FLUBERG

Renoveringsobjekt med mye potensiale - 5 sov - Landlig beliggenhet!

Kirkebakka 44 , 2879 Odnes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Bergseng
Marianne Bergseng Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

25%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 143 m²
Bruksareal 184 m²
Tomt 1 255 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1995
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 24
Energimerking G
FINN.no 328528909
Sist endret 23.11.2023 17:09
Prisantydning 550 000,-
Totalpris 580 172,-

Beregnet totalkostnad

550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 13 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 550 000,-)) 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 30 172,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 580 172,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kirkebakka 44! Dette er en eiendom med ukjent byggeår med en eldre standard, og det er behov for oppussing og renovering. Her er det gode muligheter for å lage deg en sjarmerende plass akkurat slik du ønsker. Eiendommen ligger stille og rolig til, med fine turmuligheter i nærområdet, samt kort veg ned til Randsfjorden. Boligen har en svært enkel standard og inneholder entré, gang, bad, stue, kjøkken, fem soverom og flere bodrom.

Boligen ligger i Fluberg og herfra er det ca 15 km til Dokka hvor man finner et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Det er også kort kjørevei til Hov som er kommunesenteret i Søndre Land kommune.
Barneskolen ligger i Odnes, ungdomsskolen i Hov, og barnehage er i Fluberg kun noen km fra boligen.
Oppe ved hovedvegen er det bussforbindelser både til Gjøvik, Hov, Dokka og Oslo. Til Gjøvik er det ca 30 km.

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder 1.etg: Entré, gang, bad, soverom, stue, kjøkken og bod.
Loftetasje: Gang, fire soverom og bod.
Kjeller med tre bodrom.

Standard

Byggeår på eldste del av bygget er ukjent. Tilbygget mot vest i ca. 1995 og mot nord øst i ca. 2002. Enkel eldre standard med kurant planløsning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Plass til frittstående komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad
Eldre våtrom. Ingen dokumentasjon for utført arbeid. Belegg på gulvet, baderomsplater på vegger og himlingsplater. Badet er innredet med servant, dusjkabinett og gulvmontert wc. Stråleovn. Naturlig avtrekk.

Innvendige overflater
- Gulv: Laminat, gulvbelegg og heltregulv.
- Vegger: Panel, panelplater, malte glatte flater og baderomsplater.
- Himling: Panel, malte glatte flater og himlingsplater.

Elektriske anlegg: El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod i loftetasjen.

