BYBRUA

Stor familiebolig m/ 4 sov, 2 stuer og kjøkken fra 2017. Dobbelgarasje - gapahuk - rolig og etablert område.

Yttersetvegen 18 , 2822 Bybrua

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Partner / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

81%

har bolig på over 120 kvm

36%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 214 m²
Bruksareal 274 m²
Tomt 1 347 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1956
Gårdsnummer 20
Bruksnummer 48
Energimerking E
FINN.no 328999501
Sist endret 01.12.2023 14:21
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 3 862 672,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 112 672,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 862 672,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Yttersetvegen 18 - Her har vi for salg en stor familiebolig som ligger i rolige og naturskjønne omgivelser. Boligen er opprinnelig fra 1956 og senere tilbygd i 1986. Boligen er gjennomgående ført i lyse farger, har store gode rom og en praktisk planløsning. Denne boligen har alt en barnefamilie kan ønske seg.

Adkomst til boligen skjer i 1.etasje hvor du kommer inn i entre med skyvedørsgarderobe og videre inn i hall m/trapp opp til 2.etasje. Fra hallen er det adkomst til stue/spisestue, separat tv-stue og et lunt og koselig kjøkken fra 2017. Kjøkkenet har lys innredning med glatte fronter og heltre benkeplate. Integrert stekeovn og induksjonstopp, mens det er plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. I tillegg er det god skap- og benkeplass. 1.etasje rommer i tillegg ett flislagt bad med alle nødvendige fasiliteter, samt separat wc-rom. I tillegg finnes en praktisk bod.

Det er kjeller under boligen. I kjelleren finner vi et praktisk vaskerom, 4 store kjellerrom med gode lagringsmuligheter, samt gang og vindfang med direkte adkomst ut. I tillegg er det innvendig adkomst til kjeller via trapp i rom ved siden av kjøkken. Beveger vi oss opp i 2.etasje kommer vi opp til en romslig gang. Her er det bygget skap langs veggene, for ekstra oppbevaring. I tillegg rommer 2.etasje 4 soverom med god størrelse. Ett av soverommene har utgang til balkong. I tillegg er det adkomst til delvis overbygget terrasse fra stue i 1.etasje. Fra terrassen er det adkomst til lekestue.

Eiendommen ligger fritt og usjenert til i etablert boligområde med spredt bebyggelse og naturen som nærmeste nabo. Tomten er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. I tillegg til nevnte uteplasser er det bygget gapahuk i ytterkant av tomten. På eiendommen finnes også dobbelgarasje, i tillegg til gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass. Elbillader er montert på husveggen.

Innhold

Bolig med primærareal på 214 m² over 2 plan og kjeller:
Kjeller: Trapperom, vaskerom, gang, vindfang og 4 kjellerrom.
1.etg: Vindfang, hall m/trapp, TV-stue, stue, kjøkken, toalettrom, trapperom, bad og bod.
2.etg: Hall m/trapp, gang og 4 soverom.

Terrasse/veranda mot sør.
Balkong/delvis takterrasse mot sør.
Platting ifm. inngangspartiet.

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Elbillader.

Lekestue.
Gapahuk.

Standard

Boligen er fra 1956 og senere tilbygget i 1986. Boligen holder normal standard og planløsning ut ifra alder og konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Bygningens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i tilstandsrapporten. Kostnader til løpende vedlikehold må påregnes.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum med 1-greps kjøkkenarmatur. Laminatplater og belysning over benkeplate. Integrert stekeovn og induksjonstopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Komfyrvakt og lekkasjesikring er montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad:
Badet er oppgradert i 2014. Rommet har fliser på gulv, baderomsplater på veggene og formpresset panel i himling. Badet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant. I tillegg finnes dusjkabinett. Ventilasjon via fuktstyrt mekanisk avtrekksvifte.

Toalettrom:
Toalettrom med laminatgulv, panelplater på vegger og formpresset panel i himling. Rommet er innredet med servant med underskap, speil og vegghengt toalett. Oppvarming via panelovn.

Vaskerom:
Vaskerommet har fliser på gulv, panelplater og malte litexplater på veggene, samt panel i taket. Rommet har opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder og vanninntak. Ventilasjon via naturlig avtrekk via veggventiler.

