Biri

Enebolig med alt på ei flate - uinnr. kjeller. Stor garasje m/innredet rom & hobbyrom. Solrik beliggenhet - fin utsikt!

Øverbygdsvegen 269 , 2836 Biri

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Eiendomsmegler MNEF / Partner
Trude H. Sand
Trude H. Sand Medhjelper / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

85%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 155 m²
Tomt 1 837 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1969
Gårdsnummer 140
Bruksnummer 12
Energimerking G
FINN.no 327661448
Sist endret 16.11.2023 11:15
Prisantydning 2 300 000,-
Totalpris 2 373 922,-

Beregnet totalkostnad

2 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 300 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 373 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Øverbygdsvegen 269 - velholdt eiendom med enebolig fra 1969 som senere er tilbygget med gang og soverom i 1975.  Stor dobbelgarasjen med innredet rom og hobbyrom er oppført i 1988.

Boligen har alt på ei flate og inneholder entré, gang, stue, 2 soverom, bad/wc og vaskerom. I tillegg er det en uinnredet kjeller med flere kjellerrom. Fra stuen er det utgang til delvis overbygd veranda.

Utvendig kan eiendommen friste med stor, eiet tomt på i underkant av 2 mål - denne er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning.
Frittliggende stor garasje med plass til 2 biler, lagerrom/verksted/hobbyrom og innredet rom/kontor/lagerrom.

Landlig og fin beliggenhet i Oladalen like ovenfor Biri Kirke, nederst i Biri Øverbygd,  ca. 3 km fra Biri sentrum hvor du finner butikker, skoler og barnehager og idrettsanlegg med flerbrukshall, kunstgressbane, lysløype m.m. I tillegg frister Biri med blant annet travbane og båthavn, fine turmuligheter bl.a. ved Mjøsa og i nærliggende skogsområder. Området rundt eiendommen er spredt bebygd med boliger og landbrukseiendommer.

Biri ligger svært sentralt til ved Mjøsbrua. Herfra er det omtrent like langt til alle tre Mjøsbyene, ca. 35 minutter å kjøre til alle, men til Moelv med togstasjon er det ca. 15 min. kjøring. Det er et par timer til Oslo og ca. 1,5 til Gardermoen

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har følgende innhold:

1.etg.:
Overbygd inngangsparti, entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc og vaskerom. Fra stuen er det utgang til overbygd veranda.

Kjeller:
Uinnredet kjellerrom. Krypkjeller.

Stor frittliggende garasje med 2 biloppstillingsplasser, 2 lagerrom/verksted/hobbyrom og innredet rom/kontor/lagerrom.

Utstyr

-Fiber.

Standard

Boligen har hovedsakelig eldre standard, men er løpende oppgradert etter behov for eier og tidligere eiere. Bl.a. ny taktekking, renner, nedløp og beslag i 2019. Noe oppgraderinger må påregnes som nært forestående grunnet alder.
Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med under og overskap med profilerte fronter. Benkeplate med nedfelt vask. Det er montert oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap på kjøkkenet. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Kjøkkeninnredning fra 1980 tallet.

Bad/wc:
Badet har belegg på gulv, baderomsplater på vegger og malte/folierte plater i tak. Badet er innredet med servant med skap, WC og dusjkabinett.
Rommet varmes opp med panelovn på vegg. Ventilasjon via klaffventil i yttervegg.
som undertegnede eller eier er kjent med. Badet er fra 2007 iht opplyst i takst fra kjøp i 2016.

Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv og malte plater på vegger. Malte/folierte plater i tak.
Opplegg for vaskemaskin i rommet. Ventilasjon via ventil i himling og yttervegg.
Vaskerom har ukjent alder (tidligere vært bad).

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, belegg, heltre og laminat.
Vegger: Trepanel og malte panelplater.
Himling: Malte/folierte plater.

Vedlikehold/påkostninger:
Bygningen er løpende vedlikeholdt etter behov for eier, men enkelte bygningsdeler har utgått forventet levetid og oppgraderinger må påregnes som nært forestående.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering
1975 Tilbygg Tilbygget del med soverom og entre.
2013 Modernisering Ny bereder.
2019 Modernisering Ny taktekking, renner, nedløp og beslag.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 30.10.2023 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Landlig og fin beliggenhet i Oladalen nederst i Biri Øverbygd,  ca. 3 km fra Biri sentrum hvor du finner butikker, skoler og barnehager og idrettsanlegg med flerbrukshall, kunstgressbane, lysløype m.m. I tillegg frister Biri med blant annet travbane og båthavn, fine turmuligheter bl.a. ved Mjøsa og i nærliggende skogsområder. Området rundt eiendommen er spredt bebygget med boliger og landbrukseiendommer.

