnådd forventet brukstid, oppgraderinger må påregnes. Membraner har en aldringsprosess og forventet brukstid. Dette kan også variere ut fra hvilken type membran som er benyttet og hvilke egenskaper denne har i kombinasjon med selve utførelsen. Risiko for lekkasjer øker med alder.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Det er avvik: Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid på viftemotor/ventilasjon er oppnådd eller nært forestående.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i teknisk rom. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 2: Lien & Co.
Satt inn dusjkabinett, ny servant med skuffer og benkeplate, 2013. Faglært.
Malt vegger med våtromsmaling, satt opp veggskap, 2020.
2.2: Finnes hos firmaet.
- Punkt 4: Borettslaget utfører vannsjekk hvert 5. år.
Vannsjekk utført i regi av borettslaget.
- Punkt 12: Raufoss tak og blikk.
Ny taktekking på alle blokker 21/22.Ny taktekking på alle carporter 2023. Utført av Raufoss tak og blikk.
- Punkt 14: El-sjekk hvert 5. år i borettslagets regi.
- Punkt 15: Det er klargjort for elbil-lading i borettslaget. Bare å tegne abb hos Ohima Charging.
- Punkt 27: Blokkene skal males neste år.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 85 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 343 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Carport tildeles etter ansiennitetsprinsippet, og koster kr 400,- pr mnd. Dette er ikke en del av fellesutgiftene så lenge man ikke leier carport. Ellers parkering på asfaltert felles parkeringsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse: Støpt ringmur og betonggulv på grunn. Yttervegger oppført i stål-, betong- og trekonstruksjoner. Kledd utvendig med liggende panel og fasadeplater. Pulttakkonstruksjon tekket med papp. Renner og nedløp i metall. Betong i etasjeskille.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass.
Innvendige dører: Lette/glatte innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse: Terrasse mot sør vest med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 101 cm.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall. Plast, rør-i-rør.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i benkskap på kjøkkenet. Røropplegg er ikke lagt vannskadesikkert, og er et avvik.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av balansert ventilasjon. Vifter sørger for både tilførsel og avtrekk av ventilasjonsluften. Selgers opplysning: Filter ble sist skiftet oktober i 2023.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2021 er plassert i kjøkkenbenk.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Denne kan ses ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Topro Bondelia barnehage (0-5 år, 0.4 km)
Vindingstad barnehage (1-5 år, 1 km)
Fredvika Steinerbarnehage (0-5 år, 1.9 km)

Skoler
Vindingstad skole (1-7 kl., 0.4 km)
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl., 1.9 km)
Kopperud skole (1-10 kl., 3.4 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 4.7 km)
Gjøvik videregående skole (4.3 km)
Lena-Valle vgs - avd. Valle (15 km)

For ytterligere opplysninger se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.
I hovedsak ved hjelp av panelovner, og varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Bondelia II Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 754 763 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 717 145 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommuneplan:
Navn: 3407 KP2020-2032 - kommuneplanens arealdel 2020-2032.
Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
Bestemmelsesområde
Støysone: gul og rød sone iht T-1442
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtaksdato: 29.10.2020 Endringer godkjent 14. september 2023

Reguleringsplan:
Navn: 3407 05020214 - Bondelia
Formål: O/B-2 Offentlig byggeområde skole institusjon/Boligområde, konsentrert bebyggelse
Vedtaksdato: 21.10.1999

Bebyggelsesplan:
Navn: 3407 05020236 - GBBL Bondelia - bgtr.2
Formål: Boliger
Vedtaksdato: 20.3.2001

Merknad:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Følgende følger ikke handelen:
Ene skapet på hovedsoverommet følger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.
Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.
Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.
Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.
Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Helgerudvegen 22B, 2816, Gjøvik, Gnr. 57 bnr. 99, andelsnr. 18 i Bondelia ii borettslag med orgnr. 983428487 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0415

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.