VESTSIDA

Lettstelt enebolig med alt på ett plan - 3 sov - Vaskerom og bad fra 2020 - Terrasse!

Kværndalskroken 11 , 2870 Dokka

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

68%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

80%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 111 m²
Bruksareal 116 m²
Tomt 1 009 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1981
Gårdsnummer 133
Bruksnummer 98
Energimerking F
FINN.no 326696448
Sist endret 23.11.2023 19:26
Prisantydning 1 900 000,-
Totalpris 1 963 922,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 47 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 900 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 922,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 963 922,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kværndalskroken 11! Dette er en lettstelt og praktisk enebolig med alt på ett plan. Boligen inneholder entré, gang, romslig stue, kjøkken, tre soverom, bad, toalettrom, praktisk vaskerom og bod. Boligen er løpende oppgradert og vedlikeholdt i senere år på bl.a bad, vaskerom og toalettrom, nye vinduer i flere rom, satt inn varmepumpe, samt overflateoppusset.
Utenfor er det terrasse og uthus. Bilen parkerer du på gruset gårdsplass.

Eiendommen ligger fint til i et rolig og usjenert område. Dette er ved inngangen til flott skogsterreng på Veståsen med gode muligheter for jakt og fiske. Selv om det er fredelig her, så er det ikke mer enn 5-10 minutters kjøring til Dokka. Dokka er kommunesenteret i Nordre Land kommune og har alt du trenger. Det er på Dokka det er skoler og barnehager. Like i nærheten av eiendommen starter skiløypene på vinterstid. Det samme området gir deg fantastiske turmuligheter sommerstid. Liker du vannaktiviteter er det flere steder ved Randsfjorden du kan leie båtplass.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen har alt på ett plan og inneholder entré, gang, stue, kjøkken, tre soverom, bad, toalettrom, vaskerom og bod.

Standard

Boligen er fra 1981 og innehar en normal standard og god planløsning. For ytterligere informajson se vedlagt tilstandsrapport.

Vedlikehold/påkostninger opplyst av selger:
2023: Nytt strøk med maling uthus og terrasse. Egeninnsats.
- Nye takrenne nedløp på hus og uthus. Egeninnsats.
2022: Installert ny varmepumpe. Utført av firma.
2021: Ny bunnledning/vannrør samt lufting over tak. (Jordingsmuffe er ikke koblet av elektriker). Utført som egeninnsats og av firmaer.
- Overflate oppussing toalettrom. Nytt vann- og avløp samt wc og servant. Utført som egeninnsats og av firmaer.
- Nytt gulv på kjøkken/stue, gang og soverom- samt overflate oppussing på vegger og tak. Egeninnsats.
- Nye dører innvendig. Egeninnsats.
- Nye vinduer på kjøkken, vaskerom og bad. Egeninnsats.
2020: Nye beslag over tak til pipe og avtrekk for kjøkken, toalettrom og bad. Utført som egeninnsats og av firmaer.
- Nye downlights, brytere og stikkontakter i stue/kjøkken, samt lamper, stikkontakter og brytere i gang og soverom. Utført som egeninnsats og av firmaer.
- Nytt vaskerom. Nytt opplegg vann og strøm. Kun gulv strippet og fornyet. Oppgradert overflater i vegger/tak.
Utført som egeninnsats og av firmaer.
- Nytt bad, strippet helt ned og bygd opp igjen. Utført som egeninnsats og av firmaer.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Vaskerom
Våtrommet er oppgradert i 2020. Våtrommet er laget som egeninnsats og av firma. Fliser på gulvet, panelplater på vegger og formpresset panel i himling. Rommet har utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Varme i gulv. Naturlig
avtrekk. Tilluft dør.

Bad
Våtrommet er oppgradert i 2020. Det er fremvist bilder for utførte arbeider. Fliser på gulv og vegger, og formpresset panel i himling. Badet er innredet med dobbel servant med underskap, speil med tilhørende belysning, dusjvegger, badekar og vegghengt wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør.

Toalettrom
Toalettrom med gulvbelegg, malt strie på vegger og himlingsplater. Rommet er innredet med servant med underskap og gulvmontert toalett. Mekanisk avtrekk. Panelovn.

Innvendige overflater:
- Gulv: Laminat, fliser og gulvbelegg.
- Vegger: Malte glatte flater, panel, panelplater, malt strie, tapet og fliser.
- Himling: Himlingsplater og formpresset panel.

Elektriske anlegg: El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i vaskerommet.

