GJØVIK / KALLERUD

Lys og pen 3-roms leil. Pent kjøkken, balkong, parkering og attraktiv beliggenhet i rolig og fint området.

Kallerudvegen 10B , 2815 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

26%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 13 898 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1962
Gårdsnummer 63
Bruksnummer 255
Energimerking D
FINN.no 328069266
Sist endret 13.11.2023 09:38
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 2 514 947,-
Fellesutgifter 5 070,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) 255 535,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 505 535,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 412,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 514 947,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kallerudvegen 10B ligger sentralt til på Tongjordet i Gjøvik. Her har vi for salg en lys og koselig leilighet som ligger i 1.etasje. Leiligheten ligger vendt mot fellesarealer på baksiden av blokka. Leiligheten har adkomst til entre med plass til oppbevaring av klær og sko. Fra gangen er det adkomst til flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter. Videre kommer vi inn i en lys og åpen stue/kjøkkenløsning. Kjøkkenet har lys og pen innredning med slette fronter, samt god skap- og benkeplass. Integrert stekeovn og koketopp. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til spisebord og 2 stoler. I stuedelen er det god plass til sofa- og tv-møblement. I tillegg rommer leiligheten 2 soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og har i tillegg en romslig skyvedørsgarderobe. I tillegg minnes ett mindre soverom som kan benyttes som kontor eller gjesterom. Leiligheten rommer også en praktisk bod. I tillegg medfølger 1 bod i felles bodanlegg i kjeller.  Fra stuen er det utgang til balkong mot vest med gode solforhold. Selger opplyser at det er sol på balkongen fra ca. 14:00 og til solnedgang. I tillegg har borettslaget et pent opparbeidet fellesareal som er opparbeidet med plen, diverse beplantning og asfalterte internveger. På fellesarealet finnes bla lekeapparater. Den store gressletta kan fritt benyttes av alle i borettslaget. det medfølger ingen p-plass med leiligheten, men det opplyses å være gode parkeringsmuligheter både på borettslagets felles p-plass. I tillegg er det mulighet til å leie garasje, mot et tillegg i felleskostnadene. Megler gjør oppmerksom på at det pr. dags dato er venteliste på garasjeplass.

Innhold

Leilighet i 1.et med primærareal på 64m² som inneholder:
Entré, bad, stue/kjøkken, 2 soverom og bod.

Balkong mot vest.
Parkering på felles parkeringsplass.
Nettingbod i kjelleren på ca. 9 m².

Standard

Blokka er fra 1962. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget
sine vedtekter leses igjennom. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Kostnader til fornyelser må påregnes.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum og 1-greps kjøkkenarmatur. Laminatplater og belysning over benkeplate. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn og koketopp. Lekkasjesikring er montert. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad:
Badet har fliser på vegger og gulv, samt malt slett tak. Oppvarming via stråleovn på vegg. Rommet har baderomsinnredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt servant og 1-greps servantarmatur. Overskap og speil på vegg over servant. I tillegg finnes dusjkabinett, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder er plassert her. Ventilasjon via naturlig avtrekk.

Innvendige overflater:
Himlinger: Malte glatte flater.
Vegger: Malt strie og malte glatte flater.
Gulv: Laminat.
Etasjeskiller: Betong.

Vær oppmerksom på at det som regel vil være diverse mindre hull i overflater etter bilder/hyller etc, og noe misfarge/skjolder hvor bilder, hyller/ møblement etc har vært plassert. På gulv vil det som regel være diverse slitasje, og noe misfarge/ riper og lignende hvor møblement og tepper har vært plassert. Dette er normalt i en fraflyttet bolig, og slike mindre "avvik" er å anse som normalt.

Beliggenhet

Kallerudvegen 10B ligger øverst på Tongjordet på Gjøvik. Leiligheten vi har for salg ligger i første etasje. Herfra går du til sentrum på bare noen minutter og bussforbindelse er kun et steinkast unna. NTNU finner du rett borti veien. Gjøvik kan friste med stort kjøpesenter, smågater og koselige cafeer og butikker. Her er det også et yrende kulturliv og med Mjøsa på den ene siden og masse skog og mark på den andre er Gjøvik en by med gode mange muligheter. Det er to timer til Oslo, enten du tar toget eller bilen.

Felleskostnader

5 070 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 2 809,-
Renter: 1 164,-
Renter: 18,-
Avdrag: 129,-
Avdrag: 950,-

Følgende er inkluder i felleskostnadene:
Trappevask hver 14. dag (+ vask i kjellerganger en gang i måneden)
Strøing, brøyting og vedlikehold av uteareal (plenklipp osv)
Kommunale avgifter og vannavgifter
Vaktmestertjenester
Henting av søppel
Elektrisitet tilknyttet belysning og oppvarming av fellesareal
Diverse vedlikehold som trengs for å holde bygningens stand vedlike
Kabel tv og internett

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Andel fellesgjeld

255 535

Avdrag fellesgjeld

Avdrag: 129,-
Avdrag: 950,-

Andel formue

38 145

Borettslag

Borettslag: Kallerudv 6-10 borettslag a/l, Orgnr: 950269936

Kallerudvegen 6-10 borettslag er et andelslag med 72 andelseiere. Hver av dem har borett i eiendom Kallerudvegen 6-10 som de i fellesskap eier og driver. På eiendommen er det oppført 4 boligblokker med 48 tre-roms og 24 to-roms leiligheter, samt 49 garasjer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser følgende i mail til Partners Eiendomsmegling AS:
Det er ikke planlagt noen større økning i felleskostnader. Alle store prosjekter er foreløpig tatt hånd om, og det er ikke planlagt noe økning i fellesgjeld i form av låneopptak.
Mindre saker som skal tas i løpet av 2024 er: Maling av garasjeanlegg og nytt lekestativ på fellesareal mellom blokkene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11485212, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.10.2023: 3.39% pa.
Antall terminer til innfrielse: 8
Saldo per 18.10.2023: 511 371
Andel av saldo: 6 457
( siste termin 30.06.2027 )
Flytende rente