Beliggenhet

Eiendommen har beliggenhet i Fluberg/Odnes, med kort vei ned til Randsfjorden. På Meierilandet i Fluberg er det flotte muligheter for båt, bading og fiske. Det er også badeplass og båtbrygge ved Sagvika i Odnes. På vinterstid blir det oppkjørt skiløyper på gamle jernbanen, ikke langt unna boligen. I Odnes har man også bensinstasjon og spisestedet Bjørnen.
Det er ca 15 km til Dokka hvor man finner et godt utvalg av butikker og servicetilbud. Det er også kort kjørevei til Hov som er kommunesenteret i Søndre Land kommune.
Barneskolen ligger i Odnes, ungdomsskolen i Hov, og barnehage er i Fluberg kun et par km fra boligen.
Oppe ved hovedvegen er det bussforbindelser både til Gjøvik, Hov, Dokka og Oslo.
Til Gjøvik er det ca 30 km.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter, snøbrøyting, vedlikehold av veg, husforsikring, innboforsikring, strøm, internett, tv, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Utvendig > Nedløp og beslag. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen. Det er ikke montert beslag over vinduer, dette er ikke en anbefalt løsning. Takrenne/nedløp har løsnet og er utette. Vindskier bærer preg av elde og slitasje. Råteskadet treverk i vindskie er registrert. Det mangler snøfangere på hele taket. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Kledning bærer preg av elde og slitasje. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der skadedyr kan komme inn. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning. Det er stedvis ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Utvendig > Vinduer. Det er avvik: Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen. Vinduer i varierende alder og utførelse. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Værslitte karmer utvendig. Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Enkelte vinduer har kondensmerker. Manglende beslag over vinduer gjør så vann kan komme inn i konstruksjonene. Manglende komplementering rundt enkelte av vinduene.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er ikke montert rekkverk. Terrassen mangler gulv og rekkverk. Forenklet konstruksjon som krever ekstra ettersyn og vedlikehold. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Innvendig > Overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Forventet brukstid er oppnådd for flere overflater, påregnelig med moderniseringer. Gjenstående arbeider flere steder.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Det er registrert symptom på sopp/råte. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er registrert råteskader i bjelkelag i kjelleren. Stedvis manglende isolasjon. Etasjeskiller vil alltid ha enkelte skjevheter. Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade. Mindre riss og sprekker i betonggulv, er ikke unormalt byggeåret tatt i betraktning. Støpte plater vil alltid ha enkelte skjevheter. Fuktsperre ble ikke brukt under kjellergulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Fuktopptrekk via fundament og gulv må påregnes på eldre kjellere/underetasjer selv om fuktsikring utbedres. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Innvendig > Innvendige trapper. Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke jevn stigning og høyde på opptrinn. Trappen skal ha jevn stigning og samme høyde på opptrinn i hele trappens lengde. Trappen er bratt og
lite egnet for trapp mellom boligrom. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Fortsatt bruk av våtrommet frarådes. Fall er ikke tilfredsstillende. Utettheter i tettesjikt.
Baderomsplater mangler fuge/dekklist i ende på plate. Ventilering vurderes som ikke tilfredsstillende. Gulvet er mykt ved avløp for vaskemaskin, mulig råteskader i gulvet. Lekkasje fra vannrør på befaringsdagen. Skader på toalett. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Våtrom > 1. etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist
andre avvik i våtsonen. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Deler av røropplegget bærer preg av ufagmessig utførelse. Utilstrekkelig klamring av vannrør registrert. Anbefaler å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Lekkasje fra rør på badet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Varmesentral. Det er avvik: Opplyst at varmepumpen er defekt.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. El-anlegg med skru- og automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i bod i loftetasjen. Punkt nummer 1-7 er besvart av rekvirent og er ikke takstingeniørens vurdering. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Det er eier av et hvert objekt som er ansvarlig for at boligen tilfredsstiller krav til branntekniske forhold. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tomteforhold > Forstøtningsmurer. Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er avvik: Takkonstruksjonen er i all hovedsak lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Takkonstruksjonen har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Opplyst at det tidligere har vært lekkasjer i konstruksjonene. Konstruksjonen er underdimensjonert i forhold til dagens standard. Spor etter skadedyr er registrert, ukjent omfang. Manglende undertak, dette gir risiko
for kondensskader.
- Utvendig > Dører. Det er avvik: Balkongdør går på karm. Ytterdøren bærer preg av noe slitasje.
- Innvendig > Radon. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendig > Pipe og ildsted. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det anbefales på generell basis alltid en kontroll av piper og ildsteder ved omsetning av boliger. Det gjøres oppmerksom på at det er det lokale brann- og feiervesen som fører tilsyn med piper og ildsteder i hver enkelt kommune. Ovner og oppvarmingskilder er ikke funksjonstestet av takstmann.
- Innvendig > Rom Under Terreng. Det er avvik: Innvendig oppforede gulv under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Rom under terreng egner seg ikke for innredning med dagens tilstand.
- Innvendig > Innvendige dører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler
bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier. Eldre innredning. Innredning bærer preg av slitasje.
- Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk. Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid eller mer er oppnådd på ventilator/ vifte.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.
- Tomteforhold > Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Fuktsikringen har oppnådd halvparten av forventet brukstid og det kan ikke forventes dreneringen har tilfredsstillende effekt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av
fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Tomteforhold > Septiktank. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader IU - Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Utvendig > Taktekking. Taktekking er snødekt , alder eller materiale er ukjent og derfor ikke nærmere vurdert. Eldre taktekking. Opplyst at det tidligere har vært lekkasje i taket. Gjennomføringer i taktekking er svake punkt og risikoen for skader er høy.
- Innvendig > Krypkjeller. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Blindrom mot nordøst har ingen inspeksjonluke, dette anbefales etablert. Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Utvendig terreng ligger høyere enn blindrommet, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.
- Tomteforhold > Terrengforhold.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Punkt 3: Frost i vannrør inn til hus.
- Punkt 4: Rørlegger Øyvind Hasvold.
Tining av vannrør.

Tilleggskommentar: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 184 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, soverom, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og fire soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, men målt 222 cm og skråhimling. Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 231 cm. Målt takhøyde kjeller: Varierende, men målt 185-210 cm. Deler av loftsetasjen er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde. En bod i kjeller er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.
Adkomst til kjeller via utvendig dør.