Beliggenhet

Kværndalskroken 11 ligger høyt over Dokka-deltaet i et rolig og usjenert område. Dette er ved inngangen til flott skogsterreng på Veståsen med gode muligheter for jakt og fiske. Selv om det er fredelig her, så er det ikke mer enn 5-10 minutters kjøring til Dokka. Dokka er kommunesenteret i Nordre Land kommune og har alt du trenger. Det er på Dokka det er skoler og barnehager. Like i nærheten av eiendommen starter skiløypene på vinterstid. Det samme området gir deg fantastiske turmuligheter sommerstid. Liker du vannaktiviteter er det flere steder ved Randsfjorden du kan leie båtplass.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 5259454

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom. Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres. Deler av våtsone har ikke membran (området bak utslagsvask), våtrommet må brukes deretter. Utettheter i gulvet rundt luke ned til kryperom.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy. Noen løse shingeltunger.
- Utvendig > Nedløp og beslag. Det er avvik: Takvannet ledes ikke tilstrekkelog vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Noe dårlig fall i en takrenne ved terrasse.
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er avvik: Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Opplyst at fuktmerker er gamle, nytt beslag over gjennomføring er montert etter at fuktmerkene ble registrert.
- Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer med isolerglass fra 2000-tallet får tilstandsgrad 1. Mer enn halvparten av forventet brukstid på de eldste vinduene er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. De eldste vinduene har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Sprekk i glass ved inngangsdøren.
- Utvendig > Dører. Det er avvik: Dørene tilfredsstiller funksjonskrav, men forventet brukstid er nært forestående/oppnådd. Dørene har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Høyt ned til terreng utenfor ytterdør til bod.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er
lavere.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i etområde som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- Innvendig > Krypkjeller. Det er avvik: Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Kryperom fremstod som tørr og luftig på befaringsdagen. Fuktmåling ble foretatt, jeg målte tørre verdier i trevirke. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikkprøve. Det er registrert åpninger i kryperom som gjør at skadedyr kan komme inn.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
- Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet Vindu er plassert i våtsonen.
- Våtrom > Overflater Gulv > Bad. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Det er avvik: Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Ventilasjon vurderes som ikke tilfredsstillende. Tilluft mangler under dør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er avvik: Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til komfort. Veggventil er anbefalt på soverom.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i vaskerommet. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.
- Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Grunnmursplast mangler avslutningslist over terreng, dette må monteres slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt.
- Tomteforhold > Terrengforhold. Det er avvik: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på
minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).
- Tomteforhold > Septiktank. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 1: Noe råte rundt sluk på bad/vaskerom før oppgradering. (2020)
- Punkt 2: Land Elektriske, Knut Malmberg AS.
Bad strippet helt ned og bygd opp igjen. Egeninnsats m/faglært elektriker/rørlegger/flislegger/snekker.
2.1: Knut Malmberg AS.
Nytt bad/gulv vaskerom. Egeninnsats m/faglært rørlegger/flislegger. (2020).
2.2: Boligmappa/skrift dokumentasjon.
- Punkt 3: Vannlekkasje toalettrom. Opplyst om forsikringssak tidligere eier. (2019)
- Punkt 4: Knut Malmberg AS.
Utskifting av alt vann/avløp.
- Punkt 5: Drensrør fra nedløpsrør ble lagt, etter noe fuktinnsig i kjeller. (2020)
- Punkt 6: Foreligger rapport etter montering av ny peis. Befaring + montering utført av feier.
- Punkt 7: Sprekker i mur utvendig. Noe skjevheter i gulv innvendig.
- Punkt 8: Sopp på trefiberplate i kjeller etter lekkasje fra toalettrom i 2019. Dette er utbedret.
- Punkt 9: Mus/maur observert loft/kjeller. Bør benytte maurmiddel 1-2 ganger pr. sesong rundt grunnmur.
- Punkt 11: Enkel vedlikehold på terrasse utført 2023. Noe råte i trevirke ble skiftet. Nye beslag på tak ble montert etter vannintrengning på loft tidligere.
- Punkt 12: Land blikkenslager.
Nye beslag på tak. (2020) Enkel vedlikehold på terrasse. (2023) Opplyst om takshingel. (2008)
- Punkt 13: Land Elektriske.
Tilkobling av kanalvifte på loft fra bad. (2020)
13.1: Samsvarserklæring på bad. (2020)
- Punkt 25: Årlig avgift Åvella vannverk.