Biri ligger svært sentralt til ved Mjøsbrua. Herfra er det omtrent like langt til alle tre Mjøsbyene, ca. 35 minutter å kjøre til alle, men til Moelv med togstasjon er det ca. 15 min. kjøring. Det er et par timer til Oslo og ca. 1,5 til Gardermoen.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til utvendigforsikring, innboforsikring, kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøing, brøyting og vedlikehold av privat vei, vedlikehold, strøm, kabel-tv, internett etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 92206195

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er målt til 80 cm. Dagens krav til rekkverk er 100 cm der gulv er mer enn 50 cm over
bakkenivå. Det blir avvik på dette i tilstandsrapporten grunnet at dette skal vurderes opp mot dagens krav. Observert noe skjevheter grunnet ustabil/enkel fundamentering.
Råteskader i trestolper observert på veranda.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Utvendig > Utvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert symptom på sopp/råte.
Råteskader observert fra krypkjeller og skjevheter i gulvkonstruksjonen kan ha sammenheng med dette. Ytterligere råteskader i konstruksjoner utover det som er beskrevet må påregnes.
Stubbeloftsbord er stedvis løse i krypkjeller. Lokalt understøttelse av gulvbjelke mot mur i kjeller som kan indikere at det har vært utført tiltak tidligere mot svikt i gulv.
Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000,-

-Innvendig > Krypkjeller:
Det er påvist skader på konstruksjoner i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. Krypjeller har ikke plast og isolasjon på grunn. Råteskader i trekonstruksjoner mot krypkjeller
skyldes lengre perioder med høy fuktighet i krypkjeller. Krypkjeller er på generelt grunnlag ansett som en risikokonstruksjon og har erfaringsmessig hyppigere forekomst av fuktskader.
Fuktskader i kryperom skyldes lange perioder med relativ luftfuktighet (RF) over ca. 80 % og temperaturer over 5-6 °C. Den høye luftfuktigheten kan være et resultat av manglende fuktsperre mot
grunnen og utilstrekkelig ventilasjon. Kryperom som er ventilert med uteluft, får også høy luftfuktighet fordi temperaturen i kryperommet i deler av sommerhalvåret er lavere enn utetemperaturen. De
varmetrege massene i bakken i kryperommet holder på kulda, og gjør at temperaturen der stiger saktere enn i utemiljøet. Fuktig, varm luft som trekkes inn i kryperommet på forsommeren, kjøles ned, og da
stiger den relative luftfuktigheten. I tillegg vil den kalde grunnen i kryperommet kjøle ned golvkonstruksjonen ved strålingsutveksling.
Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000,-

-Innvendig > Innvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Gulv er i sin helhet ansett som våtsone og derfor er det gitt TG 3 for utettheter rundt rørgjennomføring i gulv.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El. anlegg i boligen er antatt løpende oppgradert etter behov for eier og tidligere eier. Sikringsskap med automater er plassert på vegg i skap på soverom.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Pulverapparat og røykvarslere var montert ved befaring. Det er til en hver tid eiers ansvar at branntekniske forhold tilfredsstiller gjeldende krav. Boliger bygget etter Tek 10 og Tek 17 skal ha
varslingssystem som er tilkoblet 230V og batteri. Eldre boliger enn Tek 10: Har du en bolig med mer enn en etasje skal du ha minst en røykvarsler i hver etasje.
Krav til plassering av røykvarslere i bolig (Gjelder eldre og nyere boliger):
-En røykvarsler i hver etasje.
-En i sone utenfor soverom.
-En i sone kjøkken/stue.
-En i sone utenfor teknisk rom.
For maksimal sikkerhet anbefales det alltid å montere røykvarsler på soverom - bruk gjerne en varsler som også kan oppdage usynlige branngasser som kullos (CO).
Anbefales at røykvarslere er seriekoblet. Det er eier som har ansvaret for at boligen er utstyrt med minst ett av følgende slokkeutstyr:
-Pulverapparat på minimum 6 kg med ABC-pulver
-Skum-/vannapparat på minimum 9 liter
-Skum-/vannapparat på minimum 6 liter med
effektivitetsklasse på minimum 21A etter NS-EN 3- 7:2004+A1:2007.
-Formfast brannslange med innvendig diameter på minimum 10 mm.
Slokkeutstyret skal kunne benyttes i alle rom.
Eieren skal sørge for at utstyret kontrolleres og vedlikeholdes i henhold til leverandørens anvisninger.
Kostnadsestimat: Under kr 10 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ingen lufting under underligger. Dette er en normal utførelse for byggeår, men det anbefales ved utskifting av panel å etablere lufting bak panel slik som normal utførelse i dag. Enkelte skader i panel observert ved befaring.