Innvendige overflater:
Himlinger: Panel og formpresset panel.
Vegger: Malte glatte flater, panel, panelplater og malt puss/mur/betong.
Gulv: Parkett, laminat, heltregulv, fliser, skifer og betonggulv.
Trapper av treverk mellom etasjene.

Tilbygg / modernisering:
Vedlikehold/påkostninger: (Opplyst av eier)
1986 - Tilbygg:
- Boligen ble tilbygget.
2014 - Modernisering:
- Nytt bad. Egeninnsats og firma.
Malmberg AS, Malermester Andreassen AS, Alfa installasjon AS.
2015 - Modernisering:
Oppgradert taktekking, lekter og undertak.
2017 - Modernisering:
- Nytt kjøkken med nytt røropplegg, lekkasjesikring og komfyrvakt. Egeninnsats og firma.
- Montert ny peis. Egeninnsats.
2019 - Modernisering: 
- Behandlet boligen utvendig. Egeninnsats.
- Bygget om tv-stue og byttet 3 vinduer på tv-stue. Egeninnsats.
2022 - Modernisering:
Montert ny luft til luft varmepumpe. Utført av firma.

Beliggenhet

Yttersetvegen 18 ligger til i et etablert boligområde med spredt boligbebyggelse i Bybrua. Beliggenheten her er optimal dersom du er glad i friluftsliv. Idrettsplass, skole og barnehage i nærheten. Det er turstier i skogene rundt og skiløyper i nærheten vinterstid. Eiendommen ligger ca. 10 km vest for Gjøvik sentrum der du finner innlandets største kjøpesenter, skysstasjon med endestasjon for Gjøvikbanen, høgskole/NTNU, Mjøsa og et yrende kulturliv for å nevne noe. Du kommer deg lett til Gjøvik sentrum med buss som stopper noen hundre meter fra boligen, eller du tar bilen som står på egen gårdsplass. Daglige innkjøp kan du gjøre på en av dagligvareforretningene i Hunndalen.