Tilleggskommentar: Stikk/dimmer over vindu i stue er demontert grunnet liten avstand etter ny takpanel/taklister. (2020)

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 116 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 116 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, tre soverom, bad, toalettrom og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Lovlighet enebolig:
Opprinnelig garderobe er medtatt i større bad og opprinnelig matbod er medtatt i større vaskerom. Dette er ikke omsøkt i kommunen og et avvik fra de godkjente tegningene. Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig.
Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
Takstmannens sin kontroll når det gjelder lovlig bruk av eiendommen/ boenheten er avgrenset til å omfatte kontroll av de siste godkjente tegninger av bygg som gjelder eiendommen og/ eller den aktuelle boenheten opp mot bruk av eiendommen/boenheten på befaringstidspunktet.
Når det gjelder reguleringsmessige forhold som for eksempel utnyttelse av tomta er dette ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten.
Teknisk krav som for eksempel avstand mellom byggverk og utførelse av brannskillende konstruksjoner er ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten.
En kjøper av eiendommen oppfordres derfor til å sjekke planbestemmelser som gjelder eiendommen, for å skaffe informasjon om disse inneholder bestemmelser av betydning for kjøpers bruk/ utvikling av eiendommen.

Lovlighet uthus:
Det foreligger ikke tegninger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 009 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat og opparbeidet med plen og diverse beplantning. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse - Enebolig fra 1981:
Fundamentert på ringmur av murte blokker med krypkjeller. Yttervegg i isolert bindingsverk. Liggende og stående
utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Undertaksbord. Taktekking med asfaltshingel. Takrenner og
utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Etasjeskiller med trebjelkelag.

Drenering: Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer: Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1979, 1980, 2020 og 2021.

Dører: Ytterdører i treverk.
Innvendige dører: Profilerte tredører.

Terrasse: Terrasse foran inngangsdøren. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 83 cm.
Terrasse med adkomst fra stue. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 89 cm.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør. Kobber/metall.
Selgers opplysning: Alle innvendige vannrør er fra 2020 og nyere.
Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.
Selgers opplysning: Alle innvendige avløpsrør er fra 2020 og nyere.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Varmesentral: Varmepumpe fra 2022 er plassert i stue.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på 194 liter fra 2020 er plassert i vaskerom.

Enkel bygningsbeskrivelse - Uthus fra 2008:
Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon.

Fundamentert direkte på grunn med lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Skråtak i trekonstruksjon. Undertak av plater. Bjelkelag i trekonstruksjoner. Liggende utvendig trekledning. Taktekking med asfaltshingel. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Ytterdør i tre.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset. Forenklet byggverk og fundamentering. Konstruksjoner fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele. Konstruksjonen er ikke tilstrekkelig stormsikret/skråavstivet.

For ytterligere opplysninger se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 06.04.81. Denne kan ses ved henvendelse til megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Dokka barnehager Tonlia (1-5 år, 6.5 km)
Dokka barnehager Øygardsjordet (1-5 år, 6.3 km)
Dokka barnehager Furulund (0-5 år, 6.8 km)

Skoler
Dokka barne- og ungdomsskole (1-10 kl., 7 km)
Dokka videregående skole (6.9 km)
Gjøvik videregående skole (41.8 km)

For ytterligere informasjon se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av: Panelovner, varme i gulv, varmepumpe og ildsted.
Selgers opplysning: Varmekabler i gulv på badet og vaskerommet.

Siste dato for tilsyn pipe: 14.07.2020.
Siste dato for feiing: 22.05.2023.

Anmerkninger:
ABC pulver slokkeapparatet er eldre en 10 år. Slokkeapparatet skal derfor byttes ut eller det kan utføresservice .Brannforebyggende forskrift §7.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 011,37 pr. år Inkluderer feiing, renovasjon, slam og eiendomsskatt på kr 2717,-. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 380 726 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 370 613 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger der kommuneplanens arealdel er gjeldende og arealformål er avsatt til boligbebyggelse.
Kommentar: Eiendommen ligger innenfor hensynssone Krav om felles planlegging H810_7. Se bestemmelse B42. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Nordre Land kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på andre eiendommer:
1980/6598-2/20 - Bestemmelse om veg 02.10.1980
rettighetshaver:Knr:3448 Gnr:133 Bnr:98
Bestemmelse om vannrett

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Eiendommen har privat vann fra Åvella vannverk.
Eiendommen har privat avløp.
Eiendommer som ikke er tilknyttet offentlig avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget.
Selgers opplysning: Utvendige vann- og avløpsrør på eiendommen er fra 2019 og nyere.

Septiktank i betong fra byggeåret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kværndalskroken 11, 2870, Dokka, Gnr. 133 bnr. 98 i Nordre Land kommune

Oppdragsnummer

6-23-0422

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.