-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er liten lufting i nedre kant av konstruksjonen. Isolasjon ligger helt opptil undertak i overgang mot vegg. Dette medfører svært begrenset lufting i dette området og forutsetter at undertak som er lagt over
taktro av tre er diffusjonsåpent. Fuktmerker i taktro rundt gjennomføringer observert ved befaring. Dette er iht opplyst av eier fra før tak og undertak ble skiftet. Synlig beslag rundt luftelyre som
tyder på at det ikke er utført 2 trinnstetting rundt gjennomføring.

-Utvendig > Vinduer:
Det er avvik: Observert noe overflateslitasje på vinduer. Omramming/puss rundt ett kjellervindu er ikke fullført og omrammingsbord som er montert er noe ufagmessig utført. Mer enn halvparten av forventet levetid for isolerglass er utgått og punkteringer kan derfor forekomme i nær fremtid. Ingen indikasjoner på punkteringer ved befaring, men dette kan i noen tilfeller være vanskelig å avdekke grunnet lysforhold. Det må påregnes at isoleringsevne av vinduer er dårligere enn nye vinduer i dag.

-Utvendig > Dører:
Det er avvik: Dør går mot karm ved åpning og lukking.

-Utvendig > Utvendige trapper - 2:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk er målt til ca. 80 cm. Dagens krav til rekkverk er 90 cm.

-Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Lokalt noe bekkutsslag observert ved befaring som indikerer noe kondensering.

-Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Enkelte sprekker i betonggulv observert. Fram til rundt 1970 ble de fleste kjellere bygd uten nevneverdig fuktsikring eller isolasjon, og var kun egnet som grovlager. Selv med utvendige fuktsikringstiltak kan gamle fundamenter fortsatt stå i kontakt med fuktig byggegrunn. Fundamenter uten drenerende og kapillærbrytende underlag er vanskelige å utbedre.

-Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Overflater vegger og himling:
Det er avvik: Det er ikke montert sokkellist på baderomsplater. Baderomsplater kan trekke noe fukt i nedkant og sokkellist skal derfor være montert.

-Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Overflater Gulv:
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.

-Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt:
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Observert mye rust i sluk ved befaring som indikerer at rehabilitering/utskifting av sluk må påregnes.

-Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Ventilasjon:
Rommet har kun naturlig avtrekk. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

-Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater vegger og himling:
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er ikke montert sokkellist på baderomsplater. Baderomsplater kan trekke noe fukt i nedkant og sokkellist skal derfor være montert. Vindu er plassert
i våtsone og dette medfører økt risiko for fuktskader. Tettesjikt i våtsone er ikke tilfredsstillende da vindu er plassert i sone som skal ha tettesjikt.

-Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv:
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

-Våtrom > 1. Etasje > Bad > Ventilasjon:
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.

-Kjøkken > 1. Etasje > Kjøkken > Avtrekk:
Det er avvik: Ventilator er eldre, men fungerte ved funksjonstest ved befaring.

-Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

-Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

-Tekniske installasjoner > Andre VVS-installasjoner:
Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.

-Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
Observert saltutslag/fuktskjolder i grunnmur som indikerer sviktende drenering/fuktsikring.

-Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Saltutslag og fuktskjolder på innsiden av grunnmur skyldes sviktende drenering og fuktsikring. Noe avflassing på grunnmur observert. Enkelte skader på innsiden av grunnmur(siporex) observert i kjeller.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Terrenget på eiendommen er tilnærmet flatt mot grunnmur. Mulighet for marin leire på eiendommen er middels iht kommunens webkart.

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad:
Hulltaking er utført på vegg hvor det ikke er stor fuktbelastning. Dette grunnet at for vegg bak dusjsone er yttervegg og vegg på vaskerom. Hulltaking påviste ingen skader, men dette kan ikke vektlegges på
samme nivå som om hulltaking ble utført bak våtsoner. Hulltaking er kun stikkprøve og det kan i ytterste konsekvens være skader som ikke blir oppdaget ved hulltaking grunnet at det kun er et lite område som kontrolleres.