Forsikring

IF Polisenummer: 3754584

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Avvik som kan kreve tiltak:
- TG 2: Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy fuktbelastning.
Vindskier bærer preg av elde og slitasje.
Beslag er ikke ført under kledning i overgang tekking/kledning, dette kan føre til lekkasje og er ikke en permanent løsning.
- TG 2: Veggkonstruksjon:
Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan
ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det er observert glipper / åpninger i overganger / lufting i veggkonstruksjon der skadedyr kan komme inn.
Småsprekker nederst på kledning er registrert.
Endeved på utvendig kledning er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid.
Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
- TG 2: Takkonstruksjon/Loft:
Det er registrert istapper fra taket vinterstid.
Loft har ikke gangbart gulv. Tilgjengelige deler av konstruksjonen er delvis inspisert fra loftstige og lyst med lommelykt. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.
Redusert lufting og luftlekkasjer kan erfaringsmessig gi kondensskader og isdannelser på den kalde årstida.
Isolasjon dekker delvis lufting mot raft.
Undertaket er misfarget troilg som følge av kondens.
Isolasjon på loftet ligger ujevnt.
Eiers opplysning: Hører av og til mus på loftet.
- TG 2: Vinduer:
Værslitte karmer utvendig.
Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer.
Omramming rundt vinduer er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk.
Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen.
Vinduene er undersøkt fra bakkenivå og innvendige rom og det ble foretatt en enkel funksjonstest av tilfeldig valgte vinduer i boligen.
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere.
Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 50 mm. Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket.
Det opplyses at konstruksjoner over boligrom er en risikokonstruksjon som erfaringsmessig har høy
- TG 2 : Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - 3:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere.
Avstanden/spalten mellom de horisontale spilene i rekkverk ble målt til 50mm.
Viktig å merke seg at høyder opptil 75 cm over gulvet kan ha horisontale spalter i rekkverket på maks 20 mm. Dette for å hindre at barn ikke enkelt får fotfeste i rekkverket.
- TG 2: Overflater:
Det registreres bom og løse skiferfliser i vindfang/entré.
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, spesielt over grunnmur, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Jeg anbefaler ytterligere
undersøkelser.
Etasjeskiller har merkbare skjevheter.
Knirk er registrert flere steder.
Nivåforskjell mellom opprinnelig del og tilbygg.
Bjelkelag over krypekjeller/blindkjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Bjelkelag over krypkjeller er ikke kontrollert fra krypkjeller da krypkjeller ikke har adkomst for kontroll.
- TG 2: Radon:
Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- TG 2: Pipe og ildsted:
Rennemerker fra sotluke.
- TG 2: Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Hulltaking og fuktmåling ble foretatt, jeg målte skadelige fuktverdier i bunnsvill på utforet vegg under kjellertrapp. Målingene som er gjort er å betrakte som stikkprøver og sier bare noe om tilstanden i nærheten til området der målingen er utført.
Om registrerte avvik skyldes defekt drenering, kapilærsug gjennom fundament/gulv eller innvendig kondens er ved visuell besiktigelse ikke mulig å vurdere med sikkerhet. Det kan også være en kombinasjon av disse.
Ved enkle fuktsøk med fuktindikator registrerte jeg ingen unormale verdier i kjellergulv og i nedre del av grunnmur.
- TG 2: Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- TG 2: Bad - vegger og himling:
Våtromsplater er ikke montert fagmessig.
Baderomsplater og flislegging fremstår med ufagmessig utførelse.
Det dusjes i dusjkabinett og det er derfor liten belastning på konstruksjonene da bruk av dusjkabinett/badekar hindrer i stor grad direkte vannsprut på veggene/gulv. Det gjøres likevel oppmerksom på at krav til membran er tilstede i områdene som defineres som våtsone, og skal tåle påkjenning av vann/fukt.
- TG 2: Bad - gulv:
Belegget har sluppet underlaget i oppbrett bak dusjkabinett.
Hjørnet i oppbrett er ikke sveist og er derfor ikke en tett løsning.
Gulvet utenfor dusjsone har fall under 1:100. I slike tilfeller skal membranen ha en oppkant på minst 15mm over ferdig gulv ved terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da membran ikke er synlig.
- TG 2: Bad - sluk, membran og tettesjikt:
Gulvbeleggets oppbrett er lagt utenpå veggfliser.
Dette er ikke en anbefalt og tett løsning da vann kan renne bak beleggets oppkant.
- TG 2: Bad - ventilasjon:
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- TG 2: Vaskerom - tilliggende konstruksjon:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- TG 2: Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på opprinnelige/eldre kobber/metallrør.
Utilstrekkelig klamring av vannrør registrert.
I kjøkkenskap er det ikke tett tilslutning mellom varerør og innerrør for rør i rør system.
- TG 2: Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- TG 2: Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- TG 2: Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- TG 2: Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- TG 2: Septiktank:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- TG 2: Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser.
Sprekk mellom grunnmur og innervegg.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad

Store eller alvorlige avvik:
- TG 3: Pipe og ildsted - 2:
Pipevanger er ikke synlige.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad
- TG 3: Innvendige trapper:
Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Det er ikke montert rekkverk.
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Det er liten frihøyde i trappeløp
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- TG 3: Vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Sprekker i gulvfliser.
Løse gulvfliser.
Ikke tegn til bruk av membran.
Rommet har ikke tilstrekkelig takhøyde til å kunne brukes som oppholdsrom.
Ikke mekanisk avtrekk.
Slukløsningen har oppnådd mer en halvparten av sin brukstiden.
Arbeidene på rommet fremstår med ufagmessig utførelse.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000
- TG 3: Toalettrom:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Kostnadsestimat: Under 10 000

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/Loft - 2:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Krypkjeller:
Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Terrengforhold:
Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