Lånenummer: 61778131594, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.10.2023: 5.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 18.10.2023: 19 725 212
Andel av saldo: 249 079
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 31.03.2038 )
Flytende rente
4: Særskilte opplysninger

Rentekostnader fellesgjeld

Renter: 1 164,-
Renter: 18,-

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86183557

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 1 184 670,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 1 192 560,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er søknadspliktig i borettslaget.
Styreleder opplyser at det er flere som har husdyr per i dag.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Stor eller alvorlige avvik:
- TG 3: Pipe og ildsted:
Pipevanger er ikke synlige.
Pipevange er tildekket på soverom.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- TG 3: Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Sprekker/riss i servant.
Dør på dusjkabinett er løs.
Avflassing i taket over dusjkabinett.
Flislegging fremstår med ufagmessig utførelse.
Eventuell membran har oppnåd forventet brukstid.
Slukløsning har oppnåd mer enn halvparten av forventet brukstid.
Bom i fliser(hulrom under)
Slitte flisfuger.
Ikke tilluft fra tilstøtende rom.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Dører:
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
Balkongdør går litt treigt.
- TG 2: Andre utvendige forhold:
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- TG 2: Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- TG 2: Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Avflassing og svellinger i nedkant på baderomsdør.
- TG 2: Bad:
Fuktsøk med indikator viste unormale/forhøyede verdier.
- TG 2: Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- TG 2: Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Gjelder eldre avløpsrør i støpejern.
- TG 2: Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Megler gjør oppmerksom på at rapporter som gjelder leilighet i borettslag er undersøkelsene i hovedsak begrenset til innvendig i leiligheten.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarebidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Byttet toalett. Utført av Lyshaug entreprenørtjeneste.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 55 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.

Lovlighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 898 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt med asfalterte internveger/parkeringsplasser og felles grøntarealer.

Garasje / Parkering

Parkering ved blokka er tillat på oppmerkede plasser mot veien. Her er første mann til mølla, men styreleder i borettslaget opplyser at det som regel er plass. Med andreord, det følger ikke med fast parkeringsplass til leiligheten.

Det er derimot mulig å leie garasje i garasjeanlegg mot et tillegg i felleskostnader på 580,- per måned. Her er det noe ventetid. Det er vanskelig å si noe om hvor lang ventetid det er, da det vil avhengig av at noen sier fra seg sin plass. For nærmere opplysninger, ber vi kontakte styreleder.

Byggemåte

Boligblokk i 3 etasjer og kjeller fra 1962. Bygget er oppført i betong og trekonstruksjoner. Fasadeglass på utkragede balkonger. Trappegang opp til leilighet. Flatt tak antatt tekket med papp/folie. Farget systempuss utvendig. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Balkongdør med 2-lags isolerglass. Dør til leilighet i tre med brann/lydmotstand og kikkehull. Pipe i teglstein. Peisovn i stue.
Profilerte dører. Utvendige beslag i metall. Porttelefoni.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendig hovedstoppekran er plassert på badet.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Soil/støpejern.
- Innvendige avløpsrør av varierende alder.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Vegghengt varmtvannsbereder fra 1999 på 100 liter er plassert på badet.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i felles trappeoppgang utenfor leiligheten. I hovedsak åpent ledningsnett.
- Det er fremlagt rapport fra eltilsyn utført 05.08.2022 uten avvik.

Balkong:
Balkong mot vest med adkomst fra stue. Rekkverk i metall med fargede glassplater og hvite fasadeplater. Tremmegulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering og oppføring av garasjer datert 19.09.2013.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Tongjordet barnehage (0-5 år)
64 barn 0.7 km
Soppen barnehage (1-5 år)
35 barn 0.7 km
Gjøvik barnehage (0-5 år)
99 barn 1.5 km

Skoler
Gjøvikregionen International School (1-10 kl.)
188 elever, 10 klasser 0.7 km
Gjøvik skole (1-7 kl.)
256 elever, 21 klasser 1.3 km
Steinerskolen Gjøvik-Toten (1-10 kl.)
86 elever, 8 klasser 1.6 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 3.2 km
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl.)
284 elever, 24 klasser 4.4 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 2.9 km
Raufoss videregående skole
450 elever 11.7 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av:
- Peisovn på stue.
- Panelovner.
- Stråleovn på badet.

Siste tilsyn utført 04.02.2020
Siste feiing utført 18.06.2021
Det er ikke registrert avvik/anmerkninger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 500 kwh.
Megler gjør oppmerksom på at energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale eiendomsgebyrer faktureres Kallerudv 6-10 Borettslag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 539 839 pr. 07.11.23 15:12 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 943 420 pr. 07.11.23 15:12 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
 Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område
- Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur
Vedtatt 29.10.2020. Endringer godkjent 14.september 2023.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Eiendommen har vannmåler.
Avlesning av vannmåler er en privat sak mellom selger og kjøper og må leses av ved overtakelse. Avregning av vannmåler er en privatsak mellom kjøper og selger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Kjøleskap og oppvaskmaskin. Selger opplyser at dette kan selges separat.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på GOBBs hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7768,25 for kjøper.

Adresse og matrikkel

Kallerudvegen 10B, 2815, Gjøvik, Gnr. 63 bnr. 255, andelsnr. 20 i Kallerudv 6-10 borettslag a/l med orgnr. 950269936 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0417

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.