-Tilliggende konstruksjoner våtrom, vaskerom:
Det er boret hull i tilstøtende rom til våtrom. Ingen fukt eller skader observert ved besiktigelse av hull fra tilstøtende rom på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at dette kun er stikkprøve av konstruksjoner og det er svært begrenset hvor stort område man har tilgang til inne i vegg fra 73 mm hull. TG satt på bakgrunn av det som var synlig via 73 mm hull boret fra tilstøtende rom ved befaring.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 30.10.2023 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

-Punkt 12: Skiftet tak, vindskier og all beslag på hus og garasje

For ytterligere informasjon, se selgers egenerklæringsskjema som følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 155 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealer er målt med lasermåler av undertegnede ved befaring.
Det er bruken av rommene ved befaring som er lagt til grunn for fordeling i forhold til P og S rom uavhengig av PBL vedr rømningsveier, dagslys, evt potensiale og evt godkjenning fra bygningsmyndigheter.
Arealer av plattinger, terrasser ol. er ikke tatt med i ovenstående arealoppstilling jfr. ordinære måleregler.
Det er foretatt skille på rom med primær anvendelse og rom med sekundær anvendelse, målt med benevnelsen bruksareal (BRA).
Takhøyde kjeller målt til ca. 1,93 m.

Andre bygninger:

Dobbelgarasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse:
Ett kjellervindu er ikke tegnet inn på tegninger. Vaskerom er bygget i del av det som opprinnelig var soverom. Tegninger viser denne delen som soverom. Inngangsdør er montert på vegg mot veg og tegnet inn på vegg mot garasje. Tegnet inn vindfang og entre, men bygningen har kun entre/gang(ett rom innenfor ytterdør). Deler av kjeller er inntegnet som ikke utgravd der ett rom i denne delen i dag har støpt gulv på grunn. Dette gjelder rom med noe større vindu som ikke er tegnet inn på oversendte tegninger.

Garasje:
Det foreligger ikke tegninger i kommunens arkiver.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.
Matrikkelkart fra Gjøvik kommune følger vedlagt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 837 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er terrassert i terrenget. Opparbeidet med plen, grus, heller, asfalt og diverse beplantning.

Observert noe ujevnheter på heller utvendig ved befaring som kan tyde på noe bevegelse i grunn. Sprekker i asfalt på eiendommen observert som også kan ha sammenheng med noe bevegelse i grunn. Biloppstillingsplass på eiendommen.

Tomteareal som er opplyst er innhentet fra kommunens webkart og er beregnet areal. Noe avvik mellom opplyst areal og faktisk areal må derfor påregnes.

Garasje / Parkering

Ja.

Garasje med 2 biloppstillingsplasser. Øvrig parkering på gårdsplass.

Byggemåte

Boligen er oppført i 1969. Tilbygget med gang og soverom i 1975. Bygningen er oppført over 1 etasje + kjeller under deler av boligen.

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig:
Grunnmur av betong med siporex på innsiden i kjeller og betong der det er krypkjeller. Etasjeskiller av trebjelkelag med dimensjonering og isolering fra byggeår. Vegger over grunnmur er oppført i trebindingsverk med utvendig trepanel. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med takpanner av metall.

Drenering:
Drenering er antatt fra byggeår.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass fra byggeår, tilbyggingsår (1975), 1987 og 2000.
2 rams vinduer med enkle glass i kjeller.

Dører:
Terrassedør med isolerglass fra 2006 iht datering. Dør kan være noe eldre enn isolerglass, men alder er ikke kjent.
Ytterdør med malte overflater.

Innvendige dører: Innvendige malte/profilerte tredører.

Terrasse:
Veranda av tre oppført utenfor stue. Oppført på pkt fundamenter av trestolper med betongfundamenter under. Trebjelkelag over fundamenter. Tregulv over bjelkelag og rekkverk av tre montert.

Vannledninger:
Innvendige synlige vannrør av: Plast og metall.
Stoppekran plassert i kjeller.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør innvendig består av: Plast.

Bereder fra 2013 er plassert i kjeller.

Ventilasjon:
Bygningen har naturlig ventilering. Ingen indikasjoner på at ventilering av bygget ikke fungerer tilfredsstillende med dagens bruk av bygningen. Løpende vurdering av tiltak må påregnes ved evt. endret bruk.

El-anlegg:
Sikringsskap med automater er plassert på vegg i skap på soverom.

Andre tekniske installasjoner:
-Luft til luft varmepumpe montert i boligen.