For nærmere beskrivelse av avvikene, samt anbefalte tiltak, se vedlagt tilstandsrapport utarebidet av takstmann Vegar Lundhaug.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Malmberg la opp nytt røropplegg til vann og avløp på bad og toalett (rør i Rør) og Malemester Andreassen AS la nytt badegulv påstøp nytt over nye varmekabler (lagt av Alfa Innstallasjon AS) og nytt LInoleumsgulv med sveiste skjøter og opprett på vegg. Plater egeninnsats med litex plater under.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, se beskrivelse ovenfor.
- Pkt. 2.2: Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Delvis da det ligger på boligmappa. (elektrisk arbeid) rørlegger legger ikke inn her men de bør vel ha det i sitt arkiv.
- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Problem liten fukt flekk i hjørne rom kjeller ca 5 cm dette skyldes at fjell ligger rett under i hjørnet.
- Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Liten sprekk ved hjørnet skilleveg, ubetydlig for veggens kvalitet.
- Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Fanget 2 mus i kjeller for 2 år siden , om de har kommet inn når kjeller har vært i bruk , ved at dør har stått oppe vites ikke.
- Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
For noen år tilbake hadde vi lekkasje i inngangspartiet, taket er skiftet etter dette og har ikke hatt lekkasjer siden. Ny lekting og lagt icopal decra 8 år siden.
- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
skiftet tak.
- Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Det har vært utført arbeid i flere etapper av Alfa Innsatallsjon AS.
- Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Regner med at dette ligger hos Alfa Innstallasjon AS, Bolig mappa 22.10.2021.
- Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Registrert i boligmappa.
- Pkt. 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Montert av Alfa AS oktober 2021.
- Pkt. 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
MIn gode nabo har fått tillatelse til å bruke noen m2 av min eiendom til veg til sin vedplass, håper at eventuell ny eier fortsetter denne avtalen da det er bare en fordel.

Boligens areal

Primærrom: 214 kvm, Bruksareal: 274 kvm

Krypkjeller:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².

Kjeller:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, vaskerom, gang og vindfang.

1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, TV-stue, stue, kjøkken, toalettrom, trapperom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, gang og 4 soverom.

Garasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 0 m².

Lovlighet:
Tegninger:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
- Opprinnelig bod er tatt i bruk som en del av vindfanget, ukjent om det er søkt bruksendring for dette.
Bruksendring fra tilleggsdel (eks bod, disp.rom) til hoveddel (eks bad, soverom, stue etc) var meldepliktig jmf Plan og bygningsloven før 2008. Etter 2008 ble meldeplikten endret til søknadspliktig. Bruksendringer fra tilleggsdel til hoveddel gjennomført etter 2008 er derfor søknadspliktig.
- Tilbygget med inngang til kjeller er ikke vist på fremlagte tegninger. Dette er ikke dokumentert søkt og godkjent i kommunen.
- Det er ikke fremlagt tegninger som viser kjelleretasje og 2.et. Disse etasjene kunne derfor ikke kontrolleres.

Krav for varig opphold:
- Vaskerom og trapperom i kjeller har ikke tilstrekkelig takhøyde. Takhøyde ble målt til 178-186 cm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 347 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt på 1 347,90 m² som er flat/skrånende og opparbeidet med plen, beplantning og uteplasser. Gruset gårdsplass.

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Elbillader montert på husveggen.
Gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Grunnmur av lettklinkerblokker. Grunnmur og ringmur av betong med sparestein. Støpt gulv mot grunn i kjeller. Plate på mark på inngangsparti. Trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner kledd med stående panel. Saltakkonstruksjon tekket med rue takpanner. Utvendige beslag, renner og nedløp i metall.

Vinduer og dører:
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1986 og 2014.
Ytterdør i treverk.
Balkongdører i treverk med 2-lags isolerglass.
Kjellerdør i treverk med ett lag glass.
Lette/glatte innerdører. Profilerte dører. Glassfelt i enkelte dører. Enkelte plassbygde dører. Dører har varierende alder og utførelse.

Pipe:
Pipe i lettklinkerblokker. Peis med innsats.
Sotluke i kjeller.
Begge piper er helbeslått over tak.
Pipe i teglstein.