Lovlighet:
Det foreligger ikke tegninger.
Kommentar: Det foreligger enkelte tegninger, men disse er ikke komplette og fremstår ikke likt som dagens bolig .
Takstmannens sin kontroll når det gjelder lovlig bruk av eiendommen/ boenheten er avgrenset til å omfatte kontroll av de siste godkjente tegninger av bygg som gjelder eiendommen og/ eller den aktuelle boenheten opp mot bruk av eiendommen/boenheten på befaringstidspunktet. Når det gjelder reguleringsmessige forhold som for eksempel utnyttelse av tomta er dette ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten. Teknisk krav som for eksempel avstand mellom byggverk og utførelse av brannskillende konstruksjoner er ikke vurdert av takstmann dersom det ikke er spesielt omtalt i rapporten. En kjøper av eiendommen oppfordres derfor til å sjekke planbestemmelser som gjelder eiendommen, for å skaffe informasjon om disse inneholder bestemmelser av betydning for kjøpers bruk/ utvikling av eiendommen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 255 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen og beplantning. Tomten var dekket med snø på befaringsdagen.

Garasje / Parkering

Parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:
Opprinnelig del har kjeller med gulv støpt på grunn/jordgulv, og grunnmur i støpt sparesteinsbetong. Tilbygg mot vest er fundamentert på støpte vanger med åpent kryperom under. Tilbygg mot nordøst er fundamentert på støpt ringmur med blindrom under. Yttervegg i trekonstruksjon. Liggende og stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med metallplater. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Vinduer av tre i varierende utførelse.

Drenering: Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer: Trevinduer med 2-lags isolerglass. Trevinduer med 1+1 lags glass. Trevinduer med 1-lags glass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1995 og 2002.

Dører: Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2003. Balkongdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 1997.
Innvendige dører: Profilerte tredører. Lette/glatte innerdører. Glassfelt i en dør.

Terrasse: Terrasse mot sør med adkomst fra stue. Fundamentert med betongsøyler. Konstruksjoner i treverk.

Vannledninger: Synlige vannrør i: Kobber/metall.

Avløpsrør: Synlige avløpsrør i: Plast.

Ventilasjon: Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.

Varmtvannstank: Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2000 er plassert i kjeller.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Svingen barnehage (1-5 år, 2.6 km)
Land Montessoribarnehage (1-5 år, 9.6 km)
Dokka barnehager Tonlia (1-5 år, 11.5 km)

Skoler
Odnes skole (1-7 kl., 6.6 km)
Land Montessoriskole (1-7 kl., 9.6 km)
Søndre Land ungdomsskole (8-10 kl., 14.6 km)
Dokka videregående skole (12.7 km)
Gjøvik videregående skole (31.4 km)

For ytterligere informasjon se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av: Strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av: Panelovner, varmepumpe og ildsted.

Sist utført tilsyn av pipe: 12.12.2017.

Kommentar: Planlagt feiing i 2023 ikke gjennomført da man ikke oppnådde kontakt med eier. Det foreligger ingen åpne merknader/avviksmelding fra feier/branntilsyn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 480 pr. år Inkluderer avløp, renovasjon,branntilsyn, feiing og slamtømming.

Årsgebyr avløp gjelder tilsyn og oppfølging av private avløpsanlegg. Beløpet er basert på selvkost og er ikke mva
pliktig. Det er fra 2021 innført årsgebyr for slamtømming. I tillegg tilkommer et volumgebyr på kr. 191,80 pr .kbm for
volum over 4 kbm, og eller tømming oftere enn hvert 2. år. Siste registrerte tømming var august 2021, med et volum på 0,5 kbm. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 377 617 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 359 422 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Vedtaksdato: 11.04.2016. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Søndre Land kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1961/4141-2/20 - Bestemmelse om vannledn. 20.10.1961
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: 0536-14/1/1

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Vannprøve er ikke foretatt, nærmere undersøkelser anbefales.

Søndre Land kommune foretar kontroller av alle septikanlegg i spredt bebyggelse i kommunen. Vi har ikke registrert om det er gitt utslippstillatelse her da anlegget er noe eldre. Dersom en kontroll avdekker at anlegget
ikke er i forskriftsmessig stand, må det påregnes utbedringskostnader.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 04 32 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å oppgi ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kirkebakka 44, 2879, Odnes, Gnr. 14 bnr. 24 i Søndre Land kommune

Oppdragsnummer

6-23-0427

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.