Enkel bygningsbeskrivelse - Dobbelgarasje:
Garasje på eiendommen som er oppført i 1988 iht opplyst av eier. Oppført med støpt plate på mark og vegger av trebindingsverk med utvendig trepanel. Dels vegger av lecablokker. Panel
utvendig er stedvis ufagmessig avsluttet. Sprekker i lecavegger, grunnmur og betonggulv indikerer noe setninger/bevegelse etter årstider. Vippeporter til garasjerom samt gangdører på siden av bygget. Dør på siden av bygget er skadet og må påregnes utskifting. Saltakkonstruksjon i tre som er tekket med decra takpanner fra 2020 iht opplyst. 2 rom i garasje er innredet med panel på vegger ellers er rommene verksted/lager og garasjerom med plass til 2 biler. Bygningen må påregnes vedlikehold og det må påregnes noe bevegelse etter årstider da det er observert setningssprekker i grunnmur, vegg av leca og betonggulv.
Garasjen er løpende vedlikeholdt etter behov, men noe behov for vedlikehold og oppgraderinger. Enkel standard.

TG ikke gitt for tilleggsbygning og denne er ikke vurdert på likt nivå med hovedbygning med tanke på tilstand. Ytterligere feil utover det som er opplyst kan derfor forekomme.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 30.10.2023 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse for tilbygg til bolige datert 24.11.1975 for eiendommen. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Biri barnehage (1-5 år) 4 min 56 barn 2.9 km - ny barnehage er under oppføring ved u-skolen.
Diseth FUS bhg avd. Biri (0-5 år) 6 min 91 barn 4.1 km
Nordby gårdsbarnehage Biri (1-5 år) 9 min 46 barn 5.7 km

Skoler:
Skrinnhagen skole (1-7 kl.) 3 min 252 elever, 15 klasser 2.8 km - ny barneskole er under oppføring ved u-skolen.
Biri ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min 125 elever, 8 klasser 3.2 km
VEA - Statens gartner- og blomsterdekoratør 17 min 80 elever, 7 klasser 14.9 km
Gjøvik videregående skole 23 min 1050 elever 23.7 km

Se vedlagte Nabolagsprofil.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved hjelp av strøm og vedfyring.

Det er vedovn i stue samt i kjeller. I tillegg er det varmepumpe. Det er også montert panelovner i flere rom.

Ildsted:
Murt pipe. Ildsted montert i stue og kjeller.
Sist tilsyn, dato: 13.08.2020.
Sist feid, dato: 06.09.2022.

Kommunen opplyser om følgende pålegg/mangler:
Gjelder: Enhet - Øverbygdsvegen 269 (H-1-1)
Slukkeutstyr: 10 års service eller anskaffe nytt.
Det anbefales at det monteres seriekoblede røykvarslere.
Røykvarsler monteres i tak og min 50 cm i fra vegg.

Gjelder: Ildsted - Øverbygdsvegen 269 (H-1-1)
Ildsteder som ikke er i bruk bør kobles i fra og det mures igjen gammelt tuthull.

Gjelder: Røykløp
Skorsteinsvange over sotluke må pusses.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 008 pr. år inkl. faste std. gebyrer for vann og avløp, renovasjon, feiegebyr og Eiendomsskatt. (Eiendomsskatten utgjør p.t. kr. 4500,- Eiendomsskattetakst: kr 1 127 700,-).

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

I 2022 fordelte de kommunale standardgebyrene seg som følger:

Vann og avløp: kr. 9 420,-
Renovasjon: kr. 2 438,-
Feiegebyr: kr. 650,-
Eiendomsskatt: kr. 4 500,- (Eiendomsskattetakst: kr 1 127 700,-).

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 524 975 pr. 24.10.23 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 889 910 pr. 24.10.23 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel (KP) med navn: 3407 KP2020- 2032 - Kommuneplanens arealdel 2020- 2032, vedtaksdato: 29.10.2020 med Endringer godkjent 14. september 2023    og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
-Støysone: gul sone iht T-1442
-Hensynsone: Landskap

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med  kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Elektriske kraftlinjer tgl. 18.02.1939 med dbnr. 902727.
Rettighetshaver Gjøvik komm. E.Verk
Gjelder denne registerenheten med flere

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Privat vei/adkomst fra offentlig veg.
Det må påregnes kostnader til brøyting og vedlikehold av veg/adkomst fra offentlig veg.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp.

Kommentar fra Gjøvik kommune:
Kommunale VA-ledninger krysser over eiendommen og ligger langs med eiendomsgrense. I forbindelse med dette er det også plassert kommunale kummer inne på eiendommen.
VA-ledninger og kummer kan være til hinder for eventuell ny bebyggelse. Det kreves minst 4,0 meter avstand mellom konstruksjoner og VA-ledninger, samt kummer. Kartutsnitt som viser ledningstrase er vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank.
Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øverbygdsvegen 269, 2836, Biri, Gnr. 140 bnr. 12 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0420

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.