Uteplasser:
- Veranda/dels takterrasse mot sør med adkomst fra soverom. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 86 cm. Tekket med folie(Sarnafil) under terrassebord.
- Delvis overbygget terrasse mot sør med adkomst fra stue/spisestue. Opplyst fundamentert på jordspyd. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Rekkverkhøyde på ca. 94cm. Store deler av terrassen var dekket med snø på befaringsdagen og er derfor ikke tilstrekkelig kontrollert.
- Platting foran inngangen. Fundamentering er ikke synlig. Oppført i trekonstruksjoner.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Kobber/metall og noe plast, røri-rør.
- Innvendig hovedstoppekran er plassert i kjeller på vaskerom.
- Rørskap for rør i rør er plassert på toalettrom.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Innvendige avløpsrør av varierende alder.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Luft til luft varmepumpe.
- Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2017 er plassert på vaskerom.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert på soverom 2.et. I hovedsak åpent ledningsnett.

Hulltaking:
- Bad: Hulltaking er foretatt, uten å påvise unormale forhold. Det gjøres oppmerksom på at utført måling kun er en stikktakning.
- Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Fuktmåling:
- Kjøkken: Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg ingen forhøyede verdier.
- WC: Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier.

Byggemåte garasje:
Byggeår: 1998.
Gulv støpt på grunn. Grunnmur i murte lettklinkerblokker. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Mønet
skråtak i trekonstruksjon. Delvis undertak av plastfolie. Taktekking med metallplater. Trevinduer med 1-lag glass. Leddporter av
metall med garasjeportåpner. Innlagt strøm.
Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset.
Bygningen har skjevheter og grunnmur er presset inn og har sprekker. Dette skyldes sannsynligvis jordtrykk og tele. Anbefaler at man følger med på utviklingen.
Eier opplyser om at det ikke har blitt verre de siste årene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Bolig, tilbygg og garasje har status "tatt i bruk" i opplysninger innhentet fra Gjøvik kommune 08.11.2023.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Bybrua Fus barnehage (1-5 år)
55 barn 2.8 km
Marka barnehage (1-5 år)
53 barn 5.2 km
Huskestua barnehage (1-5 år)
49 barn 5.9 km

Skoler
Grande skole (1-7 kl.)
199 elever, 14 klasser 3.1 km
Vardal ungdomsskole (8-10 kl.)
355 elever, 24 klasser 6.3 km
Gjøvik videregående skole
1050 elever 9.1 km
Raufoss videregående skole
450 elever 14.6 km

Se vedlagt nabolagsprofil.

Oppvarming

Oppvarming består av vedfyring og strøm.
I hovedsak ved hjelp av:
- Panelovner
- Varme i gulv.
- Luft til luft varmepumpe.
- Ildsted.
Selgers opplysning: Varmekabler i gulv på bad.

Siste tilsyn har status ikke utført.
Siste feiing ble utført 14.05.2020.

Megler anbefaler på generelt grunnlag at tilsyn gjennomføres før pipe tas i bruk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 965 pr. år De kommunale avgiftene er inkl. eiendomsskatt.

De kommunale avgiftene er fordelt på følgende måte:
Vann og avløp: 12 516,-
Renovasjon: 2 875,-
Feiegebyr: 650,-
Eiendomsskatt: 6 924,-

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme.

Eiendomsskatt

Det er i Gjøvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskattetaksten er opplyst å være kr. 1 731 100. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 054 369 pr. 17.11.23 10:09 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 795 728 pr. 17.11.23 10:09 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel for 2020-2032 med følgende formål:
- Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse
- Bestemmelses område 1 for området Bybrya (se side 55-58 i bestemmelsene)
- Faresone: Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabel)
Vedtatt: 29.10.2020. Endringer godkjent 14.september 2023.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foreligger ingen ikke godkjente planforslag under forberedelse/behandling hos Gjøvik kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Bestemmelse om veg datert 21.08.1968 
rettighetshaver:Knr:3407 Gnr:20 Bnr:70  
Overført fra gnr 20 bnr 50

Andre forhold:
Nabo har fått muntlig tillatelse til å bruke noen m² av eiendommen til veg til sin vedplass, håper at ny eier fortsetter denne avtalen da det bare er en fordel.

Kopi av dokumentet fås på forespørsel hos megler.

Vei/vann/avløp

Adkomst til eiendommen fra privat veg. Kostnader til vedlikehold, brøyting osv må påregnes.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Kommentar:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold,
inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelse i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Yttersetvegen 18, 2822, Bybrua, Gnr. 20 bnr. 48 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-23-0